Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz phulee #61836 üzenetére

140mm-es venti több levegőt mozgat alacsony fordulatszámon, de hűtőbordán a légnyomása gyengébb, kivéve ha feltekered ugyanolyan magas fordulatszámra. De akkor meg nem halkabb.

Jonsbo C6-ba csak alulra és felülre lehet 140mm ventit tenni, és ha alulra teszel akármilyen ventit az blokkolja a legalsó PCIE slotot.

Én úgy vettem észre hogy a hűtése sokkal jobb ha az elejére teszel ventit. Próbáltam 2 elülső ventivel is (kábelkötegelővel kifeszítve), de nem látom hogy ez sok különbséget tenni. Egyszerűen nincs hely elvezetni a forró levegőt felül, mert ATX táppal használom és az alaplapon a felső VRM bordák útban vannak. SFX táp ezen biztosan segít.
    Ha az elejére teszel ventit, akkor viszont adattárolót nem lehet sehová sem tenni, csak sufni megoldással. Én találtam 120mm -> 3.5"/2.5" átalakítót és az aljára szereltem az SSD-t, itt a fórumon egy másik kolléga a szerkezet tetejére kábelkötegelővel rögzített egy SSD tartó kasznit két lemezzel.

Láttam olyan megoldást is hogy SFX ventit rögzítettek a ház elején valahogy, és kétoldalú ragasztóval a táp oldalára ment az SSD. Lehet barkácsolni sokféle módon, de rengeteg a megkötés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés