Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anonymus23

veterán

Sziasztok,

Előzetesen nézelődnék router ügyben, korábban egy TP LInk WDR4300-as (de vacakolás miatt) egy 1043ND látja most el a feladatot (a WDR ment repeternek), de továbbra is gondjaim vannak, mert alkalmanként elmegy a netem úgy, hogy IP címem és kapcsolat minden megvan, de a net az ne megy. Szolgáltató már többször ellenőrízte, illetve eszközt is cserélt (kábel modem) de továbbra sincs megnyugtató megoldás, de szerintük náluk rendben van minden..
    100/8-as kábeles (coax) netem van. Mérések alapján meg is van a sebesség

Ehhez keresnék most egy megbízható routert a fentebb is leírt kérdéslista:

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? Jelenleg régebbi építésű ház, 40-60 cm falakkal, de nem számít, mert ha nem elég a jelerősség, akkor a régebbi routerek közül megy be egy repeaternek kébelen.

Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Jelenleg Invitel 100/8. Nem valószínű, hogy nagyobb net lesz itt mostanság.

Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Kábelen: 1 asztali gép főleg online játék, 1 NAS (torrent 7/24), 1 média lejátszó + repeaterek Wifin: laptop (ritkán), telefonok (3-5db), TV, Nyomtató

Mennyi lenne a beszerzésre? 20-30k között, de inkább 25 alatt.

Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? GB-es LAN portok 4 db, STABILITÁS, ne kelljen újraindítgatni, illetve a 4G stick fogadás képesség, ami jelenleg nincs, de feltételes költözés esetére szükség lehet rá.

Nézegettem a felhozatalt és az Asus RT-AC58U-n akadt meg a szemem, átolvasva a topikját ott elég sokan panaszkodtak eltűnő wifire stb, de mondjuk azt meg ritkán írja be egy fórumba az ember havonta, hogy gyerekek nekem minden gond nélkül üzemel már évek óta, így nem tudom mi az általános tapasztalat.

Megköszönném ha tudnátok ajánlást adni, vagy a fent is említett AC58U-val kapcsolatban (TP-Link is szóba jöhet, eddig nem volt velük túl sok gondom, lehet most sem ezzel van a gond), vagy más router irányba is szívesen elmennék. Custom FW-t nem feltétlenül raknék rá, jó lenne ha a gyári megbízható lenne.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés