Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz
RicsiSuly
üzenetére
Ideális választás. Az A1 mini most nagyon akciós is.
Ha rábobod a kódot akkor még 20 euróval olcsóbb lesz.
-
smithsys
aktív tag
válasz
RicsiSuly
üzenetére
Ismerkedni szerintem kiváló gép a mini, PLA-t, PETG-t, TPU-t hibátlanul nyomtat.
Aztán ha megfog a dolog, és alaposabban megismered, akkor valószínűleg úgysem A1-ben fogsz gondolkodni.
Bár emlékszem annak idején a Prusások közt is sok olyan volt, akinek bőven elég volt a Prusa Mini is.
Tehát ha nem akarsz nagy cuccokat egyben nyomtatni, akkor bátran vágj bele az A1 minibe! -
RicsiSuly
aktív tag
Szasztok!
Sose volt 3d nyomtatom, most kezdenék bele. Bambu A1 mini néztem ki megfelelő lehet nekem vagy áldozzak rá többet egy A1-re? Sok külömbség van a kettő között? Tárgyasztala azt látom nagyobb az A1nek. Kiprobálni milyen ez a világ szerintem elég nekem a kisebb is.
-
5leteseN
őstag
Ha nem lenne már meg a (kompresszor hibás, de erre tökéletes)120l-es hűtő a filáimnak, akkor vennék pár (gyakorlatilag légmentesen) zárható műanyag hordót!
A 120-160-200l-esek, kb 3e-21e-ig terjedő ár-sávban vannak, főleg attól függően, hogy új, vagy használt(állapot/takarítás szintjétől függően).
,
... -
Ton-ton
tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Uhhh.
Hol is kezdjem...
Ennél a méretnél sajnos nem lesz elég, hogy a két végén zár. Tehát javasolt hozzá egy "tömítés", és néhány plusz leszorító. A tömítés lehet a legvékonyabb ablakokhoz használt szigetelőgumi, vagy a légtechnikások, klímások által használt vékonyabbik neoprén öntapadós csík (nézzd el nekem, nem tudom a hivatalos nevét)
Javasolt több helyre a hosszú oldalra is leszorító füleket tenni. Ikeás dobozokhoz létezik ilyen. Ezekhez nem biztos, de thingiverse-n láttam, max nyomtatsz néhányat.
Ezzel légmentesítetted a dobozt.
A páramentesìtésre nem tudom mi az elképzelés... -
dvd_R+
őstag
-
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Akkor van a fedelének valami gumi tömítése?
Mi a terv, mi fogja felszívni a nedvességet? Teszel be valami nedszívó zacsit? Vagy szárítás esetén kicsit nyitva hagyod a tetőt? -
katyilkadr
tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Ez még totál kezdeti stádiumban van, van fedele, ami "cuppanósan" zár, a két végén pattintós zárással. Mielőtt tovább mennék, csinálok egy-két tesztet. A hősugárzó elvileg ki-be kapcsolós, meglátjuk. A fedél légmentesen zár. Van gyári filament, és van a saját gyártású. A nedvesség eltávolítása enyhén szólva is érdekes lesz.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Ilyen nagy tárolóm nekem is van.
Mivel szigeteled, mert ez nem szigetelt, be tud jutni a pára. -
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr
üzenetére
na az mekoraaaa? Komplett szobát nyomtatsz haver?
Most készül a hat személyes fila szárító.
-
Emunem
őstag
válasz
atesz19910
üzenetére
há, egy paralel vélemény érdekelne mind3-ra.
-
katyilkadr
tag
válasz
ParadoxH
üzenetére
Nincs szándékomban creality-t venni, de engem is érdekelne, hogy a k1c-k valóban olyan "foglalkozósak" mind? Érdeklődtem iránta, de nem mertem belevágni. Az artillery genius-al volt egy csomó sz.rollerezés, mondjuk tanultam sok dolgot. Mióta egy Qidi van a háznál, csak nyomtatok a gyári profilokkal. Most készül a hat személyes fila szárító.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
poli27
üzenetére
Ehhez egy kicsit nagyobb poroltó kell

#48668 bigrob - Bár technológiailag tartjuk a lépést a hanyatló nyugattal itt a fórumon, szellemileg még le vagyunk progresszíve maradva. A creality-sovinizmus a szerverszoba plafonjáig ér

Ha poli-n múlna, minden creality-re Dávid csillag plecsni rakna

(ne vegyétek komolyan pls, csak hülyülök) -
poli27
Topikgazda
-
ParadoxH
aktív tag
Én egyszerűen csak kézzel kiegyenesítem mielőtt beledugom. Már csak azért is, hogy könyebben menjen át a filament érzékelőn. Érdemes a ptfe csövet úgy összekötni a hotend kábeleivel, hogy az valamennyire merőleges legyen a hotendre. Így biztos nem akad meg. Én a karocska csavarjához csak akkor nyúlok jóformán mikor valami dugulás van.
Ja és én mondjuk a pfte hosszabító, gyorscsatlakozó mufát a hotend fele tettem, nem a cover bemenethez. Ebben néha megakad, de egy gyors visszahúzás és benyomás utána helyreáll. Legtöbb esetben nekem le van vágva a fila szál 45 fokra, de ez sem mindig.
Tényleg pár másodperc alatt nálam ki van cserélve. -
kzkz
őstag
válasz
ParadoxH
üzenetére
Én amikor odaér a fila a kerékhez és megakad, akkor a karon lazítok kicsit, így még 1-2mm-t megy tovább, és ráfog a kerék, mert különben nem indul meg a behúzás. Majd megpróbálom akkor, hogy ezt mégse csinálom...
"a filament vége egyenes legyen és ne maradjon a tekercs felvett ívével."
Ezt hogy csinálod? A fej elmegy a bal első sarokba, így a bowden tube eleve elég jól meg van hajolva, de ha nem lenne, akkor is a fila görbe a tekercsen felvett íve miatt. Így a lyuk mellé akar menni... -
ParadoxH
aktív tag
Így van. Egyik nyomtatómon sem volt ennyire könnyű a fila csere. Egyedül arra figyelek, hogy a filament vége egyenes legyen és ne maradjon a tekercs felvett ívével.
Ja és a filament menüből 2x szoktam általában extrudálni. Biztos át tudnám írni valahol, hogy mennyit extrudáljon, de még nem néztem utána.
-
bozarjoska
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem egy modellt a makerworldről aztán az ahhoz tartozó beállításokkal nyomtattam a darabot. Mitől lehet hogy a felső réteg nagyobb lett, kijjebb áll?
Erről a modellről van szó: [link]
Köszi!
-
atesz19910
tag
Sziasztok szeretnék egy kis helyzet jelentést adni a nyomtatómmal kalpcsoltatosan.
A gépet teljesen nullára szétszedtem, minden alkatrészt eltakaritottam, illetve a sarkokhoz rendeltem kötőelemeket. Következhetett az összerakás, ahol mindent derékszögbe sikerült beállítanom Kapott új hotend- et, új fúvókával, a Z tengely- alulrol egy csapágyazott konzollal ki lett támasztva, így mostmár elértem a 200 mm magasságot, és ki is megy felső végállásba+ kapott egy felső végálláskapcsolót is. Kapott egy újabb firmware-t is mert ami rajt volt abba hiába irtam át bármit nem mentette el, hanem resetelte magát, és minden visszaállt alap beállitásra. Ezután Következett a tengelyek beállitása, eredetileg a Z offset 0,8- ra volt téve, én ezt levettem 0,4- re. A nyomtatási felületet is sikerült hozzá állitanom a fejhez, most 0,1 mm a fej és az asztal között lévő távolság.
Még kell egy extrúder-kalibrálás és kezdődhet a tesztdarabok kinyomtatása
erre a műveletre közel 3 napom ment rá, de szerintem meg lesz a gyümölcse
hamarosan érkezek infóval hogy mi lett a végeredmény.
közben véletlen egy bambulabs A1 is érkezik a házhoz, illetve egy Ender 3 V3 is egy barátom által
-
Emunem
őstag
válasz
dvd_R+
üzenetére
ameddig nem tudjuk, mire kell neked, addig nehéz objektív választ adni. Nekem speciel a kék zokni is jól áll.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van aki szoba díszként is elnézegeti, van aki tuningolja, és van aki használja.
A kommentek szerintem mindent elmondanak az alza oldalán is.
Szükséged van a zárt térre? ABS, ASA, vagy höigényes anyagokkal akarsz dolgozni? Sebesség mennyire szempont, mennyire vagy otthon 3D nyomtatásban, mennyire vagy hajlandó szerelgetni, mi lesz a 3d nyomtatás célja? nagyjából ezek a kérdések ugrottak be először, mert azt látjuk, hogy a büdzsé kb 150k Huf. (Mindig van tarcsi
)és ha általánosítani akarok (unk) akkor a válasz igen, lenne használtan.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok a kérdésemmel kapcsolatban, ha nem akkor sorry

Mi az általános vélemény Creality CR-5 Pro H -ról ? [link]
Jó választás vagy nem ajánlott 3d nyomtatók közé tartozik ?
Köszönöm előre is a választ
-
Emunem
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Hát már nem monopólium, van más is versenyben, kíváncsi vagyok azok mennyire kompatibilisek lesznek ilyen-olyan hub-okkal más gépekkel is. Vagy bambuék lejjebb viszik az árát az AMS-nek (drágább, mint az A1 mini!!!!!),, mert momentán ennek árán veszek tőlük egy jó nyomit.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Köszi! Remélem boldog leszek vele!
Az összerakásnál, kalibrációnál az utasításokat követtem. Az első nyomtatásnál nem volt utasítás a szálbefűzésre
A filament szenzorokat ráadásul nem sokkal előtte kalibráltam és ott ugye elég volt az extruderig tolni, aztán kihúzni.
Nameg reggel 5:10-kor keltem, amit nagyon utálok, úgyhogy túl fitt sem voltam egész nap. A reggeles hét mindig ilyen.
Ha nem színcserélős, akkor szerintem eszembe jutott volna. Így meg tényleg a megszokás kényelme is elfeledtette velem.
Azt mindig is mondtam, hogy az AMS hatalmas kényelmi szempont egy bambu esetén. -
1212toba
újonc
válasz
MrAlex
üzenetére
Koszonom a valaszokat. Bar trivialis, nekem eszembe sem jutott ameg el nem hangzott, hogy az adott nyomtato forumat is megnezhetem.
Talaltam is valami reddites forumokat.A listaban emlitettek kozott - igazabol nem is tudom miert, talan a kinezete miatt
- a Prusa Core One izgalmasnak tunik. Persze az ara miatt csak almodozok. De gondolom, ha ezt meg csak elorendelni lehet, akkor kell 3-4 honap mire valos tapasztalatok lesznek rola. -
kzkz
őstag
"Volt még egy kis faragás, ami sokat dobott a kezelhetőségen, az extrúder belsejében, a filament belépő és kilépő furatát lesorjáztam, illetve inkább lekerekítettem az éleket, így teljesen tökéletesen működik a befűzés és a szál kiadása"
Ez engem nagyon érdekelne, mert én is elég sokat szívok egy szálcserénél, nem jöttem még rá, hogy mit kellene másképp csinálnom.
Ha újra szétszeded, akkor lőhetnél pár képet. Előre is köszi
-
kokokka
addikt
-
bigrob
őstag
KINGROON PETG-t aki esetleg használ Bambu nyomin, milyen PA és flow értéket állított be?
Tegnap este még vergődtem kettőt vele, visszaállítottam a generic flow és PA értéket, és szebben nyomtatott mint a kalibrált.. -
ecaddsell
aktív tag
Ez a real time szárítás annyira zseniális, hogy ezt várnám mint következő lépés a fejlődésben.
Mikor többször beletört az AMS filament hubba a filament (amivel nem is a legnagyobb gond a szétszedés macerája, persze az is, hanem, hogy a csavarok műanyagokba mennek azaz ezt tutira nem bírják rendszeresen) mint írtam is itt előtte rendesen szárítottam.Csak a spoolban szárításnak megvannak a maga korlátai, legfőképpen, hogy nem lesz egyenletes (nagyon sok óra után sem).
A párának hónapok állnak rendelkezésre, hogy a legkisebb réseken is szépen lassan átszivárogjon (akár a filament rétegein keresztül is) és ezt akarjuk mi pár óra alatt visszacsinálni.Miután megtörtént a baleset jópár méter filamentet nagyon kis részenként (pár centinként) próbáltam tördelni. A legtöbb rész tökéletes volt, de voltak rövid szakaszok ahol még mindig könnyedén el tudtam törni. Itt látszott, hogy miért tört bele annak ellenére, hogy szárítva volt és miért van ez nagyon messze a tökéletes megoldástól.
A sok filament szárítási dolog közül persze az is zavaró, hogy elővennéd amit szeretnél, de csak majd órák után tudod használni mert annyit kell várni a szárítás miatt, ami itt kimarad.
-
Emunem
őstag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
az nem jó, ha megszokásból dolgozik az ember, én is olyankor hibázok a legtöbbet.
Az mondjuk érdekes volt, hogy azért a bambu valamilyen szinten hozzá szoktatott az automatizált ,megcsinálja magától is
kényelemre.
Sok sikeres kg fila nyomtatását kívánom!
... kicsit irigykedve.
-
Emunem
őstag
válasz
bigrob
üzenetére
na, ventilátoros, az jó jel, elvileg a v2.0 lesz, grat, használd egészséggel. èn ha tudom, hogy kicsi modellt akarok nyomtatni, és kötelezöen jó kell legyen, szárítok elötte a filementen kb1,5-2 órát, mert olyankor a legfelsöbb szálak szépen kiszáradnak, nagyjából amit elhasználok, a többit meg majd ha ráérek hagyom több ideig. Javaslom ennek ( Gyorsabb szárítás), meg ennek (lassú, és alapos) a távtartónak a nyomtatását, hogy a kifőzőt pára ne maradjon bent.
Na, így mindenki elhiszi, hogy tudok én szájbarágós lenni.
-
bigrob
őstag
Rendeltem egy Sunlu S2-t Geekbuyingról.
39,23 USD lett a vége, mert volt itt még G-coinom valahonnan.
SUNLU S2 Filament Dryer Box!
EU raktárból!
Kupon: NNNSEUSJH -
Vesa
veterán
válasz
bigrob
üzenetére
Ezeket a köröket én is lefutottam, de annyi vélemény van, hogy nem lettem sokkal okosabb. Általában azt hozzák fel problémának többen a fórumokban, ha nincs benne ventilátor, ezért kevésbé hatékony. Nem tudom megítélni, ez mennyire probléma a valóságban. Ott van még a hőmérséklet kérdése. Itt is írta valaki, hogy XY szárító nem tud 70C-t csak 50-et, de közben olvasom, hogy a PLA csak 50C-ig stabil, felette már deformálódhat (gondolom akkor a szűz filament is), illetve, hogy a nagy hőingadozások nem tesznek jót az anyagnak. Ebből kifolyólag egyesek szerint jobb kisebb hőmérsékleten, légmozgással szárítani.
Egyébként nekem ez a project tetszik legjobban. Real time szárító. Abban igaza van, hogy egy full tekercset átszárítani gyakorlatilag lehetetlen, plusz rettentő sok idő és energia. Következésképpen, értelmesebb lenne csak azt a szálmennyiséget szárítani real time, amivel éppen nyomtatunk. Sajnos még csak kísérletezés zajlik, de követem a projectet. Az első prototípus végülis működött (ha nem is volt szép, nyilván), de a második fejlesztett verzió nem. Kommentek között sok érdekes vélemény van.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Milyet vennél? Összeszerelőset vagy csak félig-összeszerelőset?
Gondolkodtam rajta, hogy spórolok 500€-ot, de azért előtte megnéztem az összeszerelési útmutatót. Meg a kommenteket. Inkább kiadtam az 500€-t.
A vicc (szomorú), hogy a váz összeszerelésére mindenhol könnyű nehézségi fokot mutat, míg arra a részre, amit mindenkinek fel kell szerelni, már nehezebbnek adja meg.
Szóval nem volt problémamentes. Néhány lépés nem éppen a legjobb helyen van.
Pl. a zoknikat (szilikon gumi a hotenden) csak megemlítgetik, de sajnos nem szerelték rá a hotendekre. Mind az 5-nél meg kellett lazítanom a hotendet, mert amúgy meg nem volt hely a felrakáshoz.
A nozzle tömítő, a parkolóállásban szintén nincs beállítva. És kérdéses is, hogy a dokkoló kalibrálás után jó helyen maradtak e, de ránézésre kettő nem az igazi. A fejek felszerelése után meg elég macerás állítani az allen kulccsal.
A dokkolók rögzítése is érdekes volt, mert csak annyi volt, hogy nagyon meg kell húzni. Viszont a hozzá adott allen kulccsal csak úgy nem tudod eléggé meghúzni. Én mondjuk találékonyan egy másik hozzá adott villáskulcsban lévő lyukkal vittem át az erőt és úgy meghúztam, hogy már az allen hajlott hosszirányban.
A wifi antenna helyére két lehetőség van, de nem választható. Azzal lesz, amit kapsz. Nekem középen hátra került.
A dokkoló kalibrálásnál a csapokhoz valami kis béna mini csavarhúzót adtak. Biztos szégyellték leírni, hogy lapos fejű csavarhúzó kell hozzá. A hozzá adott amúgy sem nagyon használható. Szintén ennél a lépésnél az univerzális kulcs és a dokkolóállító csavarok is nagyon gyengék. A csavar hatlap fejű, a kulcs meg talán 3 lap és vékony is. Az utolsó 3 csavarnál már nem volt az igazi. Más már a 2. fejnél tönkretette.
A macerásabb részek talán ezek voltak.
Érdemesebb lett volna jobban átolvasni az egészet egyszer, a kommentekkel együtt, de reggeles műszak után már nem úgy forognak a kerekek.Nyomtatásnál az első tapasztalat, ami nem látszott a képen, hogy a fejek irányában azért volt szálazás. Ez lehet a filament gondja is akár, hiszen arra volt a törlőtorony. De lehet a modell baja is. Gondolok itt arra, hogy a fekete szál konkrétan kiállt a benchy sárga vázából. Vagyis a fej elvitelekor húzott egyet jól láthatót.
Időnként valamiért megállt a nyomtatás a fejcserénél. Valami melegítésre várt. De nehéz volt kivenni, mert se a nyomtató, se a prusa connect nem közöl igazán értelmes adatokat. De lehet, hogy csak így elsőre nem sikerült kiigazodnom rajta.
A fejcsere amúgy baromi gyorsan megy. Barátnőmnek is nagyon tetszett.Videókat én is láttam korábban. Főleg az egyik ausztrál gyereké maradt meg, aki hibás nyomtatót kaphatott, de nem engedte, hogy a Prusa küldjön neki egy újat, inkább megoldotta makacsságból. Ott volt, hogy pl. a fejek nem pozícionáltak jól és elcsúszott a réteg színváltásnál. A benchy-nél ilyet nem tapasztaltam, de majd nyomtatok egy 5 színű tornyot, hogy megnézzem.
Aztán láttam fejtisztító rézdrótos kiegészítőt is a fejek előtt a jobb nyomtatás érdekében. Ennek szerintem azért majd utánanézek.A soron következő tapasztalatokról majd beszámolok.
Én is sokáig gondolkodtam rajta, hogy megvegyem e.
A fekete péntek akcióban egy HD kamerát is adtak ajándékba. Prusa Connect-tel használható. Még nem üzemeltem be. Kézzel forgatható, de elvileg egy firmware frissítéssel majd a beépített motorokkal is menni fog. Meg volt hozzá extra 2 kg PETG a nyomtatóhoz csomagolt 1 kg PLA-n felül. És egypár fizetős modell, de ezekhez még nem tudom, hogyan férek hozzá ingyen.A firmware-ről jut eszembe, hogy szeptemberben adtak ki újat hozzá és azzal is jött a nyomtató. Ahogy néztem, szeptemberben változtattak egy-két dolgon, azok is megtalálhatóak rajta. Ilyen a szürke nozzle tömítő, a fröccsöntött LCD burkolat (de lehet, hogy ez régebbi), meg nem is tudom már, mi volt még.
Az ágy fűtését néztem, elég jónak tűnik. Legalábbis a hőfok megvolt a benchy körül. Messzebb meg nem fűtött.
Viszont az ágy nem tűnik teljesen síknak, mint anno az MK3S+ volt. Bár még mindig jobbnak tűnik, mint az X1C-m első ágya. -
Guba4
tag
Az SV08-cal én is nagyon elégedett vagyok, burkolatot 4 mm-es légkamrás polikarbonát lemezből csináltam rá. Nagyon bevált teljesen problémamentes az ABS nyomtatása. Tettem rá egy 7 colos érintőkijelzőt, ezzel sokkal kényelmesebb kezelése.
Volt még egy kis faragás, ami sokat dobott a kezelhetőségen, az extrúder belsejében, a filament belépő és kilépő furatát lesorjáztam, illetve inkább lekerekítettem az éleket, így teljesen tökéletesen működik a befűzés és a szál kiadása. Képeket sajnos nem csináltam, de mindenkinek ajánlom ezt. Nekem előtte sokszor nehézkes volt a befűzés és a filament kihúzása az extrúderből.
-
Reggie0
félisten
válasz
JulianSinulf
üzenetére
En kifejezettem varom a tapasztalatokat. Nagyon gondolkodok en is egy 5 fejes vasarlasan, de az elso megjelenesnel sok rosszat irtak rola.
-
JulianSinulf
őstag
Tegnap megérkezet a fekete pénteken rendelt, összeszerelt Prusa XL.
Több órányi szerelést és kalibrálást követően megcsinálhattam az első nyomtatást.
Ez a Prusa által előkészített minimalista (hiányzó kitöltés, 1 fal) benchy egész jó lett. Arra mindenképp jó volt, hogy gyorsan (35 percre tervezett 46 perces nyomtatás) kipróbáljam két fejjel a nyomtatót.
A többi dolog majd csak később jön.
Ma már eléggé elfáradtam.
Ezt az is mutatja, hogy a korábbi dolgok csak későn jutottak eszembe. A bambulab kényelme nagyon elfelejtette, hogyan is kell használni egy ilyet.
A filament érzékelőkön időnként elég nehéz áttolni a filamentet, de sikerült betolni az extruderig. Aztán indítottam is a nyomtatást, gondoltam, a többit elintézi, mint a bambu
Vagy nem. Nem volt első réteg. Meg második. Talán harmadik sem. Megállítottam. Aztán eszembe jutott. Ja igen, ennél kell egy load-ot csinálni, a színcserélés csak később jön. Hozzáteszem reklamált a nyomtató, hogy ez a két fila kell, de elvileg nincs betöltve semmi, én viszont továbbküldtem. Mostanáig nem értettem, de most leesett.
A load után meg nem extrudáltam kicsit vissza a szálat, úgyhogy volt ám folyás, meg hosszú szál, amit kapkodtam le a lapról. Szintezésnél szépen össze is pöttyözte
Nem baj, elsőre akkor is jó volt ez így, majd holnap már okosabb leszek
-
válasz
ParadoxH
üzenetére
A fentebb írt szervíz és garanciális dolgokkal egyet értek, az így működik. Annyi kiegészítéssel, hogy vannak jó hazai szervízek akik munkadíjért cserében kicserélik az alkatrészt.
A Qidi Plus 4 abszolút ajánlatot kategória, részben igaz a tűzveszélyes rész is, de csak a 110V-os hálózatok estén, az európai modelleket ez a hiba nem érinti.
Hozzám jövő héten érkezik egy ilyen gép. De előtte volt más Qidi gépem is azokkal sem volt gondom.
Azt azért érdemes mérlegelni nyomtató vásárlás esetén, hogy milyen anyagokat szeretnél majd nyomtatni vele.
Nekem ez az ajánlott listám nyomtatási terület szerint csökkenő sorrendben:
Prusa XL
Sovol SV08
Qidi X-Max 3
Qidi Plus 4
Bambu Lab X1C
Bambu Lab P1P/P1S
Bambu Lab A1
Qidi Q1 Pro
Prusa Core One (Előrendelhető)
Prusa MK4S
Bambu Lab A1 Mini -
ParadoxH
aktív tag
válasz
1212toba
üzenetére
A 3D nyomtatókat legtöbb esetben érdemes a gyártótól venni. A szervíz abból áll az esetek 90%-ban, hogy garancia periódus alatt leküldik neked a hibás alkatrészt, te pedig beszereled - a periódusos időn kívül pedig megveszed.
A QIDI Q1 Pro ajánlott kategóriába tartozott korábban, a Plus 4 új a piacon. Ahogy hallottam potenciálisan tűzveszélyes az egyik alkatrésze. Hogy mennyire és hogy ezzel milyen státuszban állnak valaki talán leírja, de te is rákereshetsz a yt-on például.Általánosságban elmondható, hogy bármely nyomtatónál érdemes elmenni a saját fb csoportjába. Ott jó képet kapsz egy fél óra utánaolvasás után, hogy hogyan viszonyul a gyártó a termékéhez, mennyire gyakoriak a hibák, stb.
Abszolút ajánlott nyomtatónak a bambu-k állnak, de függ az elvárásaidtól is, hogy mit ajánlunk. Szerintem ha visszaolvasol 50-100 hozzászólást akkor ez össze lett foglalva legalább kétszer mivel 1-2 naponta ezt valaki megkérdi.

-
1212toba
újonc
Sziasztok!
Kezdő vagyok, első nyomtatóm vásárlása előtt állok, és információt gyűjtök.
A netet bújva talaltam ezt a QIDI plusz4 nyomtatót. Vásárolt már ilyet valaki? Milyen a támogatása? Jól sejtem, hogy ha valami tönkremegy, akkor nincs magyarországi szervíz? Egyáltalán hogyan érdemes egy ilyen gépet megvenni; direkt a gyártótól kell rendelni, vagy a 3djake-en keresztül? -
bigrob
őstag
Nem rossz ez az Eibos sem, Sunlu S2-t néztem, visszaolvasva az is ajánlott és lehetne venni itthon is jó áron.
Csak nem tudom, hogy elég lenne-e az 1-es vagy inkább egy 2 spoolos megoldás kellene, a 4 spoolost nem tudom otthon hova rakni...
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
bigrob
üzenetére
Eibos Easdry-t szoktak meg javasolni. Nekem is ez van, de mig papiron nagyon jo szarito, vannak vele gondok:
- Nem egyenletes a hoeloszlas a kamraban, az aljaban altalaban sokkal huvosebb van
- Nagyobb meretu spoolok, amiknek az oldala teljesen zart, megjobban akadalyozzak a belso hoeloszlast
- Szivas a szaritobol valo nyomtatas, mert nem csapagyakon/gorgokon forog a spool es ez latszik a nyomtatas minosegen (vannak ra megoldasok, de nagyobb meretu spoolnal itt is gond van, bar letezik hivatalos, nyomtathato "extension")
- A gyarto javaslata alapjan elso lepeskent kalibralni kell, ami az oldallap eltavolitasaval jar (gyakorlatilag nem lehet serulesmentesen lefesziteni) -> erdemes megcsinalni, mert jartak mar ugy paran (jelen), akinek megolvasztotta a PLA filamentet PLA fokozatonAmugy, ha minden fasza, akkor tenyleg hamar kiszaritja a filamentet. Fiberlogy spoolok altalaban keskenyek es lyukacsosak, azokkal tok jo.
-
ptesza
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Nem kell túlgondolni.
Használjad a Generic profilt kiindulásnak. Csinálj egy PA tesztet az ORCA-ban vagy a BAMBU studióban. Ha úgy gondolod, hogy az anyag amit használsz high speed anyag akkor készíthetsz egy max vol speed tesztet, egyébként hagyd az értéket alapon. Minden mást csak akkor változtass ha van vele valami bajod. (Nem tapad, szálaz stb.) -
ParadoxH
aktív tag
Ígérni tudni kell
Az SV09 szerintem már meg fogja közelíteni a hangsebességet

-
-
Tomika75
tag
Igaz nem nyomtatás,de mégis kicsit az.
Letöltöm a timelapse videót a nyomtatóról,de nem tudom megnyitni a média lejátszóval. Mi lehet a baj? Sérült lenne vagy a win 11 nem tudja kezelni az Avi fájlt? -
Reggie0
félisten
válasz
atesz19910
üzenetére
Ezek nem tunnek veszes dolognak. Az attetelt kell tudni meg be kell kalibralni. A nagyobb venti alapvetoen nem okoz gondot normal nyomtatasi sebessegnel, de legalabbis nagy hibat nem fogsz miatta tapasztalni.
A talca kalibralas meg olyan, hogy az kb. mindig kell, barmit is veszel. De van egy-ket barmi ami megcsinalja magatol, azaz elfedi, de csodak nincsenek
-
válasz
atesz19910
üzenetére
Ne add fel! Egy korai Anett A8-hoz képest ez nyugis állóvíz, nem kell rögtön Marlint forgatni, hogy nehogy kigyulladjon.
-
Emunem
őstag
válasz
atesz19910
üzenetére
már egy mentő mellényt kaptál (infók a volt tulajtól) a többi rajtad múlik.
Attól függetlenül még mindig állítom, hogy jobb elötte informálódni, és utána vásárolni.
-
atesz19910
tag
hát igen nem voltam előrelátó, egyből a mély vízbe ugrottam, és onnan nehéz felúszni de valahogy csak sikerül majd

-
Vesa
veterán
válasz
atesz19910
üzenetére
Hát nem irigyellek!
-
atesz19910
tag
válasz
ParadoxH
üzenetére
sikerült beszélnem az előző tulajjal, és a következő információkat kaptam:
ami biztosan módositva lett az a firmware, marlin 2.0-ra
a heat bed kapott egy rozsdamentes plate-et, plusz erősített rugókat.
továbbá egy titan extrudert erősített rugóval és fém fogaskerék áttételt, mert eredetileg direkt extruderes volt a gép. 0.4-es fúvókafej van benne most. táp részről kapott egy új 12v 20A -es tápot a fúvóka kapott egy nagyobb ventillátort és egy hozzá nyomtatott felfogatást.
ami még feltünt hogy a nyomtatás megkezdésekor a tálca meglehetősen messze van a fejtől valszeg elkalibrálódott, ezért turja össze az anyagot a fejnél. illetve a felső vázelemet valahogy rögzítenem kell jobban mert mozog, továbbá emiatt a fej nem megy fel teljesen felső végállásba, de ezt orvosolni fogom, -
JulianSinulf
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Amíg ezek használva/elhasználva vannak, addig nem kár értük, olcsóbbak úgysem lesznek. Ha csak a helyet és a port fogják, akkor viszont nem jó.
Én alin szoktam így járni. Kell még pár euró az ingyenes postához. Aztán a 2€-s cucc (amiért eredetileg mentem) mellett ott van a kosárban még 70€. Ingyen posta meg 10€-tól van. Úgyhogy nekiállok törölgetni.
A Prusa-val is hasonlóan jártam. A nyomtató mellé még bedobtam ezt-azt az első rendelésnél. Aztán fekete péntek előtt visszamondtam, fekete pénteken ingyen postával, akciós cuccal (ami korábbi rendelésben is benne volt) és még ezzel-azzal kiegészítve sokkal többet otthagytam, mint eredetileg terveztem. Mondjuk a meghatározott keretbe belefértem, csak nem úgy, hogy 3djake-ről is rendeltem és annak is bele kellett volna férnie a keretbe. Így viszont szépen túlléptem. -
Vesa
veterán
válasz
Emunem
üzenetére
Ezt már én is észrevettem magamon. Kellett pár dark gray fila, betettem a kosárba, de ugye 8 darabnál sokkal olcsóbb, ok, akkor gyorsan összedobáltam, de ha már itt vagyok, meg ingyenes a szállítás, akkor kéne még PETG, TPU, metal/wood PLA, elvégre hátha kell, és pár nozi, de akkor már nem hagyom ott az fx plate-t sem. Aztán addig dobálgartam a cuccokat, amíg ott nem álltam egy közel 700EUR-os kosárral...majd gyorsan kijózanodtam.

-
-
bence188
tag
Sziasztok, cégnek szeretnénk nyomtatót venni 1.000.000 Ft-os árkategóriában
FFF nyomtatás PLA alapanyaggal. Fontos szempont a minőség, megbízhatóság. Milyen márkákat tudnátok ajánlani? Méret plusz egyéb paramétereket, majd utólag fogunk választani. Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,
...

(bontatlanul)
Majd még próbálgatom, köszi!