Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
katyilkadr
csendes tag
Szevasztok! Még kezdő vagyok, segítség kéne! Tervezek venni egy Ecubmaker TOYDIY2 4in1 3D Printert. A leírásában csak PLA szerepel. Az extruder, fej 0.4mm/220 C', a Bed temp 100C'. Lehet esetleg ABS-t használni, a hőparaméterei beleférnek, vagy csak kizárólag PLA-t? A szoftvert lehet cserélni? Előre is köszi!
-
katyilkadr
csendes tag
Halihó! Van egy kb másfél éves Artillery Genius Pro nyomtatóm. Eddig PLA-val, meg PETG-vel nyomtattam. Nagy felbuzdulásomban pet palackból készítettem vagy öt-hatszáz méter filamentet. Három-négyszer nyomtattam is belőle, de nem az igazi, mert minimum 260-270 c fok kellene hozzá. A gépen 260 a max, amin tlmelegszik és letilt. All metal hotendre cserélném a teflonos gyárit, de nem tudom megemelni a hőfok limitet. A firmware-t frissítettem, de a hőfok limit ugyanaz. Valaki csinált már artillery-n ilyet?
-
katyilkadr
csendes tag
-
katyilkadr
csendes tag
válasz fabula #45011 üzenetére
Sajnos eddig nem találtam leírást hozzá. Próbáltam a VSC, Pronterface, STM32 Cube programmer trióval ügyködni de mindig valami hibát jelzett. Talán jobb is ha hibát jelez, mint hogy lenémuljon az alaplap. Nem merek tovább próbálkozni. A teflon cső leér a fúvókához, kb. 6-7 órát bróbáltam nyomtatni, 255 fokon. Ha megég, nem baj mindenképp bimetál heatbrake lesz. A feszítőkart alura cserélem. Érdekes, hogy nem találni hozzá leírást, hiszen a gyártó oldalán is rendelhető.
-
katyilkadr
csendes tag
válasz katyilkadr #45014 üzenetére
https://www.artillery3d.com/products/artillery-sw-x2-full-metal-extruder-assembled-with-hardened-steel-nozzle-on-higher-temperature-resistance-up-to-300-heated?variant=46792755544350
-
katyilkadr
csendes tag
-
katyilkadr
csendes tag
válasz fabula #45022 üzenetére
A leírás csak a HEATER_0_MAXTEMP sort említi, ha csak az értéket írom át és a termistor nem reklamál, nagy baj nem lehet ugye? Szinte minden gép 100 k-ás termisztort használ, de lehet cserélni PT1000 1047-esre 4,7-Ohm-Pull Up-pal, ez erősebb. A 275 a 260-nak felel meg, 15 fokkal többet kell megadni.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz fabula #45025 üzenetére
Bocs, hogy megint fárasztalak. A VSC-nek van valami időkódja, vagy valamilyen korlátja, mert nálam már nem működik. Úgy tudom ingyenes. Fordításkor egyből 13 problémát hoz fel, forrás-platformIO. Bármilyen firmware.t, szoftvert töltök be ugyanaz. Próbáltam a platformIO-t külön letöltve intwgrálni, ugyanaz a probl. Win 11-esem van. Másik gépen friss ropogós win 10, dettó. Régebbi verziókat is próbáltam, ugyanaz. Mi lehet a baj?
-
katyilkadr
csendes tag
válasz katyilkadr #45116 üzenetére
Bocs a marlin/src/core/boards.h fájlban a 391-edik sorban ott van a:
#define BOARD_ARTILLERY_RUBY 4230 // Artillery RUBY (STM32F401RCT6)[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
-
katyilkadr
csendes tag
válasz fabula #45122 üzenetére
Fel nem fogom! Ugyanazt a firmware-t töltöm le, a nagy piros hangyafejre (PIO Home)kattintok, Alul egy nagy halmazban ezer féle proci név, kiválasztom a végéről az Artillery_Ruby-t és no results! Pedig ott van a firmware-ben. A gépem nem lehet probléma: AMD Ryzen 9 3900X, Patriot C16 32GB ram, ASUS TUF GAMING X570-PLUS WIFI Alaplap, AMD radeon RX6700XT OC videókari stb. Mi nincs az én szoftvereimben, ami a tieidben van? Esküszöm nem alszok ma éjjel.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz mumtaz #45139 üzenetére
Na, most közelebb kerültem a "téglázás"hoz. Frissítettem a TFT-t. Szépen frissített is, mutat sok szép újat, többek között a max temp 275c. Csak egy a bökkenő, "No printer attached". "dgtaheno" írta az egyik érdeklődőnek, hogy a TFT a 250000-es beállításon megy, az alaplap meg a 115200-ason. Még nem írtam neki, nagyon melós lesz életet lehelni bele?
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz fabula #45156 üzenetére
Huh! Mükszik a régivel! Nem tudom, hogy fogom a hőfokot feljebb vinni. Egyelőre az a tervem, hogy a hotendet kicserélem bi metal-ra, a hőfokot felnyomom 259c-re, és megnézem, hogy bírja-e. Van egy összehasonlító cikk gyári vs. allmetal extruder. A kölönbség a bi-metal hotend, és az alu feszítő kar. A hűtőborda, a termisztor, a burkolatok, a ventik mind ugyanazok. Ha termisztort akarok cserélni, a firmware-be is bele kell mókolni?
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #45167 üzenetére
Ez a kép csak példa, ez működik. Ami nekem kéne, az "genius-pro-firmware-all-metal.bin" 137KB. A gyártó oldaláról, de nem csinál semmit.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz katyilkadr #45181 üzenetére
Megynyitottam a Prusa-t, konfiguráció-nyomtató firmware feltöltése-bin fájl beillesztése, hogyan tovább? Csak bedugom az usb kábelt és feltöltés?
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz fabula #45224 üzenetére
A Artillery Genius Pro Firmware (stock, bin)-t telepítettem, az Artillery Genius Pro TFT Firmware 3.2.6-t telepítettem, az Artillery Genius Pro Firmware (All-metal Hotend)-et telepítettem látszólag sikeresen, de a hőfok limit maradt a régi. Ezért próbálkoztam más módszerrel. Úgy néz ki, hogy csak a vsc-ben módosított firmware-vel lehet hőfokot emelni, de mint a "mellékelt ábra mutatja", ez számomra kivitelezési problémákba ütközik. Most azt tervezem, hogy a laptopomat legyalulom, új windows, sallangok nélkül, internet kikapcs, vírusírtó kikapcs, one drive kikapcs, defender kikapcs és csak a vsc. Ha úgy se működik, beadom a felmondásom! stb.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz fabula #45652 üzenetére
Halló! Újra itt vagyok. Nos, a firmware mókolási próbálkozásaimmal végeztem. Sehogy se sikerül. Úgy döntöttem, hogy nem adok ki pénzt a full metal hotendes extruderre. 91 ezerért vettem a geniust, most az utódja, az X3Pro olcsóbban megvehető, 300c-s hotenddel. De ha kicsit teszek még hozzá, 160-ért X4Plus nagy nyomtató klipperrel, lináris sínekkel, 500m/s-mal. Addig használom a geniust. Két hete nyomtatok vele pet palackból, 255c-on. Semmi baja. Váza módbban is. Kivettem a hotendet, a fúvókával érintkező végén a teflon olyan szinten van megégve, mintha kerámiával lenne kibélelve, a furat körkörös 1.7-1.8 körüli. 0.4-es fúvókával, 130-as flow-val, még dugulásom se volt. Használom amíg bírja, utána hotend csere, gyártok magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
Üdv! Belefutottam egy nagy "pofonba". Váza módban nyomtatok pár dolgot. Eddig tökéletesen ment minden, ha elfogyott a filament, egyszerűen rátoltam a másikat és kész. Most a change menüt akartam használni, újraindításkor a fej 150-nel ment körbe-körbe. Próbáltam pause alatt csrélni, ugyanaz. Normál módban minden jól működik. A cura-ban a sebesség beállításoknál az utazási sebesség 150mm/s, a nyomtatási 40mm/s. Azt írja ez kalkulált érték. Van valakinek tippje erre?
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
Pár hónapja a cura-ról áttértem az orca slicer-re. Valóban jobb szeletelő, de most megint a cura-t használom. A freecad-ben terveztem valamit, de nem engedi bemásolni, azt írja, hogy "a fájl nem tartalmaz geometriai elemeket". Háromszor kezdtem újra nulláról és ugyanaz. Próbaképpen újra telepítettem a cura-t és azzal csont nélkül működik. Vajon mi nem tetszik az orca-nak? A cura-val meg az a problémám, hogy húsz harminc soronként emelnem kell a z-én, mert nem emel eleget, később beleszánt a felületbe. Az orca-ban a z offset-tel tudtam kompenzálni, a cura-ban hogy tudom? Van egy olyan, hogy: Vertical Scalling Factor Shrinkage Compensation, ezzel lehet?
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz katyilkadr #46430 üzenetére
A code sorban, ha a G1 Z45.2 a tárgy magassága, akkor jó a z offset, 45 mm a magasság.
-
katyilkadr
csendes tag
válasz daninet #46438 üzenetére
Lemértem, tökéletesen 100mm a 100mm. De nem értem akkor egy bizonyos magasság fölött, ha kockás kitöltésen van fokozott erősséggel elkezd ugrálni a bordákon. A sík felületet lassan elkezdi szántani. Ha emelek, megszűnik, csak a külső falon látszik, hogy ugrás történt. Ma hips-et nyomtattam, ez zsugorodik, mégis emelnem kellett. A persely-anya kivételével minden fix, kottymentes, a tárgyasztal is.
-
katyilkadr
csendes tag
válasz daninet #46440 üzenetére
Elfelejtettem említeni 0.8-as fúvóka van benne. Kinyomtattam két kockát, 0.2-es rétegmagassággal, 0.8-as vonalszélességgel, 20 m/s sebbel. Falvastagság századra stimmel, oldalméretek stimmt, a magasság 20.2 mm. Előzőleg 0.4-es fúvókával is emelnem kellett a z-ét. Holnap megcsinálom az e-step-et. Köszi a segítséget! Beszámolok, mire jutottam.
-
katyilkadr
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gitáros topic
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- TCL LCD és LED TV-k
- Jófogás tapasztalatok
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest