Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52001) liszi70


liszi70
nagyúr

Olyan videólejátszó progit keresnék, ami a lejátszás közbeni frame-számot is kiírja, és lehet framenként lépni benne előre-hátra mindenféle fájlon. Tudtok ilyet? A VirtualDub tudja ezt, de az sajnos csak avihoz használható.

(#52002) dqdb válasza Krystal_s (#51995) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ez a Comodo HIPS túlmozgása lesz, és valamelyik teljes ártalmatlan Windows API hívás mellékhatása lesz a figyelmeztetés (egy gyors keresés alapján nincsen registrykezelés a forrásában). Nem véletlenül tért át minden értelmes vírusirtó cég már sok évvel ezelőtt a faék egyszerűségű HIPS szabályok helyett a viselkedésalapú riasztásra, hogy az ilyen hamis pozitívok száma csökkenjen.

Ha pedig még ennek ellenére is zavar, akkor open source szoftverről van szó, keresd meg a neked nem tetsző részt, szedd ki és fordítsd le anélkül.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#52003) ollie válasza liszi70 (#52001) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

SMplayer tud lépni frame-enként, nem tudom, hogy ki is tudja e jelezni.

***

(#52004) Krystal_s válasza dqdb (#52002) üzenetére


Krystal_s
addikt

Lehet... Az ilyen riasztàsok engem is zavarnak. Nem túl gyakori. Sok portable programot használtam már és kb 100-ból 1-szer jelez ilyen reg. változtatásra. Normálisan megirt programoknál nem jelez, mert nem végeznek "félreérthető" tevékenységet.
"minden értelmes vírusirtó cég"
Tudnál mondani 1-2 példát normális AV programra Bitdefender és Kasperskyn kívül? Én nem tudok... Pedig jó lenne, ha lenne 1-2 alternatíva.

[ Szerkesztve ]

(#52005) Cs1csó válasza Krystal_s (#52004) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia, ki lett már tárgyalva hogy bármelyik ismertebb védelem (ingyenes vonalon ezek ajánlottak: Defender, Avast Free, Bitdefender Free, Kaspersky Free) megfelelő, ami fontosabb:
- megfontolt, óvatos (tudatos, tapasztalt) felhasználó
- réteges védelem (pl. kétfaktoros azonosítás, rendszeres adatmentés)
- naprakész rendszer és programok

Ezzel a hozzáállással nekem évek óta még riasztásom sem volt max a böngészőben szokott az Avast Free pár oldallal a kapcsolatot megszakítani (legutóbb azt írta, hogy bányász gyanús oldal)

(#52006) Krystal_s válasza Cs1csó (#52005) üzenetére


Krystal_s
addikt

A normálison volt a hangsúly, ahogy ő fogalmazott. Kíváncsi vagyok mit tart annak, ami jobb mint a CIS. Bitdefender TS, vagy KIS-en kívül. :)

(#52007) Cs1csó válasza Krystal_s (#52006) üzenetére


Cs1csó
félisten

A megfogalmazás lehet nem volt a legjobb, gondolom az jobb lett volna pl. hogy: felhasználóbarát, egyszerű, átlag felhasználónak is átlátható stb.

Az is mutatja ezt, hogy te sem érted pedig nem vagy "átlag" felhasználó.
Amúgy tanácsot is kaptál: nyílt forráskódú a nem kívánt rész nélkül is meg lehet írni/átírni a programot. (ez persze kicsit vicc mert ehhez azért gondolom még komolyabb tudás kell)
Anno én is használtam CIS-t de nekem is sok volt az ilyen dolog mert ezeket én sem értem. Pont ezért van egy vírusvédelem, hogy az ilyesmit felismerje és tudja, hogy az adott program része aminek a tevékenysége legitim vagy sem.
Bár a CIS az adott rendszer "belakása" után már kb. ugyanúgy működik mint egy átlagos vírusirtóval. Telepíted, elindítod az összes programod egymás után aztán az ilyen felugrókat egyenként "átgondolod" (akár a neten utánaolvasol stb.) majd ezek után már nem is nagyon kell vele foglalkozni, hiszen mindent "megtanult".

Nekem ezért is kedvencem az Avast Free: a BD Free-nél bővebb az állítási lehetőségek száma de a Kaspersky Free-nél kevesebb (ott egy kicsit talán túltolták a beállítások mennyiségét)

(#52008) BigBadPlaYeR válasza liszi70 (#52001) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

VirtualDub2 ?

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#52009) BigBadPlaYeR válasza liszi70 (#52000) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Videó konvertáló topicban sokan ajánlották a ShutterEncoder -t. Keyfreme-eken tud ez is vágni enkódolás nélkül. Hogy pont m2t-vel megy-e azt pontosan nem tudom. Csak tipp.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#52010) totron válasza ollie (#52003) üzenetére


totron
addikt

Mintha ki tudná, dereng ilyen, de nem tuti.

(#52002) dqdb, csak épp nem látja át milyen kapcsolódást vesz ki/összefonódásba nyúl bele adott esetben, így ez egy Jenga-játék.

(#52006) Krystal_s, a normális kifejezést te használtad, kire utalsz? Fontos és a normálisság része szerintem, hogy rezidens mivoltában se lassítsa szarrá a védelmezett rendszert, de bármilyen észrevehető lassulást sem tartok elfogadhatónak és nem csak betallózásnál, hanem bármilyen mozzanat esetén. Megfejthetetlen azon emberek metodikája is akik egymásra pakolnak 2-3 rezidenst, a használhatóság nullához közelire esik le, rejtély hogy nem vágják ki az ablakon az ilyet, egy részük menthetetlenül lassúnak minősíti és vesz új PC-t. Nem régen is találkoztam ilyen géppel. Vásárolni sem 40 kilós páncélban ugrunk le.

(#52007) Cs1csó, tud jó lenni a hibrid mód, de a legtöbben akik vírusírtóra szorulnak nem gondolnak át semmit vagy kattintanak vagy ha mégis nekidurálják magukat elfáradnak az utánanézésben, mert túl száraznak találják.

(#52011) Krystal_s válasza totron (#52010) üzenetére


Krystal_s
addikt

"Nem véletlenül tért át minden értelmes vírusirtó cég"

A normálisat az általa értelmesnek nevezettre értettem.Azt szerettem volna megtudni ő mit tart értelmes vírusirtó cégnek. (mert igazán szerintem nem nagyon van, vagy csak részben)
Comodot azért használok, mert többnyire úgy lehet beállítani, ki ahogy akarja, ahogy kényelmes. Az AV rész Állapottartó módban van, vagy akár ki is kapcsolom. A HIPS szerintem nem lassít (nem érezhetően, mint sok más program), csak akkor Jelez és Kérdez (ez nekem fontos), amikor új dolgot érzékel, amikor oka van rá, mert változást érzékel. Beállításfüggő kinek hogyan megfelelő. Van, akit ez is zavar és kikapcsolja és inkább az Auto-Elszigetelőt használja...
Nekem fontos a Tűzfal. Nem bízom a rendszer sajátjában. Kérdezzen, láthassam mi és mikor akar ki- és bejönni. Én döntöm el, mit engedélyezek. Ez nem lassít.
Te inkább az általános, agyonreklámozott AV programokról írsz. Más gyártók által vásárolt több motort használó önállóan nem sokat tudó cégek, vagy a beépített Win Defender, amik állandóan terhelik a rendszert és sokszor feleslegesen kérdés nélkül intézkednek, ezzel rengeteg kellemetlenséget okozva a usereknek. Persze amikor kellene, akkor hallgatnak a háttérben és nem jeleznek semmit, csak hagyják a kártevőket tevékenykedni.
Nálam a Kaspersky is lassított. Nem is használom, de alapból felismerésben jó szokott lenni és amikor nem vagyok biztos valamiben, akkor velük (is) át szoktam nézetni online, az adott programot. Bitdefendert (IS-t) sokáig használtam és nem éreztem akkor lassúnak. Jobban bíztam benne, mint az agyonreklámozott Eset féle általam komolytalan cégekben (AVG, Avast...).
Amúgy egyik AV felismerésben sem bízom. Én az elszigetelt böngészésben jobban hiszek, amikor csak azt engedem ki, aminek engedélyt adok. Egy számomra kétesnek tűnő programot pedig több termékkel nézetem át, küldöm be nekik.
Amúgy a LosslessCut fejlesztőjének is írtam. (még várom a válaszát)

[ Szerkesztve ]

(#52012) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Win10 alá keresek olyan media playert, aminél egyszerűen elindítok egy filmet a merevlemezről és cast gombra nyomva kiteszem Chromecast-re és megy. A Videostream kiegészítő már nem működik, a Chrome-ból való asztal kiküldése nem szimpatikus, laggol. Pl. a mobilos VLC-nél ez kapásból megy, de a windows verzióban ilyen nincs szerintem. Tényleg valami laza-fasza megoldás kellene, nem akarok szerverekkel meg hasonlókkal mókolni, egyébként is nagyon ritkán használnám, így nem ölnék bele feleslegesen időt/energiát. Köszönöm!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#52013) Krystal_s válasza dqdb (#52002) üzenetére


Krystal_s
addikt

és Cs1csó

Jogos a Comodo HIPS figyelmeztetése! 🙂
Írtam a Losslesscut fejlesztőjének és ő is megerősítette, hogy a program módosíthatja a registyt és a programot sem nevezi teljesen portable-nek...

"Hi
Losslesscut uses Electron which is based on Chromium has a lot of built in functionality. So although losslesscut doesnt explicitly modify registry values, it’s fully possible that Electron does. I wouldn’t call LosslessCut fully «portable».
-Mikael"

[ Szerkesztve ]

(#52015) bobalazs válasza Krystal_s (#52013) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Rendes tőle hogy megírta. Hát Chromiumtól meg nem kell félni.

(#52016) Puro


Puro
aktív tag

Létezik olyan program windows 11 alá, mint a webmin? Vagy esetleg valami web alapú rendszer monitorozó?

(#52017) totron válasza Krystal_s (#52011) üzenetére


totron
addikt

Köszi a választ. Körültekintő vagy, ami jó jó. Ami eszembe jut a vázolt programok működéséről az az álműködés: látszólag a kezedbe adja az irányítást, megnyugtat, hogy a kezedben az az irányítás, szól ekkor és akkor, vannak kapcsolók, de persze nem túl sok kapcsoló, épp a hatáshoz elegendő csak, mindez viszont a hatékonyságáról nem feltétlenül árulkodik.

(#52018) liszi70 válasza BigBadPlaYeR (#52008) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ott a pont, köszönöm! Fene se gondolta, hogy a VirtualDub-nak van fejlesztett verziója, ami már többféle formátumot elfogad, nem csak AVI-t. :)

(#52019) ollie válasza Puro (#52016) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

[link]

***

(#52020) akaido válasza tylerddd (#52012) üzenetére


akaido
addikt

[link] [link] Azt írják a "cast" működik a 2018-ban kiadott 3.0-s verzió óta Windows és Apple PC -n is . (Playback -> Renderer)

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#52021) BigBadPlaYeR


BigBadPlaYeR
senior tag

Sziasztok!

Ingyenes, portable programot keresek, ami figyelni tudja egy mappában, hogy mikor jelenik meg új fájl. DE! úgy, hogy ha kikapcsolom a programot, és újraindítom, akkor hasonlítsa össze a legutóbbi állapottal és jelezze az 'offline' időszakban létrejött új fájlokat.

A Directory Monitor fizetős verziója tudja ezt, 'snapshot' funkció néven. Találtam jó pár ingyenes programot, ami 'online' állapotban szuperül teszi a dolgát. Csak ha a program épp nem fut, és az offline időszakban bekerül valami a megfigyelt hálózati mappába, akkor arról lemaradok. Telepíteni nem tudok, sajnos mindenképp portable verzióra lenne szükségem.

Valakinek van esetleg ötlete?

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#52022) troller


troller
senior tag

Sziasztok,

Ingyenes online tárhelyet tudnátok ajánlani, nagy méretű fájlok küldéséhez?
Ha van androidos appja, az külön jó lenne.
Ja és nem a guglidrive. :D

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#52023) sfdrakex válasza troller (#52022) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

mega.io

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#52024) troller válasza sfdrakex (#52023) üzenetére


troller
senior tag

Köszi, kipróbálom.

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#52025) Met


Met
nagyúr

Ingyenes email program létezik még a Thunderbird-ön és az EM Client-en kívül?
Előbbit valahogy nem szeretem, utóbbiban csak 2 fiókot enged az ingyenes verzió.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#52026) sfdrakex válasza Met (#52025) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Outlook illetve már Posta a neve ha jól emlékszem, nrm jó?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#52027) cigam válasza Met (#52025) üzenetére


cigam
félisten

Az fel sem merült, hogy ha az tetszik, akkor megveszed?
Egyébként keresőbe beírod, és kismillió találatot kapsz.
Claws, The Bat, Evolution, Mulberry, ...

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#52028) Met válasza sfdrakex (#52026) üzenetére


Met
nagyúr

Arról mostanában rosszakat írnak.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#52029) Met válasza cigam (#52027) üzenetére


Met
nagyúr

De, csak gondoltam előtte még olvasgatok "okos" hozzászolásokat... :W

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#52030) sfdrakex válasza Met (#52028) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Próbáld ki. Attól hogy másnak nem jön be, lehet neked tetszeni fog.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#52031) Met válasza sfdrakex (#52030) üzenetére


Met
nagyúr

Az mondjuk igaz. Köszi.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#52032) Vesa válasza Met (#52031) üzenetére


Vesa
veterán

Thunderbird-el mi a baj? Eszemet sem tudom, mióta használom. Még a Netscape-es időktől...Mindent tud ami kell.

A tudomány a valóság költészete!

(#52033) Dluinet válasza Vesa (#52032) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Levelek tartalmának indexelése nagyobb levélmennyiség esetén gyakorlatilag nem működik. Tárgyra, feladóra még jól működik a keresés.
De ha nem akarsz a régi levelek között keresni, akkor jó a Thunderbird is.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#52034) Vesa válasza Dluinet (#52033) üzenetére


Vesa
veterán

Kb. 10 évnyi levelezésem van benne, több címen. Keresni is szoktam benne természetesen, nulla problémával.

A tudomány a valóság költészete!

(#52035) Dluinet válasza Vesa (#52034) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Nálunk a munkahelyen, egyik telephelyen sem, egyetlen gépen sem működik, megfelelően a gyorskeresés, és az elmúlt 8 évben ez csak egy kicsit javult. A sima keresője már használható.
Ezzel szemben, felraktam az eM Client levelezőt, és lásd csodát, egy keresés max 3 másodperc alatt lefutott a Thunderbird végtelen homokórája helyett.
De sajnos az eM Client ingyenesen csak 2 címet kezel, de nekem a munkahelyen 5 címet kell kezelnem.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#52036) sfdrakex válasza Dluinet (#52035) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Nincs rá a cégnek pár ezre hogy megvegye?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#52037) Dluinet válasza sfdrakex (#52036) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A tulaj szereti a Thunderbird-t, ezért nekünk is az kell szeretni.
De he keresni kell, akkor azt velünk keresteti meg.

Különben érdekes, mert nem szereti az ingyenes programokat, mert nincs hozzá support, és ráadásul mindegyiknek van valami hibája, ami miatt alkalmatlan az üzleti használatra.
Ebben igazat is adok neki.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#52038) ollie válasza Dluinet (#52035) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A munkahelyeden reklamálj, hogy biztosítsanak megfelelő szoftvereket. Egyébként a legtöbb helyen tilos engedély nélkül telepíteni szoftvert, még open source-t is, és nem véletlenül.

[ Szerkesztve ]

***

(#52039) Met válasza Vesa (#52032) üzenetére


Met
nagyúr

Valahogy "nem esik kézre", tudom hülyén hangzik, de az elrendezés, a kinézet mind olyan amitől viszketésem lesz.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#52040) Met válasza sfdrakex (#52036) üzenetére


Met
nagyúr

Az a pár ezer 39,95 euró, a life time 94,95.
Tudom céges szinten ez nem pénz, de általában ilyeneken spórolnak mert kell a pénz "másra".

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#52041) cigam válasza Met (#52029) üzenetére


cigam
félisten

Ott volt 4 levelező kliens is.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#52042) Sn00k


Sn00k
veterán

Sziasztok,

Valaki útba tudna igazitani anydeskel kapcsolatban ? Cimborámnak kellene egy kis infó én sosem használtam ezt a progit.
Itt a képen a monitor ugye szürke, ilyenkor a másik fél nem látja az ő monitorát , tehát rá kell klikkeljen hogy kékké váljon és ekkor látja a másik fél a monitorát?
Illetve a bal felső sarokban a bill.- egér ikon kék ilyenkor a másik fél tudja használni nála az egeret és a billentyűzetet ?

3njoy the Lif3

(#52043) BitRider válasza Sn00k (#52042) üzenetére


BitRider
aktív tag

Eleve fuss neki RustDesk-kel, ne ezzel a szarral, már bocsánat. A letöltött fájlt ha elindítod, akkor egyből működik, de ha telepíteni akarod, azt a felületen egyből felajánlja.

A használata elég egyértelmű: beírod a túloldali azonosítót, és vagy manuálisan engedélyezik neked a belépést a túloldalt, vagy beírod az ideiglenes jelszót, amit megadnak neked. De fix jelszó is beállítható a telepített verzió esetén, és az az ID-val együtt menthető a felületen, így legközelebb csak 1 klikk csatlakozni.

Az AnyDesk-et és a TeamViewer-t meg el lehet. Egy idő után fizetősek, megbízhatatlanok, ki kell vonni ezeket a köztudatból. A RustDesk-ben benne van minden irányítási mód, ami az AnyDesk-ben és van külön file transfer mód egy kétoldali fájlkezelővel, ami ennél tök jól működik.

Ha meg lassú, esetleg céges környezetben használná valaki, akkor meg lehet self-hostolni a pacsizós szervert. De eddig minden ügyfelemmel hiba nélkül tudtam használni a RustDesk szerverén keresztül is, csupán a kliensekel futtatva.

[ Szerkesztve ]

(#52044) BitRider válasza BitRider (#52043) üzenetére


BitRider
aktív tag

* meg el lehet felejteni

Visszatérve: a monitort normál esetben mindkét fél látja és mindketten irányítani tudják a kurzort / billentyűket. Ez még az AnyDesk-nél is így kell, hogy legyen alapból, amíg nem kattintgatjátok át az opciókat. Az AnyDesk ilyen szempontból gyűlöletesen kiszámíthatatlanul működik, legalábbis én nagyon megutáltam.

[ Szerkesztve ]

(#52045) akaido válasza BitRider (#52044) üzenetére


akaido
addikt

A rust desk github oldalán azért van egy figyelmeztetés.

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#52046) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Olyan programot keresek Win10 alá, ami megkeresi az azonos, tehát duplikáltan szereplő fájlokat, akár két külön meghajtón is. Köszönöm!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#52047) cigam válasza tylerddd (#52046) üzenetére


cigam
félisten

Összefoglaló+Duplicate Files Finder Portable

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#52048) Golden9


Golden9
addikt

Sziasztok!

Nox Android emulátorra szerettem volna telepíteni a The Goofy Anatomist appot, de
akármilyen telefont teszek bele mindig azt írja, hogy

"Ez az alkalmazás az egyik eszközödre sem tölthető le".

Létezik olyan emulátor, ami ilyenkor magától átvált az app igényeinek megfelelő telefonra, és nem nekem kell keresgélnem? :F :R

[ Szeretkezve ]

(#52049) cigam válasza Golden9 (#52048) üzenetére


cigam
félisten

Miért nem futtatod natívan? [link]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#52050) Golden9 válasza cigam (#52049) üzenetére


Golden9
addikt

Köszi! :R
Ezt most jó lesz, de nincs minden ilyen problémás appnak pc-s kiadás.

[ Szeretkezve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.