Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
szociálisan rászorult jogosultakról beszélek, akik az államtól ingyen kapják . Ha nem vagy hivatalos szerelő nem biztos hogy érted.
-
darvinya
titán
válasz #81556480 #7451 üzenetére
Na ezt teljesen értelmetlen:
Ha nem vagy hivatalos szerelő nem biztos hogy értedSzociális rászorulónak év eleje óta lett volna rá ideje bejelenteni ilyen igényét.
moderálva…moderálva…vélemény[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
válasz darvinya #7452 üzenetére
Aki igényelte és megkapta állai támogatással jogosultsági alapon, annak meg lett ígérve hogy a lekapcsolásig beszerelik az állam által fizetett szerelők.
De úgy hallom hogy a lekapcsolás megtörtént, a rászorulók pedig még jünéhányan nem kapták meg, így adás nélkül maradtak, és most megy a kapkodás:a régi már nincs, az új meg még nem.
Erre lennék kíváncsi hogy mi igaz ebből, mekkorák a számok?
-
darvinya
titán
Ezt érdemes megnézni(like-olni) [link]
-
lacy027
tag
válasz frovery #7446 üzenetére
Volt már kint is az antenna, direkt ezért megbontottam a tetőt, erősítő nélkül 30% körüli jelszint volt, erősítővel max. 54% volt de ugyanúgy kockásodott. Volt tervben, hogy normálisan kiteszem, de egy árbócállítás mindenestől legalább 24.000 Ft lenne, ami elég sok.
Ilyen erősítő van közvetlenül az antenna kimeneténl: Link
Azthiszem utolsó lépésként beszerzek egy Terra AB011 erősítőt. Ha ezzel sem lesz jó, akkor beletörődök, hogy többé-kevésbé hibás az adás.(#7443) darvinya
A jelminőségen én is csodálkozom. Ha irányban áll az antenna, folyamatos 100% a minőség miközben a jelszint lehet 30-50%-ig bármi. Nekem soha nincs pl. 80% minőség vagy hasonló. Nálam majdnem teljesen rossz beállítás esetén 10%, jó beállítás esetén 100%, félig jó beállítás esetén egyfolytában ugrál a jelminőség, de akkor értékelhető adás nem sok van.
Ha volna olyan ismerősőm aki MindigTV-t néz, már régen elkértem volna tőle egy teszt erejéig a vevőt, nagyon érdekelne, hogy milyenek egy stb által mért adatok.
Esetleg nincs Kecskemét felé egy segítőkész ember?[ Szerkesztve ]
-
-
frovery
senior tag
válasz lacy027 #7457 üzenetére
Sokszor az antenna helyével játszani kell. Néha a maghassággal is.
Nekem jelenleg egy ilyen triax gyertya erősítő van de nekem csak a 70m koax kompenzálására. Jó helyen lakom, így a hosszú kábellel teljes rálátásom van az adóra, ami 15Km-re van.
Veszíteni nem fogsz a Terra erősítővel, mert tényleg nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Én már nem is használom, mert tényleg egy rakás sz…r.
Csak király csatorna nézhető, figyelmeztetés nem megy, EPG-je rossz.
Fejlesztői tojnak a visszajelzésre.
Szóval kuka.Én biztos veszek ilyet, ha lesz.
Minden ingyenes csati fogható lesz, hab a tortán a kártya fogadása is.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Ha megveszek mindent ami a mindigtvzéshez kell, (antenna, box, koax) nehéz saját magamnak beállítani az antennát? Tápiószecsőn lakom.
Köszi
-
Watt25
veterán
válasz Zsocy155 #7463 üzenetére
Én is mindent magamnak csináltam. Felmentem a tetőre, felvittem a notebook-ot, meg az USB-s tuner-t, rádugtam az antennára és forgatás közben néztem, hogy milyen jelerősség értéket ír ki a TSReader. Ott állítottam meg az antennát, ahol a legjobban tűnt az érték. USB-s tuner hiányában ugyanez működhet úgy is, hogy közben a lakásból valaki felkiabál, hogy most jobb/rosszabb az érték, amit a tévé képernyőjén lát. (Van olyan box, ami ezt a feladatot is ellátja azzal, hogy sípolással jelzi, hogy milyen a jelerősség.)
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
darvinya
titán
válasz Zsocy155 #7463 üzenetére
Első kérdésem, hogy milyen Tv-d van?
Ha,
LCD: van-e már benne mpeg4 dekóder, tipusa
Képcsőves: van-e rajta SCART csatlakozó, típusa(#7464) Watt25
Azért te sem gondolod komolyan, hogy mindenkinek van laptop-ja.
Mintha alap felszereltség lenne családban.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Zsocy155 #7466 üzenetére
Antennának javaslom ezt(v. ilyet):[link]
Box-ot neked kell inkább kiválasztani, mert van sok.(Alcor, WayteQ, stb)
Coax min. RG6 (nem RG6/U meg ilyesmi!), F csatlakozó is kell az antenna felé, sima antenna dugó(fém azért jobb) kell a box-hoz.Antennát jó lenne a tetőn árbocra, de ha Bp-re van rálátásod úgyhogy nincs nagyobb domb, akkor még az eresz alatt is tudod fogni.
SCART-al kötöd össze a box-ot és a Tv-t.
-
Kernel
nagyúr
válasz Zsocy155 #7469 üzenetére
Az antenna nem igényel annyira pontos beállítást, mint a műholdas vételnél, ideális esetben elég az adó felé irányítani, ha jó a rálátás. Egyéb esetben lehet számolni eltérítő hatású reflexiókkal.
Van egy olyan módszer is, amikor a TV-t felviszik a padlásra, persze lehetőleg minél kisebb TV-t. Ha nincs áram a padláson, de még egy jó hosszabbító sem, leleményes ember a koax. kábelen is felviheti a 230 V-ot.
Sokak számára ez ugyan vad ötletnek tűnhet, de a kábel szigetelése erre tökéletesen alkalmas (főleg, ha még arra is figyelünk, hogy a fázis kerüljön a belső érre), nyilván úgyis csak átmeneti megoldás, mindamellett azért villanyszereléshez értő ember is szükséges hozzá.
USB-tuner esetén pedig van egy jó program, ami változó magasságú, sípoló hanggal is indikálja a vételt, felhangosítva messzire hallható.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Kernel
nagyúr
Azért tettem hozzá, hogy villanyszereléshez értő ember csinálja.
De szakember számára, aki árammal foglalkozik, valójában gyerekjáték. Én sokszor naponta kezet fogok a fázissal, mondjuk egy TV belsejében piszkálva, mégsem ráz, mert tudom a trükkjét.
Laikusok viszont féljenek tőle, ez így van jól.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
regvoltrossz
aktív tag
Te ne ajánlgassál ilyeneket, mert még a "vérpistike" kipróbálja délután, aztán amikor megcsapja az áram majd arra hivatkozik, hogy te ajánlottad neki.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Kernel
nagyúr
válasz regvoltrossz #7474 üzenetére
Te sem tudsz olvasni?
...mindamellett azért villanyszereléshez értő ember is szükséges hozzá.
-
darvinya
titán
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz darvinya #7477 üzenetére
Ha van rálátás az adóra akkor rendben is van, de ha pont abban az irányban van egy szép nagy fa, vagy tízemeletes panel, már kevésbé alkalmazható.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
frovery
senior tag
Erre az írásodra válaszolva. Szerencsés vagy, ennyi. Nem jártál még olyan helyen, ahol a lepke semmit sem ér. Sajnos sok olyan település és azon belül utca létezik, ahol sajnos komolyabb beruházás szükséges. Nagyon sok helyre mentem már telepíteni, ahol hivatalos üzlet vagy szerelő látatlanban javasolt egy antennát. Szegényke megvette, mert neki azt mondta xy, hogy neked ez jó lesz. Aztán 1-2 hét szenvedés és több ezer ft kiköltekezés után megtalálják a szerelőt, aki ért is hozzá. Na ilyenkor pipa szoktam lenni az üzletekre és némely szerelő kollégára.
-
darvinya
titán
Amit javasoltam antenna nagyon jó árban van.
Lepke akkor ér valamit, ha 10km-en belül van a torony (de nagyon erős megjegyzés, mert több mindentől függ.
10km-en felül már ezzel kínszenvedés lenne a vétel, ezért kell a célzott antenna.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Mindig TV-n néhány adónál, többnyire M1HD, M2HD néha az egész képen, néha csak csíkokban, néha kockákban fehér fátyol jelenik meg egy pillanatra, majd eltűnik. Ez mitől lehet? Gyenge a vétel, rossz minőségű kábel? -
darvinya
titán
-
frovery
senior tag
válasz Zsocy155 #7485 üzenetére
Az horror ár, szerintem. Bár én vidéki vagyok, itt azért mérsékeltebbek a szerelési árak.
Azért egyszerűbb ha egy szerelő jön, mert nála van választék a kocsiban. Legalábbis nálunk legalább 3 különböző antenna szokott lenni. Erősítőkből is legalább 3 féle.
Az ár szerelés bonyolultságától és a parkolástól is függ de 5-15ezer között szokott lenni+anyag. Koax jó minőségűt 100Ft/m-ben adjuk. Teletronic vagy Tri-Shield. -
Zsocy155
őstag
Köszi fiúk!
A szerelőt már kifizette az unokabátyám a múlt hónapban, neki kellett Pesten.
Ha időszerű lesz nekem is a dolog és szerelő kell jelentkezem. -
kagzer
aktív tag
Elnézést kérek a félreérthető hozzászólásért, csak annyit akartam mondani, hogy Zsocy155 körülményeit tekintve hasonló vételi lehetőségei vannak mint nekem, szerintem jó lehet.
Persze én megértem, hogy sok helyen nem olyan egyszerű, egy barátom antennaszereléssel foglalkozik, Ő is panaszkodott, hogy sokszor megkínlódnak és szerinte is szerencsés helyzetben vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Vagy térképalkalmazás helyett az Antenna Hungária Antenna tájoló-ja.
-
róland
veterán
S az nem térképen mutatja? (Na jó van nem térképes nézet is benne.)
De itt a másik: DVDTMap.eu
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
BlacKSouL
addikt
válasz frovery #7274 üzenetére
A yagi esetében mindegy, hogy a direktorok csak szimpla csap kialakításúak, vagy hurokszerűek?
Pl. Iskra DTX48 hurkos, Iskra P 47N csapos. Ha van különbség akkor mi, és melyiket érdemes venni? (A háromágúnak kisebb, egyágú változata is kapható, szintén csapos direktorral)Szükséges a tetőn kívülre tenni, ha a padláson csak a ferde síkú cserép tetőzet árnyékol? Nagy jelveszteséget okoz a cserép?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
frovery
senior tag
válasz BlacKSouL #7497 üzenetére
Ezt a különbséget a fejlesztők kiméricsgélik. Tehát minden típushoz, márkához a fejlesztők csinálják a mérések alapján. Hogy mi a különbség a két variáció között, azt csak úgy lehetne látni, hogy egy hurkos antennára csapos elemeket rakna az ember.
Tetőn kivűlre akkor érdemes rakni, ha belül észrevehető a gyenge jel. Sok esetben elegendő tetőn belül az antenna, sok esetben viszont akadozhat főleg esőben az adás. Ilyenkor érdemes kirakni egy árbócra.
Csakis tesztekkel tudod ezt kipróbálni. -
Kezdő vagyok
őstag
Kedves fórumozók!
A szegedi torony tegnap frekvenciát cserélt,mint biztos Ti is tudjátok.
A tapasztalatok:
(A Strong előtt RF-en van felfűzve egy műholdvevő,úgy megy a Strongba a jel.)
Strong SRT 8903:
CH 22: 69% jelszint,84% minőség
CH 23: 74% jelszint,71% minőség
CH 60: 72% jelszint,90% minőség
CH 31: 59% jelszint,51% minőségEz UTÁN van kötve RF kábellel egy Sony TV,mely ezeket mutatja:
CH 22:100% jelszint,92% minőség
CH 23:100% jelszint,94% minőség
CH 31:100% jelszint,93% minőség
CH 60:100% jelszint,95% minőségGolden Media(a másik szobában):
(közvetlenül kapja a lejövő antennajelet)CH 22:72% jelszint,90% minőség
CH 23:70% jelszint,90% minőség
CH 31:78% jelszint,85% minőség
CH 60:67% jelszint,90% minőségCH 31:Szegedi Városi TV
Lényegét tekintve megemelték az M1 mux teljesítményét kb.6%-kal,ha egyáltalán lehet hinni a kiírt térerő adatoknak,hiszen mindegyik mást mutat gyakorlatilag.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Kezdő vagyok #7499 üzenetére
Vonj átlagot és az a valós.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest