Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
Topiccsendőr #30749 üzenetére
Proxot kihagytad.
Meteort én mondjuk biztos nem vennék. Nekem volt prox meg vössner is a suzukiba mind2 jó volt, de tény hogy 25k.
-
válasz
hexameter93 #30746 üzenetére
Kymco Agility. Akkor nincsenek ilyen kérdések.
-
Reibek
senior tag
Hy
Aprilia Tuareg 125 Rally-ról tapasztalatok\tanácsok? Mikre figyeljek, mit érdemes cserélni?
Egy dugattyú kb mi pénz ehhez? -
hexameter93
csendes tag
Sziasztok sürgős segítségre lenne szükségem!Mi a véleményetek/tapasztalatotok a CPI Oliver city típusú 50ccm-es motoról?Hidegben is könnyen indul?Nem melegszik túl?Olajat nem eszi?Strapabíró?Kaphatók hozzá alkatrészek?Romlandó?Na meg elbírna?(105kg-mos vagyok mert kondizom) stb...Igazából kis városban munkahelyre boltba suliba járnék vele?Pls segítsetek!Előre is köszi
János! -
korpicschess
veterán
válasz
runner 125 #30743 üzenetére
Esetleg mit tudsz ezekről a gumikról, amik vegyes terepre (illetve országút + könnyű terepre) készültek? Gondolom országúti menetteljesítményben rosszabb. Viszont egy országútival is szerintem simán el lehet menni egy földes úton, nem?!
Taylor nem rossz tipp, Heidinau van 17k-ért, ami országúti. Meg ugyanazok, mint máshol 18-19k-ért. Párban lenne a legjobb, ha még olcsóbb is.
-
runner 125
nagyúr
válasz
korpicschess #30742 üzenetére
"Szóval mennyire számít, ha különböző van rajta?"
Erről eszembe jut ismerősömék story-ja. Pulykákkal foglalkoztak, és betörtek az egyik telephelyükre 4-5 éve. Kihívták a rendőröket, akik megállapították, h az autó (Zsiguli) mind a 4 gumija teljesen más volt, így másnap le is kapcsolták a helyi kormosok egy részét.Taylor gumi?
..de szerintem alap, h illik egyformát venni. -
korpicschess
veterán
Tud valaki valami jó boltot, ahol van leárazás gumi tekintetében?
Hiába nézem... 18k alatt nem igen találok.
Ezekben a méretekben kellene:
90/90 21"
110/80 18"
Ne terep. Még a vegyes elmegy, de inkább országúti.
Szerintetek milyen az, ha elöl vegyes van, hátul meg országúti mondjuk? Szóval mennyire számít, ha különböző van rajta? -
akos3
addikt
-
válasz
runner 125 #30738 üzenetére
Sajnos ez már a keret plafon, Baranyában nem lehet nagyon válogatni, nézelődésekre meg nincs keretem sokszor 200km utazni.
Ami "kicsit" több, az 120K
Mire számítsak ennyiért?
Gondoltam egy évre megveszem, jövőre meg hozzácsapok még egy jobbra.
-
Yamaha Jog-ot nézegetem, ezt érdemes megnézni? Mire figyeljek oda?
A 2000 évjárat hazugság, mert úgy tudom, hogy 1996-ban gyártották utoljára ilyen motorral??Most már van link, köszi
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tothgera30 #30730 üzenetére
Ez szerintem a gyári értékeket tudhatja nem tuning szett az a Malossi pl, de az szíjjal együtt dupla ennyi kb.
-
akos3
addikt
Ti szerintetek kell évente akkor is cserélni olajat ha csak 2900 km-t mentem ? tavaly márciusban volt cserélve és nem tom h lecseréljem e majd most szezon előtt. Tudom hogy van ez a 6000 km-enként és/vagy évente dolog, de mindenki mást mond.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tothgera30 #30720 üzenetére
Mivel kilistázza az MC3-nál így jónak kell lennie.
Kopott már a mostani?
-
-
student
őstag
kínai tajvani robogók közül van megbizható tipus?
-
Ilyen varió szett jó nekem az NRG-be, ugye
?
-
Mackósajt196
csendes tag
válasz
runner 125 #30710 üzenetére
Az egész robogó formája már az első látásra megtetszett nem volt kérdés hogy Ő kell nekem! A karosszérián lévő hibákat szinte nem is lehetett észrevenni de a téli leállás alatt gondoltam megcsináljuk. Én azért kicsit szebben szeretem mint a gyári állapot. Azért meg ki nem néz meg egy olyan robogót ami nem egy tucatjármű. Úgy mint fényezésre és külsőre. Mert azért ez a típus nem olyan nagyon elterjedt. Barátom műanyagjavítással foglalkozik, a másik barátom meg fényező. Mindez anyagköltségbe kerül.A motor hogy nem az eredeti volt benne nem zavart mivel tudtam hogy a minarelli kissé jobb mint a Peugeot. Mivel a henger és a többi alkatrész hibátlanul működik ezeknek a tuningjával nem is foglalkoznék.
Nem a fulladásos hiba miatt cserélem ki az előzőekben felsorolt alkatrészeket hanem mert szeretném kissé jobbá tenni. A gyorsulásnál már észrevettem hogy nem úgy gyorsul ahogy kellene. De kollégáim szerint a variátor súlyokkal kellene beállítani és egy jó szíjat felrakni. A kipufogóm már megmaradt még az előző robogóból ez nem igazán beruházás. Június óta kb 2300km mentem vele a membrán hibán és a lyukas benzincsövön kívül nem volt vele gondom. Nekem ez a 70-80-as tempó nagyon megfelel a mellé társult 3-3,5-ös fogyasztással. A robogó megtankolva 120kg, na meg az én 100-am már ketten szerintem nem rossz.
-
DigitXT
félisten
Főleg ha ettől leugrik a sztenderről a motor, és elborul a piii...
Amúgy lehet kombinálni a tárcsafékzárat, az emlékeztetőt és a
riasztót: úgy hívják, hogy riasztós tárcsafékzár. (Nekem bevált.)
Sajna a láncon nem volt ilyen, úgyhogy egyszer borultam én is.Amúgy gagyi riasztóhoz: egyik fórumtárs azért dobta el a vasat,
mert menet közben megszólalt a riasztója. Megijedt, félre akart
állni gyorsan, csak azzal nem számolt, hogy az út szélén/füvön
már nem lesz olyan a tapadás, mint kéne, a gépe meg 200+ kg:
kicsit megtörte az idomokat meg magát is. (Protektor volt rajta.) -
korpicschess
veterán
válasz
runner 125 #30716 üzenetére
Sőt még frankón pittyeg is.
-
akos3
addikt
válasz
Kolondrum #30711 üzenetére
Olvastam olyanrol, h amikor kioldot a riasztót a távérzékelő megnyomásával akkor beröffenti a motort is. ilyen tényleg van? mert az mondjuk elég menő!
szerk. ja csak tárcsafékzárra vegyél emlékeztetőt is, mert én a 2 év alatt nem 1x akartam ugy elindulni h rajta hagytam ....nos mostanra elégeltem meg és vettem egy emlékeztetőt rá
am egy vastag lakat sem ár, ugy van, bár az azért elég alap akinek 2 kerekű járgánya van.
-
válasz
runner 125 #30712 üzenetére
elemmel működik! :p
-
rendeltem occsó riasztót kínából. Tudjátok ami vinnyog ha megmozdítják a motort. Ér vmit?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Mackósajt196 #30705 üzenetére
Ha, most megint megírom, h karbon dizájn kipufogó helyett vidd el szerelőhöz, megkapom, h cseszek segíteni megint.
A JetForce viszonylag új fejlesztés a Pözsónál. Kb 2005 óta elérhető. Kétségkívül fiatalos, sportos robogó. Nekem pl külsőre bejön.
Ekkor már belátták, h az állóhengeres SpeedFight megoldásról váltani kell. Gyanítom a legolcsóbb szerződés a Morini-vel való közösködés volt, így ezekbe már Morini blokk került, ami méltán szar még az SR-es időkből kiindulva.Nem tudom mennyi pénzt adtál érte, de szvsz az első hibát ott követted el, h ilyen állapotban megvetted.
A Mina blokk csere jót is jelenthet, de ebben az esetben a gyári blokk már gyanítom olyan szinten ki lett nyírva, h nem volt ésszerű arra költeni. A legfőbb probléma, h az ilyen esetekben nem csak a blokk van elhanyagolva, hanem önmagában az egész motor. (Nyilván nem véletlenül vár minden elem fényezésre.)Blokkcsere miatt először is át kellene nézni az egész vezetékezést, elektromos rendszert, gyújtást.
Karbiból továbbra is érdemes inkább manuális verziót venni.Ezzel a random vásárlásos próbákozásokkal tényleg nem jössz ki jól. Csomó mindent lehet teljesen feleslegesen veszel meg/cserélsz ki.
Rakj össze egy 40-50k-t, és keress valamilyen normális szerelőt, aki átnézi az egészet, és gatyába rázza. -
Motaba78
addikt
válasz
runner 125 #30707 üzenetére
a pözsó gyárt valamiből normálisan működőt is ?
-
enginev3.0
félisten
válasz
runner 125 #30707 üzenetére
Nabasszus
-
runner 125
nagyúr
válasz
enginev3.0 #30706 üzenetére
Fentebbi hsz.-ban a Pözsóból szerinted miért került ki a gyári blokk?
A Peugeot álló fejlesztései nem a legjobbak.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Peugeot speedfight? Ez sem ajánlott?
-
Mackósajt196
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Peugeot Jetforce robogóm. Jelenleg szétszedett állapotban van mert kap egy kis felújítást. Tavaly vettem, a műanyag idomain vannak kisebb hibák ezek lesznek javítva és kap egy új fényezést. Valami hasonlót.
Nem az eredeti hanem vizes minarelli blokkosra van átépítve, December elejéig használtam de az utolsó utam alkalmával elkezdett darabosan járni a motor. Mintha valami kosz lenne a benzinben. Néha meg pár másodpercre megindult rendesen. Miután leállítottam onnantól nem akart beindulni. Nem tudom mi lehet a hiba. Gondoltam rakok bele egy új Dellorto 17,5-ös karbit automata szívatóst. Most egy kézi szívatós van rajta de nem működik a szívatója sem rendesen. Motorikusan nem szeretném tuningolni mert egyébként így is megy 65-70-et. A kipufogó rossz állapotban van ezért kap egy Stage 6 Pro Replica Crom-Carbont. Egy új variátorszettre gondoltam hogy belerakok. Még egy új membránt gondoltam cserélni mert volt rá példa hogy beragadt és nem indult a motor. Remélem valaki tud egy két jó tippet adni nekem. Elöre is köszönöm hogy ilyen sokat írtam nektek. Üdv. -
válasz
Topiccsendőr #30703 üzenetére
Ez nekem is szembe jutott, rá is szeretnék nézni, de jól be van építve a pincébe. Szezonra csak ki akarok gurulni és menni. Egyszerűen agyérgörcsöt kapok a sok birkától a buszon.
-
-
Topiccsendőr
addikt
Nagyon egyszeruen meg tudod nezni mi a hiba.
Amikor inditozol egy kicsit fogd be a legszurohaz nyilasat. Ezzel lefojtod a motort, es kevesebb levegot kap ugyanannyi benzinhez. Ilyenkor mindig roffenni szokott, ha a hideg miatti szegenyedes, vagy szivatobaja van.
Leghuteses motoroknak nagyon hidegben/szesoseges esetekben a karbi is be tud fagyni, a vizes minarelli ezert vezeti be a karbiba a hutovizet pl.
Gyertyat mindenkepp ki kellene venni, megnezni. Bar nem hiszem, h tiszta benzin lenne, inkabb szegeny a keverek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Ryzen 7 CPU-k
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest