Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2022. december
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés Űrhajózás 2022 - Összefoglaló
- Retro Logitech G15 billentyűzet
- Bemutató VMware vSphere tesztkörnyezet kialakítása egyszerűen
- Bemutató Cica, téged választalak!
- Vélemény Szemben a divattal: hangrendszer építése
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tizenegy, nem babra megy - VV11 - Való Világ 11
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] Amiga A500 - A régi barátnő
- [Re:] [bacsis:] Készülődés a BRSZK-ra
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Szemben a divattal: hangrendszer építése
- [Re:] [P41N:] ATI CrossFire Projekt - Összeállt a gépezet
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [joghurt:] A Windows Update szétbarmol
- [Re:] [parandroid:] Forza Motorsport 7 - The Underdog Hunters
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2022-12-21 12:44:41

LOGOUT.hu
col
addikt
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

Matt-OPT
aktív tag
Neked Fibernettel megy?

törölt tag
szia!
Ehhez nem adnak picimaci kártyát ( ha erre gondolsz), nekem benne van a notimban, ezért kellett ilyen.
én is sokat tépelődtem, mert amik jók, azok drágák, a többi meg lutri. aztán az aproneten ráakadtam erre, előszőr nem akartam elhinni, hogy ennyiért van (bóti ár: 25k), aztán másnap vonat és gyorsan vettem 1-et, 12k-ba. beírtam az ip meg dns meg mittudoménhogymit aztán működött minden. 30m-ről még kommunikál a router meg a noti:C
volt nekik netgear wlan router pcimaci kártyával 11k-ért, szerintem az nagyon jó vétel, bár luser vagyok ebben a témában:DD

col
addikt
Nem. Nem fibernet. De teljesen mindegy, mert ''bármilyen'' protokolt tud kezelni. Nem szolgáltatófüggő Ha jól látom, a fibernet kábeles. Ezt is tudja gond nélkül....

Matt-OPT
aktív tag
Aha. Közben rájöttem , hogy nekem a másik gépbe kellene egy usb-s vagy pci-os adapter/hálókártya hogy menjen a dolog. Az meg legalább 10k. IÍgy együtt meg már 22k lenne a cucc, ami nekem már sok. Valszeg vezetékes lesz. Csak azt nem tudom, hogy a D-Link-et vagy az SMC-t vegyem. Mind2-ről írnak hideget meleget. Meg azt sem tudom hogy milyen kábelt vegyek. Gondolom olyan kell aminek mind a két vége ''ethernet'' csatlakozású.

col
addikt
Az SMC-hez hálózati kábel kell valóban (egy a kábelmodemtől, az a ''csomag'' része, és aztán gépenként külön egy-egy kábel). De teljesen mindegy, hogy cross, vagy patch kábel. Automatikusan felismeri. És nekem több, mint 2 hete megy megállás nélkül az SMC router. Tökéletesen működik. Semmi gond vele.
[Szerkesztve]

törölt tag
idézet:
volt nekik netgear wlan router pcimaci kártyával 11k-ért,
ez messze van a 20k-tól

Matt-OPT
aktív tag
A router és a wlan hálókártya együtt lenne 22k. Együtt sok a két alaktrész.

Matt-OPT
aktív tag
Mármint a Zyxel router és egy wlan hálókártya.

törölt tag
Bővebben: link
Hardver
hálózati eszközök
legfelső, fizetett hírdetés.
1.: zyxel p334wt 12k
2.: netgear WGR614IS+WG311IS 11k
Előbbihez kell pci kártya, utóbbihoz adják
[Szerkesztve]

Matt-OPT
aktív tag
Na, ez így már mindjárt más. És te miért a Zyxel-t vetted? Volt már wlan kártyád?
Van valaki akinek ilyen routerje van? Nagyon érdekelne a véleménye. A külföldi oldalakon vegyesek a vélemények.

törölt tag
notimban van Intel Pro.
dlinkről nagyon sok a negatív vélemény, SMC-n gondolkodtam sokat, de ezt mindenképpen jobbnak mondták a guruk.
eddig nekem nagyon bejött, jó a tűzfal nagyon, stabil

Matt-OPT
aktív tag
Azt nem tudod esetleg, hogy hol tudok legolcsóbban használható wlan hálókártyát venni?

Matt-OPT
aktív tag
Találtam egy ilyet. Gigabyte GN-WPKG. Szerintetek ez megfelelne a Zyxel P-334WT routerhez? 5-6k körül lehet hozzájutni.
[Szerkesztve]

robovics
csendes tag
Gyerekek én ma vettem egy D-LINK DI 604-ER ROUTERT és nem értrm hogy mi olyan bonyolult nektek a konfigja.Ráadásul a szomszéddal osztom a netet és UPC CHELLO-m van!!

lorcsi
veterán
nem akaron az ördögöt a falra festeni de pl nekem chello light lesz az ugyebár 1 gépre szerződtük...namost ha ezt megosztom akkor az már a szertződésen kívüli lesz ...nem fognak érte baszogatni?
Elado: Apple Ipad 9 gen., vadiúj, bontatlan

Matt-OPT
aktív tag
Szerintem nem, mert a sávszél osztódik. Nem lesz a másik gépen Chello Light, csak Chello Very Light.

FR33
aktív tag
Sziasztok !
Szeretném a segítségeteket kérni , mert router vásárlás elött állok .
2 gép csatlakozna a cable netre , de még nem volt routerünk és nehéz a választás .
Elöször dlink , majd edimaxot nézegettem , de mindkettöre hallottam 1-2 panaszt.
Nincsenek különösebb elvárásaim , csak legyen stabil ,és ping jó legyen (ha egyáltalán tudja befolyásolni )
Nincs semmilyen tapasztalatom routerek terén . Kérem segitsetek

steve@prhw
őstag
Rossz darabot sajna kifoghatsz bármelyik ''olcsó'' routerből... Olyan helyen vedd, ahol gari esetén normálisak, és hajrá!
(ha megnézed, szinte minden típust szid valaki... A D-Link 604-esekből volt rossz széria, de szvsz már azok is jobbak lettek, isemertségi körömben több Linksys és D-link 514-es is megy (itt mellettem is) gond nélkül.)
szerk: offosítás...
[Szerkesztve]
''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

Waterman
aktív tag
Ha rám hallgatsz akkor Draytek,kicsit drágább mint a szokásos cuccok,de atomstabil,nem melegszik,szóval jó.Én tavasz óta használok egyhuzamban egy 2104p-t,csak onnét tudom,hogy van,mert itt látom mellettem.
Itt megtudod nézni/venni őket.

OddMan
őstag
Waterman: erről a router-ről mi a véleményed?
SMC SMCWBR14T-G Router Bővebben: link
Manual: Bővebben: link
[Szerkesztve]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

klambi
addikt
Srácok van 1 DI-604 esem és azt szeretém megkérdezni hogy lehet e úgy beállítani az adatátvitelt hogy pont a fele-fele legyen ne menje 10-90% eloszlásban a cucc mert ha haver tölt akkor már nekem rohatt szar.(1MB net)
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

OddMan
őstag
Ha ismeri a DI-604 router a QoS szolgáltatást, akkor ott kellene beállítani a prioritásokat.

klambi
addikt
azt nem tood +mutatni

OddMan
őstag
Megnéztem a D-Link hivatalos oldalát és sajnos úgy néz ki, hogy ez a router nem támogatja a QoS szolgáltatást.
Sorry!

klambi
addikt
Akkor tudsz javasolni 1 olxat ami olcsó és támogatja a QoS-os szolgáltatást?
Előre is kösszi

OddMan
őstag
A Linksys WRT54GS vezetéknélküli router az tudja, de sajnos ennek a router-nek meg a stabilitásával nem vagyok megelégedve. Néha fagyogat!
Egyébként meg az lenne a legegyszerűbb, ha beszélnél a haverral, hogy használja letöltéskor a ''flashget'' letöltés manager programot és abban be lehet állítani sávszélesség korlátozást.
Szerintem ezért új router-t ne vegyetek.
[Szerkesztve]

klambi
addikt
Ahha azt használja csak úgy kéne megcsinálni ha én nem töltök akkor neki teljes legyen, és ha én is elkezdek akkor ne ez a jó 10-90% álljon fel hanem a fele-fele.
ezt meg lehet csinálni?

Waterman
aktív tag
Szép
Komolyra fordítva.Nem ismerem ezt a routert.Nekem is volt/van SMC eszközöm router is switch is.Bő egy évig használtam egy 7004VBR V2 EU-t (haveromtól vettem)a gari lejárta után fagyizott és ugy belassult a hálózatom,hogy lecseréltem Draytek-re.Még megvan de csak IP cím osztásra használjuk lanpartykon.A switch remekül muzsikál.Én csalódtam az SMC-ban,pedig sokan dicsérték.

OddMan
őstag
Ilyen tudású SOHO router létezik?
-ADSL/Cable router (PPPoE, PPTP)
-Wireless network WPA/WPA2 (WPA-PSK)
-MIMO 108Mbps
-4 port switch (min.) 10/100/1000
-DHCP
-DMZ
-QoS tomogatás
-DDNS
-SPI firewall (mindenféle állítgatási lehetőséggel)
-URL szűrés
-NAT
-RIP
-Port Forward, Port Triggering
-VPN (create IPSec VPN tunnels)
-HTTPS
-Logolás
-UPnP
-SNMP
Ha valami fontosat kihagytam, akkor lehet bővíteni a tudáslistát.
[Szerkesztve]

OddMan
őstag
UP!

CocooN-z
őstag
A gigás routerek nem hogy ritkák de drágák is asszem

Taltosparipa
tag
DrayTek Vigor 2900/3300 sorozat, ZyXEL ZyWALL 5/35/70/ IDP10 + Prims2 PCMCIA kartya

oregcsóka
őstag
A routerekbe épített printszerver funkció gondolom azt jelenti, hogy a hálóba kötött bármely gépről lehet nyomtatni.
Mi ennek a különös jelentősége, hisz ha a LAN-on a másik gépről elérem azt a gépet, amire a nyomtató van telepítve, akkor már tudok küldeni is a nyomtatóra feladatot. ?
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

OddMan
őstag
Az a lényege, hogy a nyomtatót közvetlenül a router-re lehet kötni, és így nem kell egy PC-t nyomtatószervernek kinevezni ahhoz, hogy legyen egy megosztott nyomtató a hálózatban.
[Szerkesztve]

oregcsóka
őstag
Értem már. Szóval akkor az lenne az előny, hogy csak azt a gépet kell bekapcsolni, amelyiken éppen dolgozunk. Értem már.
És köszönöm.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

sziczki
csendes tag
Hali!
Tudna valaki segíteni? Milyen routert vegyek ami egyszerre két internetet kezel és ráadásul vezetéknélküli is?

Taltosparipa
tag
ZyXEL ZyWALL 5 ose plusz egy Prims2 chipsettel mukodo PCMCIA kartya. Vagy ha olcsobban egy Planet XRT-402D + egy Planet WAP valamelyik tipusa.
Megolcsobb PC es Linux.

God Vazzeg
veterán
2 netet egyszerre? Az miért jó?

mahatma
aktív tag
X-Micro routerekről van valakinek tapasztalata?
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

mahatma
aktív tag
ma akartam egyet venni, de még hezitálok egy kicst....x-micro olcsó, de nem akarok pórul járni vele...senki nem használ ilyet?
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

steve@prhw
őstag
A tapasztalatok természetesen vegyesek, mint minden olcsó router esetén. Olyan helyen vedd, ahol normálisan le lehet gariztatni hiba esetén. Kb. ennyi.

mahatma
aktív tag
a topikon belül csak 3 hozzászólást találtam, nem hittem volna hogy ekkora topik van neki külön
köszi

steve@prhw
őstag
Szívesen... Egyébként az összes ilyen cuccra ez jellemző, nagyjából. Ha szerencséd van, tökéletesen megy az idők végezetéig.

masterful87
senior tag
MicroCom WF 3125
MSI ROUTER RG54G3
MicroNet ???
LinkSYS ???
SMC 2804WBRP-G és 2870W
Planet WRT-410
Asus WL-500g
Gigabyte GN-B49G
Ezek a vezetéknélküli routerek kaphatók SuliNetben! Melyiket érné leginkább megvenni? Tudás, megbízhatóság, ár szempontjából?!
Számomra fontos a távolság, a megbízhatóság, a könnyed kezelés... egyenlőre más kívánság nem jut eszembe
Később vennék hozzá egy kártyát a laptopba!
Várom a hozzászólásokat!

Nidál
csendes tag
Üdv!
Segítségeteket kérném !
Vezeték nélküli ADSL megosztásra Zyxel 334w vagy Linsys WRT54G ?
Köszi!

OddMan
őstag
#181-re, ha valaki tud írni még típusokat, az ne tartsa magában.
Előre is köszke!

God Vazzeg
veterán
Havernak Zyxel nemtom hanyas van, 13k volt br, de nem jó a Qos benne, tehát a sávszél korlátot nem lehet beállítani vele gépenként valszín firmware hiba. Nekem egy wrt54g van, kliens módban, speckó firmware, de kifogástalan eddig. Ha ajánlani kéne akkor wrt54g
(#200) Taltosparipa válasza masterful87 (#196) üzenetére

Taltosparipa
tag
Linksys, SMC, Micronet ezek megbizhatok. De sok fugg a pontos tipustol.
Téma tudnivalók
● Olvasd el az összefoglalót!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Új T14 Gen3,14" FHD+ IPS érintő, Ryzen 5 PRO 6650U, Radeon 660M, 16GB DDR5, 256GB IR kam gar 2025.12
- Synology 918+, 4x12TB Seagate Exos, 1x1TB Kingstone A2000 SSD M.2 eladó
- Számítógépek,Laptopok, telepítése, takarítása, karbantartása
- Eladó új dobozos 2 év garanciás Omega Bioceramic Moonswatch Mission On Earth karóra!!!
- Dell Precision 7730,17.3",UHD kijelző,E-2186M,64GB DDR4,1TB Sata3 M2,16GB DDR5 VGA,WIN11