- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-03-03 22:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
-
doc
nagyúr
Azert az AI-val ovatosan! En is rengeteget hasznalom, elofizetesem is van, de tessek fenntartasokkal fogadni amit mond es mindig leellenorizni, hajlamosak hulyesegeket mondani es hazudni. Ebben a konkret esetben mondjuk nyilvan nincs meg ennek a veszelye, de azert ne buzditsunk masokat arra hogy vakon higyjenek a robotnak.
-
Sketch001
aktív tag
Mindkettőre van elég sok post redditen is, azért jönnek külön zacsizva az üveg elemek. Az ajtó is, ha törik akkor ne legyen minden tele szilankkal. A fuvarosok csodákra képesek, és elég nehéz megmondani kívülről hogy milyen magasról esett le ha egyáltalán.. ha lenne rajta borulás és g erő jelző akkor van miről beszélni, de egyébként csak simán lutri. Nyilván bármikor bármi történhet, én így voltam nyugodtabb
-
Sketch001
aktív tag
én pl azért rendeltem a h1s-t dee-ről, mert egyszerre adják le a rendelést valszeg, tehát raklapon hozzák nekik az árut, és úgy is pakolják le.... Már a p szériánál is rengeteg volt a törött üveg mint szállítási sérülés, és bár nyilván a bambu ilyenkor szó nélkül cseréli, teljesen random hogy mennyit kell masszírozni őket amire megszülik a szállításhoz a cimkét, azzal battyoghatok vissza postára, és.... A h széria nem épp kicsi vagy könnyű. Árban ugyanott vagy egy picit olcsóbb is volt a dee akkor, és nem volt égetően sürgős sem.
-
kriszpontaz
veterán
A magyar jogszabályok szerinti viszonteladói garancia miatt. Valamint Magyar cég által kiállított számla miatt. Emellett mikor megvettem a P2S-t, az árfolyam miatt pár ezer forint eltérés volt csak. Nem néztem direktben az árát a Bambu oldalán, de jelenleg kb 5000 forinttal többe volt mint neked, + GLS. Nem akarok küszködni ha valami kínja van a gépnek, mert tapasztalat, hogy pl. a 3DJake-vel történő készülékcsere nem 2 nap. A Bambu közvetlen terméktámogatását nem teszteltem még. Tehát ennyire egyszerű.
-
Vesa
veterán
-
Joshi
titán
-
kriszpontaz
veterán
-
Flashback
veterán
-
kriszpontaz
veterán
-
kriszpontaz
veterán
-
azbest
félisten
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
katyilkadr
tag
-
Pulsar
veterán
-
ffodi
veterán
A vonalvastagságot simán feljebb tudod tekerni, mint a nozzle névleges átmérője, tehát pl. 0.4 mm-es nozzle esetén 0.65 mm szokott működni (persze anyagfüggő is). Így 0.8-as nozzle-lel bőven 1 mm fölé tudsz menni.
Vagy probálkozhatsz több fal + 0% infil-lel, hátha olyat generál, ami megfelel neked (modell falvastagsága is számít persze).
-
ParadoxH
aktív tag
-
icecave
nagyúr
-
Sketch001
aktív tag
-
Emunem
őstag
-
frescho
addikt
-
kavalkád
senior tag
újra nekifutottam és azóta kinyomta szépen. arra gondolok, hogy a burkolat lelazult amikor legutóbb input shaping kalibrálást csináltam és ahogy leesett onnantól elszabadult a szarvihar
van ez így.Flashback: én nem szedtem le magamtól eddig, arra én is gondoltam, hogy kábelkötözővel megerősítem, de nem mertem, viszont ha ez bevett gyakorlat akkor teszek rá holnap, köszi.
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
-
oba
addikt
Amit itt linkeltem videót, abban pl egy 5x5 cm-es négyzetet rak a tárgy mellé, és utólag annak a segítségével tudja kalibrálni, vagyis átméretezni a képet, hogy megfelelő méretű legyen. [link]
De láttam már olyat is, hogy vonalzót raknak mellé, és az alapján méreteznek utólag. Egyébként a tooltrace.ai A4-es lapos megoldása is viszonylag jó, csak tényleg pont fentről egyenesen kell fotózni, és ügyeskedni, hogy a tárgy ne vessen túl nagy árnyékot a lapra, mert én az én tapasztalataim alapján az picit be tud kavarni. -
kavalkád
senior tag
-
Sketch001
aktív tag
Görgess le, én is azzal csináltam..
A4-és lapot teszel alá, mellé. Annak a mérete ismert. Onnantól csak a torzítás lehet gond, de van olyan generator amihez a sarkokba qr kódot tesz a lapra és abból egész jól számol.
Ha elég messziről és foggolegsen csinálod a képet a tooltrace-nek, és a világítás is vállalható akkor egész pontos lesz.
-
azbest
félisten
-
doc
nagyúr
-
Emunem
őstag
Azért profi dobozba egy organizációs szettet privát emberként nem vettem volna se korábban, se most. Egyedi gyártás az is, ami rengeteg (!) pénz. És akkor nincs is sok beleszólásod néha. (Tapasztaltam céges autónál a szerszámos ládánál.)
A végével egyet értek, csak alapvetően az ok-okozati összefüggés nálad azért nem egyértelmű, mert nem volt annyira szükséged “egyedi” megoldásokra, mindig meg tudtad oldani kész rendszerekkel. Ezzel nincs baj, csak általánosítani a helyzetet viszont nem lehet, mert a te eseted általában privát emberként megélt nehézségek megoldása. Vállalkozóként, rendmániásként és ha az esztétika magas prioritást élvez, akkor az egyedi megoldások játszanak csak, ami vagy 3D nyomtatás, lézervágás, stb… ami ha nem te csinálod, nagyon drága.
PEACE!
-
Sketch001
aktív tag
A melós lehet bármi a kelet európai komuvestol aki a platón tarol mindent is, egészen az ilyenekig. Utóbbinak is van indiai földön guggolo módon behanyt cucca, szivacsolt rész és nyomtatott rendező is
Én inkább dolgozok egy olyan fiókból aminél csukott szemmel bármikor tudom minek hol a helye, de kinek mi
-
Sketch001
aktív tag
"Nagyon profi szerszámos kocsikat lehet kapni. És ez meg volt a 3D nyomtatás előtti időszakban is. "
A képen egy milwaukee packout szett egy része van. Gurulos szerszámos táska kategóriában ha van ennél profibb tényleg érdekel mi az

És a mobil szerszámos ládákhoz vagy szerszámos kocsik /szekrényekhez se adnak jellemzően semmit ami rendező vagy csak nagyon általános elvalasztot. Vagy szivacsolsz, vagy generic, jellemzően kompromisszumos megoldást használsz, vagy nyomtató... Vagy beszorod és majd kiturod ha úgy van
a csavarokon túli világ elég nagy azért... Attól hogy régen is meg lett oldva valahogy, nem jelenti azt, hogy ma ez nem jobb, gyorsabb, kényelmesebb, olcsóbb. Ez nem gondolkozás kérdése, pusztán igény és skill kérdés szerintem

-
Imy
veterán
Én is a saját elemtárolómból használok 3 méretet, a többit meg azért nyomtattam, mert kérték.
A gridfinity tárolómba csavart terveztem, de azt még nem laktam be, de lehet a gridfinity nem a legjobb megoldás hozzá, sok helyet elvesz a tároló rendszer. A letöltések alapján sem lett népszerű, ellenben az elemtárolókkal. -
Sketch001
aktív tag
És akkor erre mit vegyek?
nincs nagy elvaras csak pontosan annyira kell magas legyen hogy ne tudjon kiborulni ha 45 fokban húzom a kocsit pl, és legyen belőle rengeteg szélesség és hosszúság. Ha neked nem kell nem kell nincs azzal gond, csak példát hoztam hogy van amikor pl iszonyatosan jól jön. Ez pl a telepiteseknel a public fiók amihez hozzá lehet nyúlni és nem török el kezeket érte
-
ParadoxH
aktív tag
Én is gyűlölöm a pazarlás, a környezetszennyezést és alpjában egyetértek, de ha hátralépünk egyet és csak azt nézed meg, hogy mennyi műanyag kerül egy családi házból hetente a kukába és ezt felszorzod a nyugati életvitelt folytató családi házakkal akkor nagyon hamar rájövünk hogy ez egy vesztett meccs.
Nekem is gyakran van emiatt bűntudatom, de a rendszerben mi egy lepkefing molekula vagyunk ha számszerűsítjük.#53195 Emunem Köszi, erre ránézek ma.
-
Sketch001
aktív tag
A gridfinity nem azért lett hogy kivaltsa a kész megoldásokat, hanem hogy legyen megoldás amikor a tucatfröccsöntött elemek nem működnek. A szerszamosomban is van gridfinity gazdagon, mert senki nem gyárt semmi olyat ami csak hasonló lenne. Ha lenne vettem volna nyilván, pedig a packout A szerszámos láda, a grand daddy a piacon, az egység amivel bármit mérni lehet a kategóriában.
Persze szivacs meg sok idő és faragás lehetne megoldás, ha 3* annyi helyen akarom tartani a dolgaimat 10* dragabban, de valahogy az nem annyira csábító...
Nyilvan van amikor abszolút hülyeség kinyomtatni valamit, meg van amikor az egyetlen lehetőség ha nem úgy akarod turni a dolgaidat mint a gyerekeim a legót.
-
oba
addikt
Venni mindent lehet, de az soha nem lesz annyira egyedileg testreszabott mint amit te tervezel meg.
Itt is pl minden egyes tárolódoboz egyedileg lett megrajzolva, az alja a szabvány gridfinity kialakítású, így illeszkedik az alatta lévő rácsba, nem mozdul el a helyéről, ennél jobban nem igazán lehetne rendszerezni
[link]
Nekem szimpatikusabb ez a megoldás, mint venni valami műanyag dobozt és abba belehányni a cuccokat
Köszi mindenkinek a válaszokat, akkor majd megpróbálom support nélkül nyomtatni a "dobozokat"
-
Imy
veterán
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
nem azért, de kész megoldások egy másik házból vett szekrényben kb megint felesleges, mert marad csomó rés, amit vagy nem tudsz használni, vagy "nagyon"sz@rul néz ki, ha szereted a rendet, böki a szemed az aszimmetria, vagy rések okozta káosz érzete.

nem mellesleg ha elpattan, megint mehetsz venni egy egész készletet, ami idö=pénz, egész szett megint tök felelsleges 1 db miatt. stb... németországban volt egy "független" kimutatás, hogy valszeg az összes káros oldalával a 3d nyomtatott pakolási rendszerek sokkal kisebb szemét termeléssel jár (ha nem jön spagetti szörny
), mintha 2 eltört elem miatt veszel másik 5-s szett tároló edényt. (idö/pénz/felesleges kacatok halmozódnak, aminek megint kell hely, hogy ne legyen hiába, ördögi kör...
) -
Emunem
őstag
-
oba
addikt
Mivel teljesen szabvány tároló ez (leszámítva a két kör alakú bemélyedést) azt hittem hogy van már tapasztalat ebben itt a topikban. Az aljával kapcsolatban vannak kérdéseim, hogy az vajon működhet e support nélkül, és mivel mindegyik gridfinitys tároló alja pont ugyanígy néz ki, azért gondoltam, hogy a személyes tapasztalatok jól jöttek volna.
-
oba
addikt
-
oba
addikt
Ez egy fiókrendszerező rendszer. Itt meg tudod nézni, hogy milyen ez a rácsos alap ami megy a fiók aljára, és ezekbe mennek a "bin" -ek, amik bármilyenek lehetnek csak az a közös bennük hogy aljuk illeszkedik a rácsba, így nem mozdul el. [link]
Generator is van hozzá, ez egy alapszintű de jól működik [link] Van még ezen kívül nagyon sok, fusion pluginje is létezik. Azt hittem, hogy használjátok ti is. Egyik videóban sem találkoztam olyannal aki a tárolók nyomtatásáról beszélt volna részletesen. Lehet csak én gondolom túl és support nélkül is normál orientációban működni fog.
-
Joshi
titán
Most valamit nem értek. Vagyis kezdem kapisgálni hogy mit is akarsz ezzel a gridfinity dologgal. Én azt nem értem, hogy miért kevered ide a gridfinity-t? Ha abba ül bele a modell, akkor azt is ki kell nyomtatni külön. De attól még ki kell nyomtatni az edényeket is amihez viszont kellhet a support. Szóval most nem értem mire gondolsz.
Vagy te arra gondolsz, hogy a gridfinity + edényeket ki lehet-e nyomtatni egyszerre? Nem kizárt, de ott valami spéci beállítás kellene a két modell közé, hiszen ez két külön modell. Nem tudom, ebben nem vagyok jártas. -
oba
addikt
-
oba
addikt
-
oba
addikt
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Amikor a dugulás miatt szétszedtem az extrudert utána kalibraltam. De utána kezdte ezt az ízét. A furcsa az, hogy vannak olyan négyzetek, ahol szép egyenletesen terit.
Az asztal jobb széle azért olyan sztem, mert 1szer csúnyán belenyomodott a fej, de előtte a többi részen szépen nyomtatott. -
Petikeje
tag
-
MrAlex
tag
-
ParadoxH
aktív tag
Nem mondanám, hogy megszívtam nagyon mert funkcionális tárgyak lettek - tehát felhasználtam őket. Matt fehérből vettem anno 10kg ot - az akkori piaci árakhoz képest féláron. A filamentbe voltak eltérések és 2 tekercsben volt szennyeződés.
Gondolom azoknak bosszantóbb akiknél van rá bekalibrált fila profiljuk és a köv. 2-3 ik rendelés a gyártótól teljesen más kalibrációt igényel.
-
Guba4
tag
-
ParadoxH
aktív tag
-
Joshi
titán
-
LouiS22
veterán
-
NF-
aktív tag
-
fecke78
senior tag
-
kavalkád
senior tag
ez a Fusion saját oktató kurzusa, szerintem jó.
-
Pulsar
veterán
Ha nyomkodtad a Google sketchup-ot, akkor gyorsan bele jössz. Én youtubeon néztem meg pár videót, asszem Walter Reébnek van pár videója, ahol direkt lassan csinálja. Ha azokat együtt csinálod vele, simán megtanulom az alapokat.
Nekem valaki azt mondta Fusion és Blender, és mindent tudsz onnantól rajzolni

-
NF-
aktív tag
-
NF-
aktív tag
-
ParadoxH
aktív tag
-
5leteseN
őstag
Talán Blender volt az 5(+) évvel ezelőtti program, aminél "Extrud...(-álás)" szerű neve volt az utasításnak ahol a vastagítani kívánt objektum-részhez hasonló idomnál kijelöltem a vastagítani szándékozott oldalt, és vagy egérrel a tengely(vagy akár más irányba) elmozgatva megnyújtottam, vagy paraméteresen is meghatározhattam, hogy mennyivel mozgassam a kijelölt irányba a lezáró síklapot.
-
NF-
aktív tag
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Ne értsd félre, pont ezért vagyunk itt, hogy véleményt cseréljünk, esetleg meggyőzzük a másikat, így szerintem fontos a véleményed.

ABS/ASA annyira nem is kritikus, de PETG, PA vagy TPU esetén nagy lehet a difi.
Régen én sem szárítottam semmit, nem is volt mivel. Aztán amikor megvettem az első szárítót és szárítás után nyomtattam ugyanazzal az Extrudr PETG-vel kicsit meglepődtem. Nem volt szálasodás, nem voltak apró blobok és a rétegek is egyformán néztek ki.

-
ffodi
veterán
Kb. bármelyik gyártó (a teljesség igénye nélkül pár, amivel eddig dolgom volt: Bambu, Fiberlogy, Spectrum, Extrudr, Qidi, Formfutura, eSun, Recreus) gyári csomagolású anyagát, ami erősen higroszkópos kapásból szárítani kell, mert az ideálisnál több nedvességet tartalmaz. PLA-t pedig már évek óta nem nyomtatok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
-
a2d2
addikt
-
Sketch001
aktív tag
-
Sketch001
aktív tag
Ja nyilván ha a gyerek erre mozdul szerencsés ha apu is ás egy kicsit, tudjon segíteni, értse az alapokat legalább. De a gyereknek még ha tudja is, akkor sem árt a szakkör. Én is befizetek jövőre fusion oktatásra, az alapok megvannak de messze nem minden, sőt, és hatékonyabban tanulom meg ha nem "haladó" yt videókat nyalazok
-
Sketch001
aktív tag
"Nem kell a gyereknek semmilyen szakkör, erre van ez a topik"
Ez a topik egy irányított foglalkozás irl, hasonló koru és érdeklődési körű gyerekkel? Szerintem nyugodtan menjen csak szakkörre, lehet ott nem két napig és b+-olasig vitarkoznanak azon hogy mivel kezdjen rajzolni vagy a grid infil miért szar
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Soha semmilyen témában nem mondanám a gyerekeimnek hogy nem mész szakkörre, ott a ph olvasd el a topikot

-
H2o-pok
senior tag
Persze a fotóba bele lehet kötni, de nem a fotó a lényeg.
Amugy ha a bambu A1 et nézzük,sokan arra is rácsüngetnek 4 tekercs,4kg anyagot, van aki az egész AMS t. Valószinű ebben van sok A1 koppintás, amivel nincs is baj, ha jól fog működni. Amugy minden új megjelent nyomtatóval vannak fentartások, mindenki a tesztekre,felhasználói visszajelzésekre vár. Nincs kizárva az sem,hogy mindenki ezt fogja venni és ajánlani. De az is lehet hogy tele lesz hibával,egy foglalkozós nyomtató lesz.
És ugye én 2év után 2db Bambuval , egy szavam sem lehet,mert egyszer sem volt gond egyikkel sem. Csak teszi a dolgát, persze a rendszeres "ápolgatás" miatt. -
smithsys
senior tag
-
vzso
aktív tag
Igen valószínű, hogy az egész nyomtató táncol és imbolyog azzal a többlet súllyal a tetején,

Ráadásul már évek óta létezik a technika, több, kevesebb sikerrel, de az anyagpocsékolást és nyomtatási idő meghosszabbodást a szín csere miatt, alatt, ma még csak a tool change -ek tudják megoldani.
Lehet egyszer majd lesz 3d lézer printer ami 4 alapszínből 24 bites nyomatot készít folyamatos nyomtatással és 20.000 mm/s -al, de az nem mostanában lesz,
-
soldi3r
veterán
-
Joshi
titán
-
smithsys
senior tag
-
Sketch001
aktív tag
Igazából a bambu a kezdő tömegnek mondás, ott van valós értéke. Abszolút vállalható minőséget hoz kb 0 kalibracioval, manuális trukkozes nélkül. Be van profilozva minden nozzle, rengeteg retegvastagsag azon belül is, anyagok, etc. Haladó userenek aki szeret ilyeneket magának csinálni nem tétel, de annak van más, olcsóbb nyomtató is, vagy hasonló ában nyitottabb okoszinsztema.
-
LouiS22
veterán
-
doc
nagyúr
-
punisher1
aktív tag
-
Emunem
őstag
-
Janos46
tag
-
haddent
addikt
-
MrAlex
tag
-
MrAlex
tag
Nekem kényelmesebb a gépeket nyomkodni, mert átlagosan 5-10 Orca ablak van megnyitva és sokkal lassabb lenne onnan kezelni. A nyomtatók L alakban vannak elhelyezve derék és szem magasságba, viszonylag gyorsan végignyomkodom a kijelzőket. A slicert csak előkészítésre és a nyomtatóra küldésre használom. Minden mást a nyomtatók kijelzőjén intézek.
Nekem egyik gyártó telefonos applikációja sincs letöltve. Szerintem kockázatos random ember által feltöltött g-codeot futtatni, bármi lehet benne. Nem tudom a MakerWorld mennyire ellenőrzi ezeket.
-
katyilkadr
tag
-
Sketch001
aktív tag
"Mondj egy olyan ficsört az OrcaSlicerből ami egy Bambu nyomtatóhoz elengedhetetlen, de nem tudja a Bambu Studio."
Elengedhetetlen? A tömegeknek akik handy-ből ráböknek előre szeletelt dolgokra hogy ezt kérem pla-ból? Nyilván nincs, hisz nekik konkrétan nem kell a BS se technikailag, ha mégis, az advanced fület nem kattintják be...
Nekem napi szinten fontos? Small area flow kompenzáció, xy és z különálló zsugorodás kompenzáció, beam interlocking, meg ilyenek... Nyilván ezek nem tömeg igények, ettől még nagyon sok, főleg haladó beállítás van amik ha kinövi az ember a casual módot, akkor nagyon hasznos tud lenni. Pl z irányban nem kell csak azért külön fusion-ben kompenzálnom kézzel mert abs-ből fogom nyomtatni, és az nem 0.2-0.3 %-ot zsugorodik, és főleg nem egységesen xy és z irányban.
A fő difi nekem, hogy az orca sokkal inkább a közösség igényeire koncentrál, így hamarabb reagál fejlesztési igényekre, meg bugokra, míg a bambu a bigcorp majd én tudom hogy te mit akarsz irányba megy gőzerővel. Mennyit kellett sírni hogy a bs-be visszakerüljön a rendes kalibráció a bambu gépekre, ha már minden más nyomtatónál elérhető ugyanabból a szoftverből? És most is csak a dev mód kapcsolása után látható... Szándékosan lett kikapcsolva első naptól kezdve az opció bambu gépekre mert ott a profil, használd. Hogy 12mm3/sec a generic pla mvs és lehet ugyanazt a sunlut nyomtatod amit a bambu gyárilag még mindig konzervatív 21-el hajt a saját neve alatt? Jóazúgy. Vegyél bambu filamentet, és boldog leszel. Azért elég sokan tudnak örülni hogy ha egy új anyagot kezd használni az ember, akkor 3 klikkből olyan temp towert tesz fel amilyet csak akar mondjuk...
Casual bambu felhasználónak tökmindegy hogy orca vagy bs, mert a többség egyiket se használja. Csak ne mondjuk már olyat hogy amivel az orca több az haszontalan és nincs rá szükség, mert ez nem igaz, max számodra nem képvisel jelenleg értéket. Lehet sose fog, mert nem akarsz olyan dolgokba belemászni amihez mondjuk kéne bármelyik.
-
doc
nagyúr
Tokeletes a P1S nem csak kezdoknek hanem komolyabb felhasznalasra is. 400 oram van benne, zsenialis gep. Ami hatranya lehet adott esetben az a nagy hangja (a szomszed szobaban nem fogsz aludni mellette, ami mondjuk az A1-nel siman megoldhato), illetve a kezelopanelje eleg oldschool, de azon sokat nem kell nyomkodni, arra meg hogy neha onnan kapcsold ki a LEDet mert lusta vagy a telefont elovenni, vagy elinditsd a szaritast az AMS2-ben, teljesen megfelel. A kamera olyan amilyen, de amire valo (figyelni hogy rendesen megy-e a nyomtatas) szinten tokeletesen megfelel. Ha nem kell gyakran fejeket cserelgetni, akkor a hagyomanyos anyagokra (PLA-,PTEG) szuper valasztas. Ha sokat akar ASA-t vagy ABS-t nyomtatni es csinal hozza kulon levegoelvezetest, akkor a P2S jobb valasztas lehet, igy nem kell annyira elkuloniteni a nyomtatot, de alkalmankent egy-egy ASA/ABS-re a P1S is tokeletes.
-
Sketch001
aktív tag
"Azok a hiányosságok amit a Bambu Studio nem tud az Orca Slicerrel szemben, azok nem is fontosak, mert nincs rájuk szükség".
Neked. Még...
Azert mondjuk így bambu tulajkent némi szekunder szegyenerzet kerülget amikor ilyeneket írnak emberek..
Semmi személyes, de van egy marék cucc amit a bs sokkal később hozott be mint a view cube, vagy soha, és én meg egy csomó ember használ kb napi szinten. Nem gond hogy téged ezek nem érdekelnek, de a nincs rájuk szükség, az erős túlzás
-
MrAlex
tag
Ha csak az alapgépet vesszük, akkor valóban minimális a különbség. Volt P1S-em és Kobra S1-em is, nálam mindkettő probléma mentes volt.
Az igazi különbség inkább a Combo árán jön ki, ugyanis az ACE Pro az szárítóként is funkcionál a P1S-t pedig csak sima AMS-el lehet Comboban venni, ami ugye nem képes szárításra. A szárításhoz AMS2 Pro kell + Switching adapter.
Jöjjön a matek 3DJake aktuális árakkal.
Anycubic Kobra S1 Combo - 181.339FtBambu P1S + AMS2 Pro + Switching adapter - 155.594Ft + 113.427Ft + 14.890Ft = 283 911Ft
Különbség: 283 911Ft - 181.339Ft = 102 572Ft
Ez így már jelentős különbség. -
bigrob
őstag
-
kavalkád
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Új Dobozos Lenovo Thinkpad P14s G5 Workstation Laptop 14,5"-60% Ultra 7 165H 32/512 RTX 500 3K 120Hz
- OH Új Dobozos Dell Latitude 3450 "KIS TERVEZŐ LAPTOP" 14" -40% i7-1355U 16/256 NVIDIA MX570A 2GB FHD
- Milwaukee Switch Tank
- Honor 600 Lite 5G Dual SIM 8+256 GB Sprout Green
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

van ez így.

#52483 Joshi
poli27