- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Olyan program, amiben kis nyilakat, szöveget, megjegyzést lehet tenni egy KÉPen, olyat tudnátok ajánlani?
Win7-re kellene, esetleg Androidra is, ha létezik ajánlott.
Ha lehet ingyenes, és portable.
(Biztos kérdezték már, de erre mér keresőszó sem jutott eszembe)
-
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani olyan programot, aminek segítségével pl. az én monitoromon látom a házon belül egy másik helyiségben egy másik PC képernyőjét?
Köszi!
-
gyulank
addikt
Mivel, és hogy lehetne egy e-mail-t az egészet, egy képpé konvertálni? Szóval ugye nem fér ki a kijelzőn, mert hosszú, szóval max. darabonként tudnám képernyőmentéssel, meg vagdosni, meg összeilleszteni. Az meg macera.
-
-
ALFA
senior tag
Különvéleményem:
Drivereket nem frissítgetünk. Pont.
Esetleges újratelepítéskor jöhet az újabb driver, de a lényeg a működőképesség, és nem verzió.A listátokhoz egy alapvető programot hozzátennék:
szkennelére, képszerkesztésre, képnézésre Irfanview.Remélem, eljön egyszer az idő, amikor végre linux alatt is lesz hozzá hasonló jó program.
-
pc360
addikt
Konfig
• O&O ShutUp10
• W10Privacy
• Winaero TweakerKarbantartás
• CCleaner
• GeekUninstallerViewer, player
• foobar2000
• IrfanView 4.38
• Notepad++ (NeszeMod)
• VLCInternet
• Discord
• Dropbox
• FileZilla
• Net Meter
• Opera/Firefox
• qBittorrent
• TelegramKezelőfelület
• Better File Rename
• Everything
• Launchy
• MiniBin
• Performance MonitorEgyéb
• 7-Zip
• ClipCube
• Comodo IS
• TeraCopy Pro 2.3
• X-Mouse Button ControlVan benne pár haladóbb dolog is, de Manyi néninek nem kell a fele se. Ahol verziószámot írtam, az azért van, mert az újabbat nem szeretem. A NeszeTools-on ott van a többi program kategorizálva, ami még szóba jöhet, ha érdekelnek. A fenti cuccok közül 3-4 is már csak ott elérhető, gondolok itt a régebbi verziókra, vagy pl. a MiniBin-re, aminek megszűnt a hivatalos oldala, mégis, nehezen tudnám elképzelni nélküle a rendszerem.
-
mezis
félisten
A laptop pontos típusa alapján a gyártó honlapjáról kell letölteni a drivereket.
Most frissiben még könnyen telepíthető a Win mellé egy Linux. Azzal bizonyára lesz internet kapcsolat és a driverek akár a Win alkönyvtárjába is menthetők. (Win8, Win10: le kell tiltani az alvó állapotba kapcsolást: gyors rendszerindítás letiltása.)
-
b1sti
senior tag
Lusta nem vagyok, akkor lennék az, ha még az itt levő, hozzá értő és segítőkész embereket sem kérdeztem volna meg, akik szívesen válaszolnak, ha már fórumoznak és nem a belesz@rok módon írnak, mert épp nincs jobb dolga. Már bocs. Ha nem tudsz normálisan válaszolni, akkor tartsd meg magadnak vagy ne szólj hozzá. És pont. És ezzel itt ezt be is fejezem, mert nincs kedvem vitába szállni a semmiért.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Drivereket nem frissítgetünk mindenfajta szemét programmal !
Vírusirtó: Avast free,
Képekhez: Fast Stone Image Viewer
Hanghoz: Audacity
Média: VLC media player
Video szerkesztő: Avidemux
Programok eltávolítása: Win - Vezérlőpult.
PDF: Sumatra PDF
Dokumentumok, táblázatok: Libre Office
Internet böngésző: Firefox, Google Chrome
WiFi: Acrylic Wi-Fi
Google Maps, Earth (bár van már Chrome-ból futó változat is)Még milyen programok? Hát ami a felhasználónak kell !
-
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Ti milyen "rendszer" programokat használtok? Egy teljesen szűz telepítés, vagy egy barát gépének az újratelepítése után mik azok a programok, amiket felraktok? gondolok, vírusírtóra, programok eltávolítására alkalmazás, média lejátszó, driverek frissítéséhez... hosszasan lehetne sorolni De melyek lennének a nélkülözhetetlenek, amik mindenképpen kellenek egy friss rendszerre?
Előre is köszi! -
pc360
addikt
Itt van egy feature lista és összehasonlítás a SyncBack programokról.
Ha a telefon mappáját lekezeli, akkor külső winyóra is minden további nélkül menni fog a szinkronizálás vagy türközés, hisz utóbbi semmi különbséget nem jelent a többi, betűjellel ellátott meghajtódhoz képest. Amúgy is millió protokolt kezel.
Egy appot tudok, ami az automata kérdést is tudja P2P alapon:
Resilio Sync (leírás és letöltés) + Play appEz mindig üzemelne, ha mindkét masina egyszerre a netre csatlakozik. Amint a teló felmászik a wifire a helyi hálózaton belül, máris elvileges LAN sebességgel közlekednének az adatok a teló és a külső HDD közt. Béta korában próbáltam, amikor még BitTorrent Sync volt a neve, azóta nem tudom, mennyire stabil a stabil.
Személy szerint nem szeretek ilyen programokat állandóan futtatni, főleg telefonon, inkább a beavatkozást igénylő megoldásokat szeretem. Illetve a SyncBackFree-ben biztos, hogy jobban beállíthatók a szinkronizálásra vonatkozó szabályok.
-
moma
őstag
Köszönöm
. Az még nem teljesen világos a weblapról, hogy ezzel a mobilt is lehet kényelmesen backupolni? szóval, hogy ha be van dugva mindkettő a laptopba, akkor megy az hogy a telóról is a külső vinyára?
vagy lehet ehhez valami mobilos app kellene és valahogy rácsatlakoztatni a winyát közvetlen a telóra? ti ezt hogy csináljátok? vagy csak felhőbe?
-
moma
őstag
Melyik progit, amit ajánlanátok, arra, hogy amikor külső vinyát rádugom a laptopra bizonyos mappákat szinkronizáljon? És mobil és külső vinya között is néha? egyáltalán ezt lehet közvetlenül, vagy egyszerre feldugom a külső vinyát és a mobilt a laptopra? ti csináltok ilyet? mivel, hogyan?
-
Luissimo
veterán
Hello,
Tud valaki olyan programot, amivel egy srt feliratfájl "csúszását" pofonegyszerűen lehet editálni, az időzítést tologatni, majd újramenteni, mert olyan lejátszóval szeretném lejátszani őket, amely erre nem képes ...
-
BlackDesert
tag
Helló! Valaki esetleg meg tudja mondani annak a screen videó recorder programnak a nevét amely rögzítés után a videóban kiírja a használt és leütött billentyű kombinációkat? Köszi!
-
pc360
addikt
válasz
energomatt #42763 üzenetére
Egyik rosszabb egyébként, mint a másik, szerintem ezekkel a szolgáltatásokkal sokat nem ér. Más-más műfajokat jobban szeret az egyik, mint a másik, de a ritkább darabokkal egyik se tud mit kezdeni. Ráadásul azóta az appokat is elcseszték (Shazam, SoundHound), nálam pl. ezek elindulni se képesek Nokia 5-ösön. A legjobb még a Google saját zenekereső szolgáltatása, meg hát nem kis előnye, hogy egyáltalán futtatható.
GeekUninstaller témában: örvendek.
-
energomatt
őstag
válasz
kovacs943 #42759 üzenetére
Az valóban szerepel a prgram ajánlásában, hogy dallamokat ismerne fel a Shazam. Én azt tapasztaltam, hogy csak olyan számokat ismer fel, amelyek pontosan ugyanabban a verzióban léteznek a Youtubon. Tehát te hiába játszanád le a dallamot, az kevés lenne neki. Próbáltad?
-
-
mcs
veterán
Microsoft Edge-n kívül melyik böngésző tudja még rendesen kezelni a videokártyán keresztüli Youtube 4K gyorsítást?
-
kovacs943
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elég nagy mennyiségű (<TB) zenei anyag gyűjteményem. Keresek egy olyan programot, amely végignézné az összeset és generálna egy olyan music ID-t mindegyikhez, mint amit a Shazam is használ a zenék felismerésére. Ezután ha lejátszanék neki egy dallamot, akkor ki tudná keresni azt az adatbázisomból.
A megoldásra azért lenne szükségem, mert éppen a régi kazetta gyűjteményemet szeretném digitalizálni. Sajnos nem minden dallamot ismerek fel, pedig jó eséllyel már megvan digitalizálva, csak meg kellene találni. A Shazam és társai sokszor nem ismernek fel régi ritka zeneszámokat, ezért használnám a saját adatbázisomat, ami viszont rengeteg ilyen zenét tartalmaz.
Köszönöm! -
Amur
addikt
Olyan progit keresek mint a Time Boss [link]
A gyerköc számítógépen töltött idejét korlázni vele automatán.
Ez kicsit drága, kb. 10k forintban, ha van olcsóbb, vagy free azért az kevésbé fájna.
ennek a tiral idejét már kitöltöttük.Ebben intervallumot is tudok állítani hogy 7:00 és 21:30 között engedje beléptetni, illetve óránként szünetet tartatt vele.(kilépteti a fiókjából és hiába írja be a jelszót amíg nem tellik le a szünet ideje nem engedi be. A csökkentett módra váltást is kivédi, illetve jelszót rak a task managere.
,sajnos szükséges mert a 12 éves fiam mindent meghackel , ezt is sikerült már egyszer(akkor kellett a csökkentett módos védelmet is bekapcsolni..) -
togvau
senior tag
Avidemux helyett keresnék videovágót, csak vágót, újrakódolást elkerülve. Olyan kéne ami nem "incomplete"-ozik véletlenszerűen a mentéskor. Van ilyen?
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
OMA (sony) mp3 konvertert keresek.
Régen a freemake szoftverét használtam, de most már nem működik.
Jelenleg a sony szoftveréből wavot készítek, aztán mp3-at. Létezhet valami egyszerűbb, ami működik? -
pc360
addikt
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Wolfskin #42746 üzenetére
Mondjuk aki használtan vesz egy gépet, és azzal indít, hogy a benne lévő leformázott HDD tartalmát megpróbálja visszaállítani, az egy eléggé beteg valaki lehet.
Persze érthető, ha olyan doksik, képek voltak rajta, de nekem eszembe nem jutna használt cuccon formázás után adatot visszaállítani. Más a dolog, ha ottmarad valami rejtett partíción vagy ilyesmi.
-
pc360
addikt
A Bins is a tálcára rögzíti az elemeket, ezért nem teljesen értem az utóbbi kitételt.
Szerintem igényesen kezelhető a dolog külső eszköz nélkül. Ehhez hozz létre mappákat, azokba rakd be a kívánt parancsikonokat, és ezeket a mappákat add hozzá a tálca jobbklikkes menüjében új eszköztárként (Toolbars > New toolbar...)! Ha feloldod a tálcát, akkor a helyre tudod őket igazítani a felső sávjuk elkapásával. Ugyanerre a sávra ha jobklikkelsz, akkor át tudod váltani az adott csoport ikonjainak méretét, és ki tudod kapcsolni a feliratozást, illetve a címet (Show text, Show title). Az eszköztáraknál működik a drag and drop, szóval könnyen hozzájuk lehet adogatni elemeket (az
ALT
nyomvatartása mellett ugye eleve parancsikon készül), vagy törölni lehet őket, közvetlenül az ikonra jobbklikkelve. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Bins-hez hasonló programot keresek win10-re.
Win7-en használtam, most tértem át 10-re de valamiért a regem nem használhatom ezen a 10 verzión
Ingyenes kellene ha van.Elkezdtem a startmenübe kitűzködni a gyakran használt ikonokat de úgy érzem nem lesz jó.
A tálcára meg nem szeretem rögzíteni. -
pc360
addikt
válasz
energomatt #42716 üzenetére
Továbbra sincs ilyen különbség a Free és a Pro között. A Free is ugyanúgy takarítja a registry bejegyzéseket (a tipkus helyeken). Ma jelent meg belőle új verzió, a program méretén faragtak.
-
pc360
addikt
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok! Olyan programot keresnék amit ha ráeresztek a háttértáramra akkor megkeresi az egyező képeket/dokumentumokat! Nagyon nagy már a katyvasz nálam, esetleg tudtok ilyenről? Köszönöm szépen
-
looser
addikt
válasz
Wolfskin #42733 üzenetére
Kürt szerint: hatos pont :-)
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, haverom el akarja adni a régi laptopját és a korábban törölt privát képei miatt nem meri.milyen programmal lehet a winyót legyalulni vagy a wint olyan alaphelyzetbe hozni, hogy mindet formázzon, ami nem win? de nem gyorsformázással, vagyis ne lehessen visszaállítani semmit. nem nagyon ért hozzá,valami egyszerűt tudtok ajánlani?
-
ALFA
senior tag
Akit érdekel:
Most hallottam, VLC 3-as verzió megjelent és néhányan nagyon ajnározzák, hogy régóta vártak arra, amiket tud. -
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Leszedtem a legújabb Boot Racer programot, és egy futtatás után eltüntette a RocketDock ikon fejlécemet, és az Avast ikonomat a tálcáról! Hogy a bánatba tudom ezeket visszatenni? Már beraktam indítópultba, indításoknál engedélyezve vannak, de nem indulnak el csak ha én elindítom! Köszi a segítséget! A boot racert már leszedtem!
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Lakástervező programot keresnék win10-re. Látvány tervet is szeretnékkészíteni vele. Köszönöm
-
pc360
addikt
válasz
tonyrulez #42720 üzenetére
• CUETools
• EZ CD Audio Converter Free
• foobar2000Lassan kellene írnom egy scriptet, ami kétnaponta bemásolgatja ugyanazokat az üzeneteket.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
egyszerű, lehetőleg ingyenes programot keresek amivel tudok wav-ból flac-ba konvertálni zenéket -
pc360
addikt
válasz
energomatt #42714 üzenetére
Nálam mindig fejalánlja a regek eltávolítását is. Különben meg semmi nem történik, ha épp azok megmaradnak, épp ezt fejtettem ki.
-
pc360
addikt
válasz
energomatt #42712 üzenetére
o_O Ilyennel még nem találkoztam.
-
pc360
addikt
Pontosabban téves az az elgondolás, miszerint a "minden" takarítása előnnyel jár, vagy hogy az ilyen monitorozott install/uninstall procedúra nem okozhat gondot. Az említett helyekről való törlés is, amit a GU ingyenes verziója tud, inkább csak kényelmi funkció, mintsem alapvetés. De az legalább egy ajánlható program, mivel galibát nem okoz, nem nyúl semmilyen szinten a rendszerbe, és főleg nem épül bele.
A normális programok esetén ez az egyszerűbb takarítás is a "mindent" jelenti. Azt, aki tiszta, jó szoftvereket használ, soha nem fogja elönteni a bitszemét. Aki nem, és Revo uninstallerekre és társaira szorul, azt úgyis ette a fene... A GU ingyenes veziója inkább az előbbi csoport kedvelt programja lesz. A másodiknak továbbra is megfolyik a nyála a Advanced System Wipe Care Optimize Tweak Ultra Pro programokra, akármennyire is idejétmúlt, idióta dolog.
-
pc360
addikt
válasz
energomatt #42709 üzenetére
Téves. Nincs semmi olyan a fizetős verzióban, amire szüksége lenne bárkinek. Az ingyenes megnézi az alapvető helyeken a reg-ben, az appdata-ban, és a program files-ban, hogy hagyott-e valamit az program az uninstall lefutása után. Pontosan ennyire van szükség, hogy kicsit megkönnyítse annak a felhasználónak a dolgát, aki szeret rendet tartani. A real-time monitorozás és egyéb baromságok már pont a humbug kategória lenne. Ezért jó az ingyenes GeekUninstaller, mert a fölöslegektől teljesen mentes.
-
Komi28
senior tag
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Keresek olyan programot win 7-re, ami minél kevesebb felhasználói beavatkozással rippel cd-ket mp3-ba, a lehető legjobb minőségben. Amit találtam eddig azok vagy túl bonyolultak voltak, vagy rossz minőségű mp3-at készítettek. Azaz az lenne a cél, hogy a cd-t beteszi a júzer a gépbe, amit az felismer, letölti hozzá az előadót, számcímeket, majd a lemezt rippeli 320 Kpbs bitrátájú mp3-ba. Melyik erre az ideális program?
-
Sziasztok egy lehetőleg Magyar bútortervező programot szeretnék telepíteni ,de eddig csak a sweet Hom-ot találtam ami annyira nem jött be. Van esetleg más ? Vagy nem Magyar ,de könnyen kezelhető ?
Köszi
-
csferke
senior tag
(Régebben revo uninst használtam viszont nem nagyon vált be)
Figyelmetekbe ajánlom a Geek Uninstaller-t
Telepíteni sem kell és nálam eddig jó bevált -
Ha a PC nem működik megfelelően, az alaphelyzetbe állítás segíthet elhárítani a problémát. A Windows 10 alaphelyzetbe állítása tulajdonképpen újratelepíti a rendszert, de lehetőséget nyújt a személyes fájlok megtartására:
Kattintson a Start gombra, majd válassza a Gépház > Frissítés és biztonság > Helyreállítás menüpontot. A Gép alaphelyzetbe állítása szakaszban válassza az Első lépések lehetőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Lexus, Toyota topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest