Új hozzászólás Aktív témák

• Cickánykoma

tag

válasz Patice #24644 üzenetére

A korábban nézett lapokban nem volt mSATA, meg akkor úgy voltam vele, hogy egy az egyben átimplantálom a Microserverből az ott szolgálatot teljesítő 90GB-os OCZ-t a teljes belakott rendszerrel. Aztán a kifogyás után úgy döntöttem, hogy ha már 4 rackes CFI házat veszek, akkor használjam már ki az összes SATA portot az alaplapon, érthető módon igy egy elveszne az SSD miatt. Ezért lett a döntő érv végül, hogy az m.SATA felszabadít egy portot.

A másik kellemes meglepetés az volt, hogy annyira nem rossz ez port sebességben sem,sőt! Vettem rá némi tesztbújás után egy 120-as mSATA Crucial M500-at (ez kvázi legolcsóbb a méretében, a Kingston volt vele versenyben, kb egy bő ezressel volt drágább az árgépen) és simán alázza sebességben a laptopomban levő Kingston 120GB V300-at, a régebbi OCZ-imről meg ne is beszéljünk: Crsytaldiskmarkban és AS-ben legalább 1,5x-es értékeket dobott olvasás-írásban. Tehát elégedett vagyok a sebességgel, a bele rakott G3220-as ereje úgy tűnik, elég arra, hogy pl. Vegasban rendereljek, és közben tudjam mellette alapabb dolgokra használni (böngészés, vagy DXVA filmnézés), akár mindezt távolból irányítva Teamviewerrel :)

Egy bajom van egyelőre az egész konfiggal: a CFI házban a vinyók szellőzése sajnos alapból nem a legjobb. Hiába van benne ugyanúgy a Microserveremhez hasonlóan hátul egy nagy 14 centis venti, a rackek csatlakozó nyáklapjai eléggé blokkolják a levegő útját, így a HDsentinel értékek itt sokkal rosszabbak voltak. A Microserverben az elmúlt heteket nézve fűtési szezonban, panellakásban a legmagasabb 35-36 fok volt a 3 terás Toshiba vinyóimnál. (van benne még WD Green is az hűvösebb) az új házba költözve felment ez rögtön 42-43 fokra! :Y

Aztán két napi tesztelgetés + gányolás után (ráapplikáltam két 12 centis ventit hogy legyen valami plusz huzat. most tűrhetőbbek az értékek, a legforróbfejű Toshibák elmennek most max 33-34 fokon.Nem esztétikus megoldás a jelenlegi, de van hatása. Persze gondolkozok azon, hogy lehetne ezt jobban megoldani...

Új hozzászólás Aktív témák