- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
petefino
csendes tag
Köszi!
-
petefino
csendes tag
Igen eredetiről szeretnék. Azon csináltam backup mentést az esetleg betölthető tomato-ba?
-
petefino
csendes tag
Utolsó kérdésem lenne a firmware frissítéssel kapcsolaban. Ezt a file-t csak WRT54G_WRT54GL.bin betöltöm a firmware update oldalon és annyi? A jelenlegi beállításaim elvesznek?
-
petefino
csendes tag
Látom a képen. Szuper.köszönöm!
-
petefino
csendes tag
Nem szeretném ha éjszaka is sugározná a jelet. Azt nem tudom hogy okoz-e bármilyen gondot, de jó lenne ha esete nem működne.
-
And
veterán
válasz
petefino #5388 üzenetére
DD-WRT-ben a teljes rádiómodult lekapcsolható egyórás időtartamokban úgy, mintha a wifi-módot disabled-re állítanád. Az access restrictions itt mást jelent. hozzáférés korlátozása vezetéken és wifin is (belső IP, MAC, webhely, kifejezés alapján).
Egyébként miért olyan fontos a 'sugárzás' teljes leállítása? -
petefino
csendes tag
Azt tudom csak nem szeretnék mindig belépni a router-ba, jó lenne ha időzítve is menne
-
petefino
csendes tag
A Tomato-ban a wifi rádiót is lelövi vagy csak a hozzáférést állítja? Nekem az volna a jó ha a sugárzást is leállítaná arra az időre
-
Tachitua_T
csendes tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GL-es routerről kinek milyen tapasztalata a panelházi jelerősséget illetően?
Mennyire árnyékol le a vasfödém? Mekkora a szomszédos szobákban a jelerősség?Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
-
petefino
csendes tag
Köszönöm ez gyors volt!!
-
petefino
csendes tag
Sziasztok!
WRT54Gl router-em van és a kérdésem az lenne, hogy megoldható a wifi részének időzitett ki és bekapcsolása?
-
_ak_
addikt
Pedig csak egy szomszédunknak van wifi-je és annak is a jele gyenge, már ha egyáltalán van, de kétségtelenül sokat segített, h a gyári linksyses default channelt adtam meg (11), bár a még mindig ÍGY néz ki a grafikonom, vagy ez már természetes?
And: sajnsos nem vagyok otthon a hálózati dolgokban főként a wifi-ben, így akármennyire is nyilvánvalók ezek a dolgok, nekem fogalam sem volt róluk.
-
And
veterán
A jel/zaj viszony szemléletesen a kettő aránya. Logaritmikusan számított egységekben, pl. dBm-ben pedig a két mennyiség (RSSI: vételi jelszint, Noise Floor: zajszint) különbsége. Azaz nem írták oda konkrétan de attól még esetedben a SNR értéke 38 dB. A dd-wrt van olyan szíves, hogy a signal és a noise mellé odaírja ezt is
. Az 38dB különben már nagyon jó S/N értéknek számít. Egyszer egymás mellé tettem két WRT54GL-t és a signal quality akkor sem érte el a 100%-ot, pedig a jelszint a 0 dBm közelében járt..
-
(jan)
őstag
van egy tippem!
szerintem annyira sűrű ott az éter hogy elakadna ka bitek félúton .... próbálj be másik csatornát!
egy kis érdekesség
jól jön csatorna kiválasztásnál ami a stabil wifi alapja
-
_ak_
addikt
legalább már ezt is tudom.
Abban viszont kételkedem, h a vista lenne a ludas. Miután nyomok egy rebootot a routerre, utána egy félpercig jól mennek a letöltések, majd szépen lassan lelassul.
And: A keresett értékeket a tomatoban nem találtam. van itt RSSI -56dBm meg Noise Floor -94dBm, a gépen a jel erősség kiváló.
-
_ak_
addikt
Feltettem a Tomato 1.21et, de sajnos a problémámra továbbra sem találtam megoldást. A wireless gépen ÍGY néz ki a sebesség grafikon. 2megás netnél ez elég sovány. Az adapter egy wusb54gc a jelerősség a vista szerint kiváló, de mind a tomatoban mind a dd-wrt fimben a signal quality 38-48% körül volt. lehet ez az oka annak, h félsebességgel töltök (és akkor is instabilan)?
szerk.: és mindezt ftp-ről, ahonnan 220kb/s-el szoktam. igaz most be van kapcsolva az utorrent is, de anélkül is ugyan ez a helyzet.
-
And
veterán
Az alternatív fw-ek kezelhetősége nem csak attól függ, hogy linux alapúak-e. A GL esetén pl. a gyári szoftver is linux alapú, mégsem nyújt semmi extrát. A mezei júzerek nagyrésze kizárólag a webes felületet piszkálja, merthogy szinte az összes beállítás ott is elvégezhető, és ahhoz igazán nem kell linux-fannak lenni. Inkább a router funkciók és az extrák ismerete kell a 3rd-party oprendszerekhez. Csak néhány igazán elvetemült dologgal érdemes mélyebbről indulva (parancssorból, telnet v. ssh alól) próbálkozni. Ehhez a DD-WRT megfelelő oldalain is találsz segítséget.
#5368: az ilyen kérdések miatt szokták az #1-es hozzászólást szerkeszteni időnként. Ott meg is találhattad volna a részletes Wikipedia-s típusismertetőhöz (hardvertípusok, alverziók, szoftvertámogatás, ésatöbbi). -
Tonyk
veterán
válasz
Menotti #5374 üzenetére
Alap esetben semmit. Az aktuális forgalmat csak addig mutatja grafikusan, amíg az ablakot be nem zárod. A 24 órás forgalmat azt mutatja szépen bármikor.
(Azt vedd figyelembe, ha azt akarod hogy a router hónapokra visszamenőleg tárolja a forgalmi adatokat, akkor ezek szoftverfrissítéskor elvesznek. De lementhető és visszatölthető az adatbázis: Administration - Bandwith Monitoring - Backup és Restore pontok alatt.)
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #5370 üzenetére
Megnéztem az oldalad, de már nem voltam túlzottan magamnál és így kb 3 oldalt találtam, ahol arról volt szó,l h mennyi mindenhez lesz még leírás.
Ettől függetlenül lehet ki fogom próbálni a tomato fw-t, mert wireless kapcsolaton keresztül nem tudok most 130-140kb/s felett tölteni, holott 2megás netem van és a kábeles gépen el is érem a 200-210es letöltést, na meg a wireless gépen néztem a forgalmi grafikont és olyan mint egy EKG vonal. Tehát azt a 130kb/s-et sem stabilan tartja.
De majd még googlezok egy kicsit, hátha csak át kell állítani vmit. (ezt a jelenséget default beállítások mellett produkálja)Menotti: természetesen ezzel a módszerrel tisztában vagyok én is, csak jó lenne egy átfogó, de ha nem marad más akkor google és/vagy tomato.
-
h_143570
addikt
A WPA2 csak SP3as XP es Vista eseten ven tamogatva, illetve bizonyos halozati eszkozok eseten drasztikusan lassit. Eloszor probald meg tikositas nelkul, ha az megy akkor WEP es WPA. A windowsba epitett varazslo majdnem hulye biztos.
Ha tomato lenne akkor az alairasomban talanal egyet.
-
xrvman
őstag
Mi a különbség a G GL GS között?
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #5366 üzenetére
Mire erre magamtól rájöttem volna, biztos eltelt volna pár óra
köszi!
Az IE-vel felment a std verzió, ki is írja, tehát most már minden rendben, kivéve azt, h most annyi opciót látok magam előtt, mint még soha.Nem tud valaki esetleg egy egyszerű magyar oldalt ajánlani, ahol kicsit részletesebben foglalkoznak hálózati/routeres beállítássokkal? (mi mire jó ill mit hogyan érdemes vagy lehet állítani. pl WPA2 használata)
Hókusz Pók: Update előtt lementettem a 4.30.7es fimret. Kell még?
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #5362 üzenetére
Gondoltam, reggel egyből bepróbálom az IE-vel, de a tegnap megadott jelszót nem fogadja el
. sőt mi több, amikor tegnap kérte az pw-t, akkor azt írta, h:
http://198.162.1.1 felhasználónevet és jelszót kér. A webhely üzenete: „dd-wrt”de ma reggel a dd-wrt helyett, már "level_15_access"-t ír.
30mp-s resetre ugyan ezt kéri. -
h_143570
addikt
Igen, jo torrentnel nem bont. Visszont lehet hogy az egyideju kapcsolat kezelo tabla miat kenytelen leszel alterantiv fw-t pakolni ra. Eleg keves olyan router van aminek ez a tablaja elegsegeen nagy. A lenyeg, hogy ha inteziven torrentezni akarsz akkor GL-t vegyel. A torrentes gepet visszont okvetlenul vezettek kosd, hozza a rendes sebeseg elerese vegett.
-
jeni
félisten
Szia
Érdeklődnék,hogy a Chellora jó-e és a torrenteknél bont vagy sem?
Amire gondoltam az,hogy a sajátomra kábelesen menne a másik helységbe pedig másik gépre pedig wirelesen
Segítséget elöre is köszönöm -
_ak_
addikt
Vettem én is egy wrt54gl v1.1 router, egy nap használat után jött a firm frissítés, de relatíve elakadtam.
Gyári (4.30.7es) firmre feltettem a (sp1) dd-wrt.v24_mini_generic.bin-t, miután feltette vártam 3 percet nyomtam neki egy 10mp-s resetet, majd webes guin keresztül bejelentkeztem rá. meg is adtam az új jelszót, működött minden. Volt net wifin és kábelen keresztül is.
Ezután fel akartam tenni a (sp1) dd-wrt.v24_std_generic.bin-t (ugye én ezt úgy értelmezem, h ez a standard), beléptem a firm updatere, betallóztam a fájlt, majd nyomtam az update gombra, elkezdte megcsinálni, de az ff kiírta, h alap helyzetbe állt a kapcsolat vagy mi és nem mutat semmit. 6percmúlva megint 198.162.1.1. beenged mintha misem történt volna, de fönt még mindig azt írja, h mini verzió. Nyomtam rá egy factory defaultot utána is mini. megint updateltem azzal a firmmel (gondoltam csak félre nyomtam az előbb), megint eltünt az állapotjelzés. de most 6 p után nyomtam megint egy 10mp-s resetet, megint beléptem, kérte is az új kódot, de még mindig mini-t ír.Én csinálok vmit rosszul vagy alapból azt kell, h írja? Amúgy működik minden, legalábbis van netem még mindig
.
-
Integra
titán
természetesen a kábelre gyanakszom inkább, de szétvág az ideg, ha megint a födémen keresztül kell majd kábelt húzkodnom..
-
Integra
titán
létezhet olyan hogy tönkremegy a lan csatlakozó aljazatom????
vagy inkább a kábelre tippeljek?
basszus, valahogy kontakthibás, ott kell a hátulján baszkurálni hogy végre világítson elől a led... -
malisonX
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem! Vettem egy WRT54G2 típusú routert. Ez kompatibilis a gyárin kívül más fw-el is? Az a probléma a gyárival, hogy néhány nap után eszméletlenül lelassul wifin keresztül a net sebessége.
Ilyenkor kell neki egy resi, és megjavul...
-
h_143570
addikt
válasz
noncsika #5353 üzenetére
Ha ADSL vagy egyebb dinamikus ip cimed van akkor a szolgaltato rendszerint 24 orankent valtoztatja az ip cimedet.
Ha a belso halos ip cimdere gondolsz akkor visszont az attol lehet, hogy lejart a DHCP berleted es nem ugyan azt osztja ki valamiert. Ez ellen 2 dolgot tehetsz vagy fix ip cimet allitasz be a gepen, vagy az alternativ fw-kben beallitod a statikus dhcp-t. -
-
noncsika
tag
válasz
h_143570 #5345 üzenetére
hat eddig is 80ra korlatoztam le a kapcsolatokat kliensben
letoltottem ezt a tomato fw-t (Tomato_1_21.7z) amit ebben talaltam, az kisegitett nagyjabol, tehat a wrt54gl routerhez tuti jo lesz
majd hétfőn nekiállok, nem akarom most hétvégén csinálni, nehogy elrontsam aztán itt üljek net nélkül hétvégére
-
h_143570
addikt
válasz
noncsika #5344 üzenetére
Valojaban az sp2 az egyidelyu felig nyitott TCP kapcsolatokat korlatoza. A tenyleges TCP kapcsolat szamra nincsen kihatasa. A masik megoldas, hogy a torent kliensben a DHT kikapcsolasa mellet limitalod az egyidelyu kapcsolatok szamat 200-300 koze.
A lassulast az okozza, hogy a router parhuzamosan 512 kapcsolatot bir kezelni, ezen az alap fw-el nem lehet valtoztatni. A tomato es a dd-wrt esetben ez a szam megnovelheto. -
noncsika
tag
válasz
h_143570 #5343 üzenetére
a DHT-t mar kikapcsoltam, azzal valamelyest javult a dolog, de elobb utobb ugyanugy behal a net sajna.
szoval felesleges szorakozni ezzel a progival? egyedul a dd-wrt firmware megoldja a problemat es akkor a windowsal nem kell szorakozni? mert ha joltudom az sp2 alapbol 10re korlatozza a kapcsolatok szamat. ez a fw-ezt is modositja? -
noncsika
tag
válasz
h_143570 #5300 üzenetére
na ujra itt
még nem raktam fel az új fw-t, kerestem más lehetőséget, találtam is egy ilyet hogy:
http://www.techiecorner.com/34/how-to-adjust-your-window-xp-tcp-connection-to-boost-your-bt-download-speed/
na most, ha ezt feltelepitem szerintetek kiváltja, hogy fw-t kelljen cserélnem?
köszi a választ előre is -
And
veterán
SSID-broadcast be van kapcsolva? Anélkül a laptop sima wifi hálózatkereséskor nem fogja látni (bár csatlakozni éppen tud, ha már egyszer be van ez a kapcsolat konfigurálva).
Csatornaszám rendben? Némelyik notebook wifi-adaptere csak az 1-11 csatornákon (USA-beli kiosztás szerint) működik.
Wifi-szabványokkal nincs gond? Mindkettő g-only vagy mixed-módban van? -
icefox
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel vettem egy Linksys WRT54GL típusú routert.
Kábelmodemes internetet osztanék meg a saját PC-m számára vezetékkel, tesóm szobájába pedig vezeték nélküli kapcsolattal.
Nekem a net gond nélkül működik, tökéletes.
Viszont a Laptop vmiért nem látja a vezetéknélküli hálózatot pedig be van kapcsova, és szerintem jol is van beállítva.
A router a DHCP, be van álíítva a wifi-s sugárzás minden passzol úgy tánik.
Mi Lehet a baj? -
Shodan
őstag
Valahogy be lehet azt állítani ,hogy a router mindig ugyanazt a belső IP-t ossza nekem?
-
Sqbi
csendes tag
Sziasztok!
Létezik 2 hálózat, melyet vpn-n keresztül szeretnék összekötni. Az egyik helyen ahol a file szerver van ott beállítottam, hogy menjen a vpn. Ha a másik helyről csatlakozok, akkor megy minden, de csak egy gépről. Gondoltam egy linksys wrt54gl routerrel, openwrt-s soft-al felépítem a kapcsolatot, és akkor elvileg a router mögött lévő gépek is látják. Sajna a kapcsolat felépül, de a gépek nem látják a szervert. A szerver viszont látja a gépeket. Mi lehet a gond? Gondolom, valamit még be kell állítani a router-ben, hogy a vpn-re irányuló forgalmat ne a "netre" küldje, hanem az "alagutba".
Előre is köszi a segítséget! -
Hulk24
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Linksys WRT54GL routerem!
Eddig egy T-comos vonal volt megosztva!
Most szeretnék egy DigiNet PPPoE szélessávú vonalat úgy megcsinálni, hogy a szobában ahol a router van tudjak rácsatlakozni laptoppal a nagygépre! Hogy kezdjek hozzá?Thx!
-
_ak_
addikt
Köszönöm ngabor2 és (jan)! Így, hogy tudom, hogy erősíthető is a router, akkor nem tétovázok tovább.
Ha netán valamilyen okból mégsem felelne, mag akkor majd nézek vmi atheros chippeset.Esetleg asztali gépbe tudok még egy antennát ajánlani nekem? Közel lesz a routerhez, csak egy fal van köztük.
-
quby
őstag
válasz
Hókusz Pók #5325 üzenetére
ugy emléxem a 4.30.5 megegyezik a 7-el csak a 7-et amcsi verzionak hivták, azért nerm találod! szerintem nekem megvan valahol a 4.30.7 is ha végleg nem tálálod
-
_ak_
addikt
Köszönöm a tippeket, bár még a márkákkal sem vagyok teljesen tisztába, h melyiket érdemes és melyiket nem. Próbáltam rákeresni, h milyen chip van ezekbe a linksysekbe, de azt sem találtam meg.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Napokon belül szeretnék én is venni egy wifi routert, de egyáltalán nem vagyok jártas bennük. Árfekvésbe a a GL tetszene, de én azt szeretném, ha az egész ház körül legyen net. Természetesen nem 100megát várok el a telek minden pontján, egy 1megás tonline adsl-t szeretnék szétosztani, de az a minimum, h egy szinttel felettem is legyen net (többszintes családi házról van szó), illetve maximum 2 fal és kb 8méter lenne a legtávolabbi pont ahol még néha használnám. Nem tudom, erre a célra megfelel-e vagy esetleg max 20kig bezáróan tudok-e másikat ajánlani. Tehát nem a max átviteli sebesség vagy sok funkció számítana, hanem, h azt az egy megát a házon belül mindenhol és esetleg házon kívül is a routertől kb 6-8 m-ig még elérjem.
-
ngabor2
nagyúr
használ valaki dd-wrt v23sp2-vel sd-modot? nálam mmc-vel ment, sd-vel nem. pedig az mmc-t most adom el, és nincs más, csak sd. abból legalább sok
ug 23 09:14:36 WRT54GL user.emerg kernel: mmc: error in mmc_read_block (1)
Aug 23 09:14:36 WRT54GL user.emerg kernel: end_request: I/O error, dev 79:01 (mmc), sector 0
Aug 23 09:14:36 WRT54GL user.err kernel: SQUASHFS error: sb_bread failed reading block 0x0
Aug 23 09:14:36 WRT54GL user.emerg kernel: mmc: error in mmc_read_block (1)
Aug 23 09:14:36 WRT54GL user.emerg kernel: end_request: I/O error, dev 79:01 (mmc), sector 2
Aug 23 09:14:36 WRT54GL user.emerg kernel: EXT2-fs: unable to read superblock -
dr.bubo
őstag
válasz
Hókusz Pók #5316 üzenetére
Keresd ki innen
[link]
-
Krissz22
senior tag
válasz
Hókusz Pók #5314 üzenetére
Ha újabb is jó hozzá, akkor azt innen letudod szedni.
Én már tomato-t használok.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Nemigazán sikerül megfejteni, hogy mi is a probléma a routerrel, mert egy másik szolgáltatónál használva lassan egy napja minden probléma nélkül működik. Tudna esetleg valaki egy 1.1-es verziójú GL-hez 4.30.7-es firmware felkutatásában segíteni? Van egy sanda gyanúm, de ehhez szükségem lenne az említett firmwar-re. Én sajnos nem találok... Nagyon szépen megköszönném!
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Linksys WRT54GL routerem van itthon (Firmware Version: v4.30.7) és az lenne a kérdésem, hogy az megoldható vele, hogy portonként kiosszam azt, hogy tegyük fel a 8Mbit-es netnél az egyik port max 2Mbit-et kap és így tovább? Ezen a gyári firmware-en ilyet nem találtam...
Köszi!
-
Zolli77
csendes tag
Hello.
Tudnátok nekem segíteni? Van egy WRT54GL V1.1 routerem tornado V1.21-es FW-vel.
Ezt szeretném lecserélni DD-WRT-re kipróbálás céljából. Az lenne a kérdés hogy akkor most csinálhatom az upgradet direcbe?(Vagyis nem kell a microt először feltenni...)
És ha igen akkor ezek közül nekem melyik fájl kéne mert itt [link] nagyon el vagyok veszve.
Előre is köszi a segítséget. -
kovi80
csendes tag
Itt le van írva hogyan, magyarul
szerk. benéztem egy korábbi hozzászólást. sry
-
Hókusz Pók
aktív tag
Nem tettem fel, mert még nem vagyok Toronyban, a problémás router mellett. Mellesleg a Linksys terméktámogatási vonalát felhívtam. Egy munkatársuk a probléma ecsetelése és a 4.30.13-as beta firmware-re való frissítés után még mindig akadozó internetre azt mondta, 95% az esélye annak, hogy hardveresen hibás az egység...
-
Jag
senior tag
válasz
Hókusz Pók #5303 üzenetére
Felraktad a fw-t, amit h_143570 javasolt?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #5301 üzenetére
Torrent megy?
-
Hókusz Pók
aktív tag
Nos!
Úgy 30 percen át élvezhettem a jól működő routert, majd jött a szokásos... Az oldal nem jeleníhető meg, a lap nem található. A router menüjébe simán belépek, ott minden gyorsan működik, az internet viszont egyszerűen behal... Nincs ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Battlefield 6
- Raspberry Pi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Nagyon szép állapot!! Dell Latitude 5480 i7-7820HQ 16GB 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Szép állapot!! Dell Latitude 5490 i3-7100U 8GB 512GB SSD
- Nagyon szép!! Dell Latitude 5490 i5-8350U 16GB 512GB SSD
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- Akció! HP Elitedesk 800 G1 USDT számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD 4600 WIN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest