Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Suzuki AY 50 Katanához (vizhűtéses, karburátoros) csendes és olcsó kipufogót tud valaki ajánlani?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
2004-es Suzuki AY-50W (vagy R, vagy WR...már nem tudom eldönteni) robogóban cserélnék hajtószíjat, de úgy tudom ilyenkor görgőket is cserélnek. Ezeken kívül ajánlatos még cserélni a váltó-kuplung környékén valamit?
Illetve sajnos nem találtam meg a leírásában sem, hogy milyen szélességű/hosszúságú szíj kell bele és hány grammosak a gyári görgők. Ezekhez tudtok infót, vagy linket?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Rico45 #63924 üzenetére
Ha minden első és hátsó égő ég rendesen, és mindkét oldalra gyorsan villog, akkor talán az index relé a hibás. Talán érdemes megnézni az érintkezéseket is a relénél. Akkor is csinálhat ilyet, ha izzók lettek cserélve, de nem egyezik a teljesítményük a régiekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Rico45 #63926 üzenetére
Ha gyári megoldás akkor az akkuról jellemzően egy biztosítéktáblára fut a pozitív oldal, kivéve talán az önindítóhoz futó vezetéket, amin elég nagy áramok futnak (amit nehéz biztosítani) és sokat számít, hogy ne legyen megszakítva, mert a feszültség esés sokat számít.
-
Tigerclaw
nagyúr
Suzuki AY-50 katana (vízhűtéses) robogóhoz milyen kipufogót ajánlanátok. A cél nem a nagy teljesítmény vagy a tuning, hanem hogy csendes legyen (persze teljesítményveszteség nélkül) és lehetőleg olcsó.
A Technigas Silent Pro-ról mi a véleményetek (ha van valakinek)?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz sityupityu #66103 üzenetére
Még nem találtam gyárit, de arra tippelek, hogy az megfizethetetlenűl drága, de amúgy valami olyasmi kellene mint az eredeti, csak lehet még csendesebb.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz sityupityu #66105 üzenetére
Gyakran látok olyan robogókat, amiknek a hangja szinte olyan ehhez képest mintha elektromos motor lenne azokban (persze kis túlzással) Semmiképp sem akarom hogy csökkenjen emiatt a teljesítménye, de jól jönne egy csendes kipufogó.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Zoli bácsi #66120 üzenetére
Óvatosan ezekkel a behozott használt robogókkal. Ismerős alatt egyszerűen kettétört menet közben amit ő fogott ki, és nem a súlya miatt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Valahol azt olvastam, hogy kipufogó csere után talán más súlyú görgő kell a váltóba. Ez mennyire állja meg a helyét...illetve ha igaz, miért van szükség a cserére?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz mumtaz #66274 üzenetére
Nem rezonátoros kipufogó került fel, de elvileg jobb mint a gyári. (A cél nem teljesítménynövelés volt, hanem a gyári már csereérett volt nagyon)
A motor egy Suzuki Katana AY50 vízhűtéses karburátoros, az új kipufogó pedig egy Tecnigas Silent Pro. A fojtások nélkül persze.
Amennyire ebben a tesztben [link] azt látom, hogy ez a kipufogó olyan 7500 - 8500 fordulat között engedi a legnagyobb teljesítményt 50-es és 70-es hengernél is, de nem tudom, hogy a gyári kipufogónál hogy néz ki ez a görbe. A tesztben sajnos nem Suzukival, hanem Piaggo-val tesztelnek. Ha ahhoz hasonlóan alacsonyabb fordulaton kellett hogy váltson, mint most, akkor könnyebb görgőket kellene használnom?
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
A karburátor fűtés mennyire kritikus elem egy robogóban?
Van egy Suyuki AY-50 robogóm. Nem akart beindulni és annyit találtam, hogy a karburátornál lóg egy sárga vezeték egy fura "csatlakozóval" a végén. Kerestem a helyét és kiderült, hogy a karburátor fűtés tört ketté és a fele lógott a vezetéken.
Ez okozhatja, hogy nem indul be? (Pár napja pincében áll a motor, szóval viszonylag hideg)
A másik dolog, hogy kerestem a neten cserealkatrészt, de csak nagyon drágán találtam. Sok helyen komplett suzuki karburátort adnak olcsóbban, mint amennyibe ez a kis biszbasz alkatrész kerülne. Tud valaki olyan netes boltot, ahol nem kerül ez egy vagyonba?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz csongi #67177 üzenetére
Amennyire be tudtam azonosítani, az a fűtőpatron. A lenti képen: fent az a sárgaréz színű hatlapfejű alkatrész. Érdekes módon a csatlakozása messze nem épp a szokásos elektromos csatlakozó, de arra volt kötve a vezeték. (A test adja a másik pólust) Nálam a hatlap fej felett eltört és a fenti rész csüng a vezetéken.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz csongi #67180 üzenetére
Pár napot állt. Kipufogót szereltünk le majd vissza tömítéscsere miatt. Elvileg semmi más olyat nem csináltunk, ami miatt gond lehetne az indításával. Külsőleg ezt találtuk hibásnak.
Arra gondolok, hogy a karburátor fűtésre akkor és addig van szükség, amíg nem elég "meleg" a benzin ideális keveréséhez, de nem tudom, hogy ez csak pl. téli időjáráskor áll-e fenn, vagy pl. nyáron egy hűvös pince esetén is szükség lehet-e rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MinDig TV
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hatvan időegység. [Update 63]
- Home server / házi szerver építése
- EAFC 25