- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Magas fordulaton valami nagyon rezonál, érzem a talpamnál, de szinte az egész robogóban lehet érezni, mi lehet ennek az oka? Minden új benne, nem gagyi alkatrészek
Kisebb fordulaton természetesen nincs ilyen gond
És van egy ilyen viccesnek fog tűnni, de egy erős ZZZSSSSS hangja is ilyenkor, mintha valami légáramlás lenne, de nem biztos hogy légáramlás az
-
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu #67854 üzenetére
Azon már próbálkoztam, hogy az mégis kb. milyen erősségű, hogy edetleg más gyártótól vegyek. A brutál idegesítő az, hogy a legjobb kontrasztot a moci gyárija adta. De milyen hihetetlen, gyárit, vagy azzal megegyezőt nem lehet kapni, legfeljebb bontottat. Minden más, ami kapható, az a gyáritól erősebb.
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
perge666 #67855 üzenetére
Ez az uj motorod, ugye?
El kell keseritselek, lehet hogy amig el nem kopik igy fog nyoszorogni picit, mert olyan a betet.
En kb 3000km-el ezelott csereltem hatso betetet, EBC-t kapott. Az elejen nagyon nyikorgott, aztan szepen halkult ahogy bekopott, ehhez kellett majd 1000km.
Viszont mai napig van hangja egy picit(foleg hidegen), az elso fek meg total kussban van.Szerk: legtobbet dicsert lancspray a Mol lancspray, motoros topikban rengetegen azt hasznaljak, raadasul nem is draga.
-
perge666
veterán
válasz
sityupityu #67854 üzenetére
Köszi.
Tárcsákra van valami tipped? -
válasz
mumtaz #67851 üzenetére
Érdekes amit mondasz, mert nálunk a helyi egüben pl most is lehet külön kapni. Ugye más kontraszt kell a minarelli-be, más a piaggio-ba stb. Ezekbe tuti, hogy lehetett eddig külön kapni. De majd utánajárok ennek.
(#67852) zoltanz Akár ki is cseréltetheted rögtön azt is.
(#67853) perge666 Szerintem kb egy kaptafa mindegyik, bármelyik spray-t használhatod.
-
perge666
veterán
Üdv.
A tárcsafékek használatkor kicsit nyöszörögnek,milyen karbantartást kell eszközölnöm hogy elhalgasson?Meg lenne még egy olyan kérdésem hogy milyen lánckenő az ajánlott,valami olaj vagy Spray?
Konkrét márka is jöhet ami bevált. -
zoltanz
nagyúr
válasz
sityupityu #67850 üzenetére
Értem köszi!
Valamint úgy hallottam ha már szétszedik, pár évenként érdemes cserélni a "benzincsapot" is. Ha jól rémlik azért mert a membránját oldják a benzinben lévő adalékok és vagy a metanol. -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu #67848 üzenetére
Apropó fehér kontraszt. Érdeklődtem SRacingnél. Elmondták, hogy fehér kontraszt külön nincs. Csak a Malossi variókhoz adják, de külön nem tudják beszerezni.
Hengerfej tömítés sincs sajnos. Most annyit tudtam csinálni, hogy a gumi vájatot kinyomtam tegnap tömítőpasztával. Az mára teljesen "megkötött". Rájöttem, hogy ha pasztázva azonnal összerakom a hengerrel, akkor maradnak olyan részei, amik nem kötnek meg, hanem olyan marad, mintha akkor nyomtam volna ki a tubusból. Ezt meg a víz és a nyomás kinyomja.
Most tegnap kinyomtam a hengerfejet a lakásban, rátettem a fém tömítést és lesúlyoztam egy időre. Így kipréseltem a felesleget. Most megnéztem és teljesen megkötött.
Még hagyom állni és holnap összerakom.
-
-
zoltanz
nagyúr
Van egy Scarabeo 50 (Minarelli) amiből elkezdett jönni a benzin, csak üzemelés közben, alul, a légszűrő környékén.
Megnéztem a vákum benzincsövet, (átlátszó) jó, nem jön rajta benzin. Tehát a karbi körül lesz valami.
Mennyiben van most egy tűszelep+úszó, tömítéscsere kit, munkadíjjal? (jól szét kell sajna bontani a járgányt hozzá) Köszi! -
válasz
subrobi220 #67847 üzenetére
Dehogy, a fehér malossi így is határeset a gyári kontraszthoz képest. Egyébként jól gondolod, mivel a kontraszt az első vario ellen dolgozik így az erősebb sárga kontraszt használatával feljebb mehetnél a görgőkkel de minek? A sárga kontraszthoz hozzágörgőzve a variot ugyanezt az eredményt érnéd el. Nem gyorsulna jobban és nem menne többet végre. Csak feleslegesen termelné a plusz hőt és jobban koptatná a szíjat. A kontrasztrugó meghatározásánál-kiválasztásánál mindig arra kell törekedni, hogy azt a leggyengébbet válasszuk ki, amelyikkel már elérjük azt a maximális menetdinamikát amire az adott konfiguráció képes. Erősebbet használni a kelleténél teljesen felesleges.
Magának a kuplungnak és a kis rugóknak nincs köze ehhez a dologhoz.
-
subrobi220
csendes tag
válasz
sityupityu #67843 üzenetére
Szia!
A hátsó tárcsát szétszedtem,és picit megreszeltem finom reszelővel a stiftek sínpályáját! (Szép egyenletes lett a felület)
A 6,5g-os görgőket kicseréltem próbaképpen 5.0g-ra ,így sokkal jobb lett!
Így lassításnál visszavált,gyorsításnál már felpörögve gyorsul.
Mivel a gyári görgők 6,5 grammosak,akkor nem lehet ,hogy a sárga malossi rugó lenne a megfelelő?(TOP performance kuplungot vettem hozzá,amin a kis rugók sárga színnel vannak megjelölve.)
Köszönöm a segítséged!
-
subrobi220
csendes tag
válasz
subrobi220 #67844 üzenetére
Virior=variátor
-
subrobi220
csendes tag
válasz
sityupityu #67843 üzenetére
Szia! Teljessen gyári,új variátor szett! Most megint levettem deknit,szíj darálódig! A viriór is egy bizonyos csíkban fekete a szíjtól! Megnézem a tárcsát mégegyszer!
-
válasz
subrobi220 #67839 üzenetére
Hátsó tárcsa hibára utal a jelenség. Ha valami tuningolt gépezett lenne, akkor azt mondanám, hogy gyenge a kontrasztrugó. Az miatt szokott lenni az, hogy a gyenge rugó nem tudja rögtön visszazárni (illetve részben visszazárni) a tárcsákat, ezáltal nagy áttételen marad a motor aminek az eredménye a gázelvétel utáni gyengeség. De nálad nem ez van, tök gyári minden,és amit vettél kontrasztot az még valamivel erősebb is mint a gyári, tehát annak tuti vissza kéne nyomnia. Amikor kicserélted a kontrasztrugót akkor nem nézted, hogy könnyen jár-e a hátsó tárcsa, nem akadozik, nincs elkopva? Ha minden a gyári paraméterek szerint van, akkor másra nem tudok gondolni csak erre.
(#67838) enginev3.0 Sok minden lehet. Kezd a legegyszerűbbel amit a többiek javasoltak, a gyertyával.
-
adam_454
tag
válasz
subrobi220 #67840 üzenetére
Nekem pont ilyen volt, igaz Simsonon, de ott a gyertya közepe volt eltörve. Bárhogy néztem mindig volt szikra, de ha jó irányba mozdítottam a gyertyát elmozdult a közepe és megszűnt a gyújtás
-
F1r3b1rd
tag
válasz
enginev3.0 #67838 üzenetére
Másik gyertyával próbáltad?
Nekem a Typhonom produkált ilyet,kicseréltem a gyertyát és helyrejött( pedig alig volt 1200 km abban a gyertyában).
Másik tippem a jeladó az alaplapon, de majd hozzáértőbbek megmondják
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest