- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
Udv!
Igaz nem Linksys a kerdes, de foglalkozott mar valaki OPEN-WRT firmware frissitessel? Nekem egy Edimax 6104K routerem van, es arra akarom felrakni, elvileg tamogatott, csak nem csinaltam meg ilyet, es erdekelne a tapasztalatotok.
-
h_143570
addikt
-
Balli
őstag
válasz
h_143570 #5489 üzenetére
Nincs szerzodesben es az automatikus DHCP sem modja meg a router setupjaban: a status/router ful alatt a login type 'Automatic Configuration - DHCP' de alatta kezdve az IP adresstol egeszeb a DNS-ig minden nulla
ott kellene lenni szamoknak nem?
Kiprobaltam Alpez modszeret (kozvetlen vezetekkel nem kotottem ra a routerre) es az bevalt. Azt megjegyeznem hogy felhivtam az ugyfelszolgalatot (externet) es teljesen mas szamokat diktalak be
A fo kerdes hogy most hogy vigyem be a DNS adatokat, hogy a statusban feltunjenek. A statistic IP alatt probalkoztam, oda bevittem az az IP-t is amit aplez modszerevel megkaptam es akkor ott megjelentek. Ugyenezeket bevittem a PS3 beallitasaiba is es nem csatlakozik ujfent DNS beallitasi problemak miatt
Miert van ez, hogy kellene bellitanom?
-
-
-
gortys
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem, vettem egy WRT54GL routert.
Gyári v4.30.7 firmware-rel rendesen tudtam csatlakozni PPPoE-n keresztül, feltettem először a DD-WRT V24-SP1 mini_generic-et, majd az std_generic-et, és így már nem hajlandó csatlakozni. Ha a Status/WAN oldalon rányomok a Connect gombra, egy pillanatra kiírja hogy "Connection Type: Disabled", majd továbra is Disconnected állapotban marad.
Valami extrát kell még valahol állítani? -
törölt tag
Sziasztok!
Sok mindennel találkoztam már a router használata közben és itt a fórumon is, de egy dologra nem tudok rájönni! A helyzet a következő:
Van 4db WRT54GL v1.1 router, DD-WRT v24 (05/24/08) mini fw-vel felvértezve, és WDS-be "kötve". Mostanában a WRT54GL-201 és a WRT54GL-202 router azt csinálja, hogy annak ellenére, hogy a jelszint 30-40%-os közöttük mégsem tudnak kommunikálni egy mással, mintha nem is látnák egymást. Ilyenkor megoldást az jelent, ha azt a WRT54GL-201 router-t amelyben a WAN kapcsolat is van újra indítom. Ha a másikkal teszem ugyan ezt akkor semmit sem változik a dolog. Gondoltam, rá, hogy valószínűleg azzal a routerrel van probléma, csak azért nem világos a dolog, mert a másik WRT54GL-203 router-rel, ami szintén a WAN kapcsolatos router-rel(WRT54GL-201) van WDS-ben azzal nincs ilyen probléma. Ötleteket várok, mert én már teljesen kimerültem!
Előre is köszönöm!(ha valakinek nem világos a router-ek hogyan is kapcsolódnak íme egy kis ábra: )
-
Balli
őstag
Hogy es hol lehetne megnezni hogy mi a DNS1, DNS2 es a Default Gateway-je a ruternek/intenetemnek amit be kellene allitani a ruter setupjaban?
-
h_143570
addikt
Meg is van, hogy miert nem mukodik. A kerdeses szabaly csak a bejovo kapcsolatokat irtotta le. A TCP/UDP eseteben a kimeno portok veletlenszeruen kerulnek kivalasztasra. 2 megoldas van a 80 as port kivetelevel letiltod az osszes tobbi portot, vagy felraksz egy L7es szurovel rendelkezo alternativ fw-t. A QoSel meg megprobalhatod tompitani a dolgot.
-
Hát akármit csinálok a routerben, az a szar csak működik. Az a bajom vele, hogyha használják a másik gépen, nagyon lassú a net a többi gépen meg X időnként szakad a net és ez kurvára idegesítő. Ezért akarom diplomatikusan elrendezni a dolgot.
Router:
[link]Valamit nem jól állítottam be?!?!
A limeware-be már fix port van beállítva.
A windows tűzfallal az a baj, hogy ki van kapcsolva neki, de lehet rakok fel egy Online Armort és abban kiütöm a limewiret. -
Froclee
őstag
Szevasztok. Hogy konfiguráljam a routeremet (web browseren keresztül) hogy tudjak keresni hálózatot? Mert a vista valamiért nem tud keresni vele. Biztos hogy a beállításokon kell változtatni. Eddig teljesen alapon van
-
Gaaabeeesz
senior tag
smgfléméjbnévdkm ,-mcl,-cmrdfxjá.n v
-
h_143570
addikt
QoS / Basic / Outbound Rate / Maximum Bandwith = feltoltesi savszel Kbps-ben
QoS / Basic / Inbound Rate / Maximum Bandwith = letoltesi savszel Kbps-ben
QoS / Basic / Basic Settings mindet pepialni
QoS / Calssification itt tudsz letrehozni kulonbozo szabalyokat tarsitani, pl a COD4 altal hasznalt portok vagy a maganak a gepnek az IP cime.QoS / Basic / reszben tusz sebeseg limiteket allitani a besoroloasokhoz, ha egyedit szeretnek akkor celszeru a Class kezdetueket atallitgatni.
-
h_143570
addikt
Most mar a szolgaltatok rendesen felpatcheltek a szolgaltasaikat, remelhetoleg. Ha a kezelo feluleten levo disconect gomb sem oldja meg a sebeseg problemat es nagyon zavar akkor visszaterhetsz az 1.19hez. Talan most mar minimalis az eselye annak, hogy kihasznaljak, a DNS Poisoning sebezhetoseget.
-
h_143570
addikt
A valasz egyszeru a 2 router mas DHCP cimtartomanyt hasznal. 2 dologot tehetsz vagy atalitod a gepeken levo tuzfalakat, hogy hasznaljak az uj cimtartomanyt. Vagy a router DHCP kiszolgalojat allitot at 192.168.2.1-re a jelenlegi 192.168.1.1-re. Emlekeim szerint a kapcsolat beallitasi oldalon lesz.
-
tomimidi
tag
két wrt54gl routert szereték összekötni vezeték nélkül. milyen beállítással és firmware-el tehetem meg? ha esetleg tudna valaki magánban segíteni nagyon megköszönném.
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Egy SMC routert cseréltem egy WRT54GL routerre, azóta a router mögötti 2 gép nem látja egymást, nem érhető el a megosztott nyomtató és a megosztások sem (az SMC-vel ez remekül működött).
Mi lehet a gond vele? -
gpetya
csendes tag
Én problémámra (#5458) valakinek valami beállítás 5lete van?
Vagy esetleg meg tudjátok adni annak a hozzászólásnak a számát, amikor hasonló téma volt? Kerestem a hozzászólások között, de nem találok az enyémhez hasonló esetet... -
h_143570
addikt
válasz
Menotti #5468 üzenetére
Barinslayer a dd-wrt alkotoja, a v24tol felfel behozott az ingyenes melle egy fizetos valtozatot is. A kulonbsegek
Az ingyenes valtozat boven eleg szinte mindenkinek, ami tovabbra is ingyenes. -
Menotti
aktív tag
Találtam egy ilyet:
DD-WRT V24 Sp1 Spezial...20Euro az ára...
Ez miért nem ingyenes?Mi a fizetős benne? -
llneo
csendes tag
Sziasztok!
Kéne help!
Elköltöztem. A lényeg, hogy van egy netgear router egy linksys router. A netgear kap chellot a wan portotn, és azt szeretném végeredmeénynek, hogy a linksysen keresztül a netgearre kapcsolodva tudjak netezni. tehát a gépek a linksyshez a dolgozószobában, a netgear a nappaliban van. ha bárkinek van ötlete, hogy kell megoldani azt megköszönöm. DD-wrt firmware van a linksysen. kellemes estét.
t.
-
M3oH
addikt
Udv!
8Ms adsl van megosztva WRT540GLel az en asztalim es az asszony laptopjan wirelessel. Kerdes az lenne, hogy megoldhato , hogy a W-kapcsolatnak max. 2m/96k engedelyezek (Ne hogy ma'lagoljak CoD4 kozben. Ill. ha vki leirna vagy belinkelene vmi leirast, hogy lehet biztonsagosa tenni a dolgot (Most van jelszo es wpa2 ) thx
-
noncsika
tag
nem remeltem, hogy ujra vissza kell jonnom fw frissites utan is, de hasonlo problemat produkal, mint a linksyses fw-vel...belassul a bongeszes, meg-megall a gep, mp3 lejatszas is
az advanced menuben a maximum connections az 4096, most amit ir mogotte olyan 600-700 korul ugral. ha ranyomok a drop idle gombra akkor lemegy 150korulre, de egy perc alatt ujra felmegy eddig a kliens miatt gondolom. otletek? nagyon idegesito ez :/
-
zsolt501
nagyúr
Nem szereti a wifi ezt a tempót már, sok neki.
-
bougiemen
csendes tag
Sziasztok!
A helyzetem a következő!
Digi 10/10 netet köttettem be és többször szoktam mérni a sebességet, most hogy 6. ától elvileg emelés volt (20/10) ha jól tudom, arra lettem figyelmes, hogy csak 15Mbit körül méri a letöltésemet. Linksys WRT54GC wifis routert használok wifin. Lehet itt van a gubanc, mert direktbe is kipróbáltam úgy meg az eredmény más lett:Képek:
Direktbe kötve:Routerrel:
Valakinek valami ötlete lenne erre
?
Előre is köszi
bougiemen -
gpetya
csendes tag
Szervusztok!
Segítségeteket kérném a routerrel kapcsolatban, mivel nem nagyon jövök rá a probléma megoldására.
Probléma:
Valamitől időnként nagyon belassul. Nem lopja senki (elvileg), mac cím azonosítás és hálózati kód van beállítva. A netszolgáltató felől nincs akadozás kb. 2000 kbps a letöltés... mikor belassul kb. 150-200 kbps...Ha kihúzom a routert és a gépbe dugom a netkábelt... akkor ismét jó a sebesség.
Ha csak a router tápot húzom ki és 5-10 mp után visszadugom megint jó a sebesség.Egyet már visszavittem a boltba és Egyre inkább sűrűsödött ez a jelenség, a végén már használhatatlan volt, ekkor vittem vissza, adtak egy újat helyette (garanciálisan)... /nem tudták mi a baja, azt mondták/ most az új router is kezdi ugyanezt produkálni!
Legyetek szívesek segítsetek!
-
_ak_
addikt
Ma reggel érdekes dolgot tapasztaltam a gl routerrel. Mikor felkeltem bekapcsoltam a gépet, de nem volt netem, megnéztem a wifi hálózatot sem talált a rendszer, kimentem megnézni h mi a helyzet vele. Power led villogott, lan portok zölden világítottak.
Kihúztam visszadugtam és pár másodperc múlva ment minden a régi kerékvágásba. Annyit tudok még hozzáfűzni, h éjjel egész szép kis vihar volt.
Valakinek van tippje, h mi lehetett ez?Más. A tx errorral mennyire ill. mikortól érdemes kell foglalkozni?
-
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Az egyik családtagom használja a LIMEWIRE programot, és nem bírom vele megértetni, hogy hagyja abba. Letörölni nem akarom, mert úgyis újra rakja, így szeretném a progi által használt portot letiltani, mert annyira már nem ért hozzá, hogy azt is megnézze. A LIMEWIRE-be már be is állítottam 1 fix portot (6276), és azt szeretném kérdezni, hogy egy WRT54GL routerbe van-e lehetőség tiltani ezt a portot. Ha van akkor hogyan kell?! Már próbálkoztam a Access Restrictions fül alatt, de nem jó. Ezt állítottam be: -
noncsika
tag
ok, a triggeresbol kivettem, csak azert irtam be oda is mert remenykedtem, hogy az oldja meg a gondot
nekem igy nez ki most
On Both 32900 192.168.1.101 torrent
melyik menuben lehet beallitani, hogy mindig ezt az ipt kapja a gepem? mert 4 gepnek osztom le a netet a routerrel, abbol 2 kabelen es 2 wifin kapja ha ez szamit valamit -
Kommy
veterán
válasz
noncsika #5443 üzenetére
On Both 47337 47337 192.168.1.108 torrent router
nekem így néz ki az átirányítás. Ráadásul ez az egész még átmegy mégegy routeren és rendesen működik. az Src Address van üresen hagyva ami itt a harmadik lene (both és 47337 között)
Sztem ha teheted akkor állítsd be a static dhcp-t és akkor mindig ugyan azt az ip címet fogja kapni a gép, csak egyszer kell beállítani -
noncsika
tag
on van mellette, mar beirtam ezt a portot a triggered menu ala is, ott is van mellette on felirat de tovabbra is csukottnak latszik :/
_________
na megoldodott, a kliensbe visszaallitottam a 32910rol 32900re es most nyitottnak latszik a 32900...nem is ertem, mit befolyasol a router beallitasain, ha a torrent kliensben valtok portothulye vagyok a torrenthez, az lehet, de ezt magyarazza meg valaki mitol lehet
-
noncsika
tag
sziasztok, ujra itt
felraktam ezt a tomato fw-t (wrt54gl) de a portforward az istenert se akar menni
megneztem milyen ip-t kaptam, beirtam azt az int addresshez a portot meg az ext porthoz, proto-nak meg both van beallítva, de ha az utorrent.com-os port test fut le az irtja h nem tunik nyitottnak a port
mar rebootoltam is menubol, aramtalanitottam kicsit, semmi nem segitett...van otletetek mit kene meg beallitanom? a linksys fw alatt jo volt, de ott meg ugye a connection nem volt eleg
-
h_143570
addikt
Ezek szerint naponta ujrainditod a routert? Mentsd el a Administracios menupontban a jelenlegi beallitasokat. Majd Erase all data in NVRAM torlesel allitsd alaphelyzetbe a routert. Nezd, meg hogy igy is csinalja-e, ha igen akkor meg mindig visszatoltheted az elobbi lementest.
-
Wallz
tag
Nekem is ilyen routerem van. És egész jól müxik tomatoval bár a tomato mostanában hibás vissza kellett tennem régebbi verziót.
-
A tomato esetén a telnet-es parancsok közül mi micsoda?
Van erről valami leírás?
Be van konfigolva rendesen a router, de érdekelne telnettel hogy lehet beállítani. -
siva
aktív tag
válasz
Iginotus #5424 üzenetére
csak egy tipp:
Ha mostanában frissült a windows-od akkor lehet lecserélődött a tcpip.sys, és limitálva lettek a félig nyitott kapcsolatok. Ez a torrent kliens indításánál szokot lenni, kb. 2-3 percig tart, amíg a kliens ki nem építi a max-ban beálított kapcsolati számot.
megoldás:http://half-open.com/
-
Iginotus
addikt
A helyzet az hogy nálam egy Ausu we-550ge Firmware: DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std ezzel az fw wel csinál náha olyat hogy time-outolnak az oldalok holott torrent még vigan szedi a cuccait 300k val és még fel is töltök. Gondoltam foglalja a sávszélet, kikapcsolom még 3-5 percig semmi utána elkezdenek jönni az oldalak. Itt mi lehet a bibi? Router vagy a torrent vagy maga a gép.
Érdekes hogy ilyenkor a routerbe sem tudok belépniAz is időtullépésre panaszkodik.
-
Csorbi
addikt
válasz
ngabor2 #5420 üzenetére
Nincs sajna semmi más, amivel wifin ki tudnám próbálni, kábelen keresztül tökéletes. Resetek már voltak, hard reset is, minden teljesen alapon, úgysem ment, aztán visszatöltöttem egy májusi beállítást, amivel biztosan perfekt kéne mennie, de azzal sincs semmi eredmény. Most akkor kihúzom egy órára, hadd pihenjen, hátha
-
ngabor2
nagyúr
egyéb wla-eszköz nincs kéznél (noti, pda, kölcsönkérhető gép, vagy hasonló), amivel lehetne nézni, hogy ad-e jelet a router? bár nem 100%-os biztonságú, de megnézném, hogy meleg-e az erősítőchip a routerben. hogyk onkrétan hol van... azt hirtelen passzolom, most nem tudom szétkapni a sajátomat.
esetelg egy router resettel is próbálkozhatsz, rosszabb esetben hard resettel (benyomott reset mellett bedugod, és tartod 30 mp-ig). utána természetesen mindent be kell rajta állítani, de hátha.
kábelen keresztül eléred amúgy?
-
Csorbi
addikt
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Van egy WRT54GL routerem, és van egy gép, melyben egy TP-LINK PCI-os kártya lakozik. Eddig tökéletes volt minden, ment a net mint az állat max. jelerősségen, de pár napja a wifi kártya nem észlel semmi jelet, folyamatosan csak szkennel. Először persze hogy a kártyára gyanakodtam, de miután bevittem a munkahelyemre, ott kifogástalanul működött, talált is 7 hálózatot, a cégesre elsőre kapcsolódott is, tehát nem hinném hogy annak van baja. Hazahoztam, és persze megint semmi. Természetesen már újratelepítettem minden drivert, beállításokat, csináltam rendszervisszaállítást, stb, de semmi életjel. (XP-ről van szó)
Ekkor lett gyanús a router, amit kihúztam, visszadugtam, resetletem többször is, az antennákat is le-felszereltem, de olyan mintha nem adnak jelet, bár a WLAN kábel szépen ég. Most full alapon van, tehát semmi titkosítás, semmi hálózatelrejtés nincs bekapcsolva, a wifi kártya mégsem érzékel semmit.Valakinek nincs ötlete mi történhetett?
Hogyan tudok meggyőződni arról, hogy a router tényleg ad-e jelet? (nincs semmi más hálózat a közelben, laptopot se tudok hirtelen idecsődíteni)
Előre is köszönöm.
-
ngabor2
nagyúr
-
sonar
addikt
Mire nem jó ez a router: [link]
-
h_143570
addikt
válasz
Sztavrosz85 #5412 üzenetére
QoS beallitasok? Illetve mivel merted?
-
Zolli77
csendes tag
Hello,
Van valaki aki próbált már SD mod-ot? Ha igen az is megoldható vele hogy a róla futó torrent kliens ne egy NAS-ra henem közvetlenül az SD-re mentse a letöltött anyagot? Nem tudom foglalkozott-e valaki komolyan ezzel a témával?
-
(jan)
őstag
válasz
Sztavrosz85 #5412 üzenetére
diginet ???? 30/20 mbps??? wtf ???
-
Sztavrosz85
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy adott egy diginet mely wrt54gl-el van osztva! Na már most 30/20as lenne a net, de a router mögött kábelen is és wifin is csak 10/10 mega jön át! Direktbe kötve a bejövö csonkra egy gépen megvan a max fel is le is!
Ja és dd-wrt v24 standard fut a cuccon!Erre a problémára, ha tudna valaki valami segítséget azt megköszönném!
üdv Sztavrosz
-
_ak_
addikt
válasz
facsi2945 #5408 üzenetére
Tudtommal csak a gép MAC címét tudod klónozni, de majd egy "szaki' kijavít engem.
Más. Átállítottam a csatornát, a letöltés végre stabilnak és teljesnek tűnik wirelessen keresztül is, de a grafikonin még mindig látni eséseket. [link] Ez kiküszöbölhető vagy ez így normális?
-
facsi2945
csendes tag
Linksys WRT54GL router wlan MACadressét át tudom írni valahogy?
-
petefino
csendes tag
Köszönöm bejutottam!!
-
petefino
csendes tag
Mi van ha egyik sem megy?
-
petefino
csendes tag
Sziasztok! Frissítettem a firmware-t tomatora de az admin jelszót nem fogadja el. Tudjátok hogy tudok belépni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- Dell P3424WE monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest