Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42851) ViZion válasza ollie (#42848) üzenetére


ViZion
félisten

Akkor ismétlem magamat, a korábbi rendszerünkben élt is ez a funkció, igen, a belépőknek el van mondva, alá van íratva, titoktartási meg miegyéb marhaságokkal együtt. Sokan az imac-ek kameráját is letakarják, mert szerintük azon is figyelnek... ez nyilván marhaság, kit érdekel, h milyen arcot vág munka közben vki? Irodákban van kamera, mikrofonos. Folyosókon, mellékhelyiségekben természetesen nincs.
Lehet, h az lenne a legjobb, ha odaállnánk és rákérdeznénk, h x anyaggal mégis mi lett, hova tűnt? De többen is dolgoznak ezen, nem tudnánk bizonyítani, h ki érezte magáénak. Ezért kell előbb vmi legyen a kezünkben, ami alapján akár fegyelmi, pénzbünti vagy feljelentés is tehető. Ahogy mondtam, ez már üzletszerű, nem havi 5-20k tétel miatt hisztizünk. De megoldjuk hamarosan.

tordaitibi: a lazítás sem izgat, nem tudom ki az, aki elhiszi, h lehet 8 órába 2 kis szünettel folyamatosan dolgozni. Aki ezt állítja az retard, munkamániás, vagy depis, etc... de nem 100-as az biztos. Korábban grafikai munkákat csináltam, legyen vki 8 órában kreatív... lehet ott ülni felette, vagy lemenni, elmegy egy cigi, kávé, pár perc beszélgetés és lehet, h utána fél óra, amin addig ültem 2 órát... szal. ismerem a másik oldalt, sőt, most is csak melós vagyok, akinek vannak beosztottjai, ennyi.

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#42852) tordaitibi válasza ollie (#42850) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

A munkaszerződés ezt tartalmazza, amennyiben nem adod a beleegyezésed, azaz nem írod alá, akkor nincs miről beszélgetnünk mert nem vesznek fel az adott munkahelyre.
Ergo természetesen megvan a döntésed szabadsága, de a nemleges döntésed egyben az adott munkahelyről való lemondás. Nem tudom jól megfogalmazni, remélem átmegy amit ki szeretnék fejezni.
Pl. egy 300 fős gyárcsarnok ami be van kamerázva, ugye nem gondolod hogy mivel Te nem járulsz hozzá, csak a te munkaterületedet, meg ahol jársz-kelsz a munkaidő alatt, azt kisötétítik a felvételben...? :D Nem, hanem fájó szívvel elbúcsúzik tőled a munkaügyes ( power human resource manager, jajj de szép magyar kifejezés.. :) ), és felveszi a következő embert aki nem nyavajog ennyit a szabadságért és a jogaiért.

Nem offolnám tovább a topikot, mert pc360 úgy kiba..sz innen minket, mint macskát sza...rni, de ebben a témában igencsak el lehetne mélyedni, pl. az utcai térfigyelők, a bankok, az egyre szaporodó nyilvános kamerák üzemeltetői aláíratják a területre belépő összes emberrel ezt a beleegyezéses papírt...?
tudom erre külön szabályok vonatkoznak, de nem mindegy hogy a térfigyelő vesz fel amikor a fa tövébe pisilek, vagy a munkahelyi dvr..?

(#42853) pc360 válasza tordaitibi (#42852) üzenetére


pc360
addikt

Nem, mintha bármiféle admin lennék itt. :D

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#42854) galaxys80


galaxys80
veterán

Tudnák ajánlani egy egyszerű és gyors programot, arra, hogy kisebb mov fájlokat összefűzzek egy fájlba?

[ Szerkesztve ]

(#42855) ollie válasza tordaitibi (#42852) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem gondolom, soha sem gondoltam amit állítasz, de tegyük már tisztába, hogy a munkáltató milyen feltételekkel figyelheti meg a munkavállalóit.

***

(#42856) tordaitibi válasza ollie (#42855) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Teljesen nem vagyok tisztába ezekkel de pár hónapja egy ismerősöm elment a helyi elektronikai vállalathoz munkavállalási szándékkal és pontosan ahogy írtam, úgy volt. Minden bekamerázva és ha nem írja alá hogy tudja és beleegyezik hogy (a privát szféra, vagyis illemhelyiség-öltöző-fürdőhelyiségek kivételével) felvételek készüljenek róla munkaidőbe, akkor nem veszik fel. Nem utólag, hanem a munkaszerződés már tartalmazta ezeket a feltételeket.
Vagyis a munkáltató teljes joggal megfigyelheti a munkavállalóját, ha ezt előtte tudatta a dolgozóval és az elfogadta ezt. Ezt lehet finomítani, kiterjeszteni, a lényegen nem változtat, a nemrég említett pc logolás is ez a kategória.
Értem mire célzol de a feltételeket vagy elfogadod, vagy ha ha nem akkor nem alkalmaznak.

Pc360, nem vagy persze topikgazda (nem értem amúgy miért nem) de íratlanul ez már a Te topikod :D

(#42857) mezis válasza galaxys80 (#42854) üzenetére


mezis
nagyúr

Avidemux.

mezis

(#42858) galaxys80 válasza mezis (#42857) üzenetére


galaxys80
veterán

Köszönöm. Ez kezeli a mov fájlokat is?

(#42859) mezis válasza galaxys80 (#42858) üzenetére


mezis
nagyúr

Amik nálam előfordultak, azokat kezelte.

mezis

(#42860) ALFA válasza ViZion (#42851) üzenetére


ALFA
senior tag

Lehet, h az lenne a legjobb, ha odaállnánk és rákérdeznénk, h x anyaggal mégis mi lett, hova tűnt? De többen is dolgoznak ezen, nem tudnánk bizonyítani, h ki érezte magáénak. Ezért kell előbb vmi legyen a kezünkben, ami alapján akár fegyelmi, pénzbünti vagy feljelentés is tehető. Ahogy mondtam, ez már üzletszerű, nem havi 5-20k tétel miatt hisztizünk. De megoldjuk hamarosan.

Alapvetően hibás gazdasági / vállalkozói hozzáállás az egész gyökere, így nagyon nincs értelem IT fórumon ezt taglalni. :D

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#42861) pc360 válasza ALFA (#42860) üzenetére


pc360
addikt

És főleg nincs értelme beleszólni, hogy más mit taglal, ha semmit nem adsz hozzá a témához.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#42862) ALFA válasza pc360 (#42861) üzenetére


ALFA
senior tag

Megírtam, már az alapok nem stimmelnek, ami a klasszikus válalkozásindítási kérdésekből állnak.
Belemehetünk részletesebben, csak nem akartam ezen a fórumon tovább vinni a szálat.

[ Szerkesztve ]

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#42863) pc360 válasza ALFA (#42862) üzenetére


pc360
addikt

De attól a többiek még metehetik, akár értelemmel. :)

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#42864) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Van sok, videó kameráról DVD lemezre mentett filmem. lyen 1 mentett DVD:

Mivel tudom a fenti filemet Win10 (mkv, avi, stb.) által lejátszható formátumba konvertálni?

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#42865) sfdrakex válasza VGYke (#42864) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

W10 alatt is le kellene tudnod játszani ezeket, csak DVDként kell mappából. Egyébként szinte bármelyik konvertáló progi átnyomja a VOBokat MKVba. Any video converter

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#42866) #53667584 válasza VGYke (#42864) üzenetére


#53667584
törölt tag

VLC-vel nyisd meg a video_ts mappát és lejátsza

(#42867) bluemirage válasza VGYke (#42864) üzenetére


bluemirage
őstag

Ma már szintem minden lejátsza a DVD-t. Menüvel, hangsáv váltásokkal, feliratkezeléssel. Én Mediaplayer Classic-ra esküszöm. De lehet a már korábban írt VLC, vagy bármi.

Úgy gondolom, hogy véglegesen szeretnéd megoldani ezt a dolgot és elhagyni a DVD lemezt. Az MKV egy konténer és amikor DVD-t mentünk, akkor nem szabad(!) átkonvertálni, átkódolni!
- nem tökéletes a h264-es váltottsor kezelése, a konvertálással pedig a képek: fésűsek lehetnek, mozgáshibásak, utánhuzásosak stb...
- Órákba telhet egy DVD átkonvertálása.

A DVD-ket régen még egyesek átkonvertálták, mert ezután bő 4GB lecsökkent 1-2 GB-ra. Azaz felezték, negyedelték a helyet. A minőség persze romlott, jó sok időbe telt és az intelaced (azaz váltottsoros) megoldása sosem volt tökéletes. A mai világban a helyspórolásara ilyen nagyságrendben nincs szükség. Egy 4GB-os videó fájl teljesen normális méretnek számít manapság.
Ahogy a mai világban nincs értelme VBR mp3-ommal foglalkozni, a CBR320 is nevetségesen kis helyet foglal, minden más jobb formátum csak több helyet igényel és jobb minőséget nyújt.

A DVD-nél az egyetlen megoldás amit a stúdiók is csinálnak, hogy az eredeti 576i formátumot meghagyva belerakják MKV konténerbe az anyagot és így azt már minden mai modern eszköz lejátsza... Hiszen ha pl. DVD-s mpeg2 formátumot nem is tud lejátszani az eszköz, de szabványos MKV-t már igen. Ez egy logikai csavar.

Szerencsére ezt bárki megteheti otthon már nagyon régóta, nemcsak a stúdiók. A jogtisztán használható MKVMAKE x napig ingyen használható, utána újra kell telepíteni. Csak a legfrissebb verziót engedi futtatni. De ami a lényeg, hogy bármit... jelen esetben DVD lemezt, vagy DVD ISO képfájlt egy kattintással átmásol egy MKV konténerbe. Közben lehet hangsávot kiválasztani, feliratot stb... de ez neked mindegy. Az MKV ugyanis a közhiedellemmel nem egy formátum, hanem egy konténer, amibe olyan dolgok is berakhatók, mint mp3 (azaz csak hang) vagy akár DVD... szinte bármi ami az MKV megjelenésekor létezett.

Sok amatőr persze átkódolja a DVD-ket, de te ne legyél az! :R :U

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#42868) TJ22


TJ22
tag

Sziasztok olyan programot keresek ami alkalmas távoli otthoni gép eléréshez:
-gép indítás/leállítás
-fájlok/filmek elérése
Tippek?
Köszi :R

There is always hope

(#42869) sfdrakex válasza TJ22 (#42868) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

logmein

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#42870) bluemirage válasza sfdrakex (#42869) üzenetére


bluemirage
őstag

A gép indítás, azaz a Wake On Lan (WOL) az egyik buktatója már a bekapcsolásnak is.
A logme oldalon (függetlenül attól, hogy azt a megoldást választod-e) vagy mást:
- Teamviewer (amatőrök is tudják kezelni)
- VNC (általában rendszergazdák vagy hozzáértőbbek használják mind a mai napig... az egyik legrégebbi megoldás)

... na szóval itt van egy leírás a WOL teszteléséhez.
Ezenkívül vannak olyan megoldások (VNC) ahol a routeren is kell állítani. Port átirányítás stb...
De mindez ide már offtopic.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#42871) ollie válasza TJ22 (#42868) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Filmnézéshez nem hiszem, hogy élvezni fogod.

***

(#42872) sztanozs válasza ollie (#42871) üzenetére


sztanozs
veterán

Ha nem remote desktop filmnézés, hanem pl streamelés is megfelel, akkor a Plex pl jó választás lehet.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#42873) bluemirage válasza TJ22 (#42868) üzenetére


bluemirage
őstag

Hja igen... igaz is! +1 ollie

Ha csak elérni akarod a filmet... pl. átmásolni... jó lassan és türelmesen, akkor OK. Ha azon a másik gépen el akarod indítani az is OK.
Távoli lejátszás, azaz, hogy Te akarod nézni a filmet... az interneten keresztül ezekkel az ajánlott célprogramokkal nem fog menni.

Szerk:
És a Plex-ben sem vagyok biztos. A távoli médiaszerver funkcióhoz kell sávszél rendesen. Szerintem ez sem megy egy átlagos internet mellett.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#42874) VGYke válasza bluemirage (#42867) üzenetére


VGYke
addikt

sfdrakex, nxferenc, bluemirage , köszönöm!

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#42875) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Létezik csak tűzfal win10-re? Tehát nem jön vele a fél internet, víruskergető trojanirtó monitorkalibrálóval, excellel dvd íróval punciradarral :) (habár ez utóbbbi talán jól jönne) stb. felcicomázva, csak egy egyszerű firewall. Mint Pl. Androidon a NoRoot firewall.

(#42876) sztanozs válasza bluemirage (#42873) üzenetére


sztanozs
veterán

nekem alap (digis) 50/20-as neten reccenés nélkül ment távolról a 720p - ráadásul a plex szerver transzkódol, ha kell.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#42877) pc360 válasza tordaitibi (#42875) üzenetére


pc360
addikt

Comodo IS - reklámmentes telepítő. Ez AV és fal, de azt hiszem, csak a falat is tudod belőle telepíteni. Ha nem, akkor is kikapcsolható az AV, én is úgy használom. Olvasd el a leírást, mert van 1-2 trükkje, ami megakadályozza a programokra való rákérdezést, ha egyéni szabálykészletet használnál.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#42878) bluemirage válasza tordaitibi (#42875) üzenetére


bluemirage
őstag

A legkönnyebb a tinywall! Ez egy frontend/gui a windows gyári tűzfalához. Okos dolog... Sok mindent tud.

Full free

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#42879) ollie válasza sztanozs (#42876) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De gondolom nem távoli gép eléréssel, ugye?

***

(#42880) sztanozs válasza ollie (#42879) üzenetére


sztanozs
veterán

Természetesen nem (Plex web-elérésen keresztül), de alapvetően mi szükség lehet egy videofájl távoli elérésére, mint hogy megnézzük? Digi oldali feltöltéssel (50/20) és a megjelenítő oldalon egy 8/2 Mbps wifis neten simán átjött a video. Amúgy ha távoli elérés, akkor én teamviewerre szavazok amióta nincs free logmein.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#42881) bluemirage válasza sztanozs (#42880) üzenetére


bluemirage
őstag

50/20 az Mbps, a 8/2 szerintem MB/s lesz, ami 64/12 Mbps.

Nem mindegy! Nekem pl. sima mezei Vidanet-es kábeltévés' internetem van: 50/5-ös. Na annak feltöltési oldala nem lesz OK. Mert az kb. 0,65 MB/sec.

Egyébként 64/12, azaz a te 8/2-nek hívott WiFi-d is elég sovány tud lenni feltöltési oldalon egy rendes FHD-nál.
De egy DVD(!)... SD 576i, másodpercenként 1,2 MB/s, azaz 10 Mbit/sec-es igényel feltöltési oldalon... De mindegy minek hívjuk, egy órás anyag 4,5GB.

Elnézést a többiektől az off-ért. De hogy 8/2 Mbps Wifi... na persze. :N

Meliora sunt bono inimica

(#42882) Troy.


Troy.
addikt

Sziasztok!

Adobe reader-ben (11. verzió) miképp lehet kikapcsolni vagy törölni az előzményeket?

.

(#42883) sztanozs válasza bluemirage (#42881) üzenetére


sztanozs
veterán

Nem. A 8/2, az 8/2 Mbit (bocsánat, most néztem meg, és 8/4 - vipnet.hu) és nem a feltöltési, hanem a letöltési oldalon. És ahogy írtam, nem fhd, hanem 720p, és általában a 720p 3-5 Mbps körül van tömörítve, tehát tényleg simán lejön egy 8 Mbps kapcsolaton némi plusz biztonsági cacheléssel.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#42884) tordaitibi válasza bluemirage (#42878) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

És pc360 köszi, a TinyWall jó lesz, DE: mindent ki-be tudok engedni rajta amit akarok, kivéve az EDGE. Bármit megadok neki engedélyt, akkor se lehet vele böngészni, aszongya, Ellenőrizze, hogy helyes-e a webcím, vagy nincs internetkapcsolata.
ezt ki érti...? Firefox Opera jó.

(#42885) #38742016


#38742016
törölt tag

Sziasztok. A Windows 10-es Filmek + TV alkalmazásban alapból van olyan funkció, hogy egy kis ablakban játssza le a videót, ami minden más program felett van, tehát például böngészés közben is lehet nézni filmet. Olyan kérdésem lenne, hogy ez valahogyan megoldható weboldal részekkel is, esetleg videókkal?

(#42886) Nerazim


Nerazim
őstag

Üdv!
Aida64 helyett keresek olyan progit amivel elsősorban cpu, hdd, gpu hőmérsékletét, esetleg venti fordulatot képrenyőre ki tudok tenni. Előre is köszönöm.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#42887) pc360 válasza Nerazim (#42886) üzenetére


pc360
addikt

Játék közben? Vagy a system tray ikonok közé? Vagy elég az, ha minden ott van egy helyen egy ablakban? Ez utóbbira tudok csak hirtelen progit, ha tényleg minden adatot szeretnél látni: HWMonitor

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#42888) func93


func93
senior tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani olyan levelező klienst ami végtelen minimalista, egyszerű, kevés erőforrásigénnyel? :)

"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs

(#42889) kispx válasza func93 (#42888) üzenetére


kispx
addikt

(#42890) Anulu79


Anulu79
addikt

Sziasztok!

Windows10 alá keresnék CD-DVD író programot. Milyen programot ajánlanátok amit meg is lehet venni?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#42891) Dluinet válasza Anulu79 (#42890) üzenetére


Dluinet
nagyúr

pontosan mit akarsz írni

én csak ráhúzom a meghajtóra fájlokat és kérem, hogy írja rá

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#42892) sfdrakex válasza Anulu79 (#42890) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Nero burning rom

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#42893) bluemirage válasza func93 (#42888) üzenetére


bluemirage
őstag

eMClient
2 account-ig, azaz 2 email címig ingyenes... tud magyarul. Fejlesztik és sokaknak telepítettem az Outlook helyett. Nem volt rá panasz.
Neszetools link.
Szerintem a legjobb... Munkára ugyanúgy jó, mint otthoni bohóckodásra.

Én megvettem, mert 6 email-hez használom :)
Kb. 7700 Ft volt :) azaz 25 EUR.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#42894) Anulu79 válasza Dluinet (#42891) üzenetére


Anulu79
addikt

Ki szeretném írni a zeéimet mp3-ba. A kocsiba szeretnék lemezeket írni amiket össze válogatok. Szerkesztett videót kiírni meg ilyesmiket.

(#42895) pc360 válasza Anulu79 (#42890) üzenetére


pc360
addikt

-1 a Nero-ra, helyette normális portable progik:

AnyBurn
CDBurnerXP

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#42896) Dluinet válasza Anulu79 (#42894) üzenetére


Dluinet
nagyúr

NERO-t ne

win10 beépített, elég
ráhúzod, CD -DVD lejátszót választod (ne a mint USB meghajtó) és írod

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#42897) gyulank


gyulank
addikt

Szkennelt képet/lapot mivel lehetne könnyen úgy forgatni, hogy a szélei vízszintesen, meg függőlegesen legyenek? Szóval hogy ne kézzel kelljen forgatnom, hanem pontosan úgy álljon?

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#42898) Phülöp válasza gyulank (#42897) üzenetére


Phülöp
addikt

egyenesen kell berakni a scanner-be

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#42899) mezis válasza gyulank (#42897) üzenetére


mezis
nagyúr

Fast Stone Image Viewer: Forgatás bármilyen szögben.

mezis

(#42900) Anulu79 válasza Dluinet (#42896) üzenetére


Anulu79
addikt

Win10-ben van ilyen író program? Nem is tudtam. :D De nézegettem és megtaláltam amit korábban használtam. Ashampoo-t használtam és ezzel meg voltam elégedve. De ezt a gyárit azért kipróbálom.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.