- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
HZoli87
veterán
Itt is a memóriaszivárgásról van szó (ram + vram). Link
Szerintem nem lesz egyszerű javítani.
Én a javításig egyelőre Chrome-ot használok, most ismerkedem vele.
-
lovi27
addikt
válasz
Pityu. #59192 üzenetére
Azért tettél sok RAM-ot a gépedbe, hogy több legyen üres?
Az a jó ha használják az alkalmazások. A számítógépekben a RAM a leggyorsabban elérhető tároló, így onnan lehet az adatokat a leghamarabb visszakapni. Ezért minél jobban használják az alkalmazások a RAM-ot annál gyorsabb lesz a rendszer működése. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #59189 üzenetére
Az oké,hogy nekem 16gb van de nem kéne mindet megzabálni most 8,4gb áll
Ez annyit zabál akkor amennyit talál mi,ha lenne vagy 64gb-m azt is megenné#junior11
Most nem,hogy látványosabb még érezhető is,ráadásul én mindig össze vissza egy csomó lapot megnyitok ok terhel de eddig max 6gb vol nagyon max most meg 8,4gb áll a fogyasztás meg nem rég volt 10gb is
-
Pityu.
nagyúr
Nem semmi a firefox megevett 10gb memóriát
Eddig sosem csinálta ezt pedig máskor is egy csomó mindenféle lap volt megnyitva most kb majd kétszeresét eszi ugyan olyan vegyes témával.Mitől lehet ez? -
Met
nagyúr
Kép letöltéshez keresek plugint. Vagy ftp plugint amivel úgy tudok letölteni, böngészni mint TC-ben.
Sok kép, egyesével jobbklikk kizárt.
Elég sokat kipróbáltam azokból amit a kieg kereső felajánlott.Egy ftp szerver linkjét kaptam meg, erre bejön a böngészőben az oldal, ott van a lista a linkekkel.
Total Commander-ben user/pass-t kér. -
Gabesz25
tag
válasz
Gabesz25 #59185 üzenetére
lehet megtaláltam a megoldást...automatikusan bezár lapokat, ha kevés a memória
amit nem is zárok ki, mert 4Gb memóriával netezgetek, meg VMware-ben dolgozok... -
Cs1csó
titán
válasz
Gabesz25 #59183 üzenetére
Most tesztelem - elindítottam egy YouTube videót, majd megállítottam és most böngészék - de nem hiszem, hogy ilyen problémám lenne, ami bezavarhat:
- az about:config-ban valami elállítás
- valamelyik kiegészítő - bármelyik kiegészítő bármit bezavarhat ez legyen az alap tézis
- a frissítésnél történt valami gond
- a szinkronizáció zavart be
- a VGA hardveres gyorsítása is problémás lehet a beállításoknál a javasolt teljesítménybeállításoknál kapcsold ki a hardveres gyorsítást, hátha megoldja de lehet hogy csak beragdt tehát indítsd újra kikapcsolt hardveres gyorsítással majd beEsetleg böngésző újratelepítés, nyakamat rá ha alapos eltávolítás után újra telepítenéd és KEZDÉSNEK SEMMIT SEM szinkronizálnál csak pl. egy UBO-t feltennél - reklámblokkoló nélkül használhatatlan egy böngésző - akkor 100%, hogy nem jönne elő a gond. + semmi módosítás about:config-ban sehol.
Na újraindította a YouTube-on a zenét amit leállítottam és simán folytatta semmi töltés, fehér képernyő nem volt, ergo: nálad van a hiba valamelyik fenti dolog.
-
Gabesz25
tag
sziasztok.
csak nálam csinálja a legújabb FF, hogy ha egy fül pár percig inaktív, akkor azt be is zárja? értem ezalatt, hogy mondjuk keresek szállásokat bookingon, meg van nyitva pár találat, aztán ha visszamegyek adott fülre, teljesen újratölti fehér képernyőről. ugyan ez, nézek youtube-ot, megállítom, olvasgatok másik füleket, majd vissza youtube-ra, és teljesen újra tölti az oldalt.
ez valami új feature vagy nálam nem jó valami?
Semmi erre vonatkozó kiegészítő nincs telepítve. Tegnap frissítettem a 67-es verzióra, azóta csinálja ezt -
Cs1csó
titán
válasz
MCGaiwer #59179 üzenetére
Ilyen régi kiadásra nem tudom mit lehet vagy mit nem - 67(!)-es főverziónál jár az FF - de az Adblock Plus-t felejtsd el helyette:
- Ublock Origin és mellé igény szerint Nano Defender vagy
- Nano Adblocker (UBO fork) és Nano Defender (jelenleg talán ez a legjobb kombó)
- AdguardMI a gond a legfrissebb Firefox-al melyik az a kiegészítőd ami nem fut rajta és nem találtál még alternatívát?
Szerintem a böngésző naprakészen tartása a PC biztonságának legfontosabb pillére.
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok,
59.0.2-es FF-ra fel lehet telepíteni valahogy az Adblock Plust? a május eleji szarakodás óta nem működik.
Frissíteni nem akarok ha nem muszáj -
Predator2
addikt
válasz
EmptyParadox #59169 üzenetére
Szia
Köszönöm a választ. Mint említettem ezzel a módszerrel nem jó.
-
Predator2
addikt
Helló
Csak félig tartozik a témához, de remélem tudtok segíteni.
Hogyan tudnám egy gmail beszélgetést fényképként lementeni?
Sajnos elég hosszú, és szeretném egy képben lementeni, de a FF nem menti csak a látható részt.
Nincs erre valami bevált trükk esetleg?THX
-
wetsom
tag
Valami gáz tuti van 1903 alatt az FF-el, nekem is iszonyat mennyiségű ram-ot megzabált és a végén már a youtube is akadni kezdett, mert már videó memóriát is zabálta.
Most futtatom a feladatkezelőt és nézem mi történik. -
Pityu.
nagyúr
-
junior11
veterán
válasz
HZoli87 #59158 üzenetére
Nálam eddig nem volt magasabb memóriafogyasztás (igaz, más böngészőt használtam), bár még csak egy napja van fennt a 19H3 tiszta telepítéssel. Amúgy ha vmi gikszer lenne, ilyen esetben aki tiszta telepítést végzett honnan lehet beszerezni a 1809-et, mert az MS oldalán már csak az új érhető el...
-
HZoli87
veterán
válasz
Pityu. #59147 üzenetére
Én is észrevettem a magas memória használatot (1809 vs 1903). 1903 tiszta telepítés.
Most 1 óra futás után 5500 MB a memóriahasználat, hiába zárom be a füleket, nem csökken.
Tegnapi napon már újratöltötte az oldalakat is, ilyenkor 10000 MB körül evett.3 db kiegészítőt használok, évek óta.
Kíváncsi vagyok hogy jön-e frissítés rá, mert különben megy vissza a 1809.
-
Pityu.
nagyúr
Hát nem tudom,nekem tegnap óta kicsit lassabb lett a firefox meg pár lappal is több memóriát eszik mint anno többel.Meg volt egy ilyen furcsa jelenség a jobb sarokban
-
-
weiss
addikt
Használ valaki Tampermonkey-t? 67-es FFX alól eltűnt, addonok között ott van, de a beállításait nem látom, és nem is működik.
-
Pityu.
nagyúr
Most,hogy települt az új firefox 1903-mas windowson elkezdte felfelé srófolni a memória használatot aztán kicsit lassabb lett a böngészés,kiléptem a böngészőből és még félperc múlva is be volt ragadva a firefox míg ki nem lőttem.Találkozott már valaki ilyennel?
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Matthewus #59145 üzenetére
IP cím alapján a virustotal ezt hozza le: autopush.prod.mozaws.net
Rákerestem az about config-ban az autopush kulcsszóra, erre nem hozott le semmit, de a push szóra igen és meg is találtam, ennél a kettőnél a true-t kell átállítani false -ra:dom.push.connection.enabled
dom.push.enabledEzen kívül a dom.push.serverURL-nél ki kell törölni az ott lévő wss://push.services.mozilla.com/ webcímet.
Miután ezeket megcsináltam megszűnt a Fox indulásánál a kapcsolódás, úgyhogy valóban nem telemetria volt, hanem a Mozilla-nak ez a push szolgáltatása kapcsolódhatott be a 67-es verzióra frissítéskor és az küldözgetett adatokat. -
Matthewus
őstag
válasz
Daywalkerke #59140 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a telemetria a beállítások között, akkor nem az. Inkább frissítés ellenőrzés, beépített szűrőlisták frissítése lehet.
-
bul07
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #59142 üzenetére
Köszi a jelzést, akkor nem nálam van a gond
-
-
Grg
tag
megoldódott ujraindítással
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Ma frissült nálam a Fox a 67-es verzióra és böngésző indulásakor (annak ellenére, hogy üres lap about:blank van megadva kezdőlapnak) rengeteg új telemetria adatot küldhet minden egyes indulásnál a Mozillának, a frissítés előtt semmi ilyen nem volt, most rákerestem azon IP címekre amikhez a 67-es Fox csatlakozik minden indulásnál és kivétel nélkül mind a Mozilla-hoz tartozik.
about:config-ba rákerestem a telemetry kulcsszóra és minden még bekapcsolva lévőt (mert már eddig is elég sok ki volt kapcsolva) kikapcsoltam, de még így is van több kapcsolódás a Mozillához, úgyhogy sajnos úgy néz ki, hogy a Mozilla is elkezdte átvenni a Microsoft-tól a Windows 10-nél bevezetett rengeteg telemetria gyűjtést.
Akinek esetleg van információja róla, hogyan lehet teljes mértékben mindenféle telemetria küldést kikapcsolni a Firefox-ban megköszönném ha megírná.
Pár IP cím ahova indulásnál automatikusan csatlakozik a Firefox (virustotal-on rákeresve mindegyik a Mozilláé):Vírus vagy hasonló kizárva, mert frissítés előtt egyáltalán nem volt semmi hasonló és IP címek alapján (mindegyik Mozilláé) is látszik, hogy ezek biztosan telemetria gyűjtések miatt vannak.
-
bul07
nagyúr
Érdekes gondom van
Ügyfélkapus belépés név, jelszóval
ugyfelkapu.magyarorszag.hu
Rendesen belépek semmi gondugyfelkapu.gov.hu
Sehogy se tudok belépni, viszont elfejtett jelszó működik(cseréltem a jelszót mert az hittem az járt le)És hogy miért gondolom hogy a Firefox okozhatja mert Chrome-ba simán megy a bejelentkezés
Találkozott már valaki ilyennel?
-
Andris...
tag
válasz
Kékes525 #59044 üzenetére
Csináltam szűz profilt a Firefox-nak, ezzel a FB üzenetek láthatósága megoldódott. Viszont egy másik idegesítő dolog jött elő. Ha a másodlagos monitoron (TV a falon) teljes képernyős módban indítok el egy videót, és visszakattintok a főmonitorra (asztali), akkor a másodlagos rögtön kilép a teljes módból. Emlékszem régebbről is erre, de nem tudom, mi oldotta meg.
-
mpo
veterán
A Windows 1903 frissítés után a kiegészítők nem működtek (nem is látszottak), mind megvolt, de a beállításra hibaüzenet jött.
Eltávolítás majd hozzáadás megoldotta. -
Hasznos újítás 68 bétában: "When an HTTPS error caused by antivirus software is detected, Firefox will attempt to automatically fix it"
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59114 üzenetére
A három vonal megvan, de az eddig is megvolt. Lőj már egy fotót. A Firefox fiókot mondod a kiegészítők között? Az volt az első amit átettem a túlcsorduló menübe.
A profile-omhoz nem nyúlt hozzá. Szó volt arról, hogy ez a verzió azt is piszkálná. Csak privát módban kapcsolja ki a kiegészítőket.
-
junior11
veterán
Elérhető a Firefox 67-es stabil vonalon [link]
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #59107 üzenetére
Az előzményeket is áttettem: formhistory.sqlite Ez alapján keresgélek: Recovering important data from an old profile Ez alapján az összes szükséges file-t is áttettem.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #59106 üzenetére
Másik böngészőm a Microsofté, de azokat nem használom. Beállításra gyanakszom, de fogalmam sincs, hogy melyik.
Azonban sikerült megcsinálnom, de még mindig nem tudom, hogy mi volt az ok. Május 6.-ai profile-al működik. Váltás előtt mentettem a fontosabb addonok beállításának változásait és a könyvjelzőt. Csak az előzményeket buktam. Most mind a három fordító fenn van, és így a Simple-t és az IM-et összetudom hasonlítani az S3-al. -
junior11
veterán
-
Kékes525
félisten
"WebExtension biztonsági korlát, egyetlen kiegészítő sem működik a Mozilla weboldalain."
Ezt tudom, de ez nem igaz az S3.translate-ra, mint a fenti képek is bizonyítják. Habár nem értem a biztonsági korlát lényegét. Mi van, ha feltörik az AMO-t? Akkor még a biztonsági addonok valamit védhetnének, de így nem.
"Az S3 megtalálta az értesítés kiskaput, ebben egyetértek, csinálhatná a többi is így "
Segítséget szeretnék kérni. Nálam valami furcsa ok miatt kizárólag csak az S3.translator működik, a többi csak a telepítés után, de újraindításkor már nem. Az ikonja is üres.[kép] Természetesen egyszerre csak egy fordítót kapcsoltam be és letiltom az összes kiegészítő a különböző fordítók kivételével (mindig csak egy fordító van ilyenkor bekapcsolva) akkor is csak a telepítés után működnek. Az újraindítás után már nem. Mitől lehet ez? Valamilyen beállításommal nem férhetnek össze, de mi lehet az? [kép] Uninstalláltam az S3,translator-t, de akkor is az újraindítás után már nem működnek a többi fordítók.
Így nem fogom tudni őket rendesen lecsekkolni. Az S3 szelleme tiltja őket.
Most, az addon mizéria után telepítettem teljesen újra a Firefoxot, nem szeretném még egyszer megismételni.
-
Kékes525
félisten
"Ez meg a Mozilla "hülyesége", hogy ott nem működik."
Nem egészen, mert akkor a S3.translate miért működik? Másrészt mindegy, hogy kinek a hülyesége, de mégis működik, míg a többiek nem. megtalálta a kiskaput, ami lehetővé tette a működést. Ez plusz pont az S3.translate-nak.
(#59100) Apaxp
Nem egészen: [kép] Itt. így nem működik. Ha a kijelölt részt a zsebbe teszem és bemásolom az ikonsorban amikor ráklikkelek az ikonjára és megnyomom a translate gombot akkor igen. [kép] De az így sokkal körülményesebb.Bocs, nem vettem észre, hogy a jobb klikkes menüben legalul benne van. Tehát igazad van: [kép] Így figyelemre méltó.
-
Cs1csó
titán
válasz
#73820095 #59095 üzenetére
Mindegyik a GOOGLE fordítóját használja és sajnos az a legjobb - úgy tudom - de inkább úgy mondanám, hogy a magyar nyelv nem prioritás és nehéz is gondolom a német - angol, spanyol - angol pontosabb.
mpo
+1 Az addonok meg jönnek-mennek.
Rengetegen szenvednek itt 2-3 éves böngészőkkel mert a "kedvenc" kiegészítő csak azon fut, mindent ki lehet váltani kisebb nagyobb kompromisszumokkal, de hát ez egy emberi tulajdonság, sokan a 10 éves Windows 7-et sem bírják otthagyni. Az Avast hivatalos fórumában meg megy a sírás hogy már nem támogatja az XP-t stb.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 08.08. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest