Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
Valakinek megvan ez a model? Vagy valami hasonló ami jó lehet kiindulási alapnak.
Kellene egyet nyomtatni.
-
ptesza
senior tag
válasz TheProb #42704 üzenetére
Milyen véletlen. Pont ezzel görcsölök ma én is. Van egy szerintem hasznos video ami elég sokat segíthet.
Sunlu fekete fila. A hőmérsékleteket nem állogattam. 0.4 nozzle
Pressure Advance: 0,025
Anyagáramlás : 0,97
A pressure advance-hoz van egy új halszálkás minta. Akinek nagyon jó a szeme az simán kiolvashatja a jó értéket. Én fotózással és szkenneléssel is próbálkoztam.
Zseniális ötlet , hogy a Flow rate értékét 1-re állítja ezután csak a pass2-t kell futtatni, hiszen a helyes érték biztosan kisebb vagy egyenlő mint 1. A pass2 csak mínuszost nyomtat.
Simán bedobtam a szkennerbe és beszkenneltem a lapot rajta a mintákkal. Én a -3.-at választottam és így jött ki a 0.97.
A valamint a hűtés teljes kikapcsolását is javasolta. Aux fan :0% Valamint a start g-code-ban M106 P3 S0 -ra átírni mindkét helyen.
Most megy egy nyomtatás amiben a pastamatic két alkatrészét nyomtatom ki. Fél öt-re lesz kész.
Arra én is kívácsi lennék, hogy miért kell a nyitott ajtó és a hűtés leállítása?
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz szabieable #42817 üzenetére
Adom, csak nem mertem mondani nehogy belekeveredjek.
-
ptesza
senior tag
válasz Mr.Csizmás #42831 üzenetére
Azt véletlen nem tudod mi lesz ha lejár a Membership?
Ha nem lehet tovább vinni akkor megérné kihasználni a 8 tekercset havonta. De hát ilyen szegény a Magyar. -
ptesza
senior tag
válasz poli27 #42853 üzenetére
Vannak sajátosságai a topikoknak amit a közösség határoz meg. Itt például nincs ilyen korlátozás egyenlőre, lehet hirdetést linkelni és szerintem a reflink miatt sem fog senki felháborodni, hiszen tudjuk kié az. Pl a Best Buy topikban ott lett egy csomó olyan hozzászólás ami szabályokat kényszerített. Ha tudtam volna, akkor használtam volna a reflinket, mert nekem semmiben sem fáj.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz szaki7 #42913 üzenetére
Pár nap alatt itt van gyártó webshopjábol is.
-
ptesza
senior tag
-
ptesza
senior tag
válasz Mr.Csizmás #42924 üzenetére
A bambu 19 eur a refill. Itt a filalab-nál 14.4 eur tekercsenként a zömében. Az kb 1700 Ft különbség tekercsenként. Vásárlási limit mindkét helyen van. A filalab-nál 100 Eur-tól inyen lesz a kiszállítás is. kb 7-8 tekercs. A bambunál 4 tekercstől lesz ingyen szállítás. Szerintem a filalab most jobban megéri. Ezért is kérdeztem ismeri e valaki ezt a gyártót.
-
ptesza
senior tag
válasz adriankoooo #42930 üzenetére
-
ptesza
senior tag
válasz Mr.Csizmás #42952 üzenetére
Tudom, hogy nem ugyanaz de most próbálgatok Sunlu Kék SILK PLA-t. Eddig úgy néz ki, hogy az anyagáramlás 1; a pressure advance: 0,034; fuvóka 220°C. A max volumetrikus sebességet 10-re fel tudtam vinni. Textured PEI plate 55°C. Egy kicsit ventiket is lehalkítottam. Nálam szépen megy a kék silk.
-
ptesza
senior tag
válasz kesztió #42989 üzenetére
Nem kell ágyúval egérre lőni. Valakit kérj meg , hogy nyomtassa ki ABS, PETG, ASA meg ha esetleg valaki vállalja a NYLON anyagot. Ezekből könnyen ki tudod választani a legmegfelelőbbet egy villanyszerelési dobozhoz. A resin az másvilág, szerintem nyugodtan napolhatod a kérdést. A fröccsöntéshez a szerszám meg messze nem egy hétköznapi kisvállalkozás budget-hez van méretezve, főleg nem egy amatőr kickstart projekthez. Ilyen szerszámokkal is dolgozom és egy nagy multicégnél is top management szintű döntés ez. Aztán a fröccsöntés legalább 6-7 paraméter kombináció beállítási lehetőséggel jár ami több száz darab próba után talán sikerül stabilizálni. Aztán jön a kérdés, hogy havonta mennyi darabról lenne szó és mikor bemondod ,hogy 100-200 darab akkor kiderül, hogy egy szerszámbeállás többe fog kerülni, mint ha kézzel kifarigcsálnád egy műanyag kockából.
Szóval az AM (additive manufacturing) a menő és az jól is néz ki egy termék dobozán, hiszen ez lesz a jövő. -
ptesza
senior tag
Nem nehéz egyáltalán belekötni. De nekem nem fáj és csak építő szándékkal mutatok két dolgot. Kézben fogva már simán fizetnék érte semmi reklamáció nem lenne!
Felületek így is elég szépek, kár lenne vasalni csak rontana rajta szerintem. Viszont így a képről nézve a felületet egy kicsit alulextruáltnak tűnik.
Az élek amik véletlenül alig látszanak a képen azok azért ilyenek mert nincs teljesen jól beállítva a Pressure Advance. Ezt a tornyot javaslom kinyomtatni és máris javulhat. Nem kell végig engedni ha már látszik, hogy megvan a jó érték.
0.2 rétegvastagság is jó eredményt fog adni ez után, ami a sebesség szempontjából nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz syler123 #43120 üzenetére
Az marad szerintem. Amit most tud azok 'alapfunkciók. Nekem volt egy éves előfizetésem céges okból. Használhattam a clustereket generatív tervezéshez. Meg elég jól tud stl fájl visszaalakítani stp-be is. De szerintem van még egy csomó dolog amit csak fizetőssen tud de általában nincs rá szükség.
-
ptesza
senior tag
Egy barátomnak nyomtattam pár makettet. Kb. 1kg fekete PLA ment el. 0.2 rétegvastagsággal. 27.5 óra volt a nyomtatási idő. Nem akarom lehúzni de lekötelezni sem. Mit kérjek érte?
-
ptesza
senior tag
válasz Csupati #43752 üzenetére
Ha jól értettem, akkor nem csak 1:16 arányú makettek lesznek hanem ezek használva is lesznek terepen is. Ebben az esetben a rétegek láthatósága a legkisebb probléma lesz. Pl működő lánctalp esetén a PLA már nem lesz jó választás mert magától is elkezd töredezni és nagyon rövid idő alatt, Nemrég volt téma a gyantás nyomtatás, egy lakásban használható termosztát doboz volt a darab. Ott is túl lett aggódva a rétegek láthatósága. Amúgy akkor hangzott el, hogy az ABS like resin is rettenet törékeny tud lenni.
FDM -el A PETG az és ABS könnyen nyomtatható de vannak jóval erősebb anyagok szénszál erősítéssel is. A nagyméretú és nem funkcionális dolgok (mint egy olajos hordó makett) könnyen szeletelhetőek több darabra és ezután csak össze kell ragasztani és festeni. -
ptesza
senior tag
-
-
ptesza
senior tag
válasz spider23 #44464 üzenetére
Próbáltam model-t keresni de sajna nem találtam.
Itt a lehetőség, hogy alkoss valamit és feltöltsed valahova.
Fusion360-ban ezt meg lehet csinálni. -
ptesza
senior tag
válasz szazbolha #44550 üzenetére
Hja. Jól gondoltam. Sima M42 és M39 menet nem lenne gond. De ezeknek olyan kicsi a menetemelkedése, hogy igazából nekem szemüveg kell, hogy meglássam.
Ha igazán jól szeretnéd ellenőrizni a menetet akkor menetközép átmérőt kell mérni. Belső menethez vannak mikrométerek, de csak egy menethez jó minden eszköz, meg drága is.
Belső menetnél hobby szinten az "inner diameter"-t tudod mérni, de ez sajnos nem jellemzi a menetet elég pontosan. Hacsak nem biztosítható a szabályos menetprofil, mert akkor lehet egy közelítő számítást végezni, hogy megkapjad a menetközép átmérőt.Van egy jó nehéz régi fix 4-es zoom a fiók alján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest