Új hozzászólás Aktív témák

• Kalacskepu

őstag

Beszálltam én is a Mini-ITX konfig userekhez! :D Mondjuk én egy full APU-s megoldást választottam, nem mindig van kedvem leülni a main konfigomhoz, így meg akár fekve is tudok kockulni ;] (gyakorlatilag egy konzol szerepet fog betölteni nálam). Egy Steam Deck-vel lehet jobban jártam volna (egy ideig volt is), viszont azt nem kell összeszerelni, nincs meg az "legozás" érzés (itt meg azért meg volt), meg ez bővíthetőbb és valamennyivel erősebb is.

CPU: AMD Ryzen 5 3400G 3.7GHz + Cooler Master MasterAir G200P
    RAM: Corsair VENGEANCE LPX 2x8GB DDR4 3600MHz CL18 (cpu memória vezérlő limit miatt csak 3200MHz-en megy, ennyin stabil)
    MOBO: ASRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3
    VGA: AMD Radeon RX Vega 11 (iGPU)
    SSD: Intel P600 256 GB NVMe SSD (PCIe 3.0 x4)
    CASE: CHIEFTEC IX-03B-OP + 85W Adapter

Majd még tervezek venni bele egy PCI-e to M.2 adaptert (jelenleg van egy, de az csak x1-es), szerencsére pont elfér benne. Ebbe dobok egy 1TB-os SSD-t aztán mennek rá a játékok (csak egy m.2-es foglalat van sajna, és az is az alaplap hátulján). Bellül a molex illetve sata kábelekkel is akarok valamit csinálni, mert nekem igazából teljesen feleslegesek (lehet csinálok a leágazásnál egy ilyen gyorscsatlakozós megoldást vagy valami, hátha később mégis kéne). Ezeken kívül más úgy nincs tervben, max rakni a két oldalára nagyon kicsi 5cm-es ventiket.

Magát a CPU-t eddig 70-72fokig láttam felkúszni intenzívebb játékok alatt, de erről majd úgyis dobok be később képeket, vagy írok. Összeadva a dolgokat nem olcsóra jött ki (durván 133k postai költségekkel), meg a házon illetve memórián kívül minden használt volt. Maga az alaplap egyébként egy ilyen felhasználásra szerintem eléggé overkill, de úgy voltam vele, hogy egyszer élünk! ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés