Új hozzászólás Aktív témák

• Pakmara

őstag

Sziasztok!

Off topik, de mégsem. Kis, zárt térben történő pc üzemeltetésről szól, és úgy nézem itt több a tapasztalat a témában mint a ventis topikban.

Egy kis teljesítményű média lejátszásra használt gép összerakását tervezem otthoni „lomokból”. Jelenleg a tervezési fázisban vagyok, de csak akkor lesz tényleg megvalósítva, ha minden kisebb-nagyobb problémára találok megoldást, ha nem akkor máshogy oldom meg. Az elhelyezéssel akadt problémám, nem szeretnék egy házat beállítani a tv-s szekrény közelébe (ATX szabvány a lap és a táp is). Így arra gondoltam, hogy beleszerkesztem a szekrény egyik mély (60*25*40) fiókjába a gépet. Amit viszont csak hátra felé tudok megnyitni szabad légtérbe esztétikusan (úgy, hogy nem látszik) egy 18*40 cm-es sávban. Azaz kereszt áramlást nem tudok biztosítani, max a fiók előlap résén tud minimálisan áramlani a levegő. A „ház” hátra ventit a megnyitott részre tenném (3 pint tudok szabályozni, egy 18-as THERMALTAKE PURE 20-ra gondoltam).

Kérdések: Mivel járnék jobban a 18-as venti esetében ki vagy be fújással?
    Életképes lehet-e ez a kialakítás, vagy borítékolható az üvölő venti/forró alkatrészek/gyors elhalálozás? A gép így nézne ki fogyasztás/hőtermelés tekintetében. (CPU 40W; CPU hűtő: Brocken 3 borda +egy még ki nem választott 140 mm-es venti, GPU: Passzív GT 1030 30W;1 SSD; 1HDD, 1 PSU).

Köszi, Pakmara

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés