Új hozzászólás Aktív témák

• saturn27

tag

Üdv!
    Nos...
    Most, hogy már lassan egy éve többé-kevésbé boldog ITX konfig tulajdonos vagyok, át tudok értékelni néhány dolgot, amit korábban máshogy gondoltam. Amikor tavaly novemberben összeállítottam a gépem (nagy vonalakban: asrock fm2a75m-itx, amd a10-5700, 2x4 gb ram, chieftec fi-01b, meg az apróságok, mint például a hűtés, vinyó, stb), akkor még azt hittem, hogy az apu teljesítménye elegendő lesz a számomra, de mára már látom, hogy kissé tévedtem. Tény, hogy nem rossz egy procihoz képest, de azért mostanában egyre többet gondolok arra, hogy vissza kéne térni a dVGA-khoz. Netezéshez, meg filmezéshez ez bőven elegendő, még sok is, de néhány játék (és itt egyáltalán nem az erőműigényes FPS-ekről beszélek...) még nagyon alacsony grafikán is képes akadni.
    Sőt, a korábbi vágyaimmal ellentétben (még kisebb, VESA mountos ház, passzív - vagy max egy kicsi, halk venti a levegőt mozgatni - hűtéssel) egyre inkább a kicsit nagyobb ITX házakban/konfigokban kezdtem el gondolkodni. Úgy is régen tetszett a silverstone sg05. :) Bár ahogy elnéztem nagyon nehezen beszerezhető és egyáltalán nem olcsó. Van neki valamilyen alternatívája, ami hasonló kinézetű és méretű, de megfizethetőbb?
    Sőt...Tudtok ajánlani valami jó konfigot úgy 100-150k között (ITX ofc, SG05-höz hasonló ház, jó fogyasztás, halk, SSD-vel)? Nem igazán követem egy ideje a hardver fejleményeket. Ha el tudom adni a mostani gépem, meg hozzácsapok még egy keveset, akkor elgondolkodom a váltásban.
    Igaz most ősszel jön a következő generációs AMD, és úgy rémlik, hogy az APU teljesítménye a HD7750-hez hasonló lesz (főleg ha tényleg megcsinálják az integrált GDDR5-ös változatot...), ami már nem rossz. Talán addig még kibírom valahogy. Úgy is arra terveztem eredetileg váltani (a kis VESA házas cucc, amit említettem). De lehet mégis jobban járnék a dVGA-s megoldással...
    Erről mit gondoltok, melyik lehet a jobb megoldás?

Köszi előre is!

(u.i.: bocs a wall of text-ért :)) )

Új hozzászólás Aktív témák