Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) jobesz


jobesz
tag

galaxy player is rossz? Azon is gondolkodom 10 ezer körül mennek

Sonymdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#27002) mikersz1


mikersz1
senior tag

Hali.
10 ezer forintig milyen mp3 lejátszót ajánlotok? Ez fölé tényleg nem szeretnék menni. 2 bolt jöhet szóba: edigital és a media markt. Köszi előre is. :R

(#27003) bucsher válasza mikersz1 (#27002) üzenetére


bucsher
őstag

Nem sok választást hagytál. Szerintem menj be és vedd meg azt amelyiknek tetszik a színe.

In the pipe - five by five!

(#27004) Bodor válasza bucsher (#27003) üzenetére


Bodor
veterán

:N

(#27005) Bodz válasza #16820480 (#26998) üzenetére


Bodz
nagyúr

Nem, IHIFI770 lett. :)

(#27006) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Ahogy ígértem, megpróbálom leírni a véleményem a xDuoo X2-ről úgy, hogy valamennyi elképzelésetek lehessen róla, hogy mégis hogy szól/mit tud :)

Ez azért nehéz ugyebár, mert nem nagyon volt különálló lejátszóval tapasztalatom, konkrétan nagyon sokáig a telefonomról hallgattam zenét (Lenovo A660), így alapvetően amikor megvettem a lejátszót ehhez tudtam viszonyítani.

Fizikai tekintetben: egy masszív, zippo nagyságú kis játékos. Kézben tartva olyan érzetet kelt, hogy nyugodtan földhöz is vághatnád, nem lesz semmi baja (persze, nem próbáltam ki :) ), a jack dugó és a microSD slot is 110%ig profi, precíz, nem lötyög, full passzentos az egész.

SW oldalról: szerintem teljesen jól kezelhető, az olcsó lejátszóktól megszokott módon a mappákat/file-okat időrendbe rakja (hallottam olyan meséket, hogy a "nagyok" tudnak valódi ABC-sorrendbe rendezni :) )
Mappamélységet nem tudom, nem teszteltem igazán. 2szintig biztos, hogy vígan tudja kezelni (ennyit használok)
Támogatott file-ok közül első nap próbálgattam párat, de nem nagyon akartam vele vacakolni, igy amit tapasztaltam: .cue file-okat nem támogatja, .wv-t nem támogatja, mp3at mindent megeszik, .flac-et mindent megeszik, .ape-t lejátssza, viszont, ha lejátszás közben mászkálsz a könyvtárakban, hogy másik számot keress, akkor megadja magát és jó kis statikus zajjal jutalmaz :) ezek tudatában az összes zenét darabolt flac-ként tárolom rajta :)
EQ-t nem próbáltam, annyi biztos, hogy nincs custom opció ahogy végigfutottam a választási lehetőségeken.
Töltési idő szgép/usb-n keresztül 3-4óra max, természetesen használat közben is lehet tölteni.
Lejátszási iső 16bises flac file-ok esetén (P3, 22-24/40es hangerő) 8-10üra

Hang szempontjából: a mai nap folyamán "sajnos" volt szerencsém kipróbálni egy Colorfly C3ast (azért sajnos, mert fáj, hogy annyira rossz SW szinten a Colorfly, más különben vissza nem adtam volna, de jobb a békesség, mert hamar úgy járt volna, mint Tulku kolléga D2-je:B)

Mivel ezt a lejátszót legalább néhány tapasztaltabb fórumozó ismeri/hallotta, igy ehhez viszontitva talán pontosabb képet kaptok :)

Mivel a Colorfly véleményem szerint minden fontosabb (hang szempontjából) dologban jobb, mint az xDuoo, ezért a legegyszerűbb, ha "pontozva" írom le az xDuoo tudását. Fülhallgató a megszokott P3 természetesen :B

Szóval, ha a Colorfly C3 100/100, akkor a xDuoo X2:

- részletességben: 75-80/100, szinte az összes 16bites flac zenémben egyértelműen új hangok jelentek meg, nagyon ledöbbentem...

- térben: 85-90/100, érezhetően "tágasabb" az egész, nem sokkal, de mégis ott az a "10-15%"

- alapvetően nem sokat hallgattam, így külön-külön a mély/közép/magas tartományt nem volt időm megfigyelni, ami viszont nagyon feltűnő volt, hogy a Colorfly mintha a mély tetejét/közép alsó részét kicsit kiemelné... azért gondolom, hogy ez a lejátszó sajátossága, mert ez a tartomány a c3hoz képest az x2 és a teló esetén is hátrébb van, és az ének van elől, c3nál pedig majdnem annyira elől van ez is.

- amiben viszont a xDuoo nyer az az erő... a C3 30-32/40en szól olyan hangosan, mint az X2 22-24/40en. (a telefonom max hangereje egyébként az X2 18-19/40es hangerejének felel meg:)) )

Hát ennyire futotta tőlem az "elemzés". Remélem azért segít valamelyest.
Biztos van valaki (akár többen is), akik hallottak C3at és Sansa-t is, igy indirekt módon valamennyire be lehet lőni, hogy az X2 a Sansa-khoz képest milyen lehet. (persze, ha adtok valamennyire erre a leirásra :B)

Ami biztos, ahogy ezt már többször említettem itt: ilyen kategóriájú telókat (mint az enyém) bőven érdemes leváltani vele, ahogy ez igaz elméletileg a Sansa lejátszókra is. Főleg, ha forrásigényesebb fülessel akarjuk hallgatni.

Bármi hülyeséget/érthetetlen dolgot írtam nyugodtan kérdezzetek. (este is van, nem is értek hozzá stb. szóval halmozottan hátrányos helyzetben vagyok ;] )

Én pedig most szépen, csendben próbálom túltenni magam és elfelejteni a C3as hangját :(
Illetve reménykedem, hogy az X3 fog tudni annyit, mint a C3, vagy esetleg létezik ebben az árkategóriában hasonlóan jó, de nem touchscreen-es lejátszó?

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27007) Tulku válasza K1LLMy53Lf (#27006) üzenetére


Tulku
veterán

C3-ra én csaptam le leghamarabb...a lényeg, szerencse, hogy ott volt az eladó....mert a betonon végezte volna...nem értem egy ilyen jó hangú játékost hogy lehet így elcseszni...de aztán meghallgattam egy 300 ezres Hifimant ahol a hang a mennyekben a kezelés pedig még inkább a poklokban...

Ilyen ez...ezért van AK-m...

(#27008) #16820480 válasza Bodz (#27005) üzenetére


#16820480
törölt tag

Azóta már sok hónap eltelt, nem szoktál te ennyi ideig használni dolgokat :P

Nézegettem amúgy az AP100-at, elvileg jó lenne arra, amire szeretném használni, csak kérdés a hangja. Szívesebben vennék ES9018-as játékost, de abból inkább csak felsőbb kategóriába jut (HM901, DX90), illetve az iHifi 800-ba, de annál meg nincs digitális kimenet, ha jól látom, csak vonalkimenet. A kérdés az, hogy megérné-e a majdnem dupla árat a DX90 az AP100-hoz képest.

(#27009) K1LLMy53Lf válasza Tulku (#27007) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

nekem az alapvető kezelésével amúgy semmi problémám nem lenne, viszont a "random nyomkodja magát" bug-tól a falnak mennék rövid időn belül. (amit elméletileg a touchscreenre kerülő ujjlenyomat/zsír okoz)
vagy te is erre gondoltál?:B

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27010) pulutodurumo válasza jobesz (#27000) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nagy gyártóktól most nincs semmi kiemelkedő.
Xduoo állítólag megéri az árát, Ruizu szintén. Ezekkel csak az a baj, hogy a kezelésük kicsit káosz. Ázsiai logika szerint működnek :)
A kimeneti teljesítmény meg nehéz ügy. Komoly erősítő csak a komoly játékosokban van. Azok meg nem 15 ezresbe kerülnek. Mondjuk nekem a Sansa is leviszi a fejem max hangerőn. Persze kis ellenállású, viszonylag érzékeny fülessel.

szerk.: Na közben Killmyself milyen szép elemzést tett ide.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#27011) Tulku válasza K1LLMy53Lf (#27009) üzenetére


Tulku
veterán

C4-et kell venni, az nem érintős :)

Cserébe jó a hangja és 250 ezer...meg persze betonkocka...

Tud ez a Colorfly...

Más:

Én várom ezt az Onkyo dap-ot, nagyon jó kinézet, bivaly belső...már csak jól kell szólnia...azt nem értem házon belül miért csináltak egy teljesen más kinézetű gyengébb versenytársat más logóval?

(#27012) PR0JECTNR56


PR0JECTNR56
addikt

Fiio X1 v1.5 firmware

The following changes and improvements were made to firmware version 1.5 compared to 1.3/1.4:
1. Pressing the Back button from the Now Playing screen will now always take you to the folder / album / etc. from which the current song is selected. This is true even after navigating to the main menu or powering the X1 off and back on;
2. Added Russian and Thai language UI support;
3. Removed the 5800 song limit of the media library;
4. Enabled gapless playback of single music files split by CUE sheets;
5. Fixed issue where CUE sheets containing tracks of identical titles could not be parsed properly;
6. Fixed issue where the genre tag of AAC files (.m4a) was read incorrectly;
7. Fixed issue where the X1 would not skip automatically through files of unsupported format if a whole series of such files are encountered in a row;
8. Fixed issue where blanks spaces in front of the album name of a song caused the genre name to be read incorrectly
9. Miscellaneous Chinese UI bugfix.

(#27013) jobesz válasza K1LLMy53Lf (#27006) üzenetére


jobesz
tag

köszönöm az értékes választ, ha az xduoo X2 hangos, ez komoly előny

a ruizu X02 játszik még, de nem tudni mennyire erős a hangereje, és ez náam sajnos fontos

az xduoo x2 kint 14, de erre számoljak vámot+ áfát is?
ekkore érétkben nem rendeltem még
itt 22 v 44 dollár a limit?
Ruizu X02 valakinek van már? Milyen a hangereje?
Teclast X30 Se ismeri valaki?

Sonymdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#27014) sadamsa


sadamsa
csendes tag

Mivel mást nem volt alkalmam meghallgatni Fiio-t veszek. Mi a véleményetek alábbi árakért melyik a legjobb választás?
X3 II - 46000
X5 I - 68000
X5 II - 95000
Olvastam véleményeket, hogy X3 II, majdnem ott van mint X5 I, meg hogy X5 II igazából alig jobb mint X5 I, meg olyat is hogy X3II meg X5 II között azért van különbség (utolsót én is így tapasztaltam). Szóval X5 II tetszett a legjobban, de azért elég kemény az árkülönbség, vajon hogy pazarolnám a legkevesebb pénzt? :U

(#27015) bucsher válasza sadamsa (#27014) üzenetére


bucsher
őstag

Szerintem mindhárom jó ár, azt vedd, amennyit rászánsz, nem fogsz rosszul járni. Meg kell hallgatni, ha valamelyiket nem ismered, mert az egyéni ízlés sokat számít.

In the pipe - five by five!

(#27016) Tulku válasza sadamsa (#27014) üzenetére


Tulku
veterán

X5 szerintem egy klasszissal jobb versenyző mint az x3 II...lejjebb megy (sokkal) jobb tere van és felbontása.
X3 II is precíz de kissé lélektelen az X5-höz képest...

X5 II-t most megyek hallgatni...majd írok róla...

(#27017) kemcso válasza sadamsa (#27014) üzenetére


kemcso
Ármester

Az X3 II és az X5 között ha másban nem erősítőben igen komoly különbség van az utóbbi javára (szerintem hangban is, de egyéni, hogy ki mit és hogy hall). Viszont sokkal nagyobb :) Neked kell egyrészt eldönteni, hogy mennyit szánsz rá másrészt hogy mi a fontos: méret, erősítő, hang...

(#27018) bucsher válasza Tulku (#27016) üzenetére


bucsher
őstag

Mindegyik lélektelen egy jó DX50-hez képest :DDD

In the pipe - five by five!

(#27019) peestheee válasza jobesz (#27013) üzenetére


peestheee
tag

ha ruizu, akkor már miért ne vinnéd az x-06ost?

rendeld banggoodról, nagy eséllyel nem lesz megvámolva, mivel előbb svédbe küldik, és csak aztán ide..nekem több csomagom jött már probléma nélkül

[rendelés külföldről info]

Ruizu x-06

Xduoo x2

[ Szerkesztve ]

(#27020) kemcso válasza peestheee (#27019) üzenetére


kemcso
Ármester

Attól, hogy Svédo-n keresztül jön a feladó még Kína: pont ugyanúgy vámolódik (és ami fém téglalap, jó eséllyel szokott)

(#27021) Bodor válasza Tulku (#27016) üzenetére


Bodor
veterán

Ezt hallgasd meg! Kíváncsi leszek mit mondasz

(#27022) Tulku válasza Bodor (#27021) üzenetére


Tulku
veterán

Már megtörtént...nem gyere be nekem a 100-hoz képest...felejtsd el...

(#27023) kemcso válasza Bodor (#27021) üzenetére


kemcso
Ármester

100-ról nagyon fog fájni továbblépni :P

(#27024) K1LLMy53Lf válasza Tulku (#27011) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

megvárom az xDuoo X3at:B (habár alin már van pár embernél $109ért, de reménykedem, hogy lesz EU-n belül is. No meg addig legalább lesznek normális(abb) review-k is róla.

peestheee: Ruizu x06 akkor éri meg a felárat az x02vel szemben, ha szükséged van a BT-re, mert a többi tekintetben ugyanaz (elméletileg).

pulutodurumo: Amúgy az xDuoo-nak teljesen normális/logikus menükezelése van, a Ruizu-nak van olyan csodálatos, amit "szokni kell" :)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#27025) Tulku válasza kemcso (#27023) üzenetére


Tulku
veterán

Hiányosan fogalmaztál...ak100 és w40 4r-ről lesz nehéz továbblépni... :)

(#27026) AGE-T válasza bucsher (#27018) üzenetére


AGE-T
senior tag

Minden lélektelen egy jó DX90 után :D

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#27027) #16820480 válasza AGE-T (#27026) üzenetére


#16820480
törölt tag

Srácok, kispályáztok itt, az egyetlen igaz lejátszó a Plenue :DDD

(#27028) Bodor válasza Tulku (#27022) üzenetére


Bodor
veterán

Engem nem érdekel, csak neked ajánlottam, mert nem olyan nagy.

(#27023) kemcso: Ó, én meg vagyok az AK100-zal elégedve, csak a kollégának ajánlottam, mert Ő nem találja az igazit.

(#27029) kemcso válasza Bodor (#27028) üzenetére


kemcso
Ármester

Igen, tudom (látom is az aláírásából), hogy keresi de nem leli az igazit ;]

(#27030) Tulku válasza Bodor (#27028) üzenetére


Tulku
veterán

Valóban méretre nagyon baba...építési minőség kezelhetőség szintén.

Én úgy vagyok, hogy ha van egy szuperlatív dolog akkor amennyiben az elérhetetlen akkor olyan ügyet keresek ami annak egyes szegmenseit hozza vissza, eleveníti meg...és nagyon nem jön be, amikor fokozatosan mindenben visszavesz a közép majd az alső kategória amíg végül nincs már hang pl....

Nekem azok a dolgok tetszenek amelyek részeiben (lehet hogy csak egyben) megelevenítik az elérhetetlent...nem a jó iparost keresem, hanem a bohó színészt, aki eljátssza az adott karakterét kiválóan, de nem tud mindent...

Az AK JR egy jó iparos....

(#27031) OPiiPO válasza kemcso (#27017) üzenetére


OPiiPO
addikt

Ez most komoly, hogy ekkora különbség lenne egy X5 és egy X3 II közt?
Ennyivel komolyabb versenyző lenne az X5 első generációja? Szinte hihetetlen . . .

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#27032) Tulku válasza OPiiPO (#27031) üzenetére


Tulku
veterán

Galamb utca I Joe..egymás mellett vannak...viszed a kártyád és meghallgatod.

Szerintem a válasz: igen....persze nem mindegy milyen hangkeltő van utána...

Más..

Megjött a szilikon tok Alitól (majd egy hónap) az AK100-ra...azon kívül hogy óvja, két fontos előnyét látom már most:

- Jobban kitapinthatóak vakon a gombok
- A potméter így csak kb 3 mm-t áll ki a tok síkjából...sokkal kisebb az esély egy végzetes ütődésre (véletlen ütődésre gondolok...mielőtt jönnek a lelőtt labdák) és sokkal kellemesebb hangosítani, halkítani...

15 dollár volt..ingyenes szállítással...mert megérdemli...

(#27033) morte8


morte8
csendes tag

Sajnos úgy néz ki, hogy megadta magát a Sansa Clip Zip-em. :((
Helyette keresek most másik lejátszót.

Amilyet keresek:
- magas üzemidő
- kicsi méret (ingzsebben hordom)
- 32 GB-os micro SD kari támogatás
- Creative Aurvana Live! 2-őt hajtanék vele.
- Esetleg FLAC támogatás

Összegben olyan 30-ig rendben van.

Tudtok ajánlani valamit?

Köszönöm!

(#27034) Tulku válasza morte8 (#27033) üzenetére


Tulku
veterán

Rosszfogáson van egy nwz a15...30-ért...kicsi, csinos, 64-eset is megeszik 65 az új ára és meglepően jól nyilatkoznak a hangjáról...nem lennék meglepve ha keresztbe lenyelné minőségileg a sansa-t..

(#27035) pulutodurumo válasza morte8 (#27033) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nekünk volt a családban egy, ami szintén meghalt. Ám szerencsére csak az akksi egyik vezetékének a forrasztása engedett el. Egy szétszedést lehet hogy megér a dolog.

Plusz külföldről Xduoo X2. Esetleg.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#27036) AngryChair


AngryChair
csendes tag

Ígéretesnek tűnik a hamarosan megjelenő FiiO M3....
Kérdés veri-e a mobilok hangzásvilágát?
Marshall telefont például, ami szintén hamarosan érkezik:
[link]

Szerintetek?

(#27037) Tulku válasza AngryChair (#27036) üzenetére


Tulku
veterán

Ha a fiio nem hülye és összehozott egy tisztességes hangot, akkor ebben az árszegmensben verhetetlen lesz, de borítékolhatóan azért a telefon hangok nem fognak neki gondot jelenteni...de mint a specből látom nem lesz benne izmos erőlködő...tehát még akár egy gyenge, érces valami is lehet..remélem nem...

(#27038) OPiiPO válasza Tulku (#27032) üzenetére


OPiiPO
addikt

Yamaha HPH-MT220 lenne utána.

Azért érdekelne, mert ami árban már kicsi a különbség a Fiio X3 v2 és az X5 közt. Ha tényleg jobb az X5 v1, akkor még íppeg beleférne . . .

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#27039) Tulku válasza OPiiPO (#27038) üzenetére


Tulku
veterán

X5-öt vegyél...mindkettő jó de az x5 jobb....nagyobb, bumburnyákabb, de a hangja szerintem klasszis..

(#27040) agoka07


agoka07
senior tag

Üdv!
Kicsit off a téma, de bővel belefér, hisz... Új lakásba költöztem és szeretném a teljes "rendszert" cserélni, ami áll egy fülhallgatóból egy stereo hangfal párból és egy lejátszóból. Mivel az egésznek a lelke a lejátszó lenne ezért itt teszem fel a kérdést. A kinézett füles a Piston 3, a hangfal pedig az Audioengine A2. Ehhez kellene 30-40k-ért (max50, de csak legvégső esetben) egy lejátszó ami használható DAC-ként is. (gondolom olcsóbb mint külön-külön megvásárolni). Tudok ajánlani valamit?

S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8

(#27041) #16820480 válasza agoka07 (#27040) üzenetére


#16820480
törölt tag

A Piston nem egy olyan elképesztően jó füles, ahhoz simán elég egy Sansa is, vagy árban felfelé xDuoo, iHifi 770c, Fiio X3-2...

(#27042) Bukk900 válasza #16820480 (#27041) üzenetére


Bukk900
őstag

Az iHifi 770c használható usb-s dac-nak? Vagy ebben az árkategóriában valamelyik? Az x3 tudtommal igen, de az duplája árban. Egy húszezres E10k tudását kellene kiváltania.

(#27043) agoka07


agoka07
senior tag

Szóval jobban járnék, ha vásárolnék külön DAC-ot (E10k) és egy lejátszót (Sansa)?

S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8

(#27044) kemcso válasza agoka07 (#27043) üzenetére


kemcso
Ármester

Szerintem nem ezt próbálta sheratan írni, hanem hogy a P3-nál jobb fülest érdemes venni.
Nekem eszembe nem jutna E10K-t venni, sokkal jobb egy X3 II, ha Fiio. Idővel meg mellé valami jobb füles.

(#27045) #16820480 válasza Bukk900 (#27042) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ja, valóban, ezt szerintem félrenéztem. Viszont az E10K meg nem nagyon működik út közben, csak ha esetleg a telefon támogatja az USB-OTG módot, viszont az sem olyan kényelmes hordozni.

(#27046) Bukk900 válasza #16820480 (#27045) üzenetére


Bukk900
őstag

Az E10k-t nem bírja meghajtani egy telefon (Moto X), plusz táppal még nem próbáltam.
Akkor az X3 II a belépőkategóriás dap, ami külső hangkártyaként is használható? Ez együttműködik egy telefonnal (spotify)?

[ Szerkesztve ]

(#27047) #16820480 válasza Bukk900 (#27046) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, szerintem akkor az lesz. Nem tudom, hogy az X1 tud-e DAC-ként működni, de gyanítom, hogy nem. Viszont nem tudom, hogy telefonról menne-e az X3, ki kell próbálni lehetőség szerint.

(#27048) #16820480


#16820480
törölt tag

Élménybeszámoló következik. Sikerült találni egy helyet, ahol van próbadarab Cayin N5, Hidizs AP100, Acoustic Research AR-M2, Luxury & Precision LP5. Ellenfélként a Plenue 1 volt nálam, tesztelésre pedig a bolt jóvoltából egy KM16 (lásd: fülhallgatós topik).

Cayin N5: Egész méretes, de nem olyan nagyon nehéz lejátszó, hasonló a Plenue dimenzióihoz, csak nem érintőképernyős kezelése van, hanem pár gomb, és egy tárcsa az előlapon. A kezelése elmegy, nagjyából a Fiio X5-2 ellenében indul az ára szerint, így ehhez illene hasonlítani, de ezt sejnos nem tudom megtenni, mert a Fiio-t nem hallottam még. Szóval a kezelése elmegy, nem lassú, de nem is olyan iszonyatosan kényelmes, kicsit fura nekem a menü, de el lehet hamar igazodni, és meg lehet szokni. A kijelzője elég vacak, valami olcsó TN panel, de mondjuk ez csak akkor lehet probléma, ha kültéren használja az ember.
Hangra nem rossz, alul egész jó, bár nincs olyan testes, mint a p1, de van ereje, kijön, hogy izmosabb az erősítő, mint a P1 esetében, viszont magasban nincs meg az a szeparáció, kicsit mintha torzítana, kásás lenne (nem úgy, mint egy Sokol rádió, hanem persze a P1 ellenében). Összességében szerintem (látatlanban) a Fiio X5-2 kezelése jobb ennél, hangban meg ki tudja, de önmagában nézve elég jó ki lejátszó ez az N5, jó alternatíva lenne, ha lehetne otthon kapni, de így inkább csak érdekesség.

Hidizs AP100: Árban nagyjából a DX50 ellenfele, így ennek megfelelően nézem. A kezelése talán egy fokkal jobb a Cayin N5-nél, mert rendes gombok vannak, nem tárcsa, de mégsem az igazi, bár ez inkább a menü logikájának köszönehtő, amúg ynem lenne olyan rossz. A méretéhez képest meglepően könnyű, mintha üres lenne belül. A képernyője olyan vacak TN panel, mint az N5, de mondjuk ez legyen a legnagyobb baja. Viszont nem ez a legnagyobb baja. Fórumokon sok hibáról írnak, hogy fagyogat a szoftver, főleg ha SD kártyával használja az ember, ami elég necces azért, ilyen ár meleltt főleg. Hangja nem rossz, de nem is nagy szám. A többiekhez képest egyértelműen kevésbé dinamikus, és mintha a hangtér is össze lenne nyomva, nem megy olyan mélyre, nem megy olyan magasra, nem igzaán izgalmas a hangja, szerintem a DX50 jobb, és ha még a kezelést is belevesszük, akkor egyértelműen az iBasso a jobb vétel. Volt benne reménységem, mert viszonylag olcsó lejátszó, és sok jót is írnak róla, de sajnos a valóságban még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy jobb vétel legyen egy Fiio vagy iBasso ellenében.

Acoustic Research AR-M2: Marha nagy. Marha drága. Méretekben akkora, mint egy mobil, csak kétszer olyan vastag, hogy elférjen a nagyobb erősítő, nagyobb akksi, meg a vezérlőgombok és analóg hangerőszabályzó tárcsa. Androidos, ennek minden előnyével és hátrányával, így erről nem írok, de ami feltűnt, hogy a szoftver nem olyan gyors és gördülékeny, mint mondjuk az új generációs AK és Plenue lejátszóknál, nincs kinetikus görgetés (vagyis nagyon gyorsan megáll, így nem túl kényelmes).
Hangra nekem nem jött be, nagyon eltávolítja a hangot, széthúzza, de nem igazán prezentálja úgy, ahogy én azt szeretném hallani. Erősítője brutálisan erős, ilyen 10% körülre tettem a hangerőt, és majd megsüketültem a KM16-tal (P1-en olyan 50%-ra kellett tenni low-gain módban), viszont mégis nagyon világos, nincs igazán alja, nem ad olyan testet a zenének, mint a többi játékos. Nálam nagyon mellé ment ez a lejátszó, főleg amilyen árcédulát adtak neki, ezért sem szeretem amúgy a droidos cuccokat, mert nem arra megy el a sok erőforrás, amire kéne.

Luxury & Precision LP5: Óriási darab, igazi retró, nagyon minőségi anyagokból, a Colorfly C4-hez hasonló gravírozott fa hátlappal. Első látásra gyűlölet és szerelem.
A kezelése olyan, mint egy alien űrhajó, 5 gomb van rajta, amik attól függően mást csinálnak, hogy hol van az ember (zenék böngészése vagy lejátszás képernyő), de gombonként 3 funkcióval nagyjából, ami eléggé összezavaró tud lenni, még perce kután is csak tippeltem, hogy melyik gomb mit csinál, pedig rá van írva, csak az nem, hogy mikor csinál mit.
Hangra zseniális, első hallásra szerelem (itt jegyzem meg zárójelben, hogy a LO feliratú kimenet nem a low gain, hanem a line-out jele, még szerencse, hogy halk zenével kezdtem, és nem süketített meg :B :B), meleg hangú, erősítője egy bika, akusztikus zenével elképesztően jól szól, érezn ia hangszerek testét, ahogy a vonósok húrjai rezdülnek, viszont sajnos rock-metál és egyéb elektroniusabb zenékkel nem bánik ilyen szépen, eltűnik a középtartomány részletessége, ebben a Plenue egyértelműen jobb nála. Árban amúgy rendben van, amit hoz, azt nagyon jól hozza, sok kimenet, lehet digitális forrásként használni, lehet külső erősítőre kötni, de nem adnám érte a P1-et. Főleg mert ilyen mérettel már nem mondható zseb-barátnak, másrészt meg hangban nem hozza azt a szintet.

A nap tanulsága, hogy ha megválok a Plenue-től, akkor soha többé nem fogok jó szemmel nézni másik DAP-ra, egyszerűen annyival jobb mindennél, amit próbáltam, hogy nehéz lesz betölteni az űrt, amit hagy. Egyedül egy jó fejhallgatóval lehetne, mert azokat nem hajtja meg.

(#27049) kemcso válasza #16820480 (#27048) üzenetére


kemcso
Ármester

Köszi a beszámolót, kicsit irigyellek, bár nem a lejátszók, hanem a KM16 miatt :)

(#27050) Tulku


Tulku
veterán

L5 jobb vételnek tűnik...érintős, kisebb (bár az is nagyobb mint az X5) és talán kezelhetőbb...

Nekem az LP5 nagyon C4 utánérzés...minden tekintetben...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.