Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
válasz poli27 #47151 üzenetére
hát ezaz, hiába van ams-em, dryboxnak használom
Fél kg pva 14000 Ft.
Egy komplex objektumnál tree supporttal elhasznál 5 g-ot supportnak és közben kukázik 350 g anyagot, hiába csak a köztes rétegre használod. Ha nem lenne ürítés, akkor a fél kg anyaggal is nagyon sokáig elvan az ember.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez is jó áron van most.
SUNLU S4 Filament Dryer Box 4 Spools.
EU raktárból!
Kupon: 07GD08
$111.99Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
-
DaFok
tag
Sziasztok,
Ender 3 V2 NEO-ra tettem pár p&p upgradet az egyik egy extruder kit.
PET-G-t teljesen jól nyomtat, de a PLA-t van amikor eltépi és/vagy kattog egy-egy visszahúzásnál hangosabban. Sebesség mind a két filamentnél ugyanaz (100mm/s, de 50mm/s-nél is csinálta) és új valamint már használt PLA-t is el-el tépi. E-step és a csavar ami az extruder "szorítását" állítja már lett állítva, illetve ki is takarítottam már az extrudert.
Van más amit át kellene néznem/állítanom? -
DaFok
tag
válasz fabula #47011 üzenetére
Kicsit erősebben szedtem le a nozzle-t és beletört az egyik csavar az aluba, nem akartam szórakozni vele és vettem egy teljes készletet amiben minden benne, legalább lesz másból is tartalék, merméne Szóval komplett gépről van szó, évek óta meg van csak most kezdtem el többet használni és megindult a hógolyó szóval kapott pár upgradet: dual z, dd sprite extruder, normális hűtés, pei lap stb.
70k ohm-ot mértem, utána lemértem a bed termisztort is és átdugtam azt tesztelni és azzal mért is rendesen, nem egyből -14 fokot mutaott a gép. Új termisztor megoldotta, most szépen állítgatok mindent be rajta. -
poli27
Topikgazda
Van szürke meg fehér ASA nálam jó áron ha kéne valakinek Anycubic(sunlu).
-
DaFok
tag
Nyert. Visszavettem, csöndbe van és nem tépi el.
-
DaFok
tag
válasz kriszpontaz #47163 üzenetére
De igen, azt levettem, 0.8 a sweet spot. A sebesség volt a gond, 40mm/s sok volt neki
-
fuze
őstag
Az egyik hidraulikus blower (gdstime 4010) indításkor daráló hangot ad, majd kb 10 mp után lehalkul. Első bekapcsolásnál nem volt ilyen amikor összeszereltem, talán a második vagy harmadik óta van ez jelen. Egyébként splitteltem az eredeti kábelt hogy tudjon két ventit hajtani (ender3 alaplap).
Gyári hibás lenne? Kábel nem ér hozzá úgy látom.
adms.hu | UI Designer
-
fuze
őstag
válasz fabula #47166 üzenetére
Én sem tudom, gondolom majd veszek másikat ha gyári hiba. Bocs de a problémát nem értem a kérdésfeltevésemmel kapcsolatban. Arra vagyok kíváncsi, hogy valaki tapasztalt -e már ilyet... ha nem is hidraulikussal, akkor bármilyen egyéb tárgyhűtővel.
A hidraulikus halkabb mint a double bearing, de az élettartama némileg rövidebb (persze nem ennyivel)
adms.hu | UI Designer
-
Mr.Csizmás
titán
válasz fabula #47166 üzenetére
olajfilmes csapágy, csak rosszul lett fordítózva nem új dolog, már WW2 előtt Kármán Tódor is alkalmazta, a Palomar hegyi csillagvizsgáló forgatómechanikája is ugyanez - olyan vékony az olajfilm, hogy nem képződnek benne örvények, és rezzenésmentes a távcső forgatása.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Reggie0
félisten
Van egy olyan erzesem, hogy a hidraulikus csapagy nem eppen egy mozgatott ventillatorba valo, hanem fixbe, nem fogja birni a forgato-, illetve tengelyiranyu terhelest, foleg a valtozot. Marpedig a nyomtato feje eleg nagy gyorsulast, igy erohatast tud produkalni mindenfele iranyban.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Továbbfejlesztettem az SV08 szűrőt, Roborock S7 hepa szűrőt fogad, és alá karbon bogyókat vagy lapot lehet tenni. [link]
Már csak két 6025-ös venti kellene, ha lehet itthon ilyet kapni.
-
fuze
őstag
válasz Mr.Csizmás #47168 üzenetére
Ez tipikusan az amikor belemászok egy témába angolul és ha Magyarországon kell hozzá valami nem tudom leírni, elmagyarázni mert totál furcsa más neve van. Ez kifejezetten igaz alkatrészekre mint pl ez
Mindenesetre én baromi elégedett vagyok velük mert jó a teljesítményük és a hangjuk. Az én nyomtatómon minden Noctua, a blower csak azért nem mert nem őrültem meg teljesen
Reggie, kíváncsi leszek. Biztosan így van, ha egy évet bírnak nekem jó. Cserébe kellemes. Ez a jobboldali biztos hibás, az oldala is párás. Szivárog az olaj?
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
fabula
őstag
válasz Mr.Csizmás #47168 üzenetére
Na ja, az más (persze tudtam csak nem sejtettem ). Mondjuk az autóm fékrendszere az hidraulikus, ja meg a bicajomé is, na de egyy ventilátort hidraulikával hajtani elég érdekes lenne .
Amúgy ezek sima siklócsapágyak, csak belül a tengely és csapágy között egy olajfilmmel, ami a forgás során terül szét egyenletesen köztük, ezért indításkor fémes súrlódás jön létre, amíg a filmréteg nem alakul ki egyenletesen körben a tengyely és siklócsapágy között. Ez tehát nem hidraulikus hanem olajfilmes vagy errefelé folyadékcsapágyasnak hívott megoldás.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Lehet, hogy elment belőle az kicsi olaj, ami a siklócsapágy és a tengely között van. Ez minimális mennyiség, nem nagy rés van köztük az olajfilmnek. Bár ha az teljesen elmegy belőle, akkor folyamatosan zörögne a tengely a siklócsapágyban.
A Gdstime ventilátorok nekem eddig beváltak, bár én inkább a golyóscsapágysakat részesítem előnyben, mert tartósabbak. Annyival meg nem hangosabbak, hogy zavarjion. -
axlfsi
veterán
válasz poli27 #47174 üzenetére
Loool, ezmiez?! Egy doboz, benne két vaspálca csapágyakon, két szilikátos tasak meg egy hő- és páramérő? ... az szép! még ez a temus 4k is rengeteg ... IKEAS samla kategória ... 400 Ft-ért már temu-féle deal-nek nevezném de ez így röhej!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
kokokka
őstag
Hétfőn megérkezett a Kobra 3 Combo. Tegnap előtt a kamera, tegnap meg a 4 tekercs filament. Írták, hogy nem egy csomagban jön, így számítottam rá, ezért már volt itthon 2kg Sunlu HS, na meg a dobozban is kaptam kemény 10 méter fehéret a gyártótól. Az eslő nyomtatásom ebből mindjárt a gyors Benchy lett, amit 14'45'' alatt meg is csinált, iszonyat gyorsan. Az alján a betűk nem lettek túl szépek, de maga a hajó az csodaszép, szinte hiba nélkül. Azóta már nyomtattam pár dolgot és attől függetlenül, hogy ez az első gépem azt tudom mondani, hogy remek. A képek nem biztos, hogy visszaadják, de azért mutatom, ha nem gond. Bocsi előre is, nem szándékozom teleszórni a topikot képekkel a jövőben, de kíváncsi vagyok, hogy így neten keresztül mit szóltok hozzá Ti, akik ezerszer többet láttatok/tapasztaltatok nálam.
-
TomMusic
őstag
Na most már vettem egy páratartalom mérőt
Perpill 43%. Bár így önmagában nem megyek vele semmire, de ha azt látom hogy gyakran van magasabb értéken, akkor veszek én is egy szárítót.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
haxiboy
veterán
Csak azt mondom, hogy csak a levegő aktuális páratartalmára hivatkozva, és hogy "nincs gond a nyomtatásoknál", nem jelenti azt hogy nem kellett volna szárítót használni.
Újonnan felbontott filamentem is volt amit azonnal szárítóba kellett (volna) dobni, nem volt megfelelő a rétegtapadás.
Sokan elkezdik vadul állítgatni a nyomtatót 1-1 filamenthez, holott elég lenne 1 óra nekik a szárítóban (én is elkövettem ezt a hibát)
Ma már meg sem fordul a fejemben hogy ne szárítsam akármelyik filamentet nyomtatás előtt/néha közben is ha párásabb nap van.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
TomMusic
őstag
Szerintem csak arra akart utalni, hogy olyan nyomatoknál, ahol erőhatásoknak van kitéve a nyomtatott tárgy, arra ez negatív hatással van (mármint a nedvesség), mert az anyag gyengülését eredményezi.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
fabula
őstag
Miért beszélsz általános kijelentő módban: "de nem is kell automatikusan használni"
Neked nem kell, lehet másnak meg "kell", mert esetleg több anyagismerettel rendelkezik és nem kockáztat egy "láthatatlan" vizesedést, ellenben az anyagot túlszárítani nem lehet, tehát a szárítás semmilyen kárt nem okoz.
Te, meg bárki más is azt csinál, amit akar, csak ne vezessünk fére senkit, ha lehet.
Igaza van haxyboy kollégának, már én is leírtam a mikrobuborékok hatását a végtermékre itt a fórumon.
Ha téged ez nem érdekel, akkor az te dolgot, de az attól még tényszerűen bizonynyított állítás, hogy a PETG higroszkópos anyag, a levegő páratartalmából vizet vesz fel, emiatt a hotendben a melegítés hatásra mikro gőzbuborékok alakulnak ki az anyagban és ezek szétszakítják a hosszú polimerláncokat, amelyek a műanyagok erősségét adják, tehát a végtermék mechanikailag gyengébb lesz, attól függetlenül hogy te mit látsz vagy nem látsz.
A vírusokat sem látod, de attól még vannak és egyesek komolyan meg is betegítenek, mások meg csak enyhe tüneteket okoznak és lehet, észre sem veszed .
Persze ha csak dísztárgynak nyomtatod a PETG-t, akkor némi vizesedés nem probláma, ha nem látod.
A rétegtapadási gondot már a teljesen "vizes, azaz az általa mximum felvehető nedvességet tartalmazó PETG okozza, ez ugye már a "végstádium", jó, ha eddig nem jut el.Ha te pl. a Szaharában laksz, akkor a PETG higroszkópossága egyáltalán nem gond, nyugodtan kint hagyhatod a homokon (ez a mondat irónia és nem sértés, mielőtt még megint félreértenéd) .
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz haxiboy #47184 üzenetére
Rengeteg féle filament készül úgy, hogy extrudálás után, csévélés előtt, vízzel hűtik a szálat, hogy haladósabb legyen a gyártás. Ezt összevonva azzal a tapasztalattal, hogy a szilikagél legfeljebb nem engedi növekedni a filament nedvességtartalmát, de csökkenteni csak nagyon extrém esetekben tudja, nekem is azt jelenti, hogy sok filament kibontás után egyenesen a szárítóba megy. Ezért nem veszek PET/PETG-ből 1kg fölötti tekercsméretet, mert nem lenne hol szárítanom.
Szerk:
és ezek szétszakítják a hosszú polimerláncokat,
Nem szakítják szét, kovalens kötést bontani pöttyet nagyobb energia kellene, mint egy buboréknyi gőz nyomása, ellenben ezeket a polimer molekulákat eltávolítják egymástól, így gyengítik az anyagot. A PETG _alapvetően_ amorf, mint az üveg is. (Azt, hogy hogyan kristályosodik mégis, most hanyagolom)[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Joshi
titán
válasz fabula #47187 üzenetére
"Te, meg bárki más is azt csinál, amit akar, csak ne vezessünk fére senkit, ha lehet."
Pontosan ezt mondtam én is, ha nincs alapvetően gond a nyomtatással, akkor nem kell feltétlenül szárítani. Mi nem volt ebből érthető számodra? Ne magyarázd meg amit nem kell megmagyarázni."Ha téged ez nem érdekel, akkor az te dolgot, de az attól még tényszerűen bizonynyított állítás..."
Hol írtam olyat hogy ez nem érdekel engem? Ezt nem is értem miért írtad. Van filament szárítóm, szóval én is felkészültem erre.Én úgy érzem hogy érthetően fogalmaztam azzal, hogy ha nincs komoly probléma a végleges nyomattal, akkor nem kell feltétlenül időt és energiát pazarolni a szárítással. Természetesen mindenki úgy készíti elő a filamentjeit nyomtatásra, ahogy csak akarja. Ez a lehetőség mindenki számára adott.
ui.: fabula megint reszeli a fingot.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
tud valaki jó áron vákumzáras tasakot filamenthez valahonnan?
-
fabula
őstag
Nem is tudom, ki győzköd több hsz-ben is mindenkit arról, hogy ha "nem látszik" a PETG nyomaton a vizesedés, akkor nem kell szárítani . Talán te voltál .
Mi meg azt írtuk, hogy attól, hogy még nem látszik a végterméken a vizesedés nyoma, az még tényszerűen létezik és már akkor is gyengíti az anyagot a mikrobuborékok miatt (részletes leírását lásd fentebb töb hsz-ben is és nem csak tőlem).
Ebből következik, hogy a PETG-t akkor is célszerű szárítani, ha még "nem látszik", hogy vizes (mert ugye a vizesedés nem azt jelenti, hogy csöpög belőle a víz ).
Ezek tények, ha elhiszed, ha nem. Nézz utána alaposabban, mielőtt másokat leszólsz.
Neked meg ugye az egyetlen lényeges érved az, hogy te nem látod. Hát ez komoly érv .
Ja meg hogy neked is van filaszárítód, csak nem használod, de felkészültél a szárításra, ha majd te úgy látod, hogy kell, na ez is komoly érvAz ui. dehonesztáló mehjegyzéseidet meg kérlek, hogy mellőzd. Ha neked ez fingreszelés, akkor neked legyen az, de szerintem meg anyagtudomány.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz Mr.Csizmás #47195 üzenetére
Van neki, de büszkén nem hassználja .
-
TomMusic
őstag
válasz poli27 #47194 üzenetére
Ezek szerint tudsz olcsóbbat ennél.
Megosztanád velünk is? Előre is köszi!
Amúgy aliexpressre beírod hogy "vacuum bag", kvadrillió találat van, itt egy amiolcsóbb
: [link]. Feltéve hogy nem sürgős.
Én anno ezt vettem: [link].
Szerk.: azt is nézd hogy mekkorák.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Nem látod azonnal ha nem jó a rétegtapadás. Próbáltam PETG -t ugyanazt az alkatrészt, szárítás nélkül vs szárítás után nyomtatni. Optikailag teljesen rendben volt, kézzel nyúzva is rendben volt. A valóságban pedig 20-40%-al nagyobb erő kellett a töréshez ha szárítva volt a filament előtte.
Ha csak nézegetni való a tárgy akkor tényleg mindegy, ha valamilyen célt is szolgál (esetemben ezek modellrepülő alkatrészek voltak) nem mindegy
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Marci79
senior tag
válasz poli27 #47194 üzenetére
Azért az árért jó minőség szerintem. Pumpával, silica géllel... Nekem tetszik, mert masszív zacsik. Ha kelleni fog megint ilyet veszek ismét.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Warhammer 40.000
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-