Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
Ha nem üzemel egy PC sem, akkor csak a La Fonera van a hálózaton, de az sem forgalmaz folyamatosan.
Current Connections-t megnézem majd amikor nem lesz senki sem a hálón. A Realtime grafikon szerint nincs forgalom WAN->LAN oldalon.
Lehetséges, hogy ilyes szemetelt a hálózat, erre nem is gondoltam. Mindjár belenézek a log fájlba.
-
bnss
veterán
WRT54GL@Tomato 1.23-at használok pár napja, amikor éppen nincs semmi forgalmazás ISP (UPC) felé (a sávszélesség diagramon sem szerepel forgalom), akkor is villog a WAN LED a routeren. Eddig mintha nem villogott volna. Tapasztalt már valaki hasonlót?
-
bnss
veterán
Érdekes problémába ütköztem a WRT54GL-el kapcsolatban. Új internet-hozzáférésem lett a napokban, nevezetesen UPC Silver csomagja (10/2Mbit). A letöltési sebesség megvan teljes mértékben, de a feltöltési sebességem csak ~25kbps. A router nélkül megvan a 2Mbit. Át állítottam már a WAN Speedet, de nem jött be (Tomato 1.21). Tapasztalt valaki hasonlót?

-
bnss
veterán
Csomag váltás miatt MAC cím probléma nem léphet fel ( a MAC cím egy fizikai cím, mégpedig a kábelmodemé). Ha gyári firmware-t használsz, akkor kell lenni valamiféle Administration menüpontnak, és ott kell Firmware Upgrade-et keresned. Én a helyedben ún. 3rd party firmware-t telepítenék, jóval okosabb lesz tőle a router.
Ez a két legismertebb fw, szvsz ezek közül válassz. Mielőtt neki állsz, olvass utána egy kicsit a témának, nehogy brick-et csinálj a routerből.
A router kezelőfelületén a Network Setupban - vagy hasonló menüpont - lehetséges, hogy van olyan, hogy Clone MAC. Egy próbát megér, de nem fűzök hozzá sok reményt,
-
bnss
veterán
Tegnap volt egy pillanatnyi áramszünet, a router (WRT54GL@Tomato 1.19) alaphelyzetbe állt. Ezzel semmi gond, beállítottam mindent, de azóta WLAN-on nincs net, kapcsolódik a notebook, a jel kiváló. A LAN portjain tudok netezni. Már átnéztem ötször az összes beállítást. Ötleteket szívesen fogadok.

-
bnss
veterán
"próbáltam ugyanúgy ahogy a dd-wrt-t felraktam, de semmi" - biztos hogy a gyári fw megfelelő állományát próbáltad flashelni?
(#4143) Szabtom: úgy látom már kielégítő választ kaptál, az aprók között nézz szét valóban, esetleg nézz be a bazárosokhoz, ha új kártyát akarsz venni.
-
bnss
veterán
Lesz ez még jobb, 13-as verzióval eddig semmi probléma, pedig lassan 3 hete megy. Majd a következő áramszünetnél frissítek, ha lesz valami értelmes verzió.

szerk.: hamrosan "játszótársat" kap, egy DNS-313 személyében, remélem nem lesz semmi probléma. Gondolkoztam printszerveren is, de akkor lőttek multifunkcionalitásnak, nem vagyok hajlandó 30k-t adni egy print szerverért, ami támogatja a multifunkciós nyomtatók összes szolgáltatását.
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
Korrekt leírás.

-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
És mi van akkor, ha a szonszédoknak nincs pár évtizedük már vissza?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A WPA2-TKIP vagy az AES a "nyerőbb" kódolás? Ne kérdezd, hogy honnan jutott eszembe, csak úgy.

-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
A logokra gyanakodtam, de ahogy mondtad nem őrzi őket a végletekig. Különösebben nemzavar a kérdés, amíg nem konvergál a nulla szabad memória mérethez.

-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
Passz, nálam változatlan a memória használat, csak a tíonlájn akadozik.

-
bnss
veterán
válasz
krisz073
üzenetére
Gyári fw vagy valamely 3rd-party fw?
WAN Setupban kell Dynamic IP-t kiválasztani, és ott a hosztnévhez/DHCP kiszolgálóhoz kell megadni azt a bizonyos IP címet, amit ki tudsz deríteni, ha direktbe kötöd a PC-d a modemeddel és kiadsz egy ipconfig /all parancsot.
Rommel: legalább letesztelted, hogy menniy kapcsolatot visel el a "kicsike". Memória állapota nálam: Total / Free Memory 14.20 MB / 4,776.00 KB (32.84%)
-
bnss
veterán
84 uptime után jött az áramszünet, ennyi az uptime vadásaztnak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bnss
veterán
Akinek _gyári_ firmware fut a GL routerén, az jelentkezzem nálam, kellene egy kis segítség (a webes admin felületről lenne szükségem screenshotokra)!
-
bnss
veterán
válasz
DeepDish
üzenetére
Lementeni még nem próbáltam, mert a Linksys honlapról elérhető gyári fw.
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
Gyári fw esetén az Application & Gamingben, ha jól emlékszem. Persze, hogy van IP címe a routernek, alapértelmezett cím: 192.168.1.1, segíthet ez az oldal. Ha tudod a játék által használt portokat, akkor egyszerűen beállítod, hogy pl. a 100-as portot both, azaz minden protokol esetén küldje el a 192.168.1.2 IP című belső hálós gépre.
-
bnss
veterán
Portforwardot kell keresni, Applictions & Gaming, ha jól emlékszem gyári fw esetén.
(#2312) horusz-: nekem is német nyelvű fw volt rajta gyárilag (4 percnél tovább nem is használtam), tegyél rá a linklet honlapról egy angol nyelvűt. A beállítások ugyanott vannak, mint az angol verzióban.
(#2314) floppy131: feltétlenül kell a díszítősor?
-
bnss
veterán
Azért is jó, hogy relatíve nagy uptime-om van, mert így tudok mihez vonatkoztatni, amikor valakinek vázolni kell, mi is a stabilitás/üzembiztosság. A legtöbb router, amivel eddig dolgom volt, 1,5-2 hét alatt már csinált egy hátraszaltót, de a Linksys még nem (kopp-kopp).

-
bnss
veterán
Akkor nem próbálkozom most, uptime alakul már.

(#2287) Gülümaci: ha pingre válaszol, akkor pedig működik, a kábel is feltételezhetően rendben van. Reset volt már?
(#2289) Tonyk: nem mondanám versenynek, csak jó érzéssel tölt el minnél nagyobb számot ott látni, mert abból számomra az derül ki, hogy már azóta megy, ergo nem csinált hülyeséget.

-
bnss
veterán
Felkeltette az érdeklődésemet ez a script, háyas verziójú Tomato-val futattod? (Gondolom az init fülön található oldalra kell beillesztenem. Tudom, amatőr kérdés, de még nem használtam scriptet a routeren.
)(#2280) Gülümaci: másik PC-vel nem tudok kipróbálni a router elérését?
-
bnss
veterán
válasz
Gülümaci
üzenetére
Nem értettelek félre, tudom mit szeretnél, de az esetek 90%-ban itt hibádzik a dolog. 192.168.1.1 címen nem éred el a routert? (Ne nézz már ennyire amatőrnek, kivágás, beillesztés művelet még nekem is megy.
)Az viszont érdekes, hogy 3 DNS szervert is dob az ipconfig /all.
NV firewall fel van telepítve (vagy ehehz hasonló jószág)? -
bnss
veterán
válasz
Gülümaci
üzenetére
Helyi kapcsolat tulajdonságainál mi van beállítva? Vagy az automatikus cím kérése vagy kézzel adod meg a címeket:
- az első cím (a hálókártyád címe): 192.168.1.2 mondjuk, az a lényeg, hogy a cím utolsó tagja nem lehet 1
- alhálóazti maszkot automatikusan beírja a win
- alapértelmezett átjárót megadhatsz, ekkor a router címét kell megadni: 192.168.1.1
- DNS szervert nem kell megadni, ha későbbiekben valami ezt mégis indokoloná, akkor szintén a router címét kell megadni elsődlegesnek.Remélem érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tomato esetén szvsz kivitelezhető, ha a WAN Setupban statikus címet adsz meg, DD-WRT-ben is gondolom meg van ez a lehetőség.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)