Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
Sziasztok!
Megkérek Firefox tulajokat, hogy a https://cib.hu/ oldalon a jobb felső sarokban lévő nagy Belépés gombra kattintva ti milyen üzenetet kaptok?
Múlt hét péntek óta, amióta új a weblap nekem ezt írja "Blokkolva a tartalombiztonsági irányelv szerint. Az oldal tartalombiztonsági irányelve megtiltja, hogy ezen a módon betöltsék. A Firefox nem engedte meg, hogy az oldalt ezen a módon betöltse, mert az oldal tartalombiztonsági irányelve ezt tiltja."A CIB szerint minden rendben, de így én nem tudok belépni!
-
lovi27
addikt
Köszönöm Nektek! Legalább azt tudom nem nálam van a hiba...
A Chromot nem szeretem, nem használom, de akkor most kénytelen leszek.Ma voltam bent. IT emberkével ügyfél nem beszélhet, az ügyfél szolgálatosokról meg inkább nem mondok semmit, de azt tudják, hogy sz@r a PC-ém, meg amúgy is hülye vagyok hozzá. (Persze, nem ezekkel a szavakkal, de ezt érzékeltették.)
-
lovi27
addikt
Hogy kerek legyen a történet...
Felhívtam megint a CIB24-et, ahol mondja a srác, hogy most nézi és működik az oldal. Ugye, a Chrommal nézi? - kérdezem. Természetesen - vágja rá rögtön. Nekem nem természetes - válaszoltam.
Azért segítőkész volt és adott egy másik címet, ami nem csak egy böngészővel hajlandó működni. (online.cib.hu) Megosztom, mert nem lehet egyedi és hátha másnak is jól jön. A felülete alapján a mobil alkalmazásuk dolgozhat erre a címre. Azért remélem hamarosan kijavítják a fő elérési oldalukat is. -
lovi27
addikt
válasz SenorGrande #56668 üzenetére
Valóban! Nem akarsz ügyfélszolgálatos lenni? Kevesebb felesleges kört kéne futni. Persze, akkor is, ha normális hibaüzenetet (invalid address) kapnánk.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Látod, ezért kérdeztem. Ma állítgattam a FF-t. Most felcsatlakoztam a Syncbe és szó nélkül telesz*rta (felülírta) az ott lévő régi vacakokkal amit eddig csináltam. Oda lett minden. Szerencsére nem bíztam benne, így elmentettem a három könyvtárat és nem ért veszteség.
Ki lehet valahogy törölni a felhőt, hogy ez ne ismétlődjön meg?
-
lovi27
addikt
Van itt aki használja a Safe In Cloud password manager kiegészítőt?
-
lovi27
addikt
válasz Cs1csó #57598 üzenetére
A PC-s része nem fizetős, az androidban meg akcióban ingyen lett enyém a fizetős rész is és mivel van saját felhőm ezért gondoltam használom is. A KeePass volt a jelölt amíg meg nem láttam, hogy ebből a fizetős rész is már az enyém.
Köszönöm nektek, akkor kicsit jobban megnézem ezeket is.
A Lastpass-t sokan dicsérik, de nincs szükségem előfizetésesre. -
lovi27
addikt
Hátha... Ha valaki szeretné az S3.Translator-t használni.
Tudom, van az ImTraranslator ami szintén jól használható, de nekem még mindig az S3 a jobb. -
lovi27
addikt
válasz lovi27 #57668 üzenetére
ImTranslator - javítás. De akkor már kérdezek is.
Néhány oldalnál a Google a címsor alatt mindig megkérdezi fordítsa e az oldalt. Teljesen mindegy mit válaszok (soha semelyiket, egyik nyelvet se fordítsa) állandóan zaklat vele. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?
Vagy ha a Google fiók miatt van (ott se találok erre utaló beállítást), akkor le lehet valahogy tiltani, hogy ne jelentkezzen be automatikusan. Én nem kérem. Persze nem zavar, ha nem üldözne ezzel... -
lovi27
addikt
válasz Cs1csó #57670 üzenetére
Köszi, de nálam tökéletesen működik a W10 kékfény szűrője. Mindig az időnek megfelelően KI-BE kapcsol. Ismerem a kedvenc appodat a W10 fórumból
Van egy portable FF is amit vészhelyzetben használok, elkülönített profile-lal. Ott nincs ilyen gond. Abban az S3 fordító is jól működik. "elvárható lenne a fejlesztőjétől, hogy módosítja úgy a kiegészítőjét hogy az a Mozilla-nak is megfeleljen" És ha érdekütközés van mögötte? Mert ha olyan veszélyes lenne a Mozilla már telekiabálta volna a világot és nem hallgatna.
-
lovi27
addikt
válasz Daywalkerke #57765 üzenetére
Tessék, itt van info.
Én is a 65-ös verziót használom, de semmi ilyet nem tapasztaltam. -
lovi27
addikt
válasz PitLee #57925 üzenetére
"A további tartalom folyamatok növelhetik a teljesítményt, ha több lapot használ, de több memóriát is használnak."
Így akinek van elég memóriája érdemes ezt a lehetőséget is használnia. Ha nem is közvetlenül azt állítva, de közvetve csak több memóriát juttatja a Firefoxot.
-
lovi27
addikt
válasz Pityu. #59192 üzenetére
Azért tettél sok RAM-ot a gépedbe, hogy több legyen üres?
Az a jó ha használják az alkalmazások. A számítógépekben a RAM a leggyorsabban elérhető tároló, így onnan lehet az adatokat a leghamarabb visszakapni. Ezért minél jobban használják az alkalmazások a RAM-ot annál gyorsabb lesz a rendszer működése. -
lovi27
addikt
válasz Pityu. #59240 üzenetére
Ha van, nálad lehet valami gond. Nekem 12GB RAM van a gépben. Ebből alaphelyzetben 5.1GB foglalt, de csak azért ennyi, mert untam, hogy nem használja eléggé a Windows a sok RAM-ot és csináltam egy 3GB-os RAMDISK-et az átmeneti tárolók számára. Így is egyszerre 80 oldalt meg tudok nyitni a FF-al, és akkor kb. 1 GB marad üresen Ha bezárom szépen felszabadítja az elfoglalt memóriát és visszaáll az alaphelyzet. Semmilyen szivárgást nem tapasztalok. Igaz, nem szoktam nézegetni, mert minek amíg nincs gond. Csak most tettem, hogy te panaszkodtál.
Ha csak a memória kijelző program miatt aggódsz, inkább töröld le és ne használd. Felesleges. Annál jobb minél kevesebb memóriarezidens programot használsz. Ezek is csak plusz memóriát és CPU erőforrást zabálnak. Ha kíváncsi vagy rá ott a Windows Feladatkezelője. Behívod és abban megnézed. Ha végeztél bezárod, nem kell annak állandóan a háttérben futnia.
[ Szerkesztve ]
-
-
lovi27
addikt
válasz Ghaben_H #59879 üzenetére
Az xpi kiterjesztésű elvileg egy zip tömörített fájl. Most ennél a tömörítés valamiért elmaradt. Én az utolsó Mozilla által aláírt verziót (6.19) használom. Ha összehasonlítom a két kicsomagolt fájlt, akkor gyakorlatilag egyforma hosszúak. Vagy megfordítva, ha a v6.25-töt egy zippel összetömörítem, akkor az is kb. 390KB lesz.
Ami érdekes, megpróbáltam telepíteni a v6.25-töt, simán elfogadta a FF (az általam tömörítettet is), nem óbégatott, csak nem frissítésnek, hanem egy új bővítménynek látta. Valószínűleg a valahonnan szerzett vagy előállított certificate miatt. Így nem fejeztem be a telepítését, mert nem akartam kockáztatni a jól működő v6.19-et.
-
lovi27
addikt
válasz Kékes525 #59961 üzenetére
Úgy gondolom az lehet az alapvető probléma, hogy ezt az addont két éve nem frissítik, míg a Google folyamatosan variál a reklámokkal. Természetesen miattunk, hogy minél testreszabottat kapjunk...
Ha jól értem - nem használom az addont - a hozzászólásoknál valakinek hasonlóra problémára a következő megoldás segített. Hátha neked is megoldás egy darabig: "I have been experiencing an issue with videos from links with a specific timestamp don't load. But setting media.mediasource.enabled or media.webm.enabled to false seems to fix this."
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz Cs1csó #60236 üzenetére
Nekem még egy se veszett el. Még a levelek is rendben megjönnek.
Tudom, senki nem ajánlja, de már régen megvan. Két vagy három éve mikor új motort kapott és kiirtották belőle a szerverbe telepített spam generátorokat ami ellen kívülről nem lehetett védekezni, azóta normálisan használható. Semmi abnormális.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz #73820095 #60240 üzenetére
Mit nem veszek észre? Azt se tudod ki vagyok, mit csinálok, de tudod, hogy nem veszem észre. Nevetséges!
"...szinte soha nem érkezik meg rá semmilyen aktiváció..."
Erre írtam le a tapasztalatomat. Nekem egy se veszett el. Még az se aminek így utólag jobban örültem volna, ha elveszik. Ha soha nem érkezik meg.
Banki vagy baráti levelezésre nem a freemailt használom, de először, amikor még nem tudom mennyire lesz szoros a kapcsolatom egy céggel, akkor igen. És teljesen mindegy elhiszed vagy sem, de még egy cégről sem maradtam le a freemail miatt.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz Cs1csó #60655 üzenetére
Én használtam/használok szótárakat, így nem tudom milyen bakiról beszélsz, mert nem találkoztam vele. Azt természetesnek tartom, hogy ilyen ritka szép nyelvhez mint a mienk kell neki segítség, amit valószínűleg el is vár, ezért van rá külön címszó.
Egy szótáron meg nincs nagyon mit állítani. -
lovi27
addikt
Nálam se a telepített, se a portable verzióval nincs gond. Nem biztos, hogy a FF-ban kell keresni az okot. Más böngésző működik rendesen? Mivel a Microsoft most állítólag erőlteti az új böngészőjét nem lehet, hogy a Windows kavar be?
Esetleg tűzfal vagy vírusirtó blokkolja?
Ezek csak ötletelések, mert ha gond volna a FF-al gondolom már 'égne' ez a fórum. -
lovi27
addikt
válasz lanszelot #61171 üzenetére
Ismered ezt az S3 Letöltés Menedzsert a FF-hoz?
Sok-sok éve használom és soha semmilyen problémám nem volt a letöltésekkel. Se a hosszúakkal, se a rövidekkel. Ha nem ismerted egy próbát megér.Nagy fájlok tesztelését Linux disztribúciók letöltésével szoktam próbálni, mert az ő szerverük garantáltan gyors. Tessék, itt van egy próba. A lap alján ott van egy 3,5GB-os DVD ISO.
Most full sebességgel (nálam 100mbps a net) lerántotta. Ezt se tudod letölteni?. -
lovi27
addikt
válasz Szirtimorc #61201 üzenetére
Épp most találtam lehetőséget hogyan kell exportálni/importálni a jelszavakat a FFQ-ban.
Ha a két fájl átmásolása elég, akkor úgy sokkal egyszerűbb, de hátha jól jön még valakinek:ffpass - Import and Export passwords for Firefox Quantum
Ez is kell a telepítéséhez: python
-
lovi27
addikt
Megjelent a v74.0 - Újdonságok
-
lovi27
addikt
válasz Wolfskin #61247 üzenetére
Megfogom a tabot, elhúzom és ahol elengedem oda megy. Mivel te egy ősrégit használsz nem tudom mi lehet vele a gond.
Amúgy én is szerettem a Tab MIx Plus-szot és én is sokáig tiltottam miatta a FF frissítését. De tudtam egyszer el kell engednem, végtelenségig ez nem járható út. Rászántam magam és végiggondoltam mik azok a funkciók amikre megoldást kell találni. Rájöttem egy részük nélkülözhető, a többire találtam megoldást. Azóta nem kell figyelni, jaj nehogy frissüljön a FF.
-
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
Rövid, magyar hír róla: DNS over HTTPS
-
lovi27
addikt
válasz geprombolo #61823 üzenetére
Ezt próbáld? accessibility.blockautorefresh
Vagy ha ezt 1-re állítod: browser.cache.check_doc_frequency
De így a lapok lassabban töltődnek be, mert mindig mindent újra lehív.
A Google szerint... -
lovi27
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest