- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-03-03 22:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
-
oba
addikt
A különböző anyagokat próbáltam, nem segített. Kenőanyagot is próbáltam használni, ugyanúgy szorul. Próbáltam állítva nyomtatni a menetet, szintén nem hozott eredményt. Most nyomtattam kalibrációs kockát, flow rate kalibrációt is csináltam. Itt a K érték 0,85 lett.
Az 50x50mm-es kocka X és Y irányban 49,7 mm lett. Z irányban tökéletes. Épp most nyomtatja az új kockát a módosított x-y countour compensation értékkel, még nem tudom hogy milyen lesz így a mérete. Ha jó lesz akkor megpróbálom újra nyomtatni a menetes szárat és a belső menetes korongot is. Megpróbálom majd elkérni a Fusion filet a feltöltőtől, de állítólag nála jól működik a modell, szóval esélyes, hogy mégiscsak van rajta tolerance beállítva. A videót köszi, de ezeken túl vagyok. Elég sok menetet rajzoltam már magamnak Fusionben és eddig mindig jó volt. Szépen is simán egymásba lehetett őket csavarni.
-
Pulsar
veterán
-
azbest
félisten
anno a klasszikus nyomtatóknál is sokan rakosgattak fel noctuákat, mert csendesebb, de adatlapot megnézve általában kisebb légáramúak is voltak a csendesek. Plusz az is fontos lehet, mekkora légnyomást képes adni, hogy a hűtőn képes-e átnyomni. Nem tudom hányan főzték vele a hotendjüket

-
frescho
addikt
-
icemad
nagyúr
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
-
kokokka
addikt
-
ParadoxH
aktív tag
-
Emunem
őstag
-
kavalkád
senior tag
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
-
Sketch001
aktív tag
Más gép másra. A strata nem otthoni nyomtatós hobbistaknak árul, nagyon nem
Ipari környezetben meg alap hogy csak saját anyaggal működnek kb a cuccok, mert azokhoz adnak rendes papírokat. A minosegbiztisitas meg nem olcsó buli, de kötelező már ott. Nem fér bele nekik hogy random kínai petgcf az valóban tudja e azt ami rá van írva vagy sem... Lásd nemrég lezuhant kisrepulo amibe valami kiállításon vettek egy airduct-ot, és papíron 105 fokon kellett volna legyen a gtt, ehhez képest 60 fokon elfolyt utólag a teszteken... [link] Ezt ipari környezetben úgy hívják hogy millió dolláros per, és az nem vicces.
Maga a technológia kéne otthonra, nem zavar ha áztatni kell akár, ha megfizetheto és használható a végeredmény. Az fdm is ilyen volt, lehet ezek is beesnek 10 év múlva hasonló szintre
-
kavalkád
senior tag
szvsz nem releváns hol voltak, valahonnan el kell indulni minden cégnek, csak az számít most hol vannak és meglátásom szerint ügyesen eltanulták másoktól a szakmát, sőt van amiben már őket koppintja más, lásd beépített szárító funkció a filament tárolóba.
a supportról nincs tapasztalatom, de lehet az ő usereik is megkapják ugyanazt amit a Bambu nyújt, passz. a Bambu trendet teremtett a megoldásaival, az Anycubic meg ügyesen lemásolta, a belépő szektorban már nincs semmi előnye, az S1-et is csak bekapcsoltam, elkalibrálgatta magát és azóta olyan minőséget nyomtat ami nekem varázslatszámba megy az Elegoo Neptun után, ahol minden nyomtatás előtt kalibrálgattam vagy 10 percet
én az árakat néztem amikor váltottam és nem bántam meg a Kobrát, nem tudom, hogy hobbi nyomtatásra mit tudna extrát nyújtani a Bambu ami nekem hiányozna és megéri a kb. dupla árat. -
Imy
veterán
-
Joshi
titán
Én a Bambu P1S nyomtatási minőségétől nem estem hanyatt. Nem mondom hogy nem jó, de messze nem tökéletes. Ezt a minőséget a végén már egy Anycubic Kossel Deltával is hoztam, persze a delta nyomtatók saját hibáit hordozva. A Bambu "ököszisztéma" tetszik nagyon, meg hogy mindent is lehet hozzá kapni, habár ez utóbbi ma már igaz minden más gyártóra is.
-
kokokka
addikt
Értik, hidd el. 3db Anycubic-om van itthon, mindegyik hibátlanul teszi a dolgát. Nem ezer dolláros kategória persze. Sőt, a resin nyomtatóm is Anycubic, és ha én nem cseszek el valamit, akkor egyik sem fog. Az, hogy a mai világban ki kiről koppint meg már qrvara nem téma szerintem. Még átgondolom de lehet, hogy jön az új gépük is.
-
syler123
veterán
Azért a P2S-nél még vannak gondok, amik remélhetőleg javítva lesznek.
-
katyilkadr
tag
-
katyilkadr
tag
-
kavalkád
senior tag
mi a legegyszerűbb módja a multicolor-os tárgyak összerakásának a slicerben?
ezt a kulcstartót 4 külön kompiban terveztem meg, majd bepozícionáltam őket, de amikor betöltöm a slicerbe akkor mindet középre teszi és "ledobja" a platere, kusza lesz, ráadásul nem jöttem rá, hogyan lehet egy tárgy Z kordinátáját megemelni, hogy a levegőben legyen, a VECTRA felirathoz pl a többit kellett lenyomnom a plate alá majd grouppolni, úgy sikerült csak elérnem hogy ott legyen ahol kell.vagy már eleve máshogy kellene megterveznem?
itt van pár kép, hogy jobban érthető legyen miről bugyogok.

-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
-
kokokka
addikt
Én csak sprayzem napokig, hetekig. Nem törlök semmit sok nyomtatásig. Amikor már tényleg látszik a lapon, hogy sok rajta a felgyülemlett ragasztó, akkor kap egy IPA/víz mixes tisztítást. De általában 2-3-4-5 nyomtatás alatt nem is sprayzem újra a lapot, mert felesleges, tapad ahogy kell. Csak akkor inkább, ha kissebb dolgokat nyomtatok. Ez a spray-t olcsó is, gazdaságos is, tökéletesen teszi a dolgát.
-
kavalkád
senior tag
ja, az utalványra bevátható pontok, valóban. nem hajtok rá, a MakerWorld-ön jött egy üzenet amiben kérdezte valaki tudnék-e profilt feltölteni hozzá, de nincs hozzá tudásom eszközöm ezért dobtam be ide a kérést. a többi tervet is anélkül töltöttem fel, aztán néha jön valaki és felteszi hozzá a profilt.
az a rádiusz valóban nem lett szép kinyomtatva, csak azért kellett, hogy amikor leforgatom akkor az él ne akadjon be a fix darabba, valóban elég lenne egy letörés, ahogy mondod.
a fix részt azért "állítva" terveztem/nyomtattam, mert ha úgy csináltam ahogy a terveden látni letörtek a forgástengely fülecskék amikor összepattintottam, állítva meg úgy fut a "szálirány", hogy flexibilisebb maradt. persze lehet csak a hőmérsékletet/hűtést nem találtam el rendesen.
köszi, hogy foglalkoztál vele, töltsd fel nyugodtan, főleg ha pontot is kapsz érte, ha kell hozzá igazoló kép, hogy kinyomtattad akkor küldök holnap.
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
-
libyati
csendes tag
-
Sir81
senior tag
-
Sir81
senior tag
-
Sir81
senior tag
Ragasztót sosem használtam egyik pla-hoz sem. Itt sem kellett annó mikor megvettem és frissen nyomtattam. Ha a tapadás gond akkor miért nem a teljes felületén produkálja ezt és igen nem mindig a tálca ugyanazon területén nyomtattam. A bed hőmérséklete sem szorzott osztott. Az utolsó amit javasoltál ki lesz próbálva csak sajnálom rá a pluszt úgy hogy mint írtam korábban semmi gond nem volt...
-
azbest
félisten
Nem a ház konnektorainak földelésére gondoltam, hanem a gép elemei közt nincs fémes érintkezés, ami statikus feltöltődést és amiatt anomáliákat okozhat.
Ezeknél a nyomtatóknál 24 voltos rendszer van. A tápegység fémháza pedig rá van kötve a földesére. Szóval lényegében azt kell nézni, hogy van-e kapcsolat a táp fémháza, a gép vázszerkezeteinek különböző pontja közt és a motorok háza közt. Erre a legegyszerűbb a multiméter sípolós szakadásmérő módja. Tehát nem kell 240 voltos részbe nyúlni egyáltalán, be sem kell kapcsolni közben a gépet.
Az ender3 v2-esemen a layershift kapcsán, miután már több komponenst oda-vissza cseréltem és mégis megtörtént, akkor találkoztam a net eldugott végén a statikus feltöltődés hibával és a régebbi kommentembern linkeltem is az egy fennmaradt hivatalos creality videót a földelés jobbításáról
Nálam a megmagyarázhatatlan layershiftet megoldotta.Nálam például az, hogy levettem a levegőt akadályozó lemezt az aljáról a tápegység alól, azzal egy földelési kapcsolatot kivettem. A gyártó egyébként a Z tengelynél gondolta csak problémának a műanyag tartó miatt és még a táp felcsavarozásánál mutatott fogas alátétet, hogy a festéken át a váznak is jó földelése legyen. De ahogy méregettem több ponton is találtam olyat, ahol a festék szigetelt és a csavaron át nem ment át a földelés. Plusz a többi motornál sem volt az igazi.
Csak nem midegyik alaplap változatuknál okozott ez látványos problémát. De logikusan hangzik, hogy gondot okozhat, ha fel tudnak töltődni statikusan részei a gépnek. Nálam a statikus kisülés elrántotta egy steppel a motorokat, de csak nagyobb tárgynál dörgölőzött a kábelharisnya a Z motorhoz annyira, hogy minden alkalommal beüssön.A régi teljesen átmoddolt tevo taranulámnál volt hasonló effekt, ami az ő képén látszik. De nekem nem spirálisan, hanem layerek közt volt különbség egyformán minden oldalon. Nála mintha spirálisan körbemenne az interferencia. Azt hiszem sosem jöttem rá a tevo masinánál, hogy mitől van. Mostanában nem használtam, újra be kéne üzemelni

#51698 fuze
jól értem, hogy a Z tengely kapott szintén szíjat? Csak mert ha a Z nem mozog layeren belül, akkor x y és extruder felöl jöhet az egyenetlenség. Az extrudernél a műanyagszál is okozhatja. Esetleg tégy próbát másik tekerccsel is, hátha a szál vastagsága változik.Bár végülis, ha az asztal valahogy úgy ferde, hogy részben jobban öszenyomott layerrel kezd, az is hathat későbbi rétegekre is valamelyest, Bár inkább a vizszintes felületeknél látványosabban, nem a falon.
Z tengely csak egy oldalról van, vagy dual Z? A két oldal közti interfernecia is esetleg valamit bezavarhat. Nagyon sok dolog lehet

-
Sir81
senior tag
-
Bici
félisten
-
Bici
félisten
-
LouiS22
veterán
-
Imy
veterán
-
Vesa
veterán
"A solid workshöz biztosan van diák verzió is és van ingyenes otthoni felhasználóknak is csak nem verik nagydobra."
Egy "Solidworks for Makers" verziót találtam, évi $48 az ára hobbi célra (havi 4 dollár, nem tétel). És tudja a dark módot! Be is húzom! Köszönöm az infót, nem halottam még a SolidWorks-nek erről a verziójáról.
Norbi46
Igen, közben én is úgy látom, hogy sajnos nem tudja. -
Flashback
veterán
-
Scallion
senior tag
-
Vesa
veterán
-
Scallion
senior tag
-
Astroboy
őstag
Tetszik, hogy:
- többféle anyaggal üzemel, és mivel zárt a filatartó, így könnyedén tartja a 38 fokot,
- a fúvóka kopásától nem kell tartani, mivel a rendszer teljesen önregeneráló,
- a flexibilis anyagelőkészítőnek köszönhetően kizárt az eltömődés, de ha mégis megtörténik, a fúvókatörlés teljesen automatikus.
-
kokokka
addikt
-
kavalkád
senior tag
-
syler123
veterán
-
NF-
aktív tag
-
katyilkadr
tag
-
katyilkadr
tag
-
Astroboy
őstag
Értem, köszi a választ!
No.2: Többször és több helyen említik, hogy mennyire fontos ügyelni a filament nedvességtartalmára.
Azt látom, hogy pl. Anycubic-nál van erre az ACE Pro kiegészítő masina, de más gyártóktól miért nem találni ilyeneket?
Otthoni eszközökkel ti hogyan és miképp oldjátok meg a szárítást?
Jól gondolom, hogy megfelelő műszer híján csak a nyomtatáskor tudom megállíapítani, hogy túl magas a filament nedvességtartalma? -
katyilkadr
tag
-
Astroboy
őstag
Sziasztok!
Még csak ismerkedek a témával, cikkeket / teszteket olvasok + videókat nézek, így próbálom eldönteni, hogy a közeljövőben milyen nyomtatót vegyek. Ebből kifolyólag előre elnézést kérek ha hülyeségeket kérdezek, mert tuti lesz pár. (igaz egyik cimborámnak műanyag fröccsöntő üzeme van, azt már látom, hogy ez a nyomtatósdi nagyon más világ.)
No.1: Azt értem, hogy egy sima alap PLA filamentnek megvannak a felső sebesség határai, de most megfordítanám a kérdést: ha nincs más otthon készleten, akkor a high speed PLA-val lehet lassan is nyomtatni?
ptesza: A puli cuki lett.
-
katyilkadr
tag
-
Joshi
titán
Ráadásul a 350 C°-os hotend és a 120 C°-os bednek sincs túl sok értelme. Na jó a 120 C°-os bed hőmérséklet hatékonyabb lehet kamra fűtésre, de kb ennyi.
Ami nekem a Qidiben nem tetszik, az a Z-tengely két orsós megoldása. Általános iskolában tanultuk, hogy egy síkot 3 pont határoz meg, ugye a 4 pont már túlhatározás, a 2 meg kevés. Anycubic is ugyan azt a 3 pontos orsós megoldást használja a Z-tengelyre mint Bambu. Bevált és teljesen jól működik, ha valóban sík a bed. Nekem nagyon fura.
-
ParadoxH
aktív tag
-
ParadoxH
aktív tag
A reklámozásnak? Nem igazán. Facebookon felkerestem 15-20 oldalt. Olyanokat nyelvűeket is amelyek rühellnek angolul beszélni. Amúgy pedig a román kollégák hozták a legtöbb boostot. Kétszer annyian vannak mint mi
A spanyol fb csoportok is jók mivel 200k felhasználói bázisúak gyakran. A facebook-al pedig vigyázni kell. A spam et hamar felismeri és a linkeket nem engedi közzétenni. Ezt is meg lehet kerülni short url oldalakkal. A mw. fórumain is azt ajánlják, hogy keresd meg a célközösséged reklámozással ha fel szeretnéd futtatni a modelljeidet.
Ebbe a részébe most keztdtem kicsit bele, más tippeket is szívesen várok ha van és ami ingyenes
-
Flashback
veterán
-
Emunem
őstag
-
NF-
aktív tag
Készítettem: https://makerworld.com/models/1108410
Majd később a többit is megcsinálom. -
NF-
aktív tag
-
kokokka
addikt
-
Petikeje
tag
Szia, köszönöm. Nekem mindenfelekepp hasznos amit írtál, de akkor továbbfűzöm a kérdést: ha a szeletelő jelzi ezzel a lilával, hogy oda kellene support, akkor kapcsoljam is be, mer szétesik a maciarc, vagy ha kitapasztalom, akkor vannak esetek, amikor elhagyható?
Másik: ha lekicsinyitem a modellt, és csak a kerdesest részt nyomtatóm ki, akkor így tudom tesztelni, hogy fog viselkedni a nagyobb modell, vagy pont a lényeget veszem el? (Így belegondolva valszeg nem működne a teszt kicsinyitessel) -
fecke78
senior tag
-
Imy
veterán
-
JulianSinulf
őstag
-
Norbi46
aktív tag
-
H2o-pok
senior tag
Persze tudom. Csak arra voltam kiváncsi hogy 1db réteget lehet e törölni egy tárgyból. Jelen esetben a 35 rétegből a 33 ast. Vagy csak vágással kivágni ezt az egy réteget majd a maradék 32 és 34-35 öt összeilleszteni. A legfelső 34-35 ös rétegben felirat van. De a problémám a 33 as réteg ami szerintem hibás, mert abban is van van már sok betű maradvány, ráadásul már az egyik fedőréteg is. Ezt kellene törölni.
-
fecke78
senior tag
-
smithsys
senior tag
-
ParadoxH
aktív tag
-
katyilkadr
tag
Köszönöm! Érthetően leírtad. Eszerint a beállított sebességhez mindig állítani kell a vsh-t is? A saját gyártású filamentemhez a petg profilt vettem alapul azt állítgatom át. A seb. 200-300 között van "előbeállítva", a vsh 12. A pet-et csak max 50-el lehet nyomtatni akkor a vsh-t állítsam 4-re, ennyit számítottam ki a képlet alapján? Eddig nem állítottam rajta semmit. Az alapkérdésem is az volt, hogy a magasabbra állított vsh-val a kelleténél több anyagot fog kinyomni, mert eddig nem tapasztaltam ilyesmit. Csak a sebességet, meg a flow-t állítgattam, meg az alap paramétereket
?
Sok kalibrációt nem csináltam, mert szinte elsőre működött amit belőttem. -
smithsys
senior tag
-
katyilkadr
tag
Érdeklődöm! Nekem még nem tiszta ez a volumetrikus sebességhatár téma. A qidi q1 pro-nál petg-re 12-re van állítva. Hs petg-vel 300-400 m/s között "tekert". Most egy buta kérdés következik. Ez nem úgy működik, hogy beállítom jó sokra, mondjuk 32-re, és a beállított sebességre az extruder annyit nyom amennyit akar, vagy amennyi szükséges?
-
Bubukain
senior tag
-
Bubukain
senior tag
-
fecke78
senior tag
-
pilu01
senior tag
-
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
-
Joshi
titán
PLA/PETG-et nyomtatás után a szálat mindig kihúzom az AMS-ből, mert nekem eddig mindig beletört és én se akarok szerelni. Amióta így csinálok soha nem volt bajom semmilyen anyaggal. Az ABS/ASA-t nem húzom ki, azok még nem törtek bele. Természetesen a hengereket az AMS-ben hagyom. Ha esetleg törik néhány centi (20-30cm) azt lecsípem és kész. Hozzáteszem szigorúan PLA/PETG-nél szokott ez előfordulni, mármint hogy törik. De szárítani soha nem szoktam. Az a röhej, hogy Aliról megvettem a vákumos zacskókat, de még a mai napig nem jutottam oda, hogy belerakjam a filamenteket. Kiveszem és nyomtatok belőlük. Biztos minden anyaggal szerencsém van, nem tudom.
-
sgery
őstag
-
poli27
Topikgazda
-
JulianSinulf
őstag
A gond inkább az, hogy a PLA nehezen tapadt a PETG-hez és nem adott egy szép felületet, ezért a PLA-ra nyomtatott PETG réteg sem lett az igazi. Ezért használtam két réteg PLA-t.
A beállítások stimmelnek. Amit még megtehetek, hogy átállítom a mintázatot. Bár erre eddig csak az interfészen találtam lehetőséget. De ott is lehet próbálkozni. Alapértelmezetten koncentrikusan nyomtatja.
Az lenne jó, ha az interfész alatti 1-2 rétegnél olyan egybefüggő felületet nyomtathatnék, mint az interfész. Jelenleg a támasz 2 mm-es közökkel rendelkezik és ezt a részt kell áthidalnia a másik anyagnak, mikor készíti az interfészt. De erre nem találtam beállítási lehetőséget. A támasz térközét nem akartam csökkenteni, mert az növeli a támasz anyagszükségletét.
Öblítéssel biztos, hogy nincs gond. Amivel a PLA-t nyomtatom, az még más anyagot nem látott. Más színt sem még eddig. Amivel a PETG-t nyomtatom, az meg már jó sok PETG-t kitolt magából. -
JulianSinulf
őstag
Az ágy két oldalán egy-egy ürítő tálca megoldaná. Mielőtt bemegy nyomtani, lehúzza egy törlőn, hogy biztos tiszta legyen.
Persze itt is meglenne az, hogy csak nagy vagy sok tárgy esetén lenne igazán időtakarékos a dolog, ahol a nyomtatási idő legalább annyi, mint a színcsere ideje.
De már két szín/anyag is több lenne, mint egy.
A nyomtató méretét mindenképp megnövelné. Vagy az ágy mérete csökkenne. Ez egyértelmű a technológiából adódóan.
A selejt anyag mennyiségét akkor lehetne csökkenteni, ha nem fejet cserélne, csak hotendet az extruder után. Ez helyet is spórolna. És nem az AMS-ig lenne visszahúzva a szál, csak az extruder elejéig. Mondjuk ezt eleve a Bambu is megléphette volna. Igaz, ez plusz 3 cső a kábelkötegen és esetleg némi extra érzékelő. -
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Nem kell vitázni. Kettő darab van itthon napi használatban. A filamentre is válaszoltam, a max 100as sebességgel meg tévedésben vagy, de nagyon. Ezt nem is értem honnan szeded. Bármilyen márkáju tekercset is használok, kiváló minőségben nyomtat a saját profiljaival. Csak az mondja amit te, akinek még sosem volt Anycubic-ja. Természetesen a K3-ról beszélek, más tipusával nem találkoztam még. Tudom, hogy jó a Bambu, de itt olyan sevinizmus van az irányába, hogy minden mást leszóltok. Részemről ennyi.
-
kokokka
addikt
-
Joshi
titán
"a komolyan gondolod akkor Bambulab X1 combo most a legjobb vétel."
Ezzel vitatkoznék, mert a P1S Combo most 800€ ami 450€-val olcsóbb és kis túlzással gyakorlatilag ugyan azt tudja. Én még ~1000€-ért vettem pedig akkor még nem volt ennyire szar a Forint.
Fontos, hogy Bambu oldalán az End-of-sale fülre kell menni és onnan berakni a kosárba. Ja és értelem szerűen az EU-t kiválasztani. -
RicsiSuly
aktív tag
-
bigrob
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
bigrob
őstag
Az a bajom, hogy amit ajánlasz az akkor lenne jó, ha egy build platenél nagyobb tárgyat szeretnék kinyomtatni.
Nekem viszont ezen a modellen volt egy oversized fej ami ezen a rugós biszembaszomon állt, és szerintem az volt a legegyszerűbb hogy kivágtam hengerre a helyét, hagytam annyit, hogy a bütyök még a modellbe érjen és így gondoltam, hogy kivágom boolean-nal.
ZS tervnek csináltam egy kocka objectet ami egy leheletnyit nagyobb mint a bütyök, nagyjából bepozícionáltam a helyére és azt engedte kivágni ugyanezzel az elgondolással..
1 óra múlva kiderül, hogy jó ötlet volt-e...
Kollégám minden nap kiégetem, hogy a fejét rárakom valami butaságra..

Ma hula dancer-t kapott, lehet lassan fel is mond ha így haladok..
-
poli27
Topikgazda
-
sonny007
tag
Rendben köszönöm szépen ha aktuálissá válik akkor jelentkezem. Körülbelül 1-2 hét. Egyenlőre még nézek pár teszt videót hátha még jobban elbizonytalanodom.

De azt hiszem nagyon nehéz lesz dönteni mert a Bambu Lab nagyon szimpatikus csak a kicsi A1 mini (ami árban jobb lenne annak kicsinek vélem a nyomtatási felületét) az A1 nyomtatási felülete már megfelelne (és ahogy nézegettem a nyomtatók többsége kb ekkorába tud, jobb lenne csak ott az árát sokkalom.) Amúgy még ezt a 2 típust néztem amivel "szemezek" és árban is olcsóbb lenne:
Creality 3D Ender 3 V3 KE
ELEGOO Neptune 4 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
). Ráadásul már a belső mérete is passzol az AMS lite-hoz.
poli27