- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
FelvételFelvétel a feladótól
2019.03.06. | 14:27510632
SzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2019.03.07. | 10:00CNCAND
SzállításBejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.03.10. | 13:41Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
SzállításBejövő küldemény belföldi továbbküldése
2019.03.10. | 23:33Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
KézbesítésKüldemény postán átvehető (a címzett postafiókbérlő)
2019.03.12. | 07:26Budapest XY postadélután mehetek érte

-
csadi0011
őstag
válasz
Vasshammer
üzenetére
Nekem amúgy letapadással meg első réteggel több gondom van TPE-vel, mint a huzalelőtolással, pedig nekem bowdenes.
-
Vasshammer
tag
Sziasztok!
Megérkezett az AM8 vázam.
Vettem egy Ender 3-ast is, hogy amíg nem készül el az Anet, addig tudjak nyomtatni. A tervem az, hogy az Anetet használnám zár dobozban, flexi filamentre (a direkt extruder miatt) és esetleg a PETG-re, PLA-ra pedig ott az ender, ami eléggé tetszik eddigi tapasztalatok alapján.Kérdésem, hogy AM8-hoz való alkatrészeket nyomtathatom PLA-val, vagy próbáljak Ender-rel PETG-t nyomtatni? (van petgém) Ha utóbbi, akkor mit kéne állítgatnom Enderen?
Köszönöm
VH -
csadi0011
őstag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
A saját end scriptben kapcsold újra be a fűtést. Az nem jó?
-
blountex
senior tag
válasz
Saccco
üzenetére
Gondoltam még egyszer ránézek a mm/estepre.
Vagy egy félórát szórakoztam vele, de még mindig nem sikerült belőni. A vicc az, hogy akárhányszor számoltam ki az esteppet, egyre csak azt vettem észre hogy folyamatosan nől az érték és sose jó, míg nem kiderült, hogy a Titan extruderrel van a baj. Valamiért ha lazán hagyom, ha meghúzom, mindegy hogy állítom be, a lényeg, ahogy húzza be a filamentet van az a kis kerék görgőszerűség, na az valamiért időközönként el-el akad. Azt hiszem volt már ilyen problémám úgy sikerült megoldani hogy jól meghúztam (nem darálta a filamentet így sem), de ez most valamiért nem vált be. Még kísérletezek vele úgy is.
Ezek után kezd elegem lenni a Titanból már csak azért is veszek egy BMG klónt.... és nem csak erre a nyomtatóra lesz jó.... -
-kdM-
senior tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Marlinban:
// Travel limits (mm) after homing, corresponding to endstop positions.
#define X_MIN_POS 0
#define Y_MIN_POS 0
#define Z_MIN_POS 0
#define X_MAX_POS X_BED_SIZE
#define Y_MAX_POS Y_BED_SIZE
#define Z_MAX_POS 240Curában nyomtató beállításoknál nozzle offset, Slic3rben extruder offset.
(#14090) DrojDtroll
Slic3rben nekem ott van az end g-code, miben nézted? De a végére rakhatod:M104 Sx; Hotend temp xC
M140 Sx; Bed temp xC;Szerk: Bocsi, látom Cura. ott is ott a g-code végén a M104/M140 S0. Akkor gondolom csak post processing scripttel lehet berakni a végére.
-
2thletme2day
őstag
Üdv.
Nyomtatni szeretnék egy tárgyat ami olyan széles, hogy csak átlósan fér el a nyomtatási területen. 2-2mm marad el a szélektől szeletelő szerint. A problémám az, hogy az egész nyomtatás Y irányban előre van tolódva valamiért. Hogyan tudok ezen korrigálni? Fent van még hely az asztalon de lent már beleér a fej az ultrabase lefogatóimba. Gondolom Marlinban kéne elkövetni valamit.
-
azbest
félisten
válasz
energy4ever
üzenetére
shape duplicatorra keresve 5 dolcsi körül kapni ugyanazt a kínai cuccot, amit az a shop is árul. Sportos pirosban is
Annyiból nem jön ki saját nyomtatásban sem. Időben meg pláne, a sok-sok műanyaglap. [link] -
energy4ever
addikt
Ilyenbol nincsen valami thingiverse-s verzio?

(tisztara ugy erzem magam, mintha valami torrentes kerdest tettem volna fel...
) -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
GB pontelverős filament be is érkezett
lessetek TN-t, hátha jön. remélem megkapom a héten 
2019-03-10 13:41:00
Hungary, arrived at the processing center, from Guangzhou, China
[...]
2019-03-05 20:06:35
Departure in Location Warehouse Sorting Centre. -
HUresz
tag
válasz
Saccco
üzenetére
Nyomtattam tegnap este egy Benchy-t, le akartam fenykepezni a meloban, de otthon maradt, szoval a kep csak delutan. A gyorsulast csokkentettem, a terules sokkal szebb, de a "pattanasok" a hajofalon egesz csunyak.
Mar visszaraktam a 3.6 Curat, a beallitasokat is athuztam, ha hazaerek nyomtatok abbol is valamit, kivancsi vagyok a pattanasok elmulnak-e.
A mm/step ertekre ranezek, de elvileg atvaltottam oket, mikor a klippert felraktam.
Majd meg okoskodok rajta, csak azert duhito, mert az uj hotendel az utolso nyomtatasok a klipper elott, mar csodalatos egybefuggo felszint kepeztek, es piszok oromkodtem neki.
Lesz valami.
A Klipperes octo plugin viszont nagyon tetszik, menubol szerkesztheted a .cfg-t, kenyelmes parancsgombok, es makro lehetosegek.

Barhogyis ... jo ez a klipper, csak meg rugoznom kell rajta kicsit. -
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Kicsit 2 óra alatt. ~97×97×180mm
Igen ez még az a piros áttetsző Spectrum PETG.
A fenti kép link.
-
blountex
senior tag
válasz
Saccco
üzenetére
Tudom
Csak nagyon érdekelt mi az
Nyár elején én is megpróbálkozok a Klipperrel a Tornadon MKS Gen L-re.Nincs túl sok 0,4es nózim, ami van az is már használt, de szerintem valahol itt lesz a probléma....
Gyorsan megkéne találni a megoldást, mert a héten valószínűleg megjön az ABS+ Smart filament, aztán azzal is akarok kísérletezni. Ennek a smart-nak kevesebb hőfok kell elég a 200-230°C szemben a 235-255°C. -
bigrob
őstag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Endcode script?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Az Octoprintben és a curaban is beállítottam, hogy ne kapcsoljon ki a bed ls a hotend fütés sem, ennek ellenére mindkettő kikapcsol.
Mit hagyok ki?
-
blountex
senior tag
Néha megfeneklek a nyomtatással.... Alapvetően van mikor egy fél délutánt töltök el vele és nem jutok egyről a kettőre néha ilyenkor kicsit bosszantó a dolog. Kipróbáltam egy copper nozzlet azt hittem az a baj, de a brass-al is ugyan úgy elöjött. Valahogy képtelen vagyok most eltalálni a first layert, mert bár a purge line tök szépen lemegy, de utána egyszerűen mintha automatikusan nem a bedre tapadna hanem direkt felfelé kunkorodna a filament a nozzlera ha túl közel van akkor is ha túl távol akkor is. A babysteps amúgy egy tök jó dolog.
-
pirosvilamos
tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
A damper tárgytalan, facebookon lett

-
HUresz
tag
válasz
Saccco
üzenetére
Nekem most 2,5mm, BMG es kb 40-50cm 1.9-es kek bowdennel. De a felulet a felso retegen kozel sem olyan szep, mint marlin eseten. Nem terul ki olyan egyenletesen.
Mar van az asztalomon egy halom PA teszt "keret" egy masik rakas stringing teszt oszlop par, mondjuk Benchy-t meg nem nyomtattam. Majd talan delutan
. -
Piedon
tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Végül amit linkeltél onnan rendelted meg? Jól láttam, hogy nyomkövetés nincsen a csomaghoz németből?
-
szipipeti
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszi a gyors választ...!
-
bigrob
őstag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Ugye német rakiból sikerült?

-
HUresz
tag
válasz
Saccco
üzenetére
Amugy nekem ez az egesz nem tiszta teljesen:
Ez alapjan 0.7 korul lenne jo.
Aztan talaltam egy masik "megkozelitest" egy tetrisz format
gyorsitos lassitos, gcode-ban x-retegenkent emelt PA ertekkel. Kinyomtatod ... megnezed hol a legjobb, es megmered a magassagot, a kodbol kikeresed a mgassaghoz tartozo erteket. Ez alapjan 2,5-3,5 kozott szepseges, viszont 5-6 koruli erteknel mar csunyan alulextrudal.Meg tanulom, es emesztem a dolgot. Ha van valami tapasztalat, ne tartsatok vissza.
-
pirosvilamos
tag
Nos, az Ender 3 megrendelve, appból fizetve 49.194 JMF-ba került.
-
izisz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha dugsz rá monitort ilyenkor és a szivarvanyt latod, akkor biztosan az sd-n a fajlrendszer a ludas. Akkor mutat szivarvanyt ha nem leli a bootloadert.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Ha a Marlin tudna 25kHz PWM-et, akkor lehetne. szabvány
-
izisz
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Siman megy natur pwm 2 éren es mivel hotend hutorol volt szo, a ford. szab. sem tema talan, hisz altalaban maxon porgeti az ember, mig a hotend meleg. (Amugy a kulon pwm éren szabalyozva meg egeszsegesebb is lenne, a venti meghálálná)
-
Imy
veterán
Van aki használ 4 eres ventillátort? Az megy hotend hűtőnek, azaz csak a GND és a +12-t kapja meg?
-
Saccco
nagyúr
Azért ez elég jó feature a Klipperben:
Klipper gcode_macro
Slicers will often allow one to configure "Start G-Code" and "End G-Code" sequences. It is often convenient to define custom macros in the Klipper config file instead - such as: [gcode_macro START_PRINT] and [gcode_macro END_PRINT]. Then one can just run START_PRINT and END_PRINT in the slicer's configuration. Defining these actions in the Klipper configuration may make it easier to tweak the printer's start and end steps as changes do not require re-slicing.See the example-extras.cfg file for details on defining a gcode_macro.
# G-Code macros (one may define any number of sections with a
# "gcode_macro" prefix).
#[gcode_macro my_cmd]
#gcode:
# A list of G-Code commands (one per line; subsequent lines
# indented) to execute in place of "my_cmd". This parameter is
# evaluated using Python "string format syntax" with the command
# parameters as named arguments. For example, if one were to define
# a macro MY_DELAY with gcode "G4 P{DELAY}" then the command
# "MY_DELAY DELAY=100" would evaluate to "G4 P100". This parameter
# must be provided.
#default_parameter_<parameter>:
# One may define any number of options with a "default_parameter_"
# prefix. Use this to define default values for g-code parameters.
# For example, if one were to define the macro MY_DELAY with gcode
# "G4 P{DELAY}" along with "default_parameter_DELAY = 50" then the
# command "MY_DELAY" would evaluate to "G4 P50". The default is to
# require that all parameters used in the gcode script be present in
# the command invoking the macro. -
2thletme2day
őstag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Nálam appban ahogy beléptem a kosárba fent a banneren volt. 25$ fölött 5$ off. De így direktbe keresve nem találom sajnos, hogy be tudjam linkelni. De nem látom már én sem. gondolom azért mert lekértem.
-
Saccco
nagyúr
válasz
HUresz
üzenetére
Nem vettem észre ilyet.
Most, hogy beállítottam a PA-t teljesen eltűnt a rétegbekezdés.
Megnéztem a motorok hőfokát. A sok oda-vissza miatt gondoltam, hogy meleg lesz. Az extruder felment 45-48°C-ig, feltételezem a PA miatt. Megnézem a többit is, hát az X motor még melegebb...
Esetleg egy Slic3r?

-
-
pirosvilamos
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Azt az 5 dolláros kupont nem látom

-
2thletme2day
őstag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Szerintem ennyi pénzért német raktárból nagyon jó ajánlat. Appból rendelve és 5$-os kupont felhasználva amit az appban megtalálsz csak 169$ ami 48ezer ft környéki összeg. Kínai raktárból szokott ilyen áron érkezni.
-
pirosvilamos
tag
[Ezt] találtam most.
Ennyiért csak megéri?? -
HUresz
tag
válasz
Saccco
üzenetére
Hihi, csak azert vettem eszre, mert ilyet hasznalok, es anno ki kellett cserelni a configban.
Felraktam a cura 4.0.0 BETA-t es most eszrevettem 1 hibat, ez olyan mint amit a S3D csininalt, egy varrat a targy szelen ahol a sort emeli. Ezt nekem mindig csinalta, de csak az S3D-vel ... cura jo volt.
Az a gondom, hogy uj a Klipper, uj a pressure advance, es a cura is. Szoval tudnom kene melyik?
Nalatok csinalt ilyet a cura? -
fape
senior tag
válasz
gerleimarci
üzenetére
Én csak okoskodom, mert egyikkel sincs tapasztalatom.
Csak a tronxy-val (kb) egy idős tarantulával. Amikor vettem jó vételnek számított. Kellett rajta molyolni, mire (számomra) elfogadható eredményt produkált, cserébe sokat tanultam belőle. Azóta se bánom, hogy megvettem.Amúgy most már EU raktárból ~$190 meg van az ender3. Sztem megéri a +$50, nyomatékosan kijelentem, hogy a reviewek alapján.
Viszont továbbra is tartom, hogy a felhasználón múlik minden. Mind a kettővel lehet szépen/jól és rosszul is nyomtatni.
(#14044) Mr.Csizmás: rpi3-nak aszem 5V, 2-2,5A-s táp kell, de ha bebootolna akkor szólna miatta, hogy kevés a nafta. Egy próbát megérhet egy másik táppal.
-
Mr.Csizmás
titán
-
fape
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ma a board vagy csak a fájlrendszer a sd kártyán? Mert rpinél fájlrendszer már többször megadta magát. Sőt van egy olyan sd kártyám amiről évek óta ment a rpi aztán egyszer csak nem bootolt róla. Minden másra jó még a kártya, csak pi nem szereti. Azóta az a nyomtatóban a kártya

-
gerleimarci
aktív tag
Akkor csapjanak össze a vélemények

A Tronxy X1-ből kiindulva nem lehet olyan rossz. Az dobozból kivéve is jól nyomtatott, már amennyire egy bowdenes nyomtatóval jól lehet (#directfan). Utána kapott is egy titan extrudert. Egyébként a hotend ugyanolyan piros MK-10, mint amit a Creality használ. Ja és alapból alu extruder. Ott két dologgal volt gond. A rezonanciával és, hogy nem volt meg mindenhol a derékszög, de ezek az egykarosságból fakadnak. A Melzi lapot nem is kéne említenem, mert az enderben is ugyan az van, csak egy kicsit gyűrkésztek a formáján.
-
Mr.Csizmás
titán
octoprintesek: nektek volt már olyan, hogy megdöglött a pi ok nélkül?

-
HUresz
tag
válasz
Saccco
üzenetére
Ezt mar en is akartam kerdezni, marmint a pressure advance dolgot. Aztan rajottem, hogy direct drive-ban hajtod, en meg nem, igy a nagysagrend sem lehet segitseg.
Amugy nalam 0.33 korul lett szep, de meg kozel sem vegleges."[extruder]
sensor_type: ATC Semitec 104GT-2" ezt mar cserelted? vagy ilyen erzekelovel szerelik gyarilag?Nalam a tornadonak van epitve egy keret 2020 profilbol, ami, mint 1 bukokeret korbeveszi, gondoltam igy kicsit merevebb lesz a Z. De a klipper ugy rangatja

kis asztal is bedaral
kell vegyek olyan squash labdakat 
-
fape
senior tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Sztem ez Ender3.
De azért faramuci a kérdés, mert minden nyomtató jó annyira amennyi a használója. De dobozból "kivéve" tuti az ender a jobb. Utána hogy hogyan állítod be esetleg javítasz rajta az már rajtad múlik.
Az sztem biztos, hogy a tronxy olyan kategória amit szinte kötelező upgrade, hogy jó legyen. Sztem játszós gépnek vagy alkatrésznek éri csak meg venni. Első gépnek tuti nem ajánlanám most már, vannak jobbak a piacon, pl az ender3
-
Reggie0
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Koszi, ranezek arra is, most csak egy legutobbi Marvin forditottam ra.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Volkov
üzenetére
Így néz ki a config. (1 hónapig él a link) Egyelőre nem állítottam át a pressure advance és corner velocity értékeket.

Ezek előtt fontos minden olyat letiltani a szeletelőben, ami befolyásolja ezeket, pl. coasting, stb.
A retract értéket is csak ezek után szabad beállítani.klipper/docs/Pressure_Advance.md
(#14021) kriszo74:
A Titanium akkor jó, ha olyan anyaggal nyomtatsz, ami koptatja a nozzle-t. Pl. szénszálas, fémes filament.
Ha nagyon maszatos már a block vagy a nozzle cseréld ki. Esetleg próbáld meg viharöngyújtóval égesd le.(#14028) fape:

(#14033) pirosvilamos:
Szerintem az Ender jobb.(#14034) szipipeti:
Remélem nem hiszed el az "eredeti" árát. -
szipipeti
tag
Sziasztok!
Én ezzel szemezek, az igen erős akció miatt...
Van valakinek tapasztalata vele?
Kezdő - gyakorló, kísérletezőgépnek gondolom... -
Reggie0
titán
Ender 3-ra milyen firmwaret erdemes rakni, amiben van homegfutas elleni vedelem?
-
fape
senior tag
válasz
Saccco
üzenetére
Csak azért mert Saccco elvette a melómat, kénytelen leszek más megosztani.
Tomtopom a Tronxy X3 német raktárból csak $150
Nem egy csúcsgép de annyiért még alkatrésznek is megérheti. -
bigrob
őstag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Facebook marketplace + csoport.
Nem sűrűn adják olcsóbban mint ahogy vették, cserébe nem kell rá heteket várni mire megjön, vagy azért adják el olcsóbban mert telezuhant a tökük vele valami error miatt
(Lásd én és a Tevo Flashem) -
Volkov
senior tag
válasz
Saccco
üzenetére
Szia!
Megosztanád, hogy pontosan milyen beállításokkal használod a klipper-t?
Nem igazán tudom belőni se a pressure_advance-t, se a square_corner_velocity-t, a teszt kocka sarkai túlnyúlnak.
Illetve ezekhez kapcoslódan CURA-ban mennyire vetted vissza a retractot és az egyéb finomságokat?
Köszönöm!

(tudom, minden gép egyedi, csak hogy mégis merre induljak el)
-
eJeti
csendes tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Vagy...
Nézz körül a használt piacon, biztosan találsz valami már tuningolt gépet, olcsóbban mint az újat. Talán még segítséget is a kezdéshez...
Az biztos hogy az első gép építése közben könnyebb/fokozatosabb megismerkedni a részletekkel ...
-
azbest
félisten
hmm, ez érdekes. Nekem nem cura frissítéskor, hanem a nozzle cserekor volt ilyen élményem. A gyári tarantula nozzle-nek sokkal nagyobb gallérja volt a lyuk körül, mint az újnak. Akkor tűnt fel, hogy kevésbé keni szét és bizonyos falak közt látható hézagot hagy, cserébe viszont pontosabb.
De majd kiprónálom a kétfélével én is.
-
kriszo74
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék mostanában új extruder-t venni (nozzle) és az Alin találtam titánium ötvözetből készültet is. Van ennek értelme? És ha van, akkor mi?
Másik, hogy a régi, ráégett műanyaggal lehet valamit kezdeni? Le lehet oldani vhogy.Előre is köszönöm
Üdv. -
Imy
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Miért nem menne neked bele a 3.6-al az anya?
-
Imy
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
-
Saccco
nagyúr

SKR Pro v1.0 - STM32F4/29-180mhz CPU -
Saccco
nagyúr
Éjjel nyomtattam a Klipper-rel, elég jól mellément a Cura tippelt ideje a valóságnak...
7 óra helyett kijött a dolog 5-re.

-
Thowra123
tag
Ezért írtam, hogy csak "játszós, barkácsolós" gépnek jó.
Van egy masszív 50x50 es zártszelvényből épült gépem és egy Anet A8 am. Nem lehet őket egy lapon emlegetni
Az Anet is használható, de csak annak való aki szeret barkácsolni és tisztába van bizonyos dolgokkal (pl nem okoz gondot biztonságossá tenni, átalakítgatni). Kezdőknek pont ezért nem jó. Akartam készíteni videót az alap verzióról és moddolás utániról de annyi sebből vérzett az eredeti készlet, hogy feladtam és megcsináltam rendesen 
-
energy4ever
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha valakit erdekelne a Spectrum Stardust Blue, akkor ne lepodjon meg, ha nem olyan mint a kepen, hanem ilyen:

Kek nincsen benne sok, de viszont jol nez ki.

-
Dalee
aktív tag
Tényleg, midig akkor használtam amikor beszúrtam STL-t, és akkor kikapcsoltam a history-t.
#14002: Azért szeretném, hogy a legelső/legalsó levegőben lévő réteg szála mindíg sugár irányú legyen, azaz mindíg csak 1 cm hosszú bridge nyomtatás lenne, szemben a rectilinearral, ahol a palást érintő irányú nyomtatásánál előfordul 4-5 cm szál is.
-
izisz
senior tag
Object browser jobb klikk, Do not capture design history. Akkor elérhető a Sculpt és Mesh env.

(#14002) Dalee: Van különösebb oka, hogy alulra más külső kitöltést szeretnél? Elnézve a lehetőségeket, egyik sem bridge kompatibilis, csak a levegőbe nyomná a cifra rajzolatokat.
PE verzióban a Mesh modifier-el tudnál játszani, hogy elhitesd a progival, az nem bridge, hanem alsó réteg (talán) -
izisz
senior tag
válasz
Saccco
üzenetére
Saccco
Annyira tudtam, hogy belelátod, amit én is, de nem akartam kiírni
Kreatív volt a rajzoló, nah 
(#14003) Thowra123: Az a baj, megkapja, összerakja, okés. Majd jönnek a kérdések, "miért nem tapad, miért akad el, miért remeg, miért ráz, miért tört el, miért csíkos, miért lyukas, miért cincog, miért lötyög, kikapcsoltam jó volt még, bekapcsoltam, már nem jó, de miéééééé', stbstbstb". Ez mind elkerülhető, ha inkább gyűjt még kicsit és vesz egy kezdő fémvázas gépet, nem? Az is lehet szopópálya, de legalább a kiindulási pont már pár fokkal jobb.
Arról nem beszélve, hogy aztán a filament is költség... Nem túrkálok a buzgó hobbista zsebében, de ha már a kezdeti költségnél is ennyire faragni kell, a későbbi költségekkel mit kezd? (azért az anet se a "dobozból ki és gyönyörű modell leszed az asztalról" géptípus... számos upgrade után már használható, míg az akril bírja, de azok az upgrade-ek sem ingyen vannak persze, még ha magának nyomtatja az ember, akkor sem)
-
Dalee
aktív tag
Egy Slic3r szeletelős kérdésem is lenne.
Adott két 4 mm magas henger egymásban. Palások közötti távolság ~1cm. 2mm magasan össze kellene kötnöm őket egy sík lappal. Supporot nem szeretnék. Bridge nyomtatás elég jó lett, de a baj hogy a "top/bottom fill pattern" paraméterben hiába adom meg, hogy a kitöltés ne rectilinear legyen a sík lap tetejét a beállított pattern szerint szeleteli, de a lap alja az rectilinear (gondolom, mivel a levegőben van a lap nem alsó rétegnek tekinti a szeletelő) Van ötletetek, hogy lehetne beállítani, hogy a bridge ne rectilinear legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- AKCIÓ! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Annyiból nem jön ki saját nyomtatásban sem. Időben meg pláne, a sok-sok műanyaglap.

)
lessetek TN-t, hátha jön. remélem megkapom a héten

Csak a tronxy-val (kb) egy idős tarantulával. Amikor vettem jó vételnek számított. Kellett rajta molyolni, mire (számomra) elfogadható eredményt produkált, cserébe sokat tanultam belőle. Azóta se bánom, hogy megvettem.

poli27