- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
30z.Samu #42597 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Robogó az 50-es, a 125-ös, és a 400-as is,
ha segédmotorkerékpárra gondoltál, akkor értem: 50-es robogó, oké.
F12-re rákereshetsz, úgy emlékszem inkább jókat írtak róla... Ja, és
ha jól láttam (nem olvastam végig mindent), Yamaha Aerox* blokkos.*a.k.a: roxi. Rákeresel, arra is sok érdekes HSZ-t találhatsz. Elvileg
megbízható (ismétcsak: japán), gyakorlatilag meg szét lehet hajtani.Szerk: azt hittem összekarmolom magam
Miért, a kábelköteget a lámpatesthez odarögzítő gyári megoldással
mi a baj?Legalább ott maradt, s ha szereled, könnyű pótolni is.
huszi.gyb: Malaguti Phantom Max 125. 1:1-ben Yamaha Majesty a
hátulja. (Mármint nem az idomok. A blokk. A légszűrőház. Minden.) -
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu #42595 üzenetére
A 250-es Madisonon amit bontok még a kipufogón is Yamaha felirat található. De DigitXT tudja, hogy néhány hajszálamat kitéptem amikor megláttam a gyári markolat melletti kapcsolók rögzítését: 2db csavar fogja össze a két fél műanyagot, alul pedig egy gyorskötöző.
[Troll] Madison mitől nem robogó?
-
DigitXT
félisten
válasz
30z.Samu #42595 üzenetére
Megbízható-e, nade mi? A Malaguti? Elég sokféle motort gyárt... A te Scarabeod
lehet, hogy kimegy a világból, míg esetleg más szív (egy másikkal) folyamatosan.
De ez legalább már nem csak egy gyártó, hanem azon belül is egy konkrét típus:
melyik Malaguti érdekel esetleg? Madisonból pl. eleve nincs 50-es, azt sem tudni,
milyet keresel, vagy milyet fogsz keresni? A 125-ösben pl. 1:1 a Yamaha Majesty
blokkja van, szóval azt bátran merem megbízhatónak mondani (japán), ha csak
el nem qrták valami olasz vircsafttal. Az más, hogy nem vennék 125-ös Madisont,
mert ahhoz a kasztnihoz nagyon kevés lenne a kraft. 250, 400 már vállalhatóbb...
Viszont csak 250-ig Yamaha. A 400-as már Morini, azzal lehetnek gondok. Csak
azt merem remélni, hogy az enyémmel nem lesznek - mert mondjuk a típushibáit
már előre kijavították (pl. vezérlés idejekorán való felújításával/cseréjével). -
DigitXT
félisten
válasz
30z.Samu #42593 üzenetére
Szerintem ne márkát akarj venni, mert nem így működik a dolog.
Bár az is igaz, hogy azt sem szeretik, hogy vegyél "japánt", mer' az jó.
Szerk: történetesen most egy Malagutim (is) van (Madison K400 RST),
de azért általában nem mondanék semmit, mint "márka": mondjuk úgy,
hogy szembesültem néhány furcsa tervezési megoldással... Olasz... -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! A Malaguti jó márkának mondható? Meg milyen motort érdemes venni? Aprilia, Piaggio?
-
Den
veterán
válasz
xymate #42589 üzenetére
Buék mindenkinek
A membrán fedelében szokott csavar lenni, hogy ne engedje fel teljesen a súbert, de ezt folytásként szokták alkalmazni, és ki szokták szedni, hogy a folytást megszüntessék. Általában csak oda van ponthegesztve, és simán le lehet törni. Ez nem okozhat gondot, mert ahogy a tolózár feljebb megy nem csak több benzint, hanem több levegőt is kap.
Viszont ha nem erre gondolsz, hanem arra a csavarra ami a súber alján van és egy kis lemezzel a tűt rögzíti a tolózárhoz, annak a hiánya tényleg gondot okoz mert a tű függetlenül mozog a súbertől.
Ami még okozhatja, hogy benzin áll a légszűrőben, szívócsőben, ha a benzincsap vákummembránja sérült és a benzincsap vákumcsövén is folyik benzin a szívócsőbe.
-
Rico45
őstag
Boldog új évet skacok !
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
xymate
csendes tag
Szerintem meglett a probléma. Szétszedtük a karburátort, a fúvókák mint az új, szennyeződés sehol sincs a karbiban. A gyertya egyébként irigylésre méltó őz barna színű! A karburátor tetején ami van fedél (és ugye alatta van a membrán, meg a tolattyú) és a Súber tű között van 1 rugó. Ha az -elégséges- hozzáértésem nem csal, ez engedi fel a tűt gázadáskor, és nyomja vissza a gáz elengedésekor. Na most a kérdésem az, hogy a rugó belsejében egy csavarnak vagy valami dolognak kell lennie, hogy ne nyomja fel teljesen a súber tűt a vákuum, ugye? Mert az enyémben NINCS semmi, és látszik, hogy onnan valami le van törve. És arra jutottam, hogy szerintem a vákuum gázadáskor TELJESEN kilöki a tűt, és önti bele a benzint a motorba. Sőt mitöbb, mikor kiszedtem a légszűrőt, ömlött a benzin a légszűrő házba (is). Szó szerint folyt bele. Elképzelhető, hogy ez lesz a probléma, ugye? Szóval annak a tűnek kell valami, hogy egy bizonyos szintnél ne lökje feljebb? A levegő csavar egyébként szinte teljesen ki volt csavarva, tehát valaki valamit konyíthatott hozzá, hogy sok benzinhez sok levegő kell. (Használtan vettem)
-
SirKero
őstag
BUÉK mindenkinek ! Széles utat gumi fákat és olcsó benzint jövőre
-
Nagyobb köbcentit fiúk, BUÉK!
-
30z.Samu
félisten
Kilométerekben gazdag boldog újévet!
-
Grillo
őstag
Bújjék mindenkibe!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest