Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy027
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Kecskemét melett lakom (25 km-re, Kecskeméti adó már kiesik.) Körbeforgatva az antennát a Széchenyi hegyi adó tűnik a legjobban vehetőnek. Az antenna Synaps AHD 343. Ezt nagy távolságokra ajánlják úgy tudom, ezért mertem megvenni. Légvonaban a pontos távolság 71 km. Alapból erősítő nélküli antenna, viszont 30% jelszint, és 100% minőséget érek el vele max. Erősítővel is csak 50% az előbbi, hiába rakom ki a tetőre. Így még nem jó, mert kockásodik. Ötletek? Tegyem még magasabbra? Már nem tudom, az a baj. Egy USB-s, állítólag jó érzékenységő DVB-T tuner a vevő.
-
lacy027
tag
válasz danee91 #6737 üzenetére
Tudom, hogy nem a legjobb, de csak ez van mert csak a gépen szeretném nézni. Egy i3-as laptop váltható videókártyával, az erősebb AMD megy mindig, nem az Intel. HD videó lejátszásával soha nem volt gond, DXVA is megy. Az M1 HD nézése közben 10% alatti a processzorhasználat. DVB Viewert használok. Telefonról távvezérelve figyelem a jelszinteket, 54%-nál a tetőn kívül nem volt jobb. Kiskőrös gyengén ad, az A mux nézhető, a C semennyire.
-
lacy027
tag
válasz danee91 #6743 üzenetére
Teljesen új kábelezéssel is alig volt több a jelszint 50%-nál, most csak azért van beletoldva, hogy az antennához kiérjen a tetőre. Úgy áll az antenna ahogy a képen. Amin csodálkozok, passzívan használva, egy darab 16 méteres kábellel csak 30% a jelszint, a minőség minden esetben 100%.
-
lacy027
tag
-
lacy027
tag
válasz darvinya #6747 üzenetére
Két tv megy itthon műholdról, az antenna szerelésén kívül minden belső kábelezést én csináltam, mindkettő 30m kábellel van bekötve, sajnos az elejében több toldással (a linkelt toldóval + F csatlakozókkal), mégis tökéletes a vétel, ~1-2% csillapítást okoz a kábel. Lehet a kábelezés is hibás, de jónéhányszor csináltam ahhoz, hogy ezt biztonsággal kizárjam.
-
lacy027
tag
válasz darvinya #6754 üzenetére
Felmentem, fent 44/100 a jelszint, cserélgettem a kábeleken, lent 40/100 (azért valóban elég sok esik egy toldáson), nézhető az adás, eddig nincs benne a hiba. Amint viszont lent bedugom a nagy monitor kábelét, a minőség ami állandó 100 volt, leesik 0-10%-ra és nincs adás. Erősítővel legalább megy a monitoron is az adás, nem csak a laptopon. Ha a monitortól elmegy a jel, mi lesz ha esik az eső vagy a hó? Kell a szerelő mindenképpen, még kevés a jelszint, tetőre meg amúgy sem tudom atombiztosra szerelni saját magam az antennát.
Szerk:
A 12. percben csak ugrott egy nagyot a kép. Tényleg kevés a jel.[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
Bocsi, most vettem láttam csak, hogy írtál.
Kiskőrös adóteljesítménye kevés, a C mux (RTL, TV2 stb. nem jön erősítővel sem). Még a padláson körbeforgattam az antennát, Szentes felől volt valami jel, de még mindig több volt a Budapestről jövő. Szolnok légvonalban csak 10 km-el kevesebb mint Budapest és csak 25kw-al ad, ami megint kevés. Úzd majdnem dupla távolság mint Kiskőrös, és még kisebb teljesítménnyel is sugároz. Kecskeméttől nyugatra lakom. -
lacy027
tag
Talán holnap rá tud érni a szerelő, ha nem, akkor majd csak jövőhéten konzultálok vele Kiskőrösről, meg az egészről. Kb. Kiskőrös felé van egy padlásajtó, ott kidugtam az antennét, bárhogy forgattan, 50%-nál nem volt több a jelszint, jelminőség 100%. A távolság 38-40km. Synaps AHD 343 az antenna, nem hiszem, hogy gondja lenne a magasabb tartományban. Még nem jön szerelő nem akarnék feleslegesen rászánni, különben egy tartón megpróbálkoznék a villanybekötés oszlopjára szerelt antennával. Itt meg belelógna a szomszád fája, lentről nagyon úgy néz ki.
-
lacy027
tag
válasz djculture #6927 üzenetére
A videó alá is írtam. Előtte tesztképpen vettem fel, gépen visszanéztem, teljesen jó volt, a következő felvétel látható milyen, az utolsó megint jó lett. A villogás miatti káromkodást kivágtam. Most tuti, ha akarnék se tudnék villogó képet rögzíteni, pont csak a lényeg lett rossz.
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
Szia!
A hasonló antennákat mint ami neked van, ~80km-re ajánlják passzívan, erre 4-5 km távolságra túlzásnak találom az erősítőt. Ha venni akarsz az alcsonyabb erősítésű bőven elég. Egyébként bármelyik jó, talán a mikro erősítőt kívéve.
Ha nem kell a háztetőre menni akkor felajánlom a segítségem, ingyen (na jó, nem ingyen, buszjegyért). Magamnál is én csináltam a tv-t, nem lett a legjobb, mert akár Kecskemétet akár Budapestet akarom venni, már árbócot kellene állítanom a tetőre. Padlástérben pedig nem a legjobb a vétel de amire kell, arra megfelel. -
lacy027
tag
-
lacy027
tag
Szia!
Erről csak most hallok. Tudnál segíteni a HE-AAC dekóder működésre bírásában? Nem borzalmasan rossz a TV2/RTL hangja, de hallom rajta, hogy néha kevés. Letöltöttem a Monogram AAC dekódert, a mmaacd.ax-et bemásoltam a DVBViewer Filters mappájába, regserver32 mmaacd.ax megvolt, beállítottam az Opciók/DirectX hang beállításoknál a Monogram dekódert (eddig a Microsoft DTV-DVD Audio Decoder-t használtam), de semmi, nem működik. Ugyanúgy 24 khz-es a hang és a dekóder beállítás melletti három pontra kattintva sem látszik, hogy működne. -
lacy027
tag
Olvasó üzemmódból most ismét átlépek író üzzemódba egy kérdéssel:
Nagyobb erősítés vagy jobb antenna?
Jelenleg egy Synaps AHD 343 antenna és egy 12 dB-s erősítő szolgáltat 48% jelszintet, 100% jelminőséget és váltakozva percekig hibamentes majd egyfolytában hibázó adást. Villanyoltás, mobiltelefon is zavarja a vételt. Pár napja esősebb időben nézhetetlen volt az adás, hát akkor még mi lesz télen, hóeséskor. Vegyek a jelenlegi (15,5 dB) nyereségű antenna helyett egy jobbat (18 dB, Tecatel Mandarine) és maradjon a 12 dB erősítés, vagy majdem az új antenna áráért erősítőt, pl. Terra AB011. A cél az akadásmentes, időjárási tartalékkal rendelkező adás volna, mely közben kedvemre kapcsolhatom a villanyokat, nem fogok látni kockásodást.
Az antenna a padláson van, nem szeretném a tetőn kívül tenni, az adótoronytól 71km-re lakom, semelyik másik környékbeli adótoronyról sincs olyan "jó és stabil" jelszintem mint a Széchenyi hegyről, valamint csak innen van C mux is. USB tuner a vevő, kábelezés jó. -
lacy027
tag
-
lacy027
tag
válasz frovery #7446 üzenetére
Volt már kint is az antenna, direkt ezért megbontottam a tetőt, erősítő nélkül 30% körüli jelszint volt, erősítővel max. 54% volt de ugyanúgy kockásodott. Volt tervben, hogy normálisan kiteszem, de egy árbócállítás mindenestől legalább 24.000 Ft lenne, ami elég sok.
Ilyen erősítő van közvetlenül az antenna kimeneténl: Link
Azthiszem utolsó lépésként beszerzek egy Terra AB011 erősítőt. Ha ezzel sem lesz jó, akkor beletörődök, hogy többé-kevésbé hibás az adás.(#7443) darvinya
A jelminőségen én is csodálkozom. Ha irányban áll az antenna, folyamatos 100% a minőség miközben a jelszint lehet 30-50%-ig bármi. Nekem soha nincs pl. 80% minőség vagy hasonló. Nálam majdnem teljesen rossz beállítás esetén 10%, jó beállítás esetén 100%, félig jó beállítás esetén egyfolytában ugrál a jelminőség, de akkor értékelhető adás nem sok van.
Ha volna olyan ismerősőm aki MindigTV-t néz, már régen elkértem volna tőle egy teszt erejéig a vevőt, nagyon érdekelne, hogy milyenek egy stb által mért adatok.
Esetleg nincs Kecskemét felé egy segítőkész ember?[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz danee91 #7763 üzenetére
Van valakinek tippje mi fog történni a frekvenciaváltozás után a vételemmel? Két antenna van közösítve Budapest és Kecskemét felé, mindkettőn 770Mhz-en lesz a C mux. Budapest sokkal erősebb, de nem tudom mi marad belőle az áthelyezés után.
A quad-shield kábel miben más mint a tri-shield? Jobb, rosszabb? Ilyet küldtek, pedig tri-shield kábelt rendeltem, de nem volt kedvem szórakozni a cserével.Ha valaki emlékszik még a szenvedésemre, a Terra erősítő kishíján csodát tett. Majdnem teljesen megszűntek a hibák az adásból, de valamennyi villanyoltás és a mobiltelefon még mindig zavarja a vételt. Napok óta nem akar egy nagy eső lenni, (vagy nem vagyok itthon mikor esik), így nem tudom nagy esőben mit produkál. Kis esőben tökéltes.
-
lacy027
tag
Írtam az ügyfélszolgálatnak, ezt a választ kaptam:"Nem lesz probléma, a DVB-T szabvány tudja kezelni az egyfrekvenciás hálózatokat. Teljes kioltás csak akkor léphetne fel, ha az közösítés úgy történik,
ennek azonban véletlenszerű összekötéskor alacsony a valószínűsége." -
-
lacy027
tag
Húha, ott valami nagyon nem tűnik jónak, határon van a vétel. Nézd át a kábelezést, csatlakozókat. Rokonoméktól Kecskemét mellől, kb. 7km-re a toronytól egy régi lepkével erősítő nélkül 70% feletti volt a jelszint. Nálam szintén lepkével 17km-re a toronytól 47%, de csak erősítővel. Ugyanilyen antennám van mint amit linkeltél, de az nekem Pest felé van állítva. Az én antánnáim tetőn belül vannak és jó a vétel. A linkelt antennának 5 km-ről, tetőn belül is legalább 80%-os jelszintet tudnia kellene. Sőt, szerintem a tunerhez adott kis antenna is tudna 40% körül. A programban a Region-nál a Hungary, alul a multiplexnél pedig 754.000 - 8 Mhz legyen kiválasztva.
(Ha gondolod, felajánlom ingyenes segítségem a helyszínen, rengeteg a szabadidőm. Szintén USB tuner a vevő.)[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz frovery #7964 üzenetére
Igen. Ahány tuner és rendszer, annyi féle jelszint. Van egy másik USB tunerem az teljes bizonyosságal rosszul mér, illesztőprogramtól és a pillanatnyi kedvétől függ mit ír ki. A progFinder és DVBViewer értékek is eltérnek. A legelső tunerem jól mér, mindkét programmal ugyanannyi. Az egyik tuner a Pest felé néző antennán napközben 68%-ot (éjszaka van, hogy 100%-ot) ír ki és kockásodásmentes az adás, a másik tunerem (a rosszabbik) ugyanezen antánnán 90%-ot mégis folyamatosan hibázik.
Minap szakadt az eső, azthittem elmegy az adásom helyette a szüleim műholdas adása adta fel, közben nálam meg hibamentes volt a MinDig TV. Azért még kíváncsi leszek a téli hóesésre, ott mit fog produkálni. -
lacy027
tag
válasz bb.bocs #8148 üzenetére
XMedia Recode
Behúzod vagy megnyitod a videót, profil: egyéni, formátum: matroska video, kiterjeszetés: mkv. A videó fülön a legtöbb érték maradhat változatlan, a bitráta kb. annyi legyen amennyi az eredeti fájlnak, (HD 6000, SD 1500). Profil: High, szint: Level4, megjelenítési mód: progresszív. Hangsáv fülön konvertálás, jók az alapból beállított értékek. Vágás/előnézet fülön a felbontás HD esetében 1920x1080, SD esetén 1024x576 (alul a méretarány megtartása egyiknél se legyen bepipálva), a félképek összefűzése pedig Yadif. Itt meg is vághatod a videót. Felül hozzáadás és kódolás. Ezek után nem hiszem, hogy látni fogsz minőségromlást, konvertáltam már elég sokat mindenféle beállítással, főleg mp4-be. A fájlméret kb. azonos, ha kisebbet akarsz akkor a videó bitrátát csökkentheted, de ezzel romlik a minőség is. A Beállítások/Bitarány kalkulátor alatt láthatod a kész fájl méretét.
Az ajánlott Format Factory nekem soha nem jött be.[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
Nem tudom miért csinálja, esetleg a felvett fájlban valami hiba van. Ritkán szokott lenni hasonló, rögzítek másfél órát, a lejátszó meg jóval többnek ismeri fel. Egy gyors konvertálással (csak a hangot konvertálva, a videót másolva) már helyes érték jelenik meg a lejátszóban, a konvertáló programban nem emlékszem milyen érték jelenik meg.
Nem próbáltam mivel nincsen fizetős csatornáról felvételem, csak az ingyeneseket nézem.
bb.bocs
Esetleg át tudod küldeni a 44 másodperces felvételt? Az nem lehet olyan nagy méretű, megnézném mit tudok vele kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
-
lacy027
tag
válasz bb.bocs #8167 üzenetére
Végre lejött, a lejátszó 26 órát ír ki, az XMedia Recode 19 órát, az előbb említett gyors konvertálás után (képet és hangot másolva) tehát kb. majdnem csak mp4-re átnevezve 44 másodperces a lejátszó szerint.
Szerk: A Windows és a MPC HC alapból 44 másodpercnek ismeri fel, minden más rosszul ismeri fel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- MIUI / HyperOS topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest