Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

Nah, újabb események VIA VX900-al:
    Szóvátettem viáéknál, h nincs natty-hoz driver. Azt mondták, használjak 10.10-et, mert nem holnapra lesz kész. :U Nagy változás volt a kernelben, és a driverben is vmit variálnak még.

Persze voltak alternatív megoldások -illetve csak próbálkozás, mert nem volt 3D, illetve nem sikerült előcsalnom.

Vissza 10.10, Live USB-n is volt 3D, etc. Telepít, via driver telepít... majd frissít. Ez hiba volt, mert restart után csak konzol fogadott... elbotorkáltam a via telepítőig, és újra telepítettem, minden műxik.

Ami probléma, hogy 480× Youtube videóknál is kínlódik, 512 MB RAM a videónak, maradék OS-nek -bőven elég, kb. 300 MB-ot használ. Sokmindennel nem próbáltam, nálam MP4, FLV és AVI a filmek, klippek többsége, azokat nem szereti. Mplayerrel próbáltam, nem tudom pl. VLC jobb lenne-e, majd megnézem.

Van még pár trükk az Ubuntu gyorsítására, de nem hinném, h a CPU-n segít. Amúgy netezésre tökéletes, csak filmre szvsz gyenge, esetleg megpróbálok még VLC-t vagy ilyesmit. Win 32 bit telepítéshez meg lusta vagyok, DVD nincs is a gépre kötve... :(

Ja, vettem fogyasztásmérőt! ~42W a maximum, de az film alatt van, 100 % CPU-nál. Mezei 250W-os táppal, ami ilyen terheléssel szvsz 60% körüli hatásfokkal működhet.
    Ha összeszedem magam, akkor vmit egybe írok a logoutra róla.

Új hozzászólás Aktív témák