- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beren
aktív tag
válasz
Krystal_s #60194 üzenetére
Én is próbáltam mindenféle módon, de csak a policies buherálása segített. Ne félj tőle, nem kell hozzá atomfizika
: a Firefox mappájában (ahol a firefox.exe van) csinálj egy distribution nevű mappát, abba tegyél egy sima textfájlt policies.json néven és másold bele ezt (csak ennyit, más ne legyen a fájlban):
{
"policies": {
"DisableAppUpdate": true,
"DisableFirefoxStudies": true,
"DisableSystemAddonUpdate": true,
"DisableTelemetry": true
}
}
Ennyi az egész - amióta ezt megszültem, nem frissít magától se a FF maga, se a plugin-ek.
Persze azt tudni kell, hogy így megszűnik a gombnyomásra frissítés lehetősége, azaz vagy letöltöd az install fájlt és azzal frissítesz, vagy ideiglenesen kiveszed a fenti fájlt a mappájából, újraindítod a FF-ot, az automatikusan frissít, majd visszateszed a fájlt, ezzel újra letiltva a frissítéseket.
Én régóta portable FF-on vagyok, ott a Firefox és a Firefox64 mappában is megcsináltam a fentieket, mert a 32 és a 64 bites firefox.exe két külön mappában van. Szerintem a sima telepítésnél is így van, ezért ott is érdemes mindkét exe mellé betenni a fenti mappát és fájlt. -
junior11
veterán
-
Syl
nagyúr
Lehet rosszul emlékszem, de mintha arról lett volna nemrég szó, hogy a 70-es Fox valami új, biztonságos jelszókezelővel érkezik?
-
Krystal_s
addikt
Tényleg ennyire hatástalan tud lenni egy about:config beállítás?
De minek van akkor ott, ha nincs hatással az erőszakos frissítéskeresőre?Manuálisan akarom frissíteni akkor, amikor én akarom. Ne figyelmeztessen, ne zaklasson naponta többször...
Tűzfalban próbálnám letiltani, de nem találom a pontos IP tartományt az aus5.mozilla.org-ra vonatkozóan.
Próbálom lekérdezni, de mindig más IP-ket kapok erre a címre.
13.224.96.126, 13.224.51.9, 13.224.51.99, 13.224.51.59, 13.224.51.45
13.32.255.115, 13.32.255.153, 13.32.255.246, 13.32.255.64, 13.33.73.21, 13.249.44.126Nem tudná valaki megmondani mi a pontos IP-je (vagy tartomány) az aus5.mozilla.org-nek, ahol a frissítést kérdezi le? Úgy vettem észre mindig más címet használ ez a........
A Policies buherálást mellőzném. -
válasz
davetoo #60192 üzenetére
A c:\Users\...\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ mappában 2 mappa van? Azokba kellene bemásolni a megfelelő helyre.
Másik lehetőség (így egy teljesen szűz programot kapsz, tehát minden törlődik).
1. Mozgasd át valahova ezt a két mappát (hogy legyen másolatod), a FF ne fusson:
c:\Users\...\AppData\Roaming\Mozilla\
c:\Users\...\AppData\Local\Mozilla\
2. Indítsd el a FF-t, így létre fog hozni egy új üres profil mappát
3. Zárd be az FF-t, majd másold be places.sqlite fájlt. -
davetoo
csendes tag
Nos, megtalaltam, vagyis nem tudom. Amit irtal, hogy hol talalom a place file-t, nos ott eleve 2 default mappa van igaz az egyik kapott egy beta elojelzot. Megprobaltam mindkettot bemasolni mindenhova de nincs siker. Le tudod nekem irni szajbaragosan, mint valami hulye@gyereknek? :-D
-
davetoo
csendes tag
És utána?
-
davetoo
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Újraraktam a win 10-et es elfelejtettem a konyvjelzoket kimenteni. Ujrainstall utan persze a profilomba bejelentkezve eltunt az osszes. Igen am, de a weboldalak bejelentkezesehez szukseges felhasznaloneveket es jelszavakat megtartotta, elmentette. Van eselyem valahogy visszavarazsolni a konyvjelzoket vagy egymastol fuggetlen az efajta adattarolas?
Koszi elore is! -
rjy08
tag
Sziasztok!
Lenne néhány dolog, amit nem tudok megoldani firefoxon (ESR verzió). Csoportházirendekkel szabályzom a gépeken a firefox beállításokat. A beállítások->általános fül alkalmazásokat szerettem volna valahogy lockolni, vagy valamilyen módon default értékre visszaállítani, mert a kollégák rendszeresen elnyomkodják ezeket a beállításokat. Töröljem a mimetypes.rdf meg hasonló fájlokat témán már túl vagyok, valami más megoldásra gondolok. Túrtam a netet a megoldás után, de nem igazán jutottam előrébb. Találtam egy browser.helperApps.alwaysAsk.force kapcsolót, ami talán jó lehetett volna, de természetesen az újabb verziókban már nincs ez bent. Mondjuk több ilyen beállítással jártam már így.
A másik, 3d-s tartalmak valamiért nem mennek firefox alatt. Pl. a mozaik weboldalon azt írja ki, hogy: ebben a böngésző verzióban nem támogatott a 3d felnyitás. Firefox ESR legfrissebb.
De pl. moodle rendszerben videó lejátszásakor meg ezt írja ki: no video with supported format and mime type found. Töröljem a cache-t, frissítsem a böngészőt meg hasonló általános semmitérő praktikák nem segítettek. Chrome alatt pl. gond nélkül megy.
Mit tudok kezdeni ezekkel a problémákkal? Van valakinek megoldása, ötlete? -
Aki még használja és észrevette, hogy az Iridium egyáltalán nem működik, az tegye vissza az előző verziót... valamiért a fejlesztője jó ötletnek tartott egy üres verziót kiadni a nagy "újraírás" előtt...
-
farkas-j
őstag
Az asztali PC-men ha több lap (fül) van nyitva és az egyikről nyitok egy linket akkor tőle jobbra mellette nyílik meg és átlép rá. Ha bezárom, visszalép arra az oldalra (fülre) amelyikről nyitottam (tőle balra). A laptopom sajnos azt csinálja, hogyha bezárom az ilyen lapot, akkor nem arra a lapra lép vissza ahonnan nyitottam, hanem az utána lévőre (tőle jobbra). Hol lehet azt beállítani, hogy úgy működjön mint az asztali PC-n?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Hátha van valakinek észszerű magyarázta a következőre.
Nem vagyok egy nagy informatikus, inkább csak egy alap user.
Ma kora délelőtt azzal kezdődött, hogy FF-ban a gmail-be csak úgy tudtam belépni ha beírtam a jelszót, pedig meg volt jegyeztetve. Mentett Jelszavaknál mind ott volt az összes mentett Jelszó. Soha ddig nem volt ilyen hogy üres a jelszó ablaka és kéri a beírást. Beírtam, és hibás jelszó ...Hiába próbálkoztam újra ---Hibás jelszó. Kiléptem a FF-ból hátha csak pillanatnyi "elmezavara van" majd újra megnyitottam, de ekkor már a gmail a felhasználó nevet is és a jelszót is kérte. De Hibás jelszó...
Újra kiléptem a FF-ból majd vissza, ekkor már egy Könyvjelzőm sem és egy Könyvjelző menüm sem volt, Menü sáv is eltűnt, és alapértelmezett Témára váltott.
Legújabb FF van fent. Volt mentésem a MozBackup kis segédprogrammal, de hiába a Restore tiszta üres maradt a FF.
Van erre valami értelmes magyarázat? Végül már megpróbáltam azt is, hogy letöltöttem a Mozilla oldaláról a FF-ot és rátelepítettem. Helyzet változatlan.
---
Egy oldotta meg a dolgot, hogy vissza-állítottam a rendszert egy korábbi (10.02 ) időpontra. Így most jó lett. -
ZoleeWolf
tag
válasz
ZoleeWolf #60179 üzenetére
A frissítés nem hozott eredményt, viszont megtaláltam a probléma okozóját.
Hátha valakinek segítség lesz hasonló esetben, a Microsoft fiókban (szülői) tartalomkorlátozásoknál képen látható "nem megfelelő webhelyek tiltása" lehetőséget ki kell kapcsolni és ismét lehet tölteni a rókával.
Természetesen ha valaki használná a korlátozásokat akkor ez nem segítség, egyébként kicsit felemásan működik a dolog mert a Chrome böngészőben simán megy a letöltés bekapcsolt állapotban... -
Silεncε
őstag
-
ZoleeWolf
tag
Hali!
Van egy kis gondom evvel a tüzes rókával, például YouTube videót átkonvertálok és letölteném a folyamat látszólag elindul, de a letöltés nyílra kattintva az írja, hogy "sikertelen"...
A fájl egyébként bekerül a könyvtárba, de nem lehet megnyitni, mérete nulla. Már csináltam felfrissítést a rókán, sőt totál letöröltem, elméletileg amit találtam a gépen Mozillával kapcsolatos könyvtárat, fájlt letöröltem, és újra tettem az egészet, és ugyan az a helyzet...
Biztos valamit bénázok, de már nincs több ötletem, ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
-
Darkness
aktív tag
válasz
kiváncsi f.. #60174 üzenetére
kivan pipálva... más oldalaknál megjegyzi, csak a gmail -nél nem...
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Hogyan lehet beállítani, hogy a gmail oldalán beírt felhasználó nevet megjegyezze?
eddig jól működött, de mióta újratelepítettem mindent, azóta mindig be kell írni a felhasználó nevet... -
-
laszlohu
addikt
Adott Ubuntu 18.04, és Firefox 69.0.1 , egy külföldi oldal, aminél fekete képernyőt produkál az alábbi DRM -et használó oldal összes videója, ( adblock már le lett tiltva, de úgy sem jó )
[link]
Köszönet -
chungee
addikt
Estét!
Win10 FF 69.0 64bites Quantumban hogyan tudom több sorban rakni a könyvjelző eszköztárt
-
mekker
őstag
Van androidra új Firefox böngésző Firefox Preview Nightly for Developers fantázianéven.
A GUI a hiányosságok wllenére szetintem zseniális.Ami nekem hiányzik: password sync, addonok, open with application pl Youtube, Google Photos esetén, vissza gombra csukja be az új tabban nyitott oldalt, meg mondjuk a tabok áttekintésénél lehetne valami funkcionalitás jobbra swipe esetén.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
A https://intézménykódja.e-kreta.hu/ oldalon miért nem jegyzi meg a böngésző a felhasználói nevet és jelszót?
Marhára idegesítő minden alkalommal az oktatási azonosítót és a jelszót bepötyögni, ha a házira, érdemjegyekre vagy egyéb üzenetek miatt be kell lépnem...
uBlock Origint használok (alapbeállításokkal) és 69.0.1-es 64 bites Firefoxot.
A segítséget köszönöm. -
Kékes525
félisten
válasz
kiváncsi f.. #60152 üzenetére
Ha minden OK, akkor igen.
-
Kékes525
félisten
válasz
kiváncsi f.. #60150 üzenetére
Ez ahhoz kell, hogy esetleg abból visszaállíthatod a Firefoxot. Ez a régi teljes profile-od. Ha minden OK, akkor törölhető. [Fontos adatok helyreállítása egy régi profilból]
-
kiváncsi f..
tag
Én nemrégiben csináltam FF felfrissítést. Keletkezett egy mappa, Régi Firefox Adatok címmel.
Ezt érdemes megtartani, vagy törölhető? -
69Raizen69
tag
válasz
Cs1csó #60148 üzenetére
Bocsi de ez nem opció.... már évek-óta úgy van beállítva minden ahogy most és sosem volt ilyen mitöbb mindig mentem a profil mappát ha esetleg gond lenne vissza tudjam állítani.
Amúgy már találtam egy megoldást a "Tartalom folyamatok korlátja" eddig 7 volt most a 69-esben 8 lett az alap ,de szerintem valami késleltetési gond van a 69-esben mert 1-nél többre állítva jelentkezik az említett "pillanatnyi fagyás"
Szóval ha másnál is jelentkezik ez nyugodtan állítsa a Teljesítménynél a Tartalom folyamatok korlátját 1-re
Amúgy így is 4 folyamattá veszi magát az FF és mintha kevesebb RAM-ot is enne így. -
Cs1csó
titán
válasz
69Raizen69 #60147 üzenetére
1. csinálsz egy Firefox "felfrissítést" - beállítások - jobb felső sarok menü - Súgó - Újraindítást letiltott kiegészítőkkel ekkor lesz egy olyan opció is hogy FELFRISSÍTÉS válaszd ezt ez minden beállítást alapra állít és törli a kiegészítőket.
Ha megvagy teszteld majd ha jó akkor telepítsd a kiegészítőidet, és módosítsd a beállításaidat. A könyvjelzőket és a mentett bejelentkezéseket - jelszavakat - nem bántja2. vagy fogod és újratelepíted a böngészőt - alapos eltávolítás után a users - user mappa mélyén törlöd manuálisan is a Firefox és a Mozilla mappákat, majd újratelepíted.
Még a Firefox törlése előtt a beállításokban módosítsd a szinkronizálandó dolgokat - ha használsz szinkronizálást - és csak a könyvjelzők és a bejelentkezések legyenek szinkronizálva mert lehet hogy a kiegészítők vagy a beállításokban van a hiba és a szinkronizálással visszahozod. -
69Raizen69
tag
Sziasztok.
Sokáig 64es FF-t használtam gond nélkül,de olvastam hogy sok újdonság (követés gátló stb) van és felfrissítettem 69-re,jó is gyorsabban indul de van egy "gond" amitől a falra mások :Mikor megnyitok egy új fület megakad/lefagy 1-2másodpercre
pl: a ph-t böngészem és a érdekes cikkeket megszokom nyitom új fülön miközben maradok a főoldalon és ilyenkor nem tudok tovább görgetni míg meg nem nyílik az új fül és így 1-2 másodpercig lefagy.
Minden oldalon ez van nem csak a PH-n,pedig ssd-n fut és eddig a frissítésig nem csinált ilyet .Van ötlete valakinek hogyan lehetne megszüntetni ezt?
Mert különben vissza kell hogy térjek a 64-esre. -
Kékes525
félisten
válasz
#81556480 #60143 üzenetére
Azért indítsd el letiltott kiegészítőkkel. Ha úgy OK, akkor kiegészítő probléma van. Ha úgy sem jó, akkor szűzrendszerrel (csinálj egy új profile-t
firefox.exe /p
). Ha szűzrendszer OK, akkor beállítás gondjaid van. A szűzrendszeredre átviszed ami kell [Transferring data to a new profile - Firefox] és a régit törlőd. -
törölt tag
Vajon miért nem töltődnek be a youtube kommentek? ( más böngészőben igen)
-
farkas-j
őstag
válasz
kiváncsi f.. #60127 üzenetére
Windows 10 prof x64 Hun 1903-as build, Firefox Quantum 69.0.1 64bit és ESET Smart Security 12.2.29.0 mellett nálam rendben működik.
-
kiváncsi f..
tag
válasz
Jack Oneill #60131 üzenetére
Bocsi, de Windows 7 32 bites az op. rendszerem. A Chrome-val semmi gond nincs.
Töröltem, újra telepítettem, de ua maradt. Más.
Miért akarja folyton helyreállítani induláskor a bezárt lapokat? Beállítás: indítás új lappal -
fanti
addikt
Sziasztok!
Ilyesmivel játszik a Kislányom, és van gyakran olyan, hogy játék közben egyszer csak fekete képernyő és semmire sem reagál, csak a reset segít.
Mi lehet a baj?
Win 10 pro HUN x64, FF legújabb, RX580-as kártya drivere is pár hetes.
Tudtok segíteni?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kiváncsi f.. #60129 üzenetére
Legújabb Fox és ESET, minden megy. Előbb bankoltam. A héten minden nap bankoltam, semmi baj nem volt vele.
-
Cs1csó
titán
válasz
kiváncsi f.. #60129 üzenetére
Ezt nem értem, ha Mohamed nem megy a hegyhez akkor a hegy menjen Mohamed-hez? Szóljon az ESET a Mozilla-nak, hogy olyan böngészőt csináljanak amivel megy a kiegészítőjük.
Egyszerű, ha jól tudom van az ESET-nek magyar nyelvű támogatása beszélj velük, hogy a "69.0.1. Firefox Quantum 64 bites" verziójával - Windows 10 1903-as build x64 Hun - nem egy a böngésző moduljuk és csinálják meg.
Jack Oneill
Idézem magamat: 2. nálad van valami gond vagy az FF-et vagy az ESET-et próbáld újratelepíteni.
-
kiváncsi f..
tag
válasz
Cs1csó #60128 üzenetére
Abból gondolom, hogy FF a hibás, mivel a Chrome szépen megnyitja a védett böngészőt.
Oda-vissza. Értem ez alatt, ha a Chromban vagyok, és bankolni szeretnék, alig kezdem beírni, már ugrik is az Eset. Vagy az Esetből is rögtön nyílik a Chrome. A FF meg se így, se úgy.
A FF korábban is voltak gondok, amit egy felfrissítés látszólag megoldott. De úgy tűnik nem mindent. Úgyhogy a FF kezdem.
Köszi a választ! -
Cs1csó
titán
válasz
kiváncsi f.. #60127 üzenetére
"A hiba a Firefoxban van." Ez így erős. 2 dolog lehet:
1. Nem kompatibilis a legfrissebb FF-el a modul - nem az FF feladata, hogy menjen rajta ez a modul hanem az ESET feladata, hogy fusson a legfrissebb FF-en is.2. nálad van valami gond vagy az FF-et vagy az ESET-et próbáld újratelepíteni.
-
kiváncsi f..
tag
A Firefox-al nem tudom használni az Eset I. S. Netbank és tranzakcióvédelmi modulját.
A hiba a Firefoxban van. Ezt írja ki, amikor próbálom megnyitni: A Firefox már fut, de nem válaszol. A régi Firefox folyamatot be kell zárni az új ablak megnyitása előtt.
Persze hiába zárom be, pár mp múlva újra megjelenik ez a szöveg. A Crome-val semmi gond.
A Firefox pár hete volt felfrissítve. Lehet azóta nem jó.
Lehet hogy a teljes törlés segít csak? -
SharpSA
veterán
Van olyan oldal (számlázó táblázat szerű elrendezés), ahol vízszintesen is kell görgetni. Azonban Androidon a szövegre nyomva a Firefoxban ez nem müködik, csak ha teljesen fel vagy le görgetek és a fent vagy lent keletkező üres részre nyomva görgetek balra és jobbra. Ez kb minden más böngészőben jól müködik. Van erre valami rejtett beállítás vagy kiegészítő, amivel a szövegre nyomva is lehet oldalra görgetni?
-
Darkness
aktív tag
Ozrych, csako!
Köszönöm a segítséget.
Van valami leírás ezekről, hogy mit érdemes about:config - ban állítani?
kezd kicsit nyomasztó lenni, hogy minden beállítást úgy kell összevadászni egy nagyobb frissítés utan... -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Újra raktam a rendszert, nulláról a FF -ot. 69.0.1. beraktam a chrome könyvtárba a userChrome.css -t, de a várt eredmény elmarad ami az lenne, hogy a böngésző fülek a menüsor alatt vannak és nem a könyv jező eszköztár alatt.
van erre valami gyógymód? -
I.papi
tag
Sziasztok tudnátok segíteni?
Firefoxot használok,eddig nem volt gond,UPC modem csere történt connect boxra.Egy rakás oldalt nem tölt be a firefox.A modem beállítása jön be,ott már kilőttem a tűzfalat is. Firefox a címsávban az infóra kattintva kiírja a kapcsolat nem biztonságos.Többek között a nav tárhelyre sem tudok felmenni. Van valakinek ötlete? Kezdek elkeseredni.. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Kékes525 #60110 üzenetére
Köszi! Képre húzom a kurzort, kép megjelenik, hiába nyomom a lapozó billentyűket, Space, Right, Page up, az egész oldalt mozgatják, nem a képeket.
Betűk P, Q... működnek, számok 1, 2... nem. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Kékes525 #60103 üzenetére
Köszi! Ezt a direkt kép megtekintést is levették. Nekem az kellene, hogy ha a képre kattintok, egyből ez jöjjön be, és tudjak a további képeket is így, teljes méretben megnézni. Ne kelljen egyesével kattingatni. Ha jól emlékszem, jobbra-balra nyíllal lehetett lépegetni.
-
Kékes525
félisten
válasz
pinnacle #60095 üzenetére
Ez nem a Firefox hibája, hanem a Google szüntette meg a lehetőséget. Ezzel? [View Image] "Re-implements the google image, "View Image" and "Search by Image" buttons."
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Ha országosan a legmagasabb áron szeretnéd eladni a laptopodat, akkor az ELITRO a Te partnered
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest