Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
válasz TonySSoprano #1779 üzenetére
Egyes beltériknek bajuk van a kódolt adások felvételével , úgy látszik kifogtál egy olyat ...
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Vételi érzékenység tekintetében van különbség egy hibrid tuner , egy stb és egy usb-s kütyü között ?
Érdeme lenne egy digitális tunerkártya helyett egy usbs vevőt vegyek inkább ?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
válasz CsabMaster #1965 üzenetére
Szerintem nem kellett volna frissitsed , itt a leírás hogy miért :
"Továbbfejlesztett PVR funkció.
FONTOS!!! A szoftverfrissítés során a készülék egyedi kulcsot generál, melyet felvétel közben a tartalom egyedi titkosítására használ. Ennek eredményeképpen ezeket a felvételeket csak a felvételt készítő eszközön lehet lejátszani, valamint a korábbi szoftververziókkal készített felvételeket nem lehet lejátszani a 9.3 vagy újabb verziószámú szoftverekkel.
AZ ESZKÖZ KÁROSODÁSÁVAL VAGY ÜZEMKÉPTELENNÉ VÁLÁSÁVAL JÁRHAT, ha 8.6 vagy újabb verzióval való frissítés után egy korábbi verziót akar a felhasználó visszatölteni a dekóderre!"Szóval most már a felvett adást csak a vevőn tudod majd megnézni , semmi mással nem , átalakítani sem fogod tudni.
El kellett volna olvassad a leírást mielőtt frissítesz[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Üdv !
MA sikerül beszereznem egy USBs dvb-t tunert , az összes adás bejön ami be kell jöjjön , de van egy kis probléma vele , bár ez nem tudom mennyire tartozik ebbe a fórumba.
A DVBViewer nevü progit használom , és van egy olyan gond , hogy egy idő után akadozni kezd az adás , ha elkapcsolok és vossza , akkor jó egy ideig.
A másik pedig az , hogyha 4:3 ban adják az adás , a reklám idejére nem vált normálisan át ,a 16 :9es képarányra , a kép torz lesz , egy elkapcsolás ezt is helyrehozza.
A gyári progival is ugyanez a helyzet,
A tuner egy Kworld 380U , Windows 7et használok.
Remélem érthető volt hogy mi a probléma.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Van egy Synaps AHD 310 antennám, a gond az vele , hogy ez nem erősitős antenna, csak az adó maximum 20 kmes távolságán belül lenne jó.
Mit kellene rászerelni hogy erősitős legyen ,egyáltalán lehet-e ilyet csinálni ?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Mikor várható hogy Fehérgyarmaton a C multiplex sugárzási teljesítményét megemelik ?a 15 kW az nagyon kevés , szemben az A multiplex 85kWjával !
-
Armagedown
őstag
válasz Tamás88 #5725 üzenetére
Én egy LifeView FlyDVB-T Hybrid tunerrel és a hozzáadott kis antennával próbáltam a Fehérgyarmati adót befogni, és egy bizonyos helyzetben 65 %os jelerőséggel bejön mindkét multiplex.
Ez szerintem nagyon jó eredmény 60 kmre az adótól !“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Miután lezajlott az átállás, a kis teljesítményű adók kivételével minden adó 100 kw-al fog sugározni ?
-
Armagedown
őstag
Szeretnék venni én is egy set top boxot , melyek azok amelyekkel kevesebb a gond, pvr és médialejátszás nem lényeges ,viszont tudja az afd-t !
-
Armagedown
őstag
Az ilyen antenna alkalmas-e a Mindig Tv vételére, még nem volt lehetőségem kipróbálni, erősitőt tudok rákötni ha szükséges :
Ez is yagi antennának számít ?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Az Alcor hd 2650 kezeli-e az afd-t ?Ilyen vevőt szeretnék a családnak venni, kb 4-5 darab kell belőle .
Kinek mi a tapasztalata ezzel a vevővel ?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Jelenleg milyen set top boxok vannak amiket erdemes megvenni ?
En az Alcor hd 2650re gondoltam , tobb darabra van szuksegem.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Innen szeretnék set top boxokat rendelni, 5 darabot, szerintetek megbízható a bolt ?
-
Armagedown
őstag
Nem tudom miért nem ajánljátok az erősítős lepkeantennát, én kettőt is szereltem, a Fehérgyarmati adótól 60 kmre és akadás nélkül megy az adás, az egyik ráadásul a padláson van , a jelerősség/jelminőség 82/96 Alcor HD 2650el
-
Armagedown
őstag
Nekünk ez bevált : Alcor HD-2650
Scart kábel is jár hozzá[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Ha jól értelmeztem az olvasottakat, akkor még ingyenes állami műholdas csatorna sincs mert az is fizetős.
Az Asta műhold viszont tele van ingyenes adókkal,sok csatorna magasabb színvonalu mint a reteklub és tevekettő, éhen halna ez a pénzéhes banda ha végre tanulnának nyelveket is az emberek“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Amúgy ha érdekel valakit, a nyíregyházi Kölcsey Tv áttért HDre, azon belül is 1920x1080ban nyomják, magasabb felbontással mint a közszolgálati csatornák, felvettem egy kis részletet az adásból hogy ti is lássátok :
[link]“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Miért lenne jó egy olyan antenna amit a mobiltelefon zavar ?
Én pedig egy tv tuner botantennájával be tudtam fogni a fehérgyarmati adótol 60 kmre az adás, igaz ehhez fixen kell tartani kézben, ami nem praktikus, mégsem lehet elmondani róla hogy alkalmas lenne a vételre[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Kíváncsi vagyok mi történne a két nagy kereskedelmi csatornával ha ezek után mindenki kivenné a csomagjukból a fő és fiókcsatornáikat, vajon akkor is kérnének pénzt a csatornákért?
Csak ezzel lehetne észhez téríteni őket[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
-
Armagedown
őstag
Lehet hogy hülyeséget beszélek, de nem lett volna jobb, ha a sok adótorony építés helyett egy saját műholdat lövet fel az AH, ahonnan csak ők sugároznának, a szabad kapacitást pedig bérbe tudták volna adni másoknak ? Nem lenne sehol sem vételi probléma, nem biztos hogy a dvb-t a jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
"A műhold mitől lenne jobb?
Erősebb viharban jobban árnyékolt lesz."
Nem tudom mekkora összeg a műhold, sem az adóhálózat költségeit sem ismerem, de szerintem teljes kihasználtság esetén jobban megérte volna a dvb-s2, a sokkal nagyobb kapacitás miatt is, a szabad kapacitást pedig bérbe lehet adni.#9728
"Mert a műholdhoz a vevőknél jól telepített parabola kell, meg egy box (a tévék nagyon kis hányada rendelkezik dvb-s vevővel)
A dvb-t vétel jóval egyszerűbb, sok helyütt egy kis antenna is elég és a korszerű tévék nagy része képes a vételre.
"
Ez a dolog láthatóan nem zavarja a konkurens szolgáltatókat.
Láttam már több tvt is lnb csatlakozóval, külön fel is volt tüntetve, mint "UPC kompatibilitás"
A legtöbb ember úgy is szerelőt fog hívni a lepke felszereléséhez is.#9729
"És kivel löveti fel a műholdat? Farkas Berci felviszi a hátán? Bérelni meg eddig is béreltek műholdas frekvenciát, adják onnan is a közszolgálati csatornákat.
Amúgy ha belegondolsz, akkor sok helyen lehet szobaantennával is fogni (bár ezt sokan ellenzik itt is), ami már mindjárt nem igényel szerelést. Műholdas vételhez meg mindenképp kell egy parabola.
Ha másik oldalról közelítjük meg a technikát és mondjuk PC-n nézné az ember, akkor mégis olcsóbb egy DVB-T tuner, mint egy DVB-S."
Szvsz egy műholdak fellövésével foglalkozó cég lőné fel, nem az AH.
Így nem kellene bérelni semmit, mert volna saját.
A szobaabtennás vétel a földi sugárzás előnye lenne, ha stabil vételt biztosítana.Remélem nem írtam semmi égbe kiáltó marhaságot.
-
Armagedown
őstag
válasz vainsteins1 #9825 üzenetére
A mobilod nem a levegőből veszi, hanem a neten streamelt adást nézed vele, nem ugyanaz
-
Armagedown
őstag
válasz azbest #10463 üzenetére
Én próbaképpen átkonvertáltam egy sorozatrészt a Mindig Tv adásánál alacsonyabb bitrátára, talán furcsa, de jobb lett a minősége a kisebb bitrára ellenére, jobb minőséget is ki tudnának hozni ekkora sávszélességből.
-
Armagedown
őstag
válasz Csabroncka #11289 üzenetére
Sok embert ismerek, akik egy ilyen videó után sem tudnák újrahangolni, pedig ennél egyszerűbben nem is lehetne elmagyarázni
-
Armagedown
őstag
Mit fog majd kezdeni az Antenna Hungária a dvb-t2 és a hevc kódolás bevezetésével nyert nagyobb sévszélességgel?
Több csatorna lesz, vagy ugyanennyi marad, mint most, csak jobb minőségben?
Én az elsőre tippelek.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
A promóciók keretén belül ingyenes elérhető, amúgy fizetős csatornákat milyen formátumban fogják sugározni, ha átállnak a dvb-t2re és a hevc codecre?
Marad a h.264 vagy ott is hevc lesz?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Tudományos Pandémia Klub
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- TUF Dash F15 FX517ZC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
- Kitűnő MacBook Pro 13 8/256 (94%-os akku)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest