- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireLord
aktív tag
válasz
Rommel6600 #4250 üzenetére
igazad volt kicsit jobban belefolytam a dologba beállitottam mindent tényleg jol müxik a qos
kicsit még olvasgattam és nagyon tetszik ez az SD kártya mod. WRT54GL-em van azt már látom hogy ebbe bele lehet heggeszteni a karit, de meg lehet csinálni hogy tomato alól használjak rajta egy torrent klienst (rtorrent vagy ilyesmi)??
-
FireLord
aktív tag
válasz
Rommel6600 #4250 üzenetére
Jelenleg nem használom de ha küldenél egy szkrinsotot a Qos/Basic oldaladról az nagyon jó lenne!
-
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #4227 üzenetére
Van ra megoldas igaz, hogy nem a legtisztabb, de idozitsd be a kovetkezo parancsot:
echo ---MARK---- >> /var/log/messagesJa igen tomato eseteben mukodik, a tobbi lehet, hogy mashova pakolja a log filejait.
-
Rommel6600
őstag
válasz
Rommel6600 #4226 üzenetére
Lehez, hogy nem jól fejeztem ki magam, azaz: Milyen paranccsal tudnék beleírni a logba? Az, hogy ez ütemezve menne, és hogy a tartalma MARK lenne, az részletkérdés.
-
Hawk67
csendes tag
válasz
Rommel6600 #3838 üzenetére
Köszi! Ez tényleg egyszerű!
Ha Firmware-t cserélek akkor IP címenként lehet szabályozni?
Melyik FW-vel lehet megoldani?Más:
A routeren a wlan lámpa villogásából látom hogy tölt valaki, de hiába pingelem a
"DHCP Active IP Table"-n levő IP-ket nem kapok választ.
Honnan tudom meg, hogy ki tölt? -
neduddki
nagyúr
válasz
Rommel6600 #3834 üzenetére
HI!
koszi
udv
neduddki
p.s. ird a kipihetseg javara:- )))
mod:slon mukodik:- )
-
hzcs
senior tag
válasz
Rommel6600 #3824 üzenetére
Ismerősnek vettem egy wrt54gl-t és egy wmp54g-t. De sajna a wmp54g progija nem ismeri a wpa2-t. Az asus wl167g-nek ralink chipje van, nincs vele bajom.
De nem hátrány az azonos chip -
nviktore
csendes tag
válasz
Rommel6600 #3784 üzenetére
Access Restrictionban lattam olyat, szazalekaranyban is...
Nem allitgattam, mert felraktam a ddwrt-t... -
dudi
senior tag
válasz
Rommel6600 #3779 üzenetére
asus wl-520gc ~12000
Linksys WRT54-GL ~14000egyébként meg mert szebb, bár igaz, hogy csak egy antennás
-
modder
aktív tag
válasz
Rommel6600 #3743 üzenetére
Ez eléggé megnyugtató válasz.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy az olcsó, jól konfigurálható routerek kb csak 1 gépre jók
szóval akkor ezzel a routerrel nem lesz gond legalább 5 gépet rácsatlakoztatni mind utp, mind wifivel? dhcp minden cucc tökéletes fog rajta működni?
(boccs, csak biztosra akarok menni, mert nem akarok többet szenvedni, ha már egyszer rászánom magam, hogy veszek egy normálisat) -
kano
nagyúr
válasz
Rommel6600 #3717 üzenetére
Levélnehezéknek meg könnyen "átalakítható" a gép.
-
kano
nagyúr
válasz
Rommel6600 #3714 üzenetére
Már, ha ténylegesen érdekli őket, hogy éppen melyik fw volt rajta amikor behalt.
Próbálta már valaki, hogy mennyire rugalmasak? Végülis sokkal kevesebb eladott pédányuk volna, ha nem lenne a 2 említett fw. -
fireman
tag
válasz
Rommel6600 #3433 üzenetére
Köszönöm a segítséget, mindent beállítottam, de a saját laptopon sincs kapcsolat wifin...és ha elindítom nem is kéri a jelszót.
Hol kell megadni a beállított jelszót, hogy létrejöjjön a net kapcsolat wifis laptopon?
Bocsi, de kezdő vagyok. -
hruodnand
senior tag
válasz
Rommel6600 #3312 üzenetére
köszönöm a sok választ, de most csak erre szeretnék válaszolni, mivel ez volt az első válasz post.
wpa2 megy szépen, mivel Vista támogatja. csak kényelmi okokból nem akarom letiltani, hogy laptop-ról is el tudjam érni, ha stat-ot vagy más egyebet szeretnék. a jelszó meg 11 karakter felváltva számok és (kis és nagy) betűk. elvileg ez elég biztonságos így.
nem? -
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #3317 üzenetére
A kerdeses ip cimre nem lehet tavolrol kapcsolodni, rendszerint azert, mert a szolgaltato NAT moge pakolja a felhasznalot. A tvnetwork kabelnetje pl biztosan aktiv ip-vel rendelkezik.
-
akos_1984
tag
válasz
Rommel6600 #3315 üzenetére
Koszi a valaszokat!
Ha holnap lesz idom, akkor feltolom ra a Tomato 1.15-ot, aztan nekiesek, bar oszinten szolva furcsa lesz "Cisco" ezkozt CLI nelkul configolni.
Sajna nem tudom, h passziv-e az IP, meg nem azt a netet hasznalom, sztem majd csak a het masodik feletol. Hogyan todom megallapitan, h aktiv, v passziv IP-m van-e?
Egy kis segitseget (akar nehany link frmajaban) tudnatok adni a portforward és a dydns alkalmazasarol? Ezekhez meg nem volt szerencsem.
udv.:
Akos -
hzcs
senior tag
válasz
Rommel6600 #3315 üzenetére
a kábelesek nem passzívak? Mert akkor magánál hiába állítja be a forwardot, ha a szolgáltató nem engedi tovább. 2 ismerősömnek is kábelnetje van, különböző helyen és szolgáltatónál, de mindegyik passzív.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3299 üzenetére
Frissíteni most én sem fogok, mert nem használok DHCP-t, de nekem a 14-es tűnik a rövid WRT54GL-es pályafutásom "legrosszabb" kiadásának
-
bikkamokka
tag
válasz
Rommel6600 #3129 üzenetére
Tényleg!!!
Nem a QoS a ludas. Kikapcsoltam.
Az sem a QoS hibát támasztja alá, hogy a másik gépen meg rendesen megy.
De akkor mi a hibás? -
TeeJay
félisten
válasz
Rommel6600 #3121 üzenetére
köszi az infót
akkor Linksys esetén maradok WPA+AES titkosításon
az eddig bejött és a linksys PCI kártyák is bírják meg az Acer noti is szóval zsír -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #3125 üzenetére
vakalaposék igen rossz szemmel néznék. de asszem Sianis írt valahol róla (vagy csak nekem küldte át?). tényleg teljesen legálisan hozzáférhető, apt-get installal feltehető cuccokkal lett demonstrálva nálam a hálótörés. asszem 2 parancs volt összesen. szerintem inkább ne dobd be ide, akit érdekel, vegye a fáradtságot, hogy utánanézzen.
próbáljátok ki a narancsot, az nagyon kemény
másnap is éreztem a számban az ízét. meg az almát fahéjjal. esetleg a kókuszt, bár az nem akkora pukk.
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #3116 üzenetére
Korrekt leírás.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Rommel6600 #3122 üzenetére
igaz... viszont ahogy olvasom, adatcsomagok nélkül nem megy, tehát el kell csipnie valami forgalmazást.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3121 üzenetére
áhh semmi
-
TeeJay
félisten
válasz
Rommel6600 #3116 üzenetére
én Linksys WRT54GL routerben mindig "sima" WPA AES titkosítást szoktam benyomni
akkor ez ezekszerint WPA2 lenne már? csak mert linksys-ben külön lehet WPA2-re is tenni ha jól láttammivel a routerre 3wifis gép csatlakozik amiközt van noti is sose tettem WPA2-re nehogy ne szeresse
de így WPA AES esetén még mindig szuper voltja és van olyan is hogy WPA TKIP+AES
ez mi lenne akkor? -
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #3107 üzenetére
És mi van akkor, ha a szonszédoknak nincs pár évtizedük már vissza?
A WPA2-TKIP vagy az AES a "nyerőbb" kódolás? Ne kérdezd, hogy honnan jutott eszembe, csak úgy.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Rommel6600 #3107 üzenetére
wep... 64 bit. gyak, az alap.
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #3071 üzenetére
A logokra gyanakodtam, de ahogy mondtad nem őrzi őket a végletekig. Különösebben nemzavar a kérdés, amíg nem konvergál a nulla szabad memória mérethez.
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #3069 üzenetére
Passz, nálam változatlan a memória használat, csak a tíonlájn akadozik.
-
TeeJay
félisten
válasz
Rommel6600 #3053 üzenetére
oéks köszi akkor ezt kipróbálom majd
4gép lóg a routeren és az alap FW-vel mostanság nem vagyok elégedett
meg mivel olyan környéken lakom ahol 18-20 másik wifi hálózat is van mindig keresgetnem kell olyan csatornát ami stabilabb
ahogy láttam ezekben van ilyen funkció plusz még újralehet indítani a routert webes felületről is ami pláne jó nekem -
dybo
tag
válasz
Rommel6600 #3052 üzenetére
Köszi!
Habár nagyjából így volt beállítva, csak a None: 1800, Established: 14400 volt más, de remélem ér vmit hogy átírtam arra amit javasoltál! -
csuzmoj
csendes tag
válasz
Rommel6600 #3045 üzenetére
egyelőre köszönöm, este kipróbálom.
üdv.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #3034 üzenetére
annyival egészíteném ki, hogy a routerben érdemes bekapcsolni a dyndns-t, hogy ne egy változó ip-t kelljen megjegyezni, csak egy nevet.
-
dybo
tag
válasz
Rommel6600 #3017 üzenetére
És akkor azt 42-nél nem is ajánlatos nagyobbra állítani? A Jelem maxon van, mégis lassú az oldalak böngészése.
Másik kérdésem: nincs olyan firmware, amiben a modemet újralehet indítani? Nem a renew, release-re gondolok.
Köszi -
TeeJay
félisten
válasz
Rommel6600 #2254 üzenetére
okés köszi
amúgyis kábellel frissíteném természetesen
gondolom ha kész az upgrade utána egy masszív reset és kész is a cucc -
quby
őstag
válasz
Rommel6600 #2274 üzenetére
nálam az atherossal nem volt semmi gond!!
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2274 üzenetére
Jó kérdés. Tudnék hozni WLAN kártyát a melóhelyemről (van a szekrényemben vagy 10 db), de azok PCMCIA-osak, a laptopban meg Express Card van. Szóval nagyon mással nem tudom kipróbálni.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2219 üzenetére
Nekem ez teljesen jól fut a paradicsomon:
(Ha van wlan kliens, narancs a Cicco gomb, Forgalom esetén fehér, ha nincs kliens: OFF)#!/bin/sh
I=`nvram get wl0_ifname`while sleep 1; do
if [ "`wl assoclist`" != "" ]; then
XFER=`ifconfig $I|grep bytes`
if [ "$XFER" != "$PXFER" ]; then
LED='gpio disable 3 ; gpio disable 2'
PXFER=$XFER
else
LED='gpio disable 3 ; gpio enable 2'
fi
else
LED='gpio enable 3 ; gpio enable 2'
fiif [ "$LED" != "$PLED" ]; then
eval $LED
PLED=$LED
fi
done -
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2220 üzenetére
Sajnálom, ez a minőségi áram szolgáltatás.
Nálam a connection uptime max 24 óra, akkor új IP-t kapok (ADSL).
-
xabolcs
őstag
válasz
Rommel6600 #2223 üzenetére
na ja, persze
.... akartam is irni, h mire kibogozod a teged erdeklo dolgokat a hsz-embol,
addigra 2x kiprobalod mind1iketes persze: nagyon szivesen
-
xabolcs
őstag
válasz
Rommel6600 #2219 üzenetére
hello,
vmikor meg, mikor kiprobaltam az 1.06-os tomatot, akkor a gombvillogtatos szkriptet sikeresen futtattam
elvileg futnia kellene mindegyiknek, mert ugyanugy linux.
na persze megsem kotelezo mindegyiknek futni, hiszen kulonbozo "disztribuciok" ezek az fw-k.a legtisztabb az, h sd kartyad van, es akkor mindenfele finomsagot is foltehetsz
abszolut szkriptfuggo a dolog, mert pl ha van egy szovegfeldolgozo szkripted,
ami a cr+lf jelekkel machinal es a 'dos2unix' ill. 'unix2dos' parancsokat hasznalja,
akkor nyilvanvaloan egyik wrt54gl-en nem fogod tudni lefuttatni ...
de ugyanezt megvalosithatod 'tr'-el, vagy 'sed'-el is
ezeket meg mar a thirdparty fw-k is ismerikja igen, meg tomatorol:
vmiert, nem is tudom miert, azalatt nem volt jffs-em, igy mindig
volt egy init szkriptem, ami egy echo-val kiirta fajlba a load.sh-mat,
majd nice-al elinditotta ;)
de kb igen, ez a ledes ez nekem is ott van.de ez szinten szkriptfuggo
... melyiknek eppen mi az elofeltetele,
ha eppen statisztikat akarsz gyartani, h bootolastol merve milyen hamar kapsz ip-t,
akkor erdemes a wanup-ba tenni a szkriptetooo, segitettem?
edit: oszinte reszvetem
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2178 üzenetére
Én még csak annyinál tartok, de nincs igényem a frissebb verzióra. (Majd egy áramszünet után.)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #2178 üzenetére
nekem most volt egy áramszünetem... úgyhogy a 67 nap már nem fog nőni egy darabig
-
fagee
csendes tag
válasz
Rommel6600 #2174 üzenetére
Lannet van, de ha csak a felhasználónév és jelszót adom meg akkor nem tud csatlakozni. Kell más is neke? Köszi a segítséget!
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2158 üzenetére
Gratulálok, én ennek a tizedénél tartok.
Uptime 10 days, 06:35:08
(#2159) bszabi4: beállítottál mindent helyesen, akkor kattints a connect gombra és menni fog. (Tipp: a routert ne w-lanon keresztül konfiguráld!
)
-
prmcsk
addikt
válasz
Rommel6600 #2133 üzenetére
Van frissebb firmware a v7.00.0 - től, a v7.00.4 - es. Én is azt használom.
Megpróbálom megtalálni. -
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2112 üzenetére
Köszi szépen a kielégítő választ, láttam, hogy ott van alatta a magyarázat, de sajnos az nagolom még nem az igazi, így néha - mint most is - nehézségekbe ütközöm.
DMZ-ről én is ezt olvastam, szvsz nem sok értelme van így első ránézésre...
QoS: elég sok apróság beállítható - legalábbis első blikkre - abban kell még elmélyüljek.
-
válasz
Rommel6600 #2076 üzenetére
Egyellőre a WEP titkosításról volt szó. WPA PSK változatokat tényleg nehéz feltörni a gépigény miatt, de akinek akkora gépparkja van, hogy feltudja törni, az nem hiszem, hogy egy magánszemély hálózatával fog bíbelődni, max akkor ha ez az illető valami főtisztviselő, vagy egy fontos cégigazgató.
A katonai felhasználással egyet is értek, meg nem is. Mivel nem voltam katona és nem dolgozom katonai helyeken így konkrétumot nem tudok, de nehezen hiszem el, hogy nem használnak vezeték nélküli hálózatot egy katonai létesítményben sem. Persze a zavarokat ki lehet küszöbölni valamilyen megoldással.
(A távoli bázisokon állomásozó csapatokat akkor ezek szerint nem rádiós hálózaton kapott üzenetekkel hanem füstjelekkel irányítják.)
Legvégül pedig annyit, hogy sokszor nem is a kulcs a gyenge, hanem nagyobb problémát jelentenek az eszközök driver hibái
Mindegyik hálózatnak vannak hibái, nincs tökélletes hálózat. A wifi mondjuk kb 7-8 éves technológia, a vezetékes meg kb 20 de inkább több. Majd ha a WLAN is 20-30 éves múltra tekint vissza akkor kevesebb lesz a hibája.
(Az éveket elősőrban civil felhasználás idejeként írtam.) -
válasz
Rommel6600 #2074 üzenetére
Először is olvasd végig amit írtam. A zárójeles részt is.
A WEP illetve a töbi védelem önmagában szinte semmit nem ér, de kombinálva azzal amit írtam, elfogadható.
Mellesleg, azt már csak feltételezem, hogy kizárólag hacker szomszédaid lehetnek, ha semmiféle védelem nem elég jó neked mert "könnyen fel lehet törni",
Tudod sokan neteznek úgy, hogy a szomszéd netét használják, mivel vagy nincs védve, vagy annyira gyenge hogy márcsak játékból is feltörik. Mivel kompnlett programcsomagkat lehet letölteni, amivel 3 klik és feltörte a hálózatot, megakapja a használható MAC címet és jelszót.(Az elkapott csomagok elemzését pedgi tényelg csak megemlítem, mint jelszó összeszedési módszert)
Használok vezetékes és vezeték nélküli hálózatot is. Nem hiszem, hogy túl sok hacker lenne a környezetemben, de mindenkinek vannak adatai így nekem is, amiket nem szeretne ha bárki elolvashatna, megszerezhetne.
Használj inkább vezetékes hálózatot, a hadsereg is azt használja - nem véletlenül.
Te melyik században élsz? Az 1900-as évek közepén még lehet azt használták. De manapság a vezeték nélküli hálózaté a főszerep. -
Ch4os
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1984 üzenetére
Erről már olvastam valahol, de ha jól tudom nagyon fagyott alatta a router, meg nem igazán sikerült senkinek.
Rosszult tudom cáfoljatok meg ha valakinek ez sikerült már. -
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #1986 üzenetére
Pécsen nem olyan egyszerű beszerezni ezt a routert, sajnos, ezért rendeltem meg itt a PH!-n - nameg az ár is megerősített abban, hogy itt kell megrendelnem.
Letiltós dolog ejnye-bejnye...
- de kétségtelen, hogy hasznos lehet adott szituációban.
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #1983 üzenetére
Hmm, jó neked, hogy már itt tartasz, nekem még nem jött meg a router sem...
Remélem a héten meglesz. Viszont a domain letiltós példa ötöst érdemel.
-
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1976 üzenetére
Arra gondoltam, hgy blokkol valamit, mivel a másik router ilyent nem produkált. A WRT54GL beüzemelése előtt semmi ilyen jellegű gond nem volt. Mondjuk most már újra nincs... Egyelőre még a gyári firmware van fent. Nem tudom eldönteni, melyiket kellene megpróbálnom, ha meg kell egyáltalán.
-
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1967 üzenetére
Köszönöm megnyugtató válaszod! Beüzemelem, s jelentkezem amnnyiben elekedtam... Szép napot mindenkinek!
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #1951 üzenetére
Nem rossz ötlet, én is beszállnék, csak az a bibi, hogy még nem jött meg a routerem.
-
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1951 üzenetére
azaz
jól hangzik
Mondjuk az mmc moddolás miatt lesz pár restartom... Meg ha működik akkor a suliba is bes szeretném mutatni... de behozom akksinaddig se kapcsoljon ki...
jaaa nekem dd-wrtm van, szal lehetne simán wrt54 uptime verseny...
meg mondjuk figyelemebe kell venni azt is h non stop megy nálam a torrent... és bírja! a szar smc 1 napig bírta a torrentezést és kihalt...
-
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1949 üzenetére
csináljunk versenyt kinek bírja a legtöbb napot!
mondjuk eleve előnnyel indulsz...
bár én meg áramszünet ellen vagyok bevédve mert szünetmentesen van!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1945 üzenetére
nem akartam ilyen drasztikusan fogalmazni
-
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1939 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a pontos, kielégítő válaszod!
-
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1937 üzenetére
dede, van ilyen opció hogy layer7, csak nem tudom mi az
Elmondanád?
-
quby
őstag
válasz
Rommel6600 #1793 üzenetére
igen én is igy szerettem volna ,de lehet hogy én vaogyok a béna de ezzel a windowsos engedély beállitással állanodoan csak a szopás volt.Ezért gondoltam két klön alhálóra.
A router most 192.168.10.1. azok a gépek a mik 192.168.10.x ben vannak látják egymást és kapnak is netet, és van két gáp ami mondjuk 192.168.x(5).x ben van azok is látják egymást, de csak egymást viszont nem kapnak netet.Még pingetni sem tom roluk a routert.igy maradhatna is csak oda is kéne net.DHCP megy MAC-enként fix ip-t oszt. -
FireLord
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1648 üzenetére
nem vagyok a gépnél, de nem emlékszem hogy láttam volna ilyen menüt.
egyéb:
Tomatom van, de láttam hogy ddrt-hez van olyan hogy irc bouncer a routerre, na ez szuper lenne, csak annyit szeretnék tudni hogy ezt tudom-e ugy használni hogy ''passziv'' a netem tehát nincsen külső ip-m és nem lehet forwardolni se a szolgáltató miatt, mert nem akarok fölöslegesen firmet cserélni. -
tomio
tag
válasz
Rommel6600 #1548 üzenetére
Helló!
Ismét én. Remélem nem gáz de megint valami ami számomra tisztázásra szorul, konkrétan:
>>Hát azért...
Legalább a timeoutokat nem ártana az 5 napról átállítani mondjuk 5 percre hogy ne haljon meg a router ha majd elindul egy torrent kliens.
Max kapcsolatokat 1024-re vagy 2048ra állítani sem árt.<<
Történt ugyanis hogy végre sikerrel vettem az akadályt az SMC f0stalicskám fw-frissítésén végre sikerrrel túl vagyok. Teszt van hogy dobja-e véletlenszerűen a netet. A másik gondom, a torrent utáni/közbeni azonnali netleállás igen hamar kibukott a frissítés után is(rá 2-3 órával).
De a fenti tanácsod kissé elgondolkoztatott, asszem nekem is erősen torrent-specifikusan rá kéne állnom a router belövésére. Lehet mindössze ennyi a gond. Jó lenne.
Csakhogy akkor mit is kéne nekem (mindenkinek!) beállítani a routerén hogy a torrentezést bírja. Sőt szeressea router.
Azt tudom hogy a torrent, a működéséből adódóan, jelentős terhelést jelent az eszközöknek: sok-sok kapcsolat egyszerre, sűrű egyidejű adatcsere [a trackerrel, a többi klienssel, ráadásul itt a kölcsönösség miatt le és feltöltés, a kliensekkel méghozzá több szál le és több szál* fel] Azaz ajánlott a router OPTIMALIZÁLÁSA az ilyen jellegű forgalomhoz. Ha a torrent túl OFF lenne eme topikhoz akkor egy jártas tag adhatna egy linket egy Router-optimalizálás torrent(jellegű) kapcsolatokhoz c. topikhoz.
* Mi is egy szál tulképpen, több mi egy klienshez?!?
Előre kösz mindent! -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1548 üzenetére
A timeouttal nem vagyok tisztában. Miért kell azt állítgatni? Jelenleg egy Dialcom (fekete álló, kezdetbe ezt adta a T-com) modemmel szivok. Tettem mellé egy netgear routert és egyik helyen állandóan ledobál a netről és csak úgy lehet újból életre kellteni, ha mind a kettőt áramtalanitom. A T-com azt mondja, hogy a szar router megfogja az ADSL modem wanportját.
Mi ebből az igazság??
A netgearral ugy jártam most hogy nem enged be a munkahlyem szerverére ( leveleket letölteni illetve VNC-n keresztül a benti gépet használni) vajon miért van ez? Nem jó a router alapbeállítása. FW is most cseréltem, de nem segitett. RP614 v4
Simán router nélkül megy.
Bármi ötletet várok.
Süni
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
válasz
Rommel6600 #1541 üzenetére
Nagyon atrendezi az eredeti bios kinezetet?
-
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1538 üzenetére
Még valami
Nem tudnád elküldeni nekem azt a.bin filet, mert a megadott oldalon nem egyértelmű nekem, hogy mit kell letöltenem. mario28 kukac freemail.hu
Köszi
Ha ezt felteszem, utána még a gyárit vissza lehet rá tölteni a későbbiekben??
Süni -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1538 üzenetére
A segitségedet magyon köszönöm. QoS, ill a Timeout beállításokat nem nagyon értem, de majd lesz vhogy.
Süni -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1536 üzenetére
Köszönöm a segitséget. Ha ezt rátolom, akkor már a jelerő is erőssebb lesz vagy azt külön kell beálltanom? Illetve minden beállítás marad a régi? Nem kell valamit az uj FW beállítni azért, hogy illetéktelenek ne használják?
A garancia vesztés nem annyira érdekel.
Bocs a sok kérdésért.
Süni -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1531 üzenetére
Hu, akkor el kellene kezdeni a segitséget nekem. Nem akarom szétbaltázni a routerem, de szeretném ha egy kicsit erősebb lenne. Az első hsz. ban rengeteg olyan info van aminek a felét sem értem, több okból kifolyólag. Idáig én azt tanultam, hogy adott serial hoz adott FW, de itt minden felborul. nekem egy wrt54 GL em van itt pedig WRT 54 G vagy GS ről esik szó.
Van olyan közöttetek aki megmutatja hogy mit és hogyan toljak rá a routerre??
Előre is köszöni, a Süni -
mario28
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1529 üzenetére
Valamit igen: 169.254.115.209, de alapértelmezett átjárót nem. Szerintem a reset megnyomásakor nem is resetel. valahogy másképpen kellene resetelni. De hogyan??
MÁS
Olvastam itt és ott, hogy Linsys WRT54 GL adóteljestményét Firmware cserével lehet növelni. Mi igaz ebből?? Melyik versioval. Jelenleg teljesen jól működik csak sokkal többet vártam tőle az elmondások alapján.
Süni -
xabolcs
őstag
válasz
Rommel6600 #1512 üzenetére
igy ni:
~ $ nvram set wan_hwaddr=''aa:bb:cc:dd:ee:ff''
~ $ nvram commit
~ $ reboot
forras: openwrt wiki - [link]
amugy meg toljal fol egy ujabb fw-t
dd-wrt BETA-nal elofordul az ilyesmi, h nemmuxik
[Szerkesztve] -
moczo
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1474 üzenetére
csak password-ot kér, de az admin nem jó.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1470 üzenetére
utána rájöttem, csak nem töröltem az eredeti szöveget... a lustaság nagy úr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1464 üzenetére
miért ne? ha már linuxos fw van rajta, akkor alternatíva a ''normál'' pppoe kliens mellett. hogy valódi értelme van-e, azt nem tudom.
pr0bi: ha nem csak az első mondatot olvasod el, akkor az rp-re is ott a válasz
mod: ja, hogy te is ezt mondtamég nem hat a kávé
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1453 üzenetére
ha csak az ssh megy, akkor még mindig ott az scp.
ipkg-opt list | grep ftp
itt találsz ftp-szervereket.
vagy pl. a gépre feldobsz egy hótegyszerű ftp-szervert (gyakorlatilag minden oprendszerre van), elég beállítani hogy anonimként el lehessen azidőre érni, és a routeren van asszem alapból ftp-kliens. ha nincs, akkor fel kell rá dobni egyet. ha sdmod még nincs is, jffs talán van, annyi helynek elégnek kellene lennie.
sőt, a legegyszerűbb: scp. ez ssh-kapcsolaton keresztül másol. a putty is tudja, ha azt használod, de van kifejezetten csak erre írt alkalmazás is, a google valszeg meg fogja találni.
(most nem leszek egy pár óráig gépközelben, ha nem boldogulsz, akkor utána segítek. akár msn-en is, úgy gyorsabb.) -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1451 üzenetére
elmenteni, pontosabban gondolom valahova átmásolni pl. ftp-vel, vagy webszerveren keresztül, vagy tftp-vel, vagy bármi módon ,amivel egy file tartalmát egy másik gépre át tudod tenni.
kitörölni:
rm nvrambackup.txt -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1448 üzenetére
hogy ssh-val hogyan lehet, azt nem tudom. otthon megnézem majd, hogy mi van az nvram-ban (az 1. lan portot lekorlátoztam), és beteszem ide.
valszeg oda mentette a backupot, ahol voltál. ha ott nincs... akkor indíts hajtóvadászatot utána:
find / -type f | grep nvrambackup.txt -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1446 üzenetére
nvram list
ez kiad mindent.
a portoknak qos-nél lehet adni sebességet és prioritást is.
vajon visszaírni is lehet valahogy? tehát szénné konfigolom a rendszert, időnként elmentem az nvram beállításait. mellényúlok, amin rossz esetben csak a reset segít (kizárom magam mind az ssh-ból, mind a gui-ból, mind a telnetből... így necces, tudom), utána valami egyszerű módon vissza lehet mindent írni az nvram-ba? -
And
veterán
válasz
Rommel6600 #1436 üzenetére
Azért ez a ''parabola formájú edény'' elég meredek dolog. Most komolyan, miből áll szerezni / guberálni (neadjisten' venni
) egy kisebb tükröt, amelyen a felfogató elemek is rajta vannak? De ezt inkább az antennás topikban..
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1394 üzenetére
aki nem tudja, hogy a tomato, vagy a dd-wrt jobb nála.
-
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1345 üzenetére
Ezek után sztem én is felnyomom a fonra a ddwrt... Jó a link amit küldtél, már én is nézegtettem azt a leírást...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1349 üzenetére
letiltják egy idő után. ráadásul utána nem tudsz más netjéhez csatlakozni, csatlakozás előtt ellenőrzi, hogy akkor épp osztod el-a netet...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1347 üzenetére
ja, hogy a gyárival volt a probléma... nekem akkor már dd-wrt volt a linksys-en, mikor megkaptam a fon-t.
megnézem, hogy fonero marad-e, aki ezt megcsinálja. ha nem, akkor teljesen érthető lenne kapcs-ford dühöngése. valszeg én is dühöngenék.
mod: hirtelen átfutva... inkább ne tedd be, mert erősen úgy tűnik, hogy ezzel nem lehet fon-ként használni az eszközt. nekem meg speciel úgy kell -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1345 üzenetére
és elárulod, hogy hogyan?
sose lehet tudni, mikor kinek jön jól.
-
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1330 üzenetére
Nekem is lóg rajt egy fonera, dhcpn kap mindent. Én simán fel tudok csatlakozni bármelyikre... A gond csak az hogy a fonerán csak net van ( a priváton is) de a belső hálót én se érem el... Szóval én is gondolkozok az átflashelésen
Még sd mod is van hozzá -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1321 üzenetére
ha viszont engem, akkor alternatívaként dd-wrt. ha meg az 1. hsz-t megnézi, akkor még válogathat is
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1311 üzenetére
erőteljesen gondolkodom, hogy a korlátozandó gépnek is megszerzem a mac addressét, és azt is stat dhcp-re teszem, és azt korlátozom.
jelenleg 1 gép van a stst dhcp-ben, wlanon, mert az A szerver, amit dyndns-en keresztül lehet elérni. van egy másik gép is wlanon, azt igen ritkán használom, de nem árt, ha fel lehet lépni róla. ennek a 2-nek a mac addresse benne van a mac filterben, csak ezek tudnak wlanon csatlakozni. meg van kábelen egy ap (fon), és egy másik gép, amit korlátozni szeretnék.
mod: no, nem szkripttel oldottam meg. dd-wrt, applications and gaming, QoS. ennél lehet portonként szabályozni. az 1. portba van dugva a korlátozandó cucc, adtam neki normál priorityt és 2M sávot (a bejövő 8-ból). majd kiderül... -
hruodnand
senior tag
válasz
Rommel6600 #1279 üzenetére
Köszönöm, napokon belül meglesz a router.
-
hruodnand
senior tag
válasz
Rommel6600 #1247 üzenetére
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Ezek szerint 100Mbit/s-es netet is kitud használni nem igaz?
-
FireLord
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1230 üzenetére
benyomtam az icmp-t de igy is csak kifelé megy adat befelé semmi
ez mért van ???
[Szerkesztve] -
GBRDVD
tag
válasz
Rommel6600 #1165 üzenetére
Asszem meggyőztél.
WRT54GL lesz a választás.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1164 üzenetére
de jó... csak win alatt megy
ebben a hálózatban meg nincs win.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1106 üzenetére
Valamilyen oknál fogva ha titkosítom akkor a telómmal nem tudok fellépni, ha szűrést alkalmazok és próbálom be engedni a telót az akkor sem tud fellépni.
-
gedikart
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1106 üzenetére
Hello, és azt meg tudnád mondani, hogy a QoS csak LAN portokon működik, vagy működik a wrt54-re kapcsolódó vezeték nélküli klienseken is? (AP kliens módban, Noti, AP Bridge módban)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Futás, futópályák
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- További aktív témák...
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest