Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34198) anytime válasza ggg1 (#34184) üzenetére


anytime
őstag

Szia!

Azért szeretnék még egy kérdést feltenni:)

Amennyiben az alaplapomon csak SATA2-es csatoló van, értelemszerűen csak SATA2-es csatlakozóval kialakított HDD-t vehetek?
Netán megvehetem a SATA3-asat is a jövő reményében, mert fizikailag össze tudom kötni a HDD-t az alaplappal, csak a az olvasás-írás sebességem értéke nem lesz olyan magas?

Előre is köszönöm!
anytime

Még egy, sorry ...:)

Jelen pillanatban a gépemben az SSD mellett (értelemszerűen ezen van az OS is) van egy 640GB WD Caviar Blue HDD 7200rpm, ami már betöltötte a 3-ik életévét. Arra gondoltam, hogy ezt a HDD-t kivenném és vásárolnék hozzá egy mobil rack-et. Igen, de milyet??? Tudnál ebben nekem segíteni?

A feladat ...

Az SSD-n fut az OS és a cégem összes dokumentuma, valamint a gépet és az irodai munkát kiszolgáló egyéb programok. A jelenlegi HDD-m (amit most kivennék) kizárólag a média cuccok tárolására van a házban, valamint ezen van az SSD-n lévő összes adat biztonsági másolata.

Mint azt korábban írtam, ez mellett volt egy 1 TB-s külső WD-m, ami meghalt. Szeretnék venni egy új 3,5"-s HDD-t, amit kicserélnék a jelenlegivel, ami a kért mobil rack-be kerülne. Ehhez kérnék segítséget, hogy milyet is vegyek. A cél ugye itt is csak a biztonsági mentés tárolása.

Az elsődleges és immáron gépbe tervezett HDD-nek egy WD Caviar Greent néztem ki, 5400rpm mellett, ha ezt megfelelőnek találnád és mint azt fentebb kérdeztem, SATA3-as is lehet:

http://ipon.hu/webshop/product/wd_500gb_caviar_green_5400rpm_64mb_sata3_wd5000azrx/199243

Segítséged előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.