Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz tvamos #37495 üzenetére
Szia!
Ezekből a, legegyszerűbb, de jó minőségű példányok ~60USD-nél kezdődnek, de vannak ilyen ajánlatok is: 38usd , 28 usd , 20 usd .
Minél kevesebb alkatrész van egy ilyenen, annál jobban igénybe veszi a tápegység, és az alaplap alkatrészeit. Neked kell eldöntened, hogy rövidtávon vagy hosszútávon szeretnél "olcsó" megoldást.
Másrészt ezek a - széles feszültség tartományt fogadó - DCDC tápegységek hajlamossal ciripelő/sípoló/susogó hangokat kiadni magukból, változó vagy szélsőséges terhelésre reagálva. Ha ez nem fér bele az üzemeltetési környezetbe, akkor inkább a 12V-os rendszerű megoldásokat részesítsd előnyben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tvamos #37521 üzenetére
WI-ből ezek a változatok:
M2-ATX 160W: Paneltáp, picit többet is tud mint amire szükséged van: 8A 10A Peak@12V
PicoPSU120-WI-25: 6A 8A Peak@12V12V-os változatból:
PicoPSU 150-XT: 8A 10A Peak@12V
PicoPSU 160-XT: 8A 15A Peak@12VPicoPSU-120 Ez is elbírja a 65W-os CPU-t (~5,5A@12V) csak moddolni kell rá 4pin-12V-os csatlakozót, tápkábeleket: 7A 10A Peak@12V
Mindegyikhez van dokumentáció, kiegészítők, és elérhetőek lesznek a következő min. 5-10 évben is.
-
törölt tag
válasz tvamos #37529 üzenetére
Felprogramozáshoz van értelme az usb-nek, de utána nem sok izgalom lesz benne, Fix tápról járatva.
A hőmérséklet fog változni, és a monitorozás, folyamatos adatmozgást jelent ami fel emészt némi rendszer erőforrást.
Másik hogy 122*94*~20mm-es helyigénye van, ami nem elhanyagolhatóan kicsi egy ITX házhoz képest, át kell gondolni hova fér, stabilan biztonságosan rögzítve.
Csavaros kötés, és a jelentős teljesítmény tartalék pozitív, egy komolyabb teljesítményű mini szervernek vannak ilyen áram igényei. -
Buckey
őstag
válasz tvamos #37594 üzenetére
Ha csak 5A a max., akkor manapság az csak 5A! Nem úgy van már, mint régen, hogy belefér a 6A is. Pontosabban ki vannak számolva az alkatrészek tűréshatárai.
Amúgy én is ma hoztam el a 6A-os (72W) tápegységet, remélem, elég lesz akkor is, ha nem a J4205-os lap lesz ( [link] ).
És eddig nagyon úgy tűnik, hogy nem az lesz, már egy hete csak hitegetnek telefonon, hogy holnap megjön és küldik nekem.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz tvamos #37587 üzenetére
És ez miért is függne a mini psu hatásfokától? Azt mondtad, hogy 5 A-t tud a tápegységed... Az, ahogy már Patice is leírta 5 A x 12 V = 60 W-os teljesítmény... Azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy ebből egy "jobb hatásfokú mini psu" mondjuk 65 W-ot állít elő? Ha kellett a gépnek akár csak egy pillanatra is a 65, vagy akár 70 W és az nem állt a rendelkezésére, akkor annyi... Nem fog elindulni, vagy ki fog kapcsolni egy bizonyos ponton, ahol is szüksége lenne az extra energiára...
Sajnos amíg nem áll a rendelkezésünkre egy energiamegmaradás törvényét áthágó technológia (ami megoldaná az emberiség számos nagy problémáját), addig sajnos teljesen jól reagált a géped.
Én amúgy egy ilyen kombót használok:
240 W led tápegység + 180 W paneltáp
És természetesen minden más is passzív a gépemben.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz tvamos #37599 üzenetére
Mi van még a gépben? milyen winyó, proci? 3.5"-os winyók induláshoz van, h 20W-ot is kérnek és a proci is full terheléssel szokott indulni.
Amúgy pont azon vagyok, hogy kihajítom a paneltápos ügyességet a tu100-ból, nincs sok értelme: egy 500W-os(!) sfx kocka is belefér, ami ráadásul semmivel se foglal kevesebb helyet az ac/dc-mnél. Ok, lehet 1-2W-al több lesz az effektív fogyasztás, mint egy ideális panel+LED-táp páros esetén, de nem ettől fog bedőlni a családi kassza. Cserébe ott a lehetőség, hogy vga-t, esetleg izmosabb procit tegyek a házikóba, ebbe azért belefér. Így akár a nagygépem is cserélhető lenne otthon.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz tvamos #37607 üzenetére
Értem. Ha alapból felvesz kb 60W-ot, akkor 100W fölé kell tervezni a LED tápot és a panelt is, jó erős 12V-os ággal a panel részéről. Nem tudom, mennyire vagy elszánt a témában, pl egy ilyen kategóriájú panelt és egy 120W-os LED tápot javasolnék. Csak ez a kettő így drágább, mint egy minőségi gold SFX táp, de te tudod...
Farkán húzott tápegységet én csak laptophoz vagyok hajlandó használni, a tu100-amba beépítettem az AC/DC-t (hogy aztán most kiszedjem), nekem valahogy lerombolja a "pici gép" imázsát a mellépakolt kilós kocka...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz tvamos #37599 üzenetére
Nem néztelek hülyének, csak amit leírtál az alapján kódolva volt, hogy nem fog jól működni. Ennyit akartam csak mondani.
Kivncsi lennek, ha neked ott van a szetapp az asztalodon, akkor kiprobaltad volna-e, hogy mit csinal!
Ha láttam volna értelmét, akkor biztosan. Amúgy, mint a linkelt képen és a háza(i)mon is láthatod (saját kép mindegyik) én is buherátor vagyok, nem kicsit, de feleslegesen nem szeretem túráztatni magam, ha tudom (vagy erősen sejtem), hogy mi lesz a végkifejlet.(#37606) lajos75: nálam így alakulnak a fogyasztások a GTX750Ti-vel...
(#37608) t72killer: nekem azt hiszem 20k volt anno a teljes szett és csarébe teljesen passzív minden és ciripelés sincs. Szerintem ennyit megért a dolog. Előtte 3 ATX passzív tápot is használtam, de ezekből 2 erősebben, 1 pedig gyengébben ciripelt. Ezért döntöttem az "egyedi tápegység" megoldás mellett és be is vált... És én is a beépített táp híve vagyok. Minden ilyen házam így épült, mert szerintem sincs értelme a minimalizálásnak, ha utána meg 5 új "dobozkát" kell pakolgatnom az asztalon...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz tvamos #37618 üzenetére
Az intel kivételesen felülbecsülte a TDP-t Bár valószínűtlen, lehet csak túl rövid volt az indításkori csúcs...
Stressz-teszt=jó hűtés+prime95+furmark. Bár lehet az elérhető tápáramot is érzékeli valahogy és throttlingol.
-
t72killer
titán
válasz tvamos #37624 üzenetére
Ekkora fogyi mellett egy 250-es tápnak nem szabad túlmelegedni, de lehet már elaggott és készül a másvilágra.
Ha a ház rosszul szellőzik, akkor jó 5let kihajítani belőle a táp felét - bár azért a panelek is szeretnek melegedni egy kicsit.
#37625, "Lehet, hogy kell a nagyobb, 100 W-os táp. " - nem lehet, biztosan. A tápellátást túl szokás méretezni.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz tvamos #37634 üzenetére
https://ipon.hu/?searchthis=sata%20molex&where=shop&listorder=1
Gondolom bármelyik teljesíti a feladatát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest