2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Media-Tech video digitalizáló eszköz

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vettem egy Media-Tech MT4169 video grabbert, viszont használhatatlan szoftvert adtak hozzá.

[ ÚJ TESZT ]

Kezdet

Először is szeretném megemlíteni, hogy ez az 1. cikkem, legyetek kíméletesek.

Egy forró tavaszi napon eszembe jutott, hogy milyen jó lenne a régi VHS (video) kazettákat digitális, számítógépen nézhető formába másolni.

Ennek legfontosabb oka, hogy a régi VHS kazetták analóg felvételei fokozatosan romlanak minden egyes lejátszástól, de még akkor is, ha nem használjuk őket. Ráadásul ma már nem lehet piacon lévő VHS lejátszót vásárolni (ki tudja, meddig bírja még a régi). Gyorsan rá is kerestem, mennyibe kerülhet ez nekem. Sok weboldalt találtam, ahol a videókat óránként 1.000 Ft körül átmásolnának nekem CD-re.

Úgy gondoltam, nem ér ennyit, nem két 20 perces videóról van szó. Belevágtam a fórumozásba. Találtam 50 ezer felett VHS-DVD írót, 40 ezerért DVD felvevőt, ami külső VHS lejátszóval működik. Aztán 20 ezerért "video grabber" nevű USB-s eszközöket, majd ugyanilyen eszközt 5-10 ezer körül. Egyedüli különbségként azt találtam, hogy utóbbinál előfordulhat hang csúszás, illetve olcsó, vagy trial verziójú szoftvert adnak hozzá. (Nem baj, szeretek videót vágni, van néhány programom a célra.)

Következő lépés: hol tudnék ilyet venni? Az Ex***** Di***** pont útba esik, már vásároltam náluk, no meg is rendeljük gyorsan. Másnap már át is vehettem a Media-tech MT4169 nevű "video grabber"-t.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.