Hirdetés
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
Kicsit hajlandó vagyok emelni a kereten, max 180k-ig (itthoni ár) milyen nyomtatót ajánlanátok?
Bambu A1 - 132.605 - 3djake - sima, AMS nélküli
Creality K1C - 177.300 - Alzán most pont akciós.Kicsit tartok a Crealitytől, mennyire egyszerű a karbantartása egy ilyen corexy-nek az A1-hez képest.
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
ParadoxH
tag
Szépen megy ez a markeronline-os piac. 50kg filamentet vettem 35 centért
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Warton
őstag
Sziasztok!
Helloweenre akartam sakkot nyomtatni, kicsit elcsúsztam tudom , de mindegy. Szóval az összes bábuval minden okés, viszont a ló kifogott rajtam. A lónak a szája folyamatosan leesik. Balról az első volt az első próbálkozás, amit nyomtatás közben megszakítottam, azért nincs meg a feje búbja. A második próbálkozás volt a jobb oldali, ott az oldalára fektetve próbáltam nyomtatni, viszont ott a sok támaszanyag miatt a nyomtatás felülete nem az igazi, viszont jól látszik, hogy kb. minek kéne lennie.
Középen a harmadik próbálkozás, amit újra a talpán próbáltam nyomtatni, ugyanaz lett mint az elsőnél, leszakadt a szája.
Nyomtató Ender3 valami, slicer: prusca. A nyomtatót, PLA-t én kizárnám a hibafaktorok közül, mert az egyes nyomtatások előtt és után is volt tökéletes más modell. Tehát marad a modell vagy a szeletelő. Én az látom, hogy a modellel az a probléma, hogy a lelógó lószájat a támasztéknak kéne megtartania, amíg össze nem nyomtatódik a testtel, ami úgy tűnik, hogy nem elég. Tudtok-e valami olyan beállítást a szeletelőben, ami ilyen esetben tudna segíteni? Az oldalán történő nyomtatás nem opció, mert nagyon csúnya a felület.Vagy vágjam le a fejét, nyomtassam ki külön a fejét, külön a testet és ragasszam össze? Mondjuk ezt se szeretném annyira.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Warton
őstag
válasz peugeotmate #48109 üzenetére
És kétszeresére van növelve, azt nem írtam az előbb.
-
Joshi
titán
válasz Warton #48108 üzenetére
Pont az ilyen eseteknél amikor utólag ér össze egyes részei a modellnek, nem annyira előnyös az asztalrángatós nyomtató. Főleg ha a támasz vékony és tud mozogni. Azt tudom javasolni, hogy csinálj minél erősebb támaszt, és a nyomtatási sebességet vedd vissza amennyire csak lehet.
-
Warton
őstag
Megpróbálkozom a sebesség visszavételén, mondjuk most is max 40-el mehet.
Nézegetem ezt a prusaszeletelőt, találtam egy olyat, hogy burkolat a támasz körül:
Lehet ezzel próbálkozom még, mert az látható, hogy a támasz omlik össze.Viszont még egy dolog, hogy a leírásban ír egy olyat, hogy: "union overlapping volumes enbled for printing" ez vajon mit jelenthet? Nem tudom, hogy az én Enderem ezt tudja-e?
-
daninet
veterán
Épített már itt valaki olyan nyomtatót amin 4 független Z tengely motor van mgn sínnel?
Érdekelne milyen megoldásokat használt a bed csatlakoztatására és a szoftverreMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
ParadoxH
tag
válasz daninet #48114 üzenetére
A Sovol SV08 eleve ilyen - ráadásul olyan áron, hogy az a magánszemély aki nem Kínában ügyeskedik, nagyon nehezen rakja össze ennyiből. Azt esetleg érdemes megnézni. Nézz szét a hivatalos github oldalán.
[ Szerkesztve ]
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Vesa
veterán
PETG Clear típusú filamentel nyomtatható 2-3mm vastag lap, ami hasonlatos az átlátszó plexihez? Ha igen, van valami trükkje amire érdemes figyelni, vagy a beállításokban valami speciális esetleg?
Az anyag nyilván teljesen más lesz, de nekem az is elég, ha a fényt legalább részben képes annyira "vezetni", mint a plexi lap.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
daninet
veterán
válasz ParadoxH #48115 üzenetére
Nekem van már egy core xy nyomtatóm amit én építettem és sok darabját én terveztem. Nyilván vitatható de szerintem jobb nyomtató mint az SV08. Ez kialakításban a prusa xl-hez hasonlít (árában is ), a tárgyasztal megy lefelé. A tárgyasztalom egy nagy cnc mart alumínium ami elég nehéz és a két menetes orsót elég keményen koptatja, 4 kell belőle. Már összeállt a fejemben a dolog csak érdekelne pár megoldás mert nem nagyon láttam ilyet részletesen csak videókon itt-ott távolabbról, mindenki a voront másolja (a sovol is egy olcsósított voron másolat) ahol az egész gantry mozog.
Az elképzelésem annyi jelenleg, hogy veszek 15mm csapágy golyókat és hegesztek rájuk 5mm menetes szárat. Ez a 4 rögzített gyolyó mozog majd függőlegesen a 4 tengelyen és egy megfelelő negatív perselyre ülnek fel a tárgyasztal aljához rögzítve. Csak attól tartok, hogy megáll 3 ponton is az asztal és előfordulhat, hogy az egyik sarok lebeg. Ezért érdekel, hogy milyen megoldást használtak esetleg mások ahol a lebegés nem alakulhat kiMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Úgy kell szeletelned, hogy párhuzamosak legyenek a vonalak. Az egész tárgy egy rectilinear kitöltés kell legyen és a kitöltés iránya sem váltakozhat rétegenként. Tesztelned kell különféle hőmérsékleteket és sima felületű tárgyasztalt kell használnod
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
szabieable
aktív tag
-
bigh
csendes tag
Tisztelt uraim,
Egy ideje már nyomtatgatok kissebb nagyobb sikerrel. Eddig nem igazán találkoztam olyan problémával amit kis olvasgatás útján ne lehetett volna megtalálni de most nagyon elakadtam.
ASA nyomtatás témakör.
"Táblácskákat" (180x200 méretben) próbálnék nyomtatni kültérre ezért esett az ASA-r a választás.
Nyomtatás első réteg minden nagyon szuperül halad viszont valahol a 25. rétegnél az alsóbb rétegek hűléséből fakadó zsugorodás a jól tapadó pei miatt olyan mintha engedné felvállni a peit a mágnestől. így a négy sarkám megemelkedik a nyomtatásés a felső rétegek vizuálisan botrányos felület minőséggel készülnek el.
A pei egy oldalas gyári ELEGOO a gyári mágnesezéssel.
Az asztal és a kábelmegtörés gátló kialakítása miatt iratcsipeszelés nem vált be mint rögzítés. Bár nem is törtem nagyon a fejem rajta mert ilyen mérvü zsugorodásnál meg ha a PEi nem válik fel akkor félek, hogy a PEI-ről a tárgy fog felvállni ami nagyobb gond lenne.
De alapvetően az volna a kérdés, hogy találkozott-e már valaki akárcsak hasonlóval.
és szerintetek létezik -e erre valami jó megoldás.
Bármi olyan beállítás ami csökkentené a zsugorodás mértékét.Most 100°C-os tárgyasztal fátéssel és 260°C-os fúvókával megy (eddig kissebb más alaku tárgyaknál ez nagyon jól bevált.)
Jah természetesensátorba nyomtatok a sátor hőmérsékletet csak a veszteség hő növeli így nyomtatás közben olyan 35 - 40 °C -os értéket képvisel.bárkinek bármi ötlete van ne tartsa magában.
BigHLO
-
katyilkadr
csendes tag
Sziasztok! Elakadtam, kihúznátok a "kátyúból". Freecad-ben hogy lehet egy kész tárgyat kettévágni, majd összeilleszteni? Part módban már sikerült tárgy hozzáadása, majd kivonással kettévágni, de nem tudom elforgatni, mert még mindig egy tárgyként kezeli a két darabot. Nem tudok rájönni, hogy válasszam ketté.
-
daninet
veterán
válasz katyilkadr #48131 üzenetére
csak egy tipp bár tudom nem biztos erre vágysz: prusa slicer (és az összes slic3r) tud tárgyat elvágni és még összeillesztéshez bütyköket is rárakni. Lehet egyszerűbb a szeletelőben megoldani
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz szabieable #48129 üzenetére
a trident megoldása tetszik. a Hevort nagyon overkill jóég
-
katyilkadr
csendes tag
válasz daninet #48133 üzenetére
A problémám az, hogy elbaxtam a tervezést, középen kettévágnám, 180 fokkal elfordítom, majd összeillesztem, és egyben kinyomtatom. A slicerben való darabolás, majd nyomtatás után összeillesztés az megy. Valójában egy óra alatt újratervezhetném, de több viszonylag bonyolultabb tárgy is van a listámon. Hajlamos vagyok elszúrni a tervezést, egy 3-4 órás munkát nem szeretnék újra, vagy akár többször is végigkínlódni.
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
válasz katyilkadr #48136 üzenetére
Akár az is jó lenne, ha a slicerben kettévágott részeket elforgatva ismét össze lehetne illeszteni, de az se működik, legalábbis nekem nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
bigh
csendes tag
-
daninet
veterán
Azt nem írtad milyen nyomtatód van. Van egy egészséges limit amit elbírnak a nyomtatók főleg ha az elektronikát nem tudod a fűtött téren kívülre rakni. Illetve a hotend hűtésének is sokkal jobban kell dolgozni különben heat creep miatt dugulásod lesz.
Meleget nyilván valami melegítő szerkezettel lehet csinálni, ez lehet egy ventilátoros melegítő vagy amit sok nyomtató használ az sima fűtőszálas cucc. Esetleg a tárgyasztallal felfűtöd előre a sátrat egy jó fél órát. Az is segít ha a tárgyhűtést minimimra veszed, nyilván ilyenkor bridge/overhang lehetősége némileg korlátozottabb[ Szerkesztve ]
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , minden infót szeretnék tőletek mint felhasználóktól megkapni a bambulab P1S gépről és hozzá kapcsolódó AMS-ről is . Gondolkodom ilyen szett vásárlásán.
VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X , Galaxy S20 ultra 5G
-
bigh
csendes tag
válasz daninet #48139 üzenetére
elegoo neptune 4, gyári sátorban van. Nincs gyári adat sem arról mennyi a max működési hőmérséklete (mármin amin a készülék üzemeltethető.) de árulnak hozzá sátrat szóval nyilván nem 30°C.
Nyilván tudok fűtő eszközt keresni viszont bevált eszközről tippet szívesen fogadok ha van ilyen.
Tárgyasztal veszteséghője kevés ehhez sajnos.Kösz.
BigHLO
-
ptesza
senior tag
válasz BPéter1984 #48140 üzenetére
Ne sokat várj nem tart örökké a BF. Nem kell venni hozzá semmit pluszban csak egy csomó filamentet. Minden hasznos infót megtalálsz ebben a topikban. A teljes végig olvasást nem javaslom. De ha vannak konkrét kérdéseid akkor soroljad őket és itt sokan vannak akik szívesen megválaszolják majd.
-
BPéter1984
tag
válasz ptesza #48142 üzenetére
A gépet mindenki ajállja ezt vettem észre , viszont az ams-ről ezt is azt is hallottam , ezért lettem bizonytalan egy kicsit. Plusz ki milyen filamentet és honnét ajáll hozzá legalább kezdésnek PLA , PETG .
VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X , Galaxy S20 ultra 5G
-
Guba4
tag
Valaki le tudná nekem írni lépésről lépésre mit kell tennem, hogy tudjam frissíteni a Moonrakert? Sajnos teljesen hülye vagyok a linuxhoz.
-
gazsintaor
csendes tag
Sziasztok!
Anycubic Kobra 2 Neo vélemények?
Első nyomtatónak javasoljátok?
Használt/új?Nem csúcsminőséget várnék hanem kipróbálni milyen ez a világ aránylag kisebb pénzből.
-
5leteseN
senior tag
ITT is bele húztak a Black Friday őrületbe, 200-250€ között már 320x320+320-as méretet lehet nyomtatni vele, és +40€ körül házat is adnak, ha kell!
Ezzel az ELEGOO-val milyen tapasztatok vannak?
Kiegészítés: a házat az Anglia-i (UK) gyártói-oldalon látták a szintén (3D-nyomtatással) fertőzött ismerősök.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Én linux felhasználó vagyok, de nem használok klippert, szóval ennek függvényében vedd számba amit mondok.
A git hiba arra utal, hogy a repóban az adat eltér és újra kell klónoznod mert módosításokat hajtottál végre manuálisan és eltérés van a repó és a lokál között. Sajnos git nem tudja a különbségeket kezelni, vagy ujra kell klónozni vagy ignorálni a klónozást és a meglévőt lefordítani. Két opció van ha klónozás mellett döntesz, git hard reset vagy git fetch origin.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
bigh
csendes tag
válasz 5leteseN #48147 üzenetére
Szia,
én elég régóta nyúzok egy neptune 4-et PLA, petg hibátlan. megfelelően pontos nagy gond sose volt vele. de azért odafigyelős néha ezt azt kell vele babrálni (kilazul visszahúzni ilyesmi) alapvetően filamentjük is olcsó és szerintem elég erős középmezőny. prusával is generic beállításokkal simán megy.
amúgy ha Neptune és nem idegenkedsz a mod-októl akkor Opennep4tune -ra érdemes ránézni. nekem is az van rajta és nagyon baba. sokkal fejlettebb mint a gyári klipper és folymatosan fejlesztik még mindig. Mondjuk ez esetben meg kell tanulni, hogy kell 0-ról egy jó filament profilt belőni mert alapból csak pla petg van de ha ez nem megy a gyári cura-val szeletelt tpu és kissebb asa abs is jó lesz vele. nagyobb tárgyakra utóbbi két anyagot nem ajánlom ezzel a nyomtatóval.ps.: bőven pariba van creality-minőséggel csak kissebb a hype.
[ Szerkesztve ]
BigHLO
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- LEGO klub
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen egeret válasszak?
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Projektor topic
- Anime filmek és sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Baldur's Gate 3
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest