Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomika75
tag
Tisztelet!
Tudom eléggé unalmas már az ilyen szöveg,de teszek egy próbát!
Teljesen 0 kilométeres vagyok a 3D-s nyomtatásban, viszont elkezdett nagyon érdekelni a téma. A jövőt illetően szeretnék majd boldog tulajdonosa lenni egy nyomtatónak. Olvasgatok,videókat, véleményeket nézek ezerrel. Az "olvasd vissza a topikot" felesleges megjegyzés, mivel elkezdtem elolvasni de még nem jutottam a végére. Azért 25000 hozzászólás elolvasása és a linkelt oldalak ,videók megnézése nem kevés idő és én végignyálazom az egészet. Viszont mivel kicsit már türelmetlen vagyok, közben odalapoztam ahol megjelent a Prusa Mini, mert kíváncsi voltam mik róla a vélemények itt. Természetesen videókat és külföldi véleményeket már láttam, de itt nem nagyon találkoztam vele. Kérdezném azért, mert a tagok közül senkinek sincs ilyen, esetleg említésre sem méltó? Engem valamiért megfogott úgy az egész Prusa cég és termékek.A Mini-t kezdő nyomtatómnak tervezném, valamint ez az az ár amit még rá tudnék áldozni egy leendő hobbira. Lehetőség szerint egy olyan nyomtató kellene amit nem rögtön a tuningolással és az alkatrészek cseréjével kell kezdenem és úgy nagyjából "hülye biztos". Szóval azt szeretném tudni ez megfelel-e az ilyen igényeknek, ill. ha nem akkor melyik? Ez a 400-450 euro lenne a határ.
Érdekes volt az elejétől olvasni a topikot és figyelni a 3D-s nyomtatók evolúcióját,de én nem szeretném átélni azt a küzdelmet amit itt páran átéltek a gyenge szar minőségű alkatrészekből összerakott gépek miatt. Nem ijedek meg egy kis szereléstől,de azért nem szeretnék már az elejétől bérletet váltani a szopórollerre. Így a rögtön kezdőként saját gép építése is kilőve. Nem teljesen tiszta mit fogok nyomtatni, egyenlőre a tanulás a cél, aztán majd alakul mint púpos gyerek a prés alatt.
Elnézést ha hosszúra sikeredett,de próbáltam teljes képet adni a helyzetemről.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Tomika75 -
Tomika75
tag
válasz azbest #25163 üzenetére
Nem zavar a várakozási idő és szerintem először az ő filamentjeikkel próbálkoznék, még ha drágább is. Aztán ha belejövök másikat is kipróbálnék, lehetőség szerint más kárán tanulva. Ahogy elolvasgattam itt jó pár posztot igen erős szórás van a minőségben.
Köszönöm a választ -
Tomika75
tag
válasz kulu22 #25204 üzenetére
Köszi!
Én is néztem, hogy lehet hozzá kapni Bondtech cuccokat és terveztem is ha jelentkezik itt valaki aki Mini tulaj, hogy érdemes-e változtatni a gyárin ill. ezek mennyivel tudnak többet és mennyivel jobbak? Szerencsémre megelőztél!
Kíváncsian várom mik a tapasztalataid vele?
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és infókat, nem akartam szétoffolni a fórumot ezért nem válaszoltam mindenkinek külön-külön. -
Tomika75
tag
Üdv! Volt valamikor téma és ha jól emlékszem ez a videó nem szerepelt. Acetonos simítás.
https://youtu.be/NiG1jDEG0kA -
Tomika75
tag
Van olyan Ender 3 V2 tulaj aki prusaslicerrel használja?Ha igen azért mert jobb vagy azt szokta meg?
-
Tomika75
tag
Üdv!
Kérdéskomplexum: Ha jól látom ez a V2-höz nem jó csak a többi 3-as sorozatú Enderhez?https://www.banggood.com/Creality-3D-Ender-3-or-3S-or-3Pro-or-5-Gray-Extruder+PTEF-Tube-with-4Pcs-Spring-Upgrade-Kit-p-1734244.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search
-
Tomika75
tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy aki rendelt a 3DEE-től 7kilós akciós pakkot azoknak mindenkinek javarészt fehér és vagy fekete szín volt benne? Kipróbálta már? Ha igen akkor milyen? Különösen az Ender 3 V2 tulajok véleménye érdekelne pláne ha még a gyári hotendet használják, de természetesen minden vélemény érdekelne különösen a PETG-ről![ Szerkesztve ]
-
Tomika75
tag
Érdeklődnék, hogy a Creality-s takaró jó valamire? Ha igen megér 20 dollárt?
-
Tomika75
tag
Üdv!
Tegnap voltam a 3DEE-nél átvenni a rendelt Petg-t. Mivel semmilyen azonosító vagy utasítás sincs a tekercseken, megkérdeztem a hőfokokat. Azt mondta a srác, hogy 245 fokon nyomtatják 60-70 fokos ággyal. Ha valaki más is vett onnan neki is ezt mondták, vagy esetleg kipróbálta és ezek az értékek a jók? -
Tomika75
tag
Üdv!
Gondoltam beteszem ide a linket, mert mostanában igen sokat nézegettem a különböző filamenteket és sajna nehéz eligazodni a legjobb ár/érték arány között. Meg hát mégis egy magyar youtuber, igaz angolul beszél de nem sokan nézik a videóit, hátha több figyelmet kap ezzel is segítve egy kicsit ill. megerősíteni, hogy van értelme ilyen videókat csinálni. [link] -
Tomika75
tag
Na látom a Filanorához is elért az áremelés szele! Majdnem 10%-ot emeltek az árakon! Kíváncsi leszek meddig fog ez menni?
-
Tomika75
tag
válasz tothferenc #29216 üzenetére
Arra gondoltam rendelek tőlük PLA-t, sajna a PETG választékuk nagyon gyenge.
A minősége mindegyik színüknek ugyan az vagy vannak különbségek? Mintha valamikor panaszkodott volna valaki 1-2 színükre ami problémás volt? -
Tomika75
tag
válasz cross56 #29261 üzenetére
Akkor ez igazából szárításra nem, hanem szárazon tartásra való ugye?Én is nézegettem az Esun-t és a Sunlut is,de azok melegíteni is tudnak viszont nincs bennük szilikagél és páratartalom érzékelő, ezek inkább szárításra mintsem szárazon tartásra valók. Szóval össze kellene rakni egy szárító, szárazon tartó páratartalom érzékelős dobozt. Az én tudásommal ez olyan mintha az űrbe kellene mennem kerékpárral....
Ha esetleg valaki talált már erre valamilyen kész megoldást azt megköszönném ha megosztaná velem.[ Szerkesztve ]
-
Tomika75
tag
Kérdés: A 3Dee-től vásárolt akciós dobozos PETG-nek mik a nyomtatási hőmérsékletei?
Sajna elfelejtettem felírni és már nem emlékszem rá pontosan. Valamelyik hozzászólásomban leírtam,de nem találom. Tudna valaki segíteni? -
Tomika75
tag
Prusáék unatkoznak. [link]
-
Tomika75
tag
Én úgy voltam ezzel, hogy először a Prusa MK3S tetszett meg,de ennyit nem engedhettem meg magamnak egy induló hobbynak. Aztán elgondolkodtam a Minin is, elolvastam a fórumot és elgondolkodtam az Ender 3 V2-n mivel pár embertől azt a javaslatot kaptam, hogy az egy jó kis tanuló nyomtató lenne és rendesen megtanulhatnám a beállítások csínját-bínját . Gondoltam megveszem Black Friday-ben jóárasítva és még mindig olvasgattam a fórumot ezerrel és csak figyeltem, hogy mi mindent cserélgetnek az emberek ki rajta azért, hogy szépen tudjanak vele nyomtatni. Nem mondom, biztos van aki megvette összerakta és nyomtat,de itt a nagy többség rögtön a beállításokkal szívott és a tuningolással. Megjelent a Mini kit és úgy döntöttem azt veszem meg még ha kicsit drágább mint a V2,de az is többe jön ki az upgrade-eknek köszönhetően. Aztán mivel a kit kiszállítási ideje igen megnőtt, maradtam a sima Mininél, mert már nyomtatni szerettem volna. Megérkezett, 1 óra alatt összeraktam, beállítottam a nozzle magasságát ami azért nem volt egyszerű mert a Galaxy Black PLA-val csináltam és a csillogó felület becsapós volt arról nem is beszélve szépen néz ki a könyvben a helyes filament csík csak szabad szemmel nehezebb egy csillogó felületet megfigyelni. ( mindegy itt kicsit megszívattam magam) De 2-3 x újra nekifutottam és ha minden igaz sikerült beállítanom, legalábbis nekem azóta sem volt semmi gondom a szintezéssel, bed karistolással, anyag felválással stb. Kicsit aggódtam, hogy ez tényleg ilyen egyszerű lenne miközben mások napokon keresztül szívnak a beállításokkal, a görbe asztalokkal, a rosszul működő BL touch-al, az extruderrel stb.? Megnyugtatatott egy másik Mini tulaj, hogy igen ez ilyen egyszerű. Úgyhogy én sem csalódtam a Prusában és feltehetőleg más sem nagyon fog, max. aki állandóan állítgatni, szerelgetni, tuningolni szeretne. Na annak nem ez a nyomtatója. Ezt megveszed, összerakod ahogy kell és nyomtatsz 0-24-ben.
-
Tomika75
tag
Üdv!
A baj nem kicsi!
Átváltottam a 3DEE-s PETG-re ( Mitsubishi Chemical) az általuk ajánlott beállításokkal (240fok/ 40-60 fokos asztallal) a kalibráló kocka a 3/4-nél felvált az asztalról, majd beállítottam 85 fokra az asztalt és sikerült kinyomtatnom a kockát. Most 2 nap után nekiálltam az avokádó hajónak,de abba kellett hagynom mert ez készült:Szóval a kérdésem az lenne, hogy aki ezzel a Mitsubishi Chemical-al nyomtat PETG-t az milyen beállításokkal teszi? Lehet-e csak a filament hibája, vagy valami más lenne a probléma?A nyomtató: Prusa Mini, a hajót a Prusa oldaláról szedtem le és Prusaslicerben szeleteltem 240 fokos nozzle és 85 fokos asztal beállításokkal. Kicsomagolás után 2 napja van a filament 56% páratartalmú szobában.
-
Tomika75
tag
Üdv!
Kellene nyomtatnom egy autóalkatrészt ami a hűtőkörben van. Azt szeretném kérdezni milyen anyag lenne a megfelelő? Szerintem max. 100-110 fokot kellene kibírnia és a nyomást ami a hűtőrendszerben van. ASA vagy PC-re gondoltam. -
Tomika75
tag
Nem nyomtatós téma,de mivel itt vannak koponyák gondoltam egy próbát megér a segítségkérésem.
Fel kellene melegítenem egy kb.60mmx60mmx8-10 mm-es alumínium lapot kb.250-300 C-ig és mindezt egy 12V-os autóakkumulátorral kellene végrehajtani. Tudna valaki segíteni abban, hogy mi lenne ehhez a legjobb és legolcsóbb megoldás? Elég lenne ehhez egy db fűtópatron, vagy több kellene? Hőmérséklet érzékelő is kell hozzá vagy automatikusan lekapcsol ha eléri a max. hőmérsékletet? Kicsit nagyon hülye vagyok az elektronikához. Aliról nem tudok most hozzávaló alkatrészeket rendelni ahhoz kevés már az idő és azt sem tudom pontosan mi kellene az elektromos részéhez. Kb. 1-1,5 hetem lenne a probléma megoldására maximum. -
Tomika75
tag
válasz tothferenc #32034 üzenetére
Üdv! Mennyire jók a termékeik?
-
Tomika75
tag
válasz Tikakukac #32076 üzenetére
Azért az vicc kategória, hogy lengyelektől olcsóbban jön ide a cucc, mint itt országon belül...
Még megvárom a Black Fridayt aztán ha nem lesznek nagy akciók szerintem rendelek tőlük pár kilót. A Prusa igen megemelte az árait. Gondolom nincsen kedvük annyit gyártani, mert ilyen árak mellett nem hinném, hogy olyan sokan sokat rendelnének. -
Tomika75
tag
válasz axlfsi #32078 üzenetére
Ahogy keresgélek a Filanora a legolcsóbb,de csak az alap PLA-juk. A többinek azért megkérik az árát. Természetesen csomagban verhetetlenek az áraik csak éppen a színek nem igazán tetszenek. Amúgy valamiért a színválasztékuk nem igazán fog meg. Sok fajta van az igaz,de valahogy nem olyan szépek. Mindegy, rendelek tőlük 1-2 tekercset és kipróbálom milyen a minőség?
-
Tomika75
tag
Van itt valakinek Prusa Mini-je amivel esetleg már próbált tpu-t nyomtatni vagy valamilyen flexibilis anyagot?
-
Tomika75
tag
válasz Scallion #32243 üzenetére
Oké, köszi!
Akkor ha jól olvastam meg kell várnom amíg lejár és akkor utána tudom újra aktiválni?Más: Valaki próbálta már a Filanora BIO HI-t? Mennyivel jobb? Szeretnék pár szerszámot,kiegészítőt nyomtatni a műhelybe és nem tudom sima PLA-ból vagy a HI-ból lenne jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Tomika75
tag
-
Tomika75
tag
válasz Reggie0 #32289 üzenetére
Persze,de ha mindent 100%-os kitöltéssel nyomtatnék, akkor ennyi erővel ASA-ból vagy PC-ból is nyomtathanám kevesebb kitöltéssel ugyan olyan áron.
Az én tapasztalatom a PLA-PETG-nél, ha ugyan azt a tárgyat nyomtatom akkor a PETG hajlékonyabb mint a PLA. Az én esetemben a sarokszorítónál ez hiba volt. A PETG szívósabb az igaz,de nem merev hanem deformálódik én is sok mindent nyomtatok PETG-ből,de sok helyre sokkal jobb a PLA.[ Szerkesztve ]
-
Tomika75
tag
válasz axlfsi #32295 üzenetére
Arról, hogy mennyire nem bírja a PLA az UV-t csak annyit, hogy Igor a My Tech Fun-ból elmondta, hogy 3 éve nyomtatott a lányának homokozókészletet és még mindig semmi baja.
Ő elég sok összehasonlítást csinál (nyomtató,filament,szárító) ráadásul magyar. Igaz angolul beszél,de ha bármi kérdése van az embernek hozzá akkor válaszol magyarul. -
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32329 üzenetére
Benne van a Prusaslicerben. A Petg,Pla-t pedig ki tudod választani a listából a beállításoknál. Több fajta gyártónak van előre beállított anyagprofilja,de te is tudsz generálni saját beállításokat és elmenti a szeletelő.
-
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32364 üzenetére
Nem adtak hozzá? Nekem benne volt a csomagban egy tubus.
-
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32395 üzenetére
A Prusától vetted, vagy már használtan? Mert a gyárihoz adniuk kell! Ha nem volt a csomagban meg kell reklamálni és küldenek!
Amúgy itt a karbantartási útmutatójuk: [link]
A fórumukon is van róla téma: [link][ Szerkesztve ]
-
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32403 üzenetére
Igen,ahogy Saccco is írta!
Először én is 2-3x csináltam mire jó lett.
El ne felejtsd, ha lapot cserélsz újra kell kalibrálni! -
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32418 üzenetére
A Youtube-on van fent videó ahol Ninjaflexet is nyomtatnak vele.
Itt írnak a legjobb tíz flexibilis filamentről: [link] -
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32427 üzenetére
Biztos ki akarod cserélni a Heatbreak-et?
Mi baj van a gyárival?
Ezekkel már szívtak páran. -
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32450 üzenetére
Ha már mindenképpen Nozzle-t akarsz cserélni akkor vedd meg az x-et. Örökös mint a nyomorúság, hacsak nem 0-24-ben szénszálas anyagot nyomtatsz. Kulu is arra cserélte le a gyárit és én is már fél éve arra cserélem,ha végre egyszer eljutok odáig. Igaz én még csak 6-7 kilót nyomtattam el a gyárival,de köszöni szépen jól van. Nem merem elkiabálni,de soha egyetlen dugulásom nem volt vele.Én tényleg plug and play nyomtatóként használtam eddig, igaz nem állítgattam össze-vissza, nem próbálgattam a határait. Nekem bőven elegek a gyári beállított értékek nem fontos a két órás nyomtatásból másfelest csinálni. Amikor megvettem én is úgy voltam mivel lehetne majd tuningolni,javítani a típushibákat. Aztán Kulu megnyugtatott, hogy először inkább próbáljam ki gyári állapotban aztán ha nem jó valami akkor változtassak. Nem tudom, hogy csak az enyémet rakták össze rendesen vagy ténylegesen kijavították a hibák zömét ahogy írtak de nem kellett semmit cserélgetnem rajta.
-
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32631 üzenetére
Na végre megint lehet kapni! Kell egyet rendelnem valamikor. Elméletileg simább a felülete mint a sima porszórt PEI-nek. Ez ugye akkor számít, ha a nyomat aljára is fontos, hogy simább legyen.
Más: van valakinek tapasztalata a SUNLU TPU-val? Keménység alapján úgy néztem 95A keménységű és ha minden igaz a Minivel is nyomtatható.
-
Tomika75
tag
Amúgy miért nem használjátok a hőtornyokat?
Én a Prusán kívül ( Mini-m van és a gyári beállításokon nem változtatok) mindegyik anyagból nyomtatok egy hőtornyot és az alapján állítom be a hőfokot mivel nem vagyok akkora "prince" a nyomtatásban.Nem egy nagy idő sem anyag,de elég sok minden kiderül belőle.
Ahogy itt olvasgatok áldom az eszemet, hogy Mini-t vettem V2 helyett. Már tuti feldaraboltam volna ennyi szívás után. Amúgy pedig szerintem érdemes végigolvasni az egész topikot amikor én rátaláltam a 3D nyomtatásra 26000 hozzászólást olvastam el kb.5-6 nap alatt. Nagyon szórakoztató dolog végignézni a nyomtatók törzsfejlődését!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestbuy játékok
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest