Új hozzászólás Aktív témák

• mpierre

veterán

Némi tanulság a pinkkel leöntött minigép építéséről.
    - Az akrilos festést le kell lakkozni. Tartósabb. Legfőképp javul a karcállósága. De lakkozás előtt, művészellátóban kapható akrilfesték tisztítóval minden hibás maszkolás miatti felület javítható.
    - Ahogy vártam némileg romlik a festett bordák hőátadása a levegőnek. Az m2 ssd 40-45°C között van, tartós íráskor bepuszil a 70+°C-ba. (Lehet, hogy a vizezett, vagy a TR bordával hűtött sx8200 pro kényeztetett el a 30-35°C normál és 50°C körüli írt hőmérséklettel.)
    - Kell a jó maszkolószalag. Nem Tesa, hanem autófényezéshez való plasztikszalag.
    - A jonsbo a4 egészen jó kis ház, de a táphoz extra türelem kell, ha méretre gyártott és harisnyázott moduláris kábelekkel akar vki szerelni. Pont emiatt buktam a 3,5-es hdd-t, így lett egy 2,5-es kertben beépítve. A felső ventik kábelelvezetésére nem gondoltak, mint ahogy a vga tápkábelére sem igazán. A ventiké nagyon hiányzik a házból. A táptakaróra kerülő 2,5-es hdd/ssd kábelezése az előlap felől szívás, másik oldalról értékes helyet foglal. A mágneses tappancsokhoz nem találtam csavart. Menet van, csak nem tudni unc-s, vagy m-es. A vga rögzítése parádés találmány.
    - ID-Cooling pink kopter. Meglepően csendes és 750-780 körülről indul, nem 900-ról. 1200-1300 felett jön meg a hangja. De szerencsére 750-780-tól is tolja a levegőt rendesen. Csillámpónis világítással elég durva a pink gépház.
    - TR AXP90 X53 a fenti kopterrel 42-45°C körül tartja idle az 5500-as ryzent.

Egyelőre csak telepítés közben, a hirtelen szűkké vált asztalon lőttem 2 képet. Vigyázat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés