Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57373) Rick4 válasza PROTRON (#57372) üzenetére


Rick4
félisten

Ez nem úriemberség kérdése, volt egy elképzelésem, amit átgondolva még csak- csak igazat adtam magamnak, de miután te írtad, találtam benne logikát, és végülis 20-25 csavar az egész, mi tarthatna vissza, kipróbáltam, marad is így, tényleg bevált. :R
Nade pont ezért van a fórum, ami nekem logikus, másnak nem, és simán lehet másnak igaza... :R

A Lucifer2 úgy jött képbe, hogy a procivétel előtt végignézegettem a 250W körüli TDP-re, majd a 300W körüli TDP-re ajánlott levegős hűtőket, nem egy mai darab, de a hőcsöves hűtőknél a tömeg és az össz lamellaméret általában sok új fejlesztést nem kíván, forró cpu-k meg eddig is voltak, szóval valahol egyenes a képlet, ami nagyobb felület, az jobban fog dolgozni.
Ez is lett volna a végső döntés, meg is rendeltem, de aztán a firstshopnál szóltak, hogy ehhez nincs 1700-as lefogató, válasszak másikat, hiába mondtam, hogy de a gyártó oldalán ott van, szerintük nincs benne a dobozban... És utána már nem sok lehetőség maradt, a ház és az itx ház nem sok opciót hagyott, maradt az arctic liquid freezer 120 aio. Végülis megy szépen, de nyilván nem tökéletes megoldás..
Kár érte, mert szerintem nálam is remekül teljesített volna... Volt néhány teszt, ami alapján más ársávban kellene mozognia, és mégis 20K körül mérik most is... [link] Van ph teszt, és ott használók is írnak, rá lehet kérdezni: [link]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.