Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz spiritex #6599 üzenetére
Nekem van egy HP pendrive kulcs annál WayteQ HD90CX jól formázta NTFS-re, mert WinXP is látta.
Viszont Linux alatt észrevettem, hogy az valójában EXT és arra ült fel NTFS.
Ezek után géppel formázni csak a FAT engedélyezet.
Van Win alá EXT kezelő a net-en.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Másnál sincs extra Széchényi adóról?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
A hármashatárhegyi adótól légvonalban kb. 6 km-re szeretnék kártyaolvasós (Extrához) boxot és egy kültéri antennát.
USB-s tunerrel leteszteltem a helyszíni vételt, technisat airstar telestick 2-vel és a képen látható kis antennával. Az antennát kiraktam az ablakpárkányra, a DVBViewer jelerősségnek 35-50%-ot lőtt be, de a vétel egyáltalán nem szakadozott vagy kockásodott.
Tehát erre a helyszínre szeretném megoldani a box+kültéri antenna kombót legfeljebb 15k-ból.
Miket tudtok ajánlani?
Valamint a kültéri antennának milyen felfogató "rendszere" van? Az ablakon van rács, nagyjából <ilyen>, erre szeretném felszerelni.Előre is köszönöm a segítséget.
-
matyi19
őstag
Eldöntöttem, ezeket veszem:
Dekoder
Antenna, csak azt nem tudom vegyek e erősítőt hozzá, elég messze vagyunk a Fehérgyarmat/Penyige adótól(~60km légvonalban), és a kábel is olyan 15-20 m hosszú...van itthon egy ilyesmi, ez is jó? -
Kernel
nagyúr
Alcor HD-2400 tapasztalataim a másik topikban.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
azbest
félisten
Na felemelték 6-ról 10 ezerre a ATD STB-868 Conax box árát. Úgy látszik túl népszerű lett.
-
Kernel
nagyúr
válasz krealon #6615 üzenetére
Nincs utalás erősítőre, a román szövegben is csak impedanciaillesztőt említ (baluntrafó), de van itt egy magyar verzió is:
http://www.antennak.hu/index.php?kat=18&id=880
Eleve a nyereség is arra utal (16 dB), hogy passzív antenna.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
matyi19
őstag
Ok de akkor kell vagy nem...?
Ma rendelnem meg, es nem akarom meg 1x kifizetni a szalitasi koltseget...[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz matyi19 #6620 üzenetére
Nem biztos, hogy be tudod szerelni a lepkeantennához való erősítőt, illetve más antennákat is gyárthatnak úgy, hogy beleférjen, de ez vásárlás után derül ki, hogy milyen kiképzése van.
Lehet olyan is, hogy az antenna gyártója készít mechanikus szempontból belevaló erősítőt például.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Nagyszülőknél beszerelték a mindigtv-t tök ingyen, vadi új antennával és box-szal. (az antenna típusát nem tudom pontosan.)
Külön erősítő nincs!Kérdésem az, hogy meg lehet e azt oldani, hogy a második tv-nél beteszünk egy box-ot és 2 utas splitterrel elosszuk a jelet? Milyen fajtát érdmes, használni? Mire kell ügyelni? (gondolok itt pl. antenna táplálásra vagy ilyesmi....)
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ludla
őstag
válasz szabifotos #6622 üzenetére
Én egy osztót tettem be a padlásra az antenna után és így megy le a két szobába [link] erősítőt nem kellett a Synaps AHD-343-as antennához.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék összekötni 1 set top boxot egy videót egy tv vel. mit kell ehez vennem? ( úgy kéne hogy a set top box a vidón keresztül is menjen meg azon kívül is.vagy valami hasonló)
segítségeteket köszönöm -
-
frovery
senior tag
válasz matyi19 #6612 üzenetére
A dobozon szerepel egy 27dB-es erősítés, tehát van hozzá erősítő is. Ha csak szimplán az antenna van, az 16dB-es. Ez 60Km-re már nem biztos, hogy elegendő még teljes rálátásnál sem, azaz utólag fog kelleni egy erősítő. Én mindíg először erősítő nélkül szerelek, utána csak ha muszály, akkor építem be az erősítőt. Ha gyenge a jel, vagy akadozik a vétel, akkor érdemes erősíteni. Ha egyáltalán nincs vagy nagyon kicsi a jeled, akkor jobb antenna kell,(nagyobb nyereségű). Aztán a kábelezésen és a csatlakozókon is sok múlik a digitális vételnél. Sokan ezen spórolnak. 3×-os árnyékolású Teletronik, Trisheild koax, és fém csatlakozók, dugók.
-
frovery
senior tag
válasz bb.bocs #6627 üzenetére
Mindenképpen ki kellene deríteni, hogy mi a szándéka ezzel a megoldással. Ha csak a rögzítés és visszanézés, akkor egyszerűbb venni egy pent erre a célra. Látom csak egy scart van ezen a kütyün, tahát ha azt a videóba köti, akkor a videó kimenetén kimegy a jel a tv-re de csak az az egy csatorna. Így bonyolultabb. Ha lapos tv is van, akkor az a hdmi kimeneten kapja a jelet és a videó pedig a scarton.
-
Kernel
nagyúr
válasz frovery #6628 üzenetére
Nem tudom, milyen 27 dB-ről van szó, ez van rajta:
Lengyel szavak láthatóan, Google fordító:
Zysk do 47 dBi ze wzmacniaczem: Akár 47 dBi nyereség, erősítővel. (i-betű az izotróp antennához viszonyított nyereségre utal.)
Bez wzmacniacza: erősítő nélkül
Be wzmacniaczem: erősítővel
Tehát ez csak egy doboz. Alatta az adatlapon viszont egyértelműen 16 dB-ről van szó, vagyis az adott esetben erősítő nélkül árusítják.
-
matyi19
őstag
Pontosan, de vegul ezt a csomagot vettem meg, biztos ami biztos alapon, remelem igy jo lesz...
-
frovery
senior tag
válasz matyi19 #6632 üzenetére
Javasolhatom, hogy ne építsd be az erősítőt, hanem a nélkül próbáld ki. Elméletileg egy beépített balun trafó van az antenna dipol házában, ami F csatlakozású. Ha akadozna, vagy kockázna a kép, csak akkor építsd be az erősítőt. A tápfeladót is elfelejtheted, mert elég gyenguszok és az stb-ben van lehetőség az 5V-ot bekapcsolni, ami elegendő az erősítő meghajtásához.
-
Kernel
nagyúr
válasz frovery #6633 üzenetére
OK, semmi gond, azt azért megjegyezném, ámbár TV-szervizt üzemeltetek, így nem profilom az antennaszerelés, de azért a nevezetes Rothammel Antennakönyv már gyerekkoromban ott figyelt a polcon, tehát van némi fogalmam a témáról.
-
matyi19
őstag
válasz frovery #6634 üzenetére
Ok, elosszor ugy akartam...de biztos ami biztos alapon mindent megvettem.
Mas:
Hogy mukodik egy ilyen dekoder beizemeltetese?
Miutan minden csatlakoztatva van, alintitok egy keresest...?
Mi a leg egyszerubb modja, annak hogy a MindigTv magyar adoin kivul, a roman analog adasokat is fogjam? -
Kernel
nagyúr
válasz matyi19 #6637 üzenetére
Menüben szokott lenni "Antenna Power" vagy hasonló, azzal tudod bekapcsolni az 5 V tápot, így nem kell tápfeladó.
Hogy mindent megvettél, az nem árt, de úgy az igazi, ha az antennához mellékelik a szimmetrizáló balunt is, így tudsz választani, hogy vagy a passzív balunt építed be, vagy az erősítőt. Valamelyik ugyanis mindenképp kell.
Simán elindítod az automata keresést, de az analóg adókat csak analóg tunerrel tudod fogni, vagyis a TV saját tunerjével továbbra is. Ehhez kell a loop-kimenetet átkötni a TV antennabemenetére, így ugyanazt az antennát használja a TV-tuner is. Hacsak nem a kábeles analógra gondoltál.
-
törölt tag
No itt a topicom
-
Kernel
nagyúr
válasz matyi19 #6640 üzenetére
Persze, arra nem tértünk ki, hogy milyen irányban van a román adó (gondoltam, ezzel amúgy is számolsz), van-e annyira erős a helyszínen, hogy bejön oldalról vagy hátulról is, mindenesetre a nagy elemszámú antennák nyílásszöge is szűkül, előre/hátra viszony szempontjából is jobbak, mint az egyszerűbb antennák. De attól még befoghat egy erősebb adót, eltérő szögből is.
-
róland
veterán
Olcsón milyen Conax kártyát fogadó STB-t érdemes venni? (Albérletes lakásba kellene.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz frovery #6644 üzenetére
Olcsóbban? (Nem én használnám, hanem általam kiadni kívánt lakásba kellene. Nincs kedvem egy vagyonért visszaköttetni a kábeltévét, úgy hogy egy botantennával is van [kipróbált] MindigTV vételi lehetőség az adott lakásban. Ha pedig fizetőst is szeretne az albérlő, akkor vegyen hozzá Conax kártyát.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
frovery
senior tag
Ezek jelenleg az olcsó kategória: http://www.argep.hu/trend/DVBT/DVB-T-vevoe-conax.html
Ezek közül a Wayteq 95cx amit ajánlhatok, sokat szereltem már belőle és hibátlanok. Szoftot is elég jól frissítgetik hozzá a gyári bugokat javítva ezzel.Hibái csak apró cseprő dolgok, amivel ellehet élni. -
djculture
félisten
Beindult a minden nyavaját adjunk el hajrá, van olyan forgalmazó aki mpeg2 set top boxokat forgalmaz itthon
Az ingyenesen felszerelt boxok fekete kereskedelme is felélénkült ...
[link]"A digitális átálláson nyerészkedni próbálók körében néhány kisebb-nagyobb kábelszolgáltató is feltűnt az utóbbi időben. Ezek a cégek azzal keresnek meg az átállás kapcsán egyébként egyáltalán nem érintett, többségében nyugdíjas, vagy kevésbé tájékozott, jellemzően analóg kábelszolgáltatással tévéző nézőket, hogy az átállás után megszűnik a tévénézési lehetőségük, kivéve, ha előfizetnek valamilyen, a meglévőnél többnyire drágábban igénybe vehető digitális szolgáltatásra."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest