Új hozzászólás Aktív témák

• sff-cucc

csendes tag

válasz Grave_444 #58829 üzenetére

Bar az en felhasznalasi szintemen (amik lekotnek pont valahogy szinte mindig 2D) jelenleg meg boven eleg a 2060-asom, nekem Velka 3 hasznalokent tetszik a 4060-as szeria.
    100% megertem azokat akik nagyobb hazban normal meretu kartyak mellett nem talaljak jo valasztasnak, mert a 4060-as elonyei ott semmit nem ervenyesulnek. Ugyanakkor nem tartom teljesen fairnek az FPS osszehasonlitasi abrakat - az osszes tobbi kartya 200-300w-on megy. Limitaljak be azokat is 110w-ra es ugy megkaphatjuk a tenyleges eredmenyt, kiegeszitve az arazassal. Nyilvan ha ez is 160w-on menne mint a 3060, sokkal nagyobb kulonbseg lenne azzal osszehasonlitva a jelenlegi 15%-hoz kepest. Itt jegyzem meg, hogy a 3060-as atlagban ugyanennyivel volt csak jobb a 2060-nal.

ITX formaban, az ottani eleg szegenyes valasztek kozott ez egy eleg jo darab. Eddig mindig valasztani kellett ket lehetoseg kozott - vagy alacsony hofok de kis teljesitmeny (3050, 6500XT) vagy nagyobb fogyasztas (hofok, zaj) megfelelo tejesitmenyert cserebe (2060, 3060). Ez a korabbiaknal alacsonyabb fogyasztast produkal es emellett azoknal erossebb, tobb VRAM-ot is tartalmazo ITX formatumu kartya - tehat mindket oldalon a jo reszen van es mindket oldalon jobb mint a tobbi. Oke hogy 4060Ti erosebb, de annak 8GB-os valtozata helyett ha ITX kartya kell es csak egy venti gondoskodik a hutesrol, en inkabb ezt a sima tipust valasztanam, mert konnyebb alacsonyan tartani a hofokot raadasul olcsobb is. Bar elsosorban inkabb a ZOTAC valtozatat a normalisabb hutoracs miatt.
    Ez a kis fogyasztas aranyat er az olyan szuk hazakban ahova tenyleg csak ez fer be, raadasul valoszinuleg egy 250w-s passziv GaN tappal is siman menne.

Ettol fuggetlenul a 16GB-os Ti-ra azert kivancsi vagyok. Megis csak 16GB :) az azert eleg idotallova teszi. Amire valoszinuleg szukseg is lesz foleg hogy amilyen rossz fogadtatast kaptak ezek, szerintem a kovetkezo generacio 250w-nal fog kezdodni es minden kartya akkora lesz mint egy vasalodeszka.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés