Hirdetés
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz 5leteseN #47726 üzenetére
Kültéri anyagnak elsőre az ASA-t nézd meg. Az még elérhető áron van. Aztán egészen a polikarbonátig el lehet menni de ott már egyáltalán nem mindegy milyen nyomtatót választasz. A 30x30 centire nem tudok ajánlani nyomtatót. Kisebbre 25x25 lenne ötlet de olcsón sajnos biztosan nem.
-
frescho
addikt
válasz 5leteseN #47732 üzenetére
Kis cuccokat még csak-csak ki lehet nyomtatni zárt tér nélkül, de nagyobb darabokkal nem fogsz boldogulni. Az ASA ABS szerűen vetemedik. Nem a sebesség, hanem a temperált tér fontosabb. Keress rá úgy, hogy ASA warping és mindehol a zárt, előmelegített teret fogod tanácsként kapni. Persze lehet széllel szemben menni, csak nem hatékony.
Ami még fontos, hogy az ASA magasabb hőmérsékletet igényel, szóval én direct drive + full metal hotend-es nyomtatót keresnék. A teflon csöves megoldások hosszabb távon nem fogják bírni.
Építettem több nyomtatót és a végén egy olyan darabnál kötöttem ki ami low end, de meg tudtam bütykölni, hogy ASA kompatibilis legyen. Zárt, direct drive, full metal... Ugyan nincs külön fűtése, de a bedet 5 percig hőmérsékleten tartva nyomtatás előtt eléggé felmelegszik a belső tér, hogy ne vetemedjen az ABS. A többiek megerősítik, vagy cáfolják, de nekem ez a megoldás most stabilan működik. Neked nem ajánlom az általam bejárt utat, mert kezdőként nyomtatóval saját magát átépítő cuccokat nyomtatni nem triviális mutatvány Arra viszont készülj fel, hogy olcsó, kulcsra kész megoldást senki nem tud neked mondani.
https://frescho.hu
-
bigh
csendes tag
válasz 5leteseN #48147 üzenetére
Szia,
én elég régóta nyúzok egy neptune 4-et PLA, petg hibátlan. megfelelően pontos nagy gond sose volt vele. de azért odafigyelős néha ezt azt kell vele babrálni (kilazul visszahúzni ilyesmi) alapvetően filamentjük is olcsó és szerintem elég erős középmezőny. prusával is generic beállításokkal simán megy.
amúgy ha Neptune és nem idegenkedsz a mod-októl akkor Opennep4tune -ra érdemes ránézni. nekem is az van rajta és nagyon baba. sokkal fejlettebb mint a gyári klipper és folymatosan fejlesztik még mindig. Mondjuk ez esetben meg kell tanulni, hogy kell 0-ról egy jó filament profilt belőni mert alapból csak pla petg van de ha ez nem megy a gyári cura-val szeletelt tpu és kissebb asa abs is jó lesz vele. nagyobb tárgyakra utóbbi két anyagot nem ajánlom ezzel a nyomtatóval.ps.: bőven pariba van creality-minőséggel csak kissebb a hype.
[ Szerkesztve ]
BigHLO
-
ParadoxH
tag
válasz 5leteseN #48197 üzenetére
Versenynek kicsit túlzás nevezni. Az upgrade kit nyomtató nélkül annyiba kerül mint a P1S ams nélkül. Kb a Jake Paul vs. Mike Tyson meccs jut róla asszociatíve eszembe.
Kb. 1300 dollár a teljes nyomtató készen. Ez egy európai ár, európai vállalattól. Az nekem nagyon nagy pozitívum, hogy nem kukázták az egészet, hanem ráépíették a korábbi nyomtatóra és visszafele kompatibilis. Ha ezzel 1-2 évvel korábban állak elő, akkor most nagyon máshogy nézne ki a piac. Viszont legalább hallani róluk is valamit. Ennek csak örülni lehet.
[ Szerkesztve ]
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
5leteseN
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz 5leteseN #48247 üzenetére
1: Sztem felesleges, kb 20 guriga fölött nem lesz praktikus... De ha van rá idö/pénz, hajrá. Sztem jobb egy-kettö biztosan száraz silica zacsit mellé rakni, meg egy indikátort. Nyomtatás elött/után meg kb 2 órát csak úgy szárítani, oszt jónapot. (Első behelyezés elött 6-8 órát szárítani!, néha napján lehet megismételni a totális szárítást a silica zacsikkal együtt)
2: 30% fölé soha! Buborékol, hibás nyomat. Több YT videó szerint, de én sose mértem."... hát persze ..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest