Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz Janos46 #32398 üzenetére
Attol fugg melyik. Vannak olyan modelek SLA nyomtatohoz valoak, vannak amik pedig FDM-hez. Bar tudtommal thingiversen az utobbi a tobbseg.
Mindezt azert irom, mert fogalmazasod alapjan te inkabb makettezel, amiknel a finom reszletesseg is fontos, igy lehet, hogy neked SLA a jo valasztas.
Thingiversen nagyon sokfele meretkategoriaban van model, te milyeneket nyomtatnal? Par pelda segitene, hogy mire gondolsz konkretan.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
-
imibogyo
veterán
válasz Janos46 #32698 üzenetére
Ahogy mondtam telefonban is, van erre több szétszerelős videó is fenn YT-on, csak akkor nem tudtam linkelni. Pár csavar oldását követően szét kellene tudni szedni. De szerintem egy jól átmelegített fejjel ki kellene jönnie a filamentnek a gépből és akkor ezzel az "átnyomós" technikával a fejet is át kellene tudni tisztítani. Nekem ez szinte mindig bevált, kivétel amikor alapból teljes hotendet cseréltem (de akkor nem is nagyon próbáltam megoldani a problémát más módszerekkel)...
-
Tikakukac
titán
válasz Janos46 #32793 üzenetére
Hogy mennyi szopókör van ezzel a tapadással.
Ha a felület maga nem KO, tehát szétroncsolt, akkor fog az tapadni. Legyen az bármilyen fém-üveg-kombós megoldás.
Ami gond szokott lenni: a fűtés van nagyon feltolva és amiatt nem tapad. Maga az asztal nem sík, mert vagy gyárilag el van kuffantva vagy túl lett húzva a csavarokkal. És van még a sima szintezés gond. Egyszer kenegettem meg az asztalt és talán kétszer raktam maszkolószalagot. Ennyi volt, soha többet és azóta sem. Mindig, minden letapad a sima és az üveges lapokra is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kzkz
őstag
Milyen sebességgel nyomtatsz? Az első réteget elég lassan (10-15mm/s) "kell" nyomtatni.
Illetve az asztalt meg kell várni amíg átmelegszik mindenhol, a kijelzőn lévő számot ne hidd el. Legjobb egy infra hőmérővel ellenőrizni a sarkokon, és ha ott is már annyit mutat pár fok eltéréssel, mint a kívánt hőmérséklet, csak utána indítsd a nyomtatást.
-
azbest
félisten
a start gcode sem mindegy. Ha nincs induláskor egy csík húzás vagy hasonló fejtisztító lépés, hanem rögtön nyomtatni akarsz, akkor még nincs meg a megfelelő nyomás a fejben és kevés anyag jön, ami persze úgy kihagy, nem tapad jól. Ez azért van, mert előző nyomtatás végén még egy kicsit általában csorog ki. Egyébként, ha nem használsz brimet, akkor is nagyon ajánlott egy skirt a tárgy körül, pont azért, hogy még ott normál körülmények közt beinduljon a nyomtatás és csak utána fogjon a tényleges tárgyhoz.
#32794Saccco
semmi gond nincs a gluestick-kel, tökéletesen működik nekem üvegen. 40 for környékéig szinte le sem lehet feszegetni róla, 25 fok körül meg magától elválik általában. Nagy tárgyagnál, ha sokat használok a hosszú nyomtatás miatt, akkor van hogy a végén le kell ütni a tövénél, hogy felváljon. Sima, bevonat nélküli felületen jó. Bár a teljesen tiszta üveg is jó lehet pla-hoz 60-70 fokos aszasllal (a valós hővok valsz kevesebb felül). A matt üvegre pedig kell a gluestick, mert anélkül nem tapad elég jól, viszont a leheletnyi gluestick láthatatlan, nagyon faja matt felülete lesz a tárgy aljának is, nem pedig fényes. Ezért haszánlom. A videóban helyette a saját híg oldatukat ajánlgatják, én meg vizes szivaccsak kenem el a gluesticketRégen nagyon ment a hajlakk, de az rárakódik mindenre körben, a szobában, ahogy ráfújják. Ahelyett sokkal jobb gluesticket kezelni.
Amúgy nem tudom miért, de sehol nem kapni a színes nebuló sticket, amelyik nedvesen lila. (könnyű látni, ha valahol még van lemosás esetén) Biztos "chiphiány". A szemetek kék kupakot tettek a sima átlátszóra, hogy megtévesztő legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Wasquez
senior tag
válasz Janos46 #33269 üzenetére
Azt megosztanád, hogy milyen anyaggal nyomtatsz, mert pla-hoz magasnak tűnik az asztal hőmérséklet, petg-hez meg alacsony a nyomtatási hőmérséklet!
Nem kaptál a filamenthez ajánlott hőmérsékletről adatlapot?A hőfokokból én petg-re tippelnék, aminek az adatlapján 220-260C az olvadási hőfok, aminek az alján vagy, középre kéne rakni 240-re, hűtést meg levenni.
[ Szerkesztve ]
PC
-
-
Wasquez
senior tag
válasz Janos46 #33273 üzenetére
Én 210/40-el mennék neki, de inkább 30.
Ott írja az adatlap, hogy 50°C nál 0,455MPa-nál már alakváltozik az anyagod.
Hová fűtitek ennyire az asztalt pla-hoz, elvileg ezt az anyagot fűtés nélküli asztalos gépeken is lehet használni! Ne csodálkozz rajta, hogy 80C-nál ilyen történik!PC
-
Norbi46
aktív tag
válasz Janos46 #33273 üzenetére
Nem tudom milyen szeletelőt használsz, de én mindenképp a nyomtatód gyári profilját használnám egy szintén alap PLA beállítással.
De a 80 C asztal hő az sok PLA-hoz 50-60 C szerintem elég nem tudom most gyári profilba mi van.
A fej hőm. is 205-210 C szerintem.De szerintem nem egy minőségi ez a Gembird!
[ Szerkesztve ]
-
*H*
aktív tag
válasz Janos46 #33379 üzenetére
Üdv,
A program mappájában nyisd meg a ...\resources\qml\Preferences\GeneralPage.qml fájlt szerkesztésre. Keresd meg az id: languageList részt. Ott illeszd be a többi nyelvhez ezt a sort:
append({ text: "Magyar", code: "hu_HU" })
Ezután választható lesz a magyar nyelv is a programban. Nézd meg, elvileg a ...resources\i18n mappában van már egy \hu_HU\ könyvtárad.Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Tikakukac
titán
válasz Janos46 #33846 üzenetére
Hazamegyek, ott lesz egy 2 hónapja nem szintezett, atomporos és karcos gyári ender3 üveges asztal. Indítok kamerát és nyomtatok rá egy bármit.
Piszkosul túlmisztifikáljátok a takarítást és a felületet is
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
addikt
válasz Janos46 #33959 üzenetére
Termisztor kábel kontakhibás a fejnél vagy a hotbednél, pl. az csinálhat ilyent.
Mindegyik jól mutatja a hőmérsékletet bekapcsoláskor, nem látsz -15 fok kijelzést?
X1-ed van ha jól emlékszem? Van nyomtatott rögzítés a hotbed csatlakozónál?
Hotbed kábel borítása még a régi? (Ragadós fekete műanyag-szövet cső?)
Ja igen, és a flat kábelek is csinálhatnak ilyent, érdemes megnézni nincs-e valamelyik pin megégve a kábelen és/vagy a foglalatokban.[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz Janos46 #33999 üzenetére
Még annyi hogy milyen firmware/verzió? Nekem az eredeti 1.19-el volt néha ilyenem (azóta digant73 féle TFT és Marlin 2.0.9 van rajta és ilyen gond nem volt azóta).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
Scallion
senior tag
válasz Janos46 #34405 üzenetére
Anglia, 60% alá nem megy a helyiségben a páratartalom, légmentes zacskóban tárolom a filamentet. Napokig nyomtatok hogy nincs leszedve a nyomtatóról a tekercs. A szárított és a nedves között konyhai mérlegen nem mutatható ki különbség (van filamentszárítóm) Akkor vizes ha nyomtatáskor pattog a nedvességtartalom miatt. Nem kell ezt túlgondolni.
-
Demo07
aktív tag
válasz Janos46 #34417 üzenetére
#34408 azbest
Ghosting alatt mire gondolsz?
#34410 laskr99
Most is már van alufóliázva, de az Ender 5 plus asztala nagyobb mint egy Ender 3. Sajnos több is benne az egyenletlenség, pedig vagy 3-4 órát biztos elvoltam amire a jelenlegi szint beállt, ami még koránt sem egyenes, mert még van az asztalban 0.106mm eltérés összesen. Ebben benne van még a bl touch mérési pontatlansága is. Ettől függetlenül nem tökéletes.
#34417 Janos46
Hát az üveglap mondhatni egyenes a gyári ender üveg, mivel ha ráteszem az vízmértéket keresztbe akkor az egyenes nem billeg, viszont ha az mögé világítok akkor egy kicsi fény itt ott szűrődik át a vízmérték alatt.
A gyári alu (3mm) asztal hát az is hasonlóan „jó” vízmérték keresztbe kb. jó, nem billen sehová, viszont a vízmérték mögé világítva ott is előjönnek „foltok”.
Ettől függetlenül az asztal hőátadása jó, mert duplán le van ragasztva hőtükör fóliával, így közepe és az asztal legszéle között nincsen 1 fok sem az eltérés. Alufóliával hézagolva sem tökéletes, de jobb az asztal.
Egyébként, ha lassabban indul, mert lassabb az átmelegedés az nem zavarna ha tudnám, hogy a 6os üveglappal egyenes lenne akkor nem érdekel ha +2p a felfűtés.
Ender5 Plus amúgy az áldozat, így az asztal CSAK Z irányba mozog.
Azért a sok dráma, mert lenne pár 20+ órás nyomtatásom PETG-ből és nem akarom, hogy deformálódjon a cucc, és újra kellene kezdeni.
Köszönöm a válaszokat!
-
addikt
válasz Janos46 #34448 üzenetére
Ha az ajtót az élére állítod nem lesz jobb? Persze a tengely darabnak így is fog support kelleni (vagy elvágod hosszában és összeragasztod)
-
Saccco
nagyúr
válasz Janos46 #34448 üzenetére
Így csinálnám. A sarkot meg is kell vágni 1-2mm-t.
Support inkább csak tapadássegítség miatt kellene.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Janos46 #34627 üzenetére
Nem tudom, sose foglalkoztam ezzel a lehetőséggel.
Az egyszerűen leállt nem normális működés.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Norbi46
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest