Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ha jól tudom a upc directnél is lehet saját eszközt használni, nem kell az ő eszközüket bérelni, így nincs párosítás.
Párosítás: nagyon leegyszerűsítve a dekódoláskor nem csak a kártya sorszámát hanem a modul sorszámát is beleveszik a számításba. Ha nem a megfelelő eszközbe teszed, akkor nem fogja tudni a megfelelő kulcsot kiszámolni.
Párosítás esetén sincsen vissz irányú kommunikáció. Az adással együtt jönnek a kártya számára utasítások, hogy adott időszakban nyithatja e az adásokat vagy sem.
(#7151) Haart:
azt hiszem a korábbi néhány komment alapján ő nem a mindigtv kártyáról beszél, mert az extra kártya nem párosított[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
A műholdvevő semmiképp sem tud adóként viselkedni, ez fizikailag kizárt, arra viszont van lehetőség, hogy írjon a kártyára:
http://www.wagenhoffer.hu/index.php?page=upc_faq#p46
...hibaüzenet akkor jelenik meg a televízió képernyőjén, ha a beltéri egység nem tud kommunikálni az előfizetői kódkártyával, arra nem tud írni, illetve annak tartalmát nem tudja kiolvasni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
3szli
tag
sziasztok kicsit egyéni kérdésem lenne hozzátok
van egy ilyen boxom
és ezt el szeretném vinni kollégiumba
és ott szeretném ezt valamire rá kötni2 dolog lehet 1 laptop 2 egy régebbi monitor azzal a kék kábellel
melyikre lehetne és melyikhez mi kell hogy rákössem? -
danee91
senior tag
Laptopra nem fogod tudni rákötni, mivel szinte semelyiken sincs bemenet..Monitorra rákötheted, de oda is minimum átalakítóra van szükség, kivéve ha HDMI bemenet van a monitoron, valamint a hangot is meg kell oldani, de általában a HDMI fogadására képes monitorokon van Jack csatlakozó, ahova dughatsz 1 hangfalat, ha a monitorban nem lenne.
Kék kábel alatt VGA kábelt értesz? Az analóg, nem tudom létezik-e HDMI-VGA átalakító, de hogy a passzív átalakítók segítségével kapsz-e így képet, nem tudom.
A 3. meg amit már írtak, hogy lesz-e elég jel
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
darvinya
titán
válasz danee91 #7156 üzenetére
Kék kábel alatt VGA kábelt értesz? Az analóg, nem tudom létezik-e HDMI-VGA
Itt nem HDMI-ről kell levenni a jelet, hanem SCART-ról.
De itt a PIN szám a fontos, mert a 15-ösnél nem tudja bekapcsolni a monitort.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #7157 üzenetére
Teljesen mindegy, a SCART-ra sem tud monitort kötni, közvetlenül.
"nem tudja bekapcsolni"
Itt nem egyszerűen a bekapcsolásról van szó. D-Sub-nál RGB+HV jelek vannak, vagyis két külön vezetéken megy a horizontális és vertikális szinkronjel.
SCART-nál RGB+kompozitjel van, mert a TV a kompozitjelből választja le a H és V szinkront.
Amellett az LCD-monitorok nem is hajlandók működni a SCART 50 Hz-es jelével, próbáltam. De még 60 Hz-ről sem (vevőbox NTSC beállításon).
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
darvinya
titán
Nem ezt írtam.
Azzal, hogy bekapcsolja a monitort főkapcsolóval, attól még nem lesz nézhető rajta semmit.
Más lenne a kérdés, ha 9 PIN-es lenne.
Írta, hogy régebbi monitor lenne a kiszemelt.
Ez inkább CRT, mint LCD.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
-
darvinya
titán
Most egy laikus mit ért a szakmailag megfogalmazott válaszból.
Semmit.
Erre egyszerűen a laikusnak a válasz, hogy nem kapcsol be.Ebből tudni fogja, hogy más megoldás kell néznie.
Ez meg a másik, hogy milyen 9 pinről beszélsz? CRT monitoron is 15 tűs D-Sub van.
Nem csak D-SUB 15 PIN-es monitor van.
Nekem van itthon 9 PIN-es is, ami tökéletesen kezeli a SCART jelet.[ Szerkesztve ]
-
wmati
addikt
válasz darvinya #7161 üzenetére
Esetleg egy usb-s tuner ha már úgy is van laptop Evolve Mars DVB-T
-
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #7161 üzenetére
Nem tudom, miért nem lehet értelmesen fogalmazni, hogy konkrétan miről beszélsz, milyen az a monitor, 9 tűs csatlakozóval, ami a világon nincs, és nem kompatibilis semmiféle videokártyával?
Vagy valami biztonsági rendszerhez tartozik? De akkor hogy jön ide?
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #7168 üzenetére
Léteznek (léteztek) ilyen muzeális kacatok, mint a Philips CM8833, Sony Sega, vagy például:
http://computers.mcbx.netne.net/8bit/apdisply/index.htm
...csak én arra lennék kíváncsi, mekkora az esély, hogy manapság egy kollégiumban ilyen fellelhető, vagy ha igen, akkor mire használatos a szürke hétköznapokban? Életszerűtlen.
-
3szli
tag
lenne ott valami előfizetés de arra nem engednek rácsatlakozni mert gyenge jel meg...
tény h kicsit távol áll a téma de azt tudtam h a hdmi-vel macerásabb mert az digitális a 15/9 PIN es csatlakozó (igen ilyen van a monitoron) az analog de van rajt "tv scart"azt nem lehet addig alakirattani mondjuk azt szét lehet szedi ara a 3 színre és onnan a sárgát át még egy át alakítóval áttalakitom15/9 PIN és a piros ,fehérből meg csinálnék hangota laptop tényleg abból a szemszögből kiesik h most működne a jelenlegi gépemmel ujjat akarok venni...
-
Kernel
nagyúr
Vagy 15 vagy 9, melyikről van szó pontosan? Esetleg valami típus?
A monitoron van SCART-aljzat? Akkor szintén érthetetlen, hogy miről beszélünk, miután a set top boxon is van SCART, csak össze kellene kötni.
-
Kernel
nagyúr
Vagy csak azért nem érthető, mert a tagolatlanság miatt összefolyik a mondat, tehát valójában azt akartad mondani, hogy a boxon van a SCART, ha lefordítom magyarra.
Monitoron fura is lenne, továbbá azt kellene megérteni, hogy a 9 tűs monitor a muzeális fajta, fogadni mernék, hogy feleslegesen lett ide a topikba bekavarva, ma már gyakorlatilag nincs ilyen.
A "normális" 15 tűs D-Sub monitort viszont nem tudod a SCART-kimenethez csatlakoztatni, passzív átalakítóval nem fog menni.
CRT-monitornál esetleg meg lehetne próbálni, hogy a H és V szinkront le tudja-e választani a kompozitjelből, de még ha rá is állna valahogy, hullámzó, kettős kép valószínű.
A TV-k sorfrekvenciája ugyanis 15625 Hz (kerekítve ezt nevezik 16 kHz-nek), monitoroknál a duplája, 32 kHz.
A SCART-ról levehető PAL-szabványú jel a 16 kHz-es szinkronizációra épül.
-
Mert az megdrágijja. Mennyi egy USB vevő? 2-3k-tól a csillagos égig + a kártyaolvasó is pár ezres ajánlat.(16k egy kártyaolvasós vevő).
Egy usb-s videodigitalizáló 2-3k-tól a csillagos égig, és más nem kell hozzá, és praktikusabb is. Ha jól olvastam a készülék csak a kódolatlan adókról tud felvenni, ezzel a kütyüvel a kódoltakat is tudja rögzíteni.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
válasz darvinya #7174 üzenetére
Milyen20k?
A 2-3k-s dvb-t vevőkben hova dugod az előfizetői kártyát?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
wmati
addikt
-
-
darvinya
titán
lenne ott valami előfizetés de arra nem engednek rácsatlakozni mert gyenge jel meg...
Legyen, de ki akar CIF felbontásban tv-ni?
Azért SD/HD normális minőséghez komoly vas kell, hogy tudja digitalizálni.
Arról nem is beszélve, hogy ezek a programoknál csak a fizetősben van teljes képernyő nézésre.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
válasz darvinya #7178 üzenetére
CIF még a BT848-as analóg korszakban volt. Ma már a legcsumpib (de nem hamisítvány!) digitalizáló is tudja a szabvány PAL felbontást. pl [link]
A HD felbontás nem volt feltételek között (bár a fizetős adók között nincs is HD)
Honnan szedel elő ekkora sületlenséget, hogy pl. csak a fizetős programban van teljesképernyős nézet? Pont tegnap játszottam a VLC-vel, nemhogy teljes képernyős módban működik, de még háttérképnek is kitudja tenni a videóbemenetére érkező jelet.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
azbest
félisten
Átmentünk barkobazasba
Kodolatlan adashoz, ha ujabb gepe van, akkor az usb dvb-T tunera legegyszerûbb. Ha elofizetos, akkor a tuneren kivül egy smartcard olvasora is szükség lenne. Ha nemnyúl nagyon mellé,akkor win és linux alatt is hasznalhato. Ha türelmes, akkor kb 1 honap alatt 20 dolcsibol megvan kinaból. Itthonrol 10eftnel is tobb lehet.
A linkelt kartyaolvasós alcor tuner csak a saját programjával kezeli azelõfizetést.Ha relative gyengebb gepevan és a közszolgálati adót is nézné, vagy valamiért ragaszkodik a boxhoz; akkor az stb es gep kozé megoldás lehet az említett digitalozáló. Persze hd minôséget így elfelejtheti az f1 közvetitéskor.
Koliban van hogyszûkös a hely is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Treff
aktív tag
Sziasztok!
Hajdúszoboszló strandhoz közeli, kvázi belvárosi részén lévő üdülős hétvégi lakásba keresek set-top boxot, de millió féle-fajta van (Strong - ebből is van vagy 10 féle; STB, Waytec, Orion...). Mégis melyik készüléket érdemes venni az alap kivitelből illetve a kártyásból (ha mégis ilyet akarnánk)?
Kérlek titeket ajánljatok egy pár konkrét típust, nekem már zúg a fejem ettől az egész átállástól.
-
Armagedown
őstag
Az Alcor hd 2650 kezeli-e az afd-t ?Ilyen vevőt szeretnék a családnak venni, kb 4-5 darab kell belőle .
Kinek mi a tapasztalata ezzel a vevővel ?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Ezt az előfizetést néztem ki. TV-m van, meg szobaantanna. Azon most az összes adó jól jön be. 1 km-re vagyok a toronytól, így csak elég lesz.
Ha jól értem ebben benne van a kártya, a kártyaolvasó. Milyen kártyaolvasót adnak ilyenkor? A tv-n az volt, hogy csak 5 voltos lehet. Meg azt se értem, hogy ilyenkor hogy fizetem a havidíjat?
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
kjani18
őstag
Hali
Ne unatkozz darvinya, segíts a fiamnak.
Antennát csinálnék a szabadon fogható digitális adásokhoz Pesten A X. kerben, ehhez kellene a frekvencia, nem tudja valaki?[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
darvinya
titán
válasz kjani18 #7191 üzenetére
Száva torony vagy Széchenyi torony.
Ezek nyilvánosak, tehát Google keresőbe írva kiadja a táblázatot a mux csatorna/frekvenciát.De olcsóbb a kapható antennát felrakni, mint házilag csinálni.
(#7192) bb.bocs
Talán ez:[link]
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #7195 üzenetére
Elvileg állítva kell, ugyanis a kettős Quad, vagy BiQuad antenna 2 db hurokdipól összeforgatásával keletkezett:
Az egyszerűség kedvéért ellipszist rajzoltam, a hurokdipól nyilván nem ilyen, de a lényeg, hogy ezt "torzították" végül kettős négyzet formába.
Nálunk a vízszintes polarizáció miatt szimpla dipólok is vízszintesen állnak, tehát ezt is így kell, de a gyakorlat azt mutatja, hogy szobában ferdén vagy fektetve is veszi a jelet, néha még jobban is, ahogy mozgatom, a különféle reflexiók miatt.
Még olyan is van, hogy a falról visszaverődő jelet veszi (ami mondjuk az ablak irányából jött, de én a fal felé irányítom az antennát), és döntve nagyobb jelszintet mérek, mint állítva. Az "össze-vissza" reflexiók miatt ilyenkor már kiszámíthatatlan, hogy mi a jó.
(#7197) kjani18
A cikkben le van írva, hogy az oldalvonalhoz rögzített koax. kábelnek fontos szerepe van a szimmetrizációban.
De nekem egyébként van egy gyári BiQuad antennám is (a tányéros változat, fekete rácshálóval, mint reflektor), ahol a koax. direktben rá van kötve és hátrafelé megy ki, ez a típusú antenna nem érzékeny erre, illetve így jó neki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eredeti játékok OFF topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Túra és kirándulás topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest