Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Nem hasznalhato, mivel a faszbuk ugy miatt sok ugyfel letiltotta, mert tartanak tole, hogy ezek a cegek is az igy begyujtott cimlistakat akarjak hasznositani.
Olyan megoldas kell, ami a sajat szerverunkon futhat. -
ALFA
senior tag
Off-line hasznalhato, illetve sajat serverre telepitheto CRM-et keresunk, mert az online valtozatok a GDPR miatt nem hasznalhatoak.
-
ALFA
senior tag
Nem is nagyon fogsz.

Jo ot eve akartunk hasonlo megoldast klubbe, a szaki kozolte, hogy az IP kamera szabvanyos, beepitett webszerverrel, stb. mig ezek a webkamerak csak egy usb portos eszkozok, driver es desktop kotottseggel. Legfeljebb annyit lehet csinalni veluk, hogy mindegyik gepen fut egy program es lementi a kepet egy konyvtarba, de azok begyujtesere kulon programot kell irni, es akkor se er semmit, mert a pocsek felbontas miatt nem sok minden lathato, ha igen, a kutya se fogadja el, mert barki manipulalhatja a kepeket pont a nyitottsag es sokhelyen tarolas miatt.Amugy ha valoban csak egy rendezvenyrol van szo, par napos berleti dij nem egy egetvero dolog egy profi eszkozre es garantalt a nemcsak a kepminoseg hanem a biztonsagos tarolas is, es az mar bizonyito erovel bir minden hivatalos szervnel - akarmekkora szervrol van szo.

-
ALFA
senior tag
Ingyenes es komoly gondolkodast igenylo logikai jatekokat keresnek, mint sakk es mahjongg es tarsai.
Offline megoldas a preferencia.
-
ALFA
senior tag
winrar kiváltására milyen ingyenes megoldást javasoltok win7-re?
Régi arj-t is kell tudnia kezelnie. -
ALFA
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Lehet, h az lenne a legjobb, ha odaállnánk és rákérdeznénk, h x anyaggal mégis mi lett, hova tűnt? De többen is dolgoznak ezen, nem tudnánk bizonyítani, h ki érezte magáénak. Ezért kell előbb vmi legyen a kezünkben, ami alapján akár fegyelmi, pénzbünti vagy feljelentés is tehető. Ahogy mondtam, ez már üzletszerű, nem havi 5-20k tétel miatt hisztizünk. De megoldjuk hamarosan.
Alapvetően hibás gazdasági / vállalkozói hozzáállás az egész gyökere, így nagyon nincs értelem IT fórumon ezt taglalni.

-
ALFA
senior tag
Különvéleményem:
Drivereket nem frissítgetünk. Pont.
Esetleges újratelepítéskor jöhet az újabb driver, de a lényeg a működőképesség, és nem verzió.A listátokhoz egy alapvető programot hozzátennék:
szkennelére, képszerkesztésre, képnézésre Irfanview.Remélem, eljön egyszer az idő, amikor végre linux alatt is lesz hozzá hasonló jó program.
-
ALFA
senior tag
Akit érdekel:
Most hallottam, VLC 3-as verzió megjelent és néhányan nagyon ajnározzák, hogy régóta vártak arra, amiket tud. -
ALFA
senior tag
Milyen programmal lehet a merevlemez particiot osszenyomni es a szabad reszbol uj particiot csinalni?
-
-
ALFA
senior tag
Milyen ingyenes nyomtató programot ismertek, ami tudja a könyvnyomtatási funkciót?
-
ALFA
senior tag
Egy ideje én se értem, mekkorát változott a világ, pár éve ádáz tömegek üvöltöztek, hogy a "nagy tezsvír" hátsó ajtóval megszerzi esetenként bizonyos az adataikat, most meg a teljes személyes nyilvántartást odaadják nekik hangmintával és helyzetmehatározással együtt, sőt még a kódokat is a titkosítottakhoz is.

-
ALFA
senior tag
válasz
Norby86
üzenetére
Alig pár évtizede, hordozható váltoxatban is többféle van, duplicate finder és hasonló neveken fut.
Weben rákeresel és válogathatsz, melyik tetszik, milyen oprendszer, stb.Amúgy már az első fájlkezelők is tudták ezt az 1990-es évektől, mint pl. Norton Commander és társai, amennyiben csak két könyvtárban lévő fájlokat akarsz összehasonlítani.
-
ALFA
senior tag
Ismer valaki olyan, két dimenziós rajzolot kezelő programot, ami az összes változatot automatikusan elkészíti?
Talán egy nagyon egyszerű lakberendező programhoz hasonló lenne jó, ahol megadható a téglalap - a szoba - és a benne elhelyezendő kis téglalapok, - mint pl. asztal, székek - és megmutatná az összes alternatívát.
-
ALFA
senior tag
Igen, megmondtam nekik, hogy most már álljanak a saját lábukra, és ha nem teszik, egyik este linuxra cserélem a gépüket, azután nézhetnek.

Nekem úgy tűnik, furcsán vannak szocializálva, osztálytársaik véleményére többet adnak, mint a tanárokéra, még velem valahogy kommunikálnak, de a szüleikkel például még annyira se, mint a nagymamával.
Nagyon várom már a karácsonyi nagy összezördülést, hogy végre kiszedjem a kedves teljes rokonságból, hogy mi a hasfájásuk és miért rajtam keresztül kommunikálnak egymással.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pláne, hogy valamiért egy NAS-t is produkálnom kell addigra, és még mindig nem volt időm rá foglalkozni vele.
-
ALFA
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Úgy látszik, amikor beírtam a pár kérdésemet, valami kommunikációs zavar volt az éterben, hogy a reagálások egészen másról szóltak.
Akkor fussunk neki még egyszer, részletesebben.
1. Az egy dolog, hogy neked van tapasztalatod szerinted valódi CCTV programokkal, de ha még utalni se tudsz a nevükre, akkor azokat nem nagyon lehet megtalálni. Nekem különösen nem, aki csak heti pár órát tölt a weben, annak több, mint fele emilek megválaszolásával és ezen fórumcsoport olvasásával-írásával megy el.
2. A kérdés ténylegesen az volt, hogy egy xp alatt sikeressé vált és még win7 alatt is működő webkamerás program által rögzített, speciális fájlkiterjesztésű, 2 GB méretű videokat hogyan lehet gyorsan végignézni és kijegyzetelni. A program hátránya, hogy csak a saját lejátszó programjával lehet lejátszani, és nincs semmilyen információ rajta az időről.
egyetlen információ az, hogy a program a végleges fájl nevébe a kezdési és befejezési időt is rögzíti, tehát lehet látni, hogy negyven perces, vagy két és fél órás felvételről van szó, de mindegyik egységesen 2 GB méretű.Azóta újabb fejlemény történt, a fiatalok megtalálták a program saját konvertálási megoldását, de az avi-ba konvertálás nem működik, 3-4 GB-os fájlt hoz létre, majd közli, hogy a fájl sérült, és más lejátszó program se tudja megnyitni. VLC megnyitja, de közli, hogy indexfájl sérült, majd egy idő után azt, hogy nem tud indexfájlt létrehozni.
A mpeg konvertálás egy esetben működött, alig 700 MB-os fájl lett belőle, de a VLC szerint 0 sec hosszú.El lehet indítani a megnézését, de nem lehet előreugrani, vagy gyorsítottan lejátszani, mert azonnal kilép.
3. Tehát a TE válaszod arra vonatkozott, hogy hogyan kell cctv felvételek készítéséhez korszerű programokat találni, míg a kérdés arra vonatkozott, hogyan lehet a meglévő videokat úgy átkonvertálni valamilyen szabványos formába, hogy legalább gyorsított felvétellel megnézhetőek legyenek.
Így már érthető, hogy miért írtam, amit írtam?
-
ALFA
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Arrogáns helyett a Tudálékos lett volna pontosabb, jellemzőbb a stílusodra, bocsánat, most pontosítottam.
Beteheted az aláírásodba is, hogy "Tudálékos vagyok, Beee!", ha nagyon akarod.
LEÍRTAM, hogy a fiatalok gondja ez, és Windows alatt nyomulnak, és azt is, hogy szokás szerint nem igazán értem, mit akarnak. (ahogy más fórumon olvashattad, én Ubuntu Mate tanulgatásával töltögetem a heti kevés szabadidőmet, de lassan azt is feladom, túl angolos az nekem.)
Amúgy a válaszodból azonnal látszik, hogy pontosan tudtad, miről van szó, csak játszottad az agyad a számokkal. Engen nem nagyon érdekelnek a gyártók háborúi, hogy mb vagy MB vagy MiB vagy miafene.ű
A lényeget leírtam, a gyerekek szerint 9 megabájtpersec -es írási sebességű pendrájv a jó, a többi hamisítvány vagy technikai hulladék.
Számomra az volt az érdekesség, hogy nem találtal átmeneti szakaszt, két darab pendrájvot találtak, ami 9 ill. 10-et vitte, az összes többi 2-3-4 -es írási sebességen zötykölődött.Végül én valóban örülnék egy univerzális tesztelő programnak, ami akár saját os-ről, pendrájvról butulva tudná a dolgogat végezni, mert a win-esek és a linuxosok többségét telepíteni kell, és másik oprendszeren nem működnek, így nem nagyon van objektív összehasonlítási lehetőség.
-
ALFA
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Látom, az arrogáns, kötekedő és kioktató stílusodról nem akarsz lemondani.

-
ALFA
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
a nevekre nem emlékszem
Vagyis semmi lényegi információ.

-
ALFA
senior tag
HDD tesztelő programból melyiket ajánljátok, amivel össze lehet hasonlítani különböző technológiájú hdd-ket?
(feltételezem, IDE, SATA, SATA2, stb-re gondoltak.)
-
ALFA
senior tag
Pendrájv tesztelésére keresnek programokat azzal a felkiáltással, hogy csak nagyon kevés pendrájv képes 9-10 mbps sebességgel írni, a többi csak 2-4 mbps-re képes.
(Én korábban úgy hallottam, ez technológiai okok miatt van, de szerintük talán hamisításról lehet szó.) -
ALFA
senior tag
Windowsos kérdést továbbítok.
Létezik egy régi, Active Webcam nevű program, aminek két hátránya van:
1. max. 2 gb-os fájlméretig ír, ami felbontástól függően fél-két órás rögzítési időt jelent
2. kézzel kell új felvételt indítani.Olyan programot keresnek, aminél be lehet állítani, hogy bizonyos fájlméretnél, vagy eltelt időnként automatikusan új fájlba rögzítse a képet.
Továbbá keresnek olyan programot, amivel automatikusan fel lehet ismertetni, hogy mikor volt változás a felvételnél. (pl. egy ablak-ajtó mikor lett kinyitva vagy becsukva)
Jelenleg végig kell nézniük a felvételeket, ami nagyon hosszadalmas. -
ALFA
senior tag
Hohóóó, most lebuktak a fiatalok, valóban csak az ilyen videóra voltak kíváncsiak, nem a sakk érdekelte őket, ahogy reméltem.

Valami más programra gondoltak, talán c64-es vagy spectrumos áltozat volt, ahol a bástya az fizikailag széttépte az ellenfeleit, a királynő pedig nem varázslatokat csinált, mint ezen a videón, hanem felhúzta a szoknyáját, és amikor láthatóvá vált a fekete háromszög, az ellenség eltakarta az arcát, mire előkapott egy tőrt és leszúrta.
Naná, hogy a fekete háromszög érdekli őket, nem a 64 mező.

-
ALFA
senior tag
Fiatalok nyúznak, hogy találjak nekik egy sakkprogramot, aminek nagyon poénos grafikája van.
Állítólag lépés során a figurák állatokká változnak, például a bástyából gorilla lesz és széttépi az ellenséget, úgyhogy inkább a grafikája, mint a tudása jellemzi a programot.
Aki ismeri, kérem, jelkezz.
-
ALFA
senior tag
Milyen XML szerkesztőt ajánlotok, amivel könnyen kezelhetők pár MB-os xml fájlok is?
-
ALFA
senior tag
Úgy látom, még mindig nem érted a MS, IBM, HP, stb. vonalat, megpróbálom röviden elmagyarázni, így, vasárnap esti sörözés helyett.
1. tétel
IT-ben nincs nimőségellenőrzés, mert arra "nincs idő".2. tétel
Murphy törvénye az alapszabály3. tétel - (az előző kettő alapján)
Minden program jónak mondható, ha már nincsenek benne olyan alapvető hibák, amik fagyáshoz, vagy olyan, egyértelmű hibákhoz vezetnek, amik alapján bizonyítható, hogy az adott program volt az okozója.Következtetés az OCR pédára:
Az OCR programok jók, hiszen azt teszik, ami le van írva a doksiban:
Beolvassák a dokumentumot, az abban lévő jeleket értelmezik és a döntésük alapján adott karaktereket adnak vissza.
A program extra funkcionalitását bizonyítja, hogy nemcsak alkalmazkodóak, hanem képesek a tanulásra is.
Tehát, ha a user azt mondja, hogy az a karakter bizony nem az, amit ő beírna a jel alapján, akkor a program user nemcsak azt engedi meg, hogy a user átírhassa, hanem arra is figyel, hogy megjegyezze, mely jelnél volt a usernek más döntése.
A következő dokumentum olvasásnál így, ha hasonló jelet talál, akkor dönthet úgy, hogy megmarad a saját, korábbi döntésénél, vagy inkább a user által javasolt változatot írja ki, vagy interaktív módba vált és minden egyes vitatott karakternél megállva kikéri a user véleményét. (Nekem anno a Hiltonban tartott HP bemutatón legjobban az tetszett, amikor a felkiáltójel, "l" betű, rövid "i" és hosszú "í" betű négyest következetesen kikérdezte a managertől, időnként pedig átváltott a felkiáltójel, "l" betű, "t" betű és "f" betű kombinációra.
(a "hosszú" ékezetes magayr betűket nem is akarta felismerni és azt a manager közölte is, hogy nem is lesz szándékukban, mert csak az angol és német nyelvre van betanítva, azokra a piacokra lesz bevezetve.)A végeredmény egyértelműen pozitív:
A user lassan megtanulja, milyen jeleket nem tanácsos beolvastatnia OCR-rel, így ezeket igyekszik kerülni a kézírása során és márus jelentősen javul az OCR hatékonysága.Ebből is látható, hogy az IT nemcsak alkalmazkodó és tanulékony, hanem segít a user-eknek is, hogy alkalmazkodóbbak és tanulékonyak legyenek.

(Ha még mindig vannak kétségeid, gondolj arra a nagyjából huszonéves esetre, amikor Nowell kiadott egy nagy visszhangot kiváltott sajtóközleményt, hogy (talán öt?) éve működő Nowell servert találtak befalazva.
Azután kiderült, hogy valamikor valamlyen vészhelyzet miatt gyors átépítésre került sor, és így befalaztak egy pici helyet, ahol csak egy PC volt, amit bekapcsolva ottfelejtettek, monitort és billentyűzetet kivitték és minden kapcsolatát leszerelték, de a programot nem állították le és a konnektorból se húzták ki a dugót, így lényegében semmit nem csinált, csak a konzol várt az első parancsra.
Persze, ennek marketing szempontból volt jelentősége, mert a sajtóközlemény kiadásakor win2000 server volt a vetélytárs, amit ajánlatos volt hetente egyszer leállítani és újraindítani.) -
ALFA
senior tag
A szoftver létezik, működik, szépen beírja a karaktereket.
Apróság, hogy azok milyen mértékben egyeznek azzal, ami az erededeti dokumentumon volt, de semmi gond, ezért van az emberke, hogy összeolvassa a kettőt és az eltéréseket gépeléssel korrigálja.
Persze, egy gyakorlott gépírónő bizonyos esetekben inkább az egészet begépeli, de az mér a szakember szintje, nem az átlagemberé.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ALFA
senior tag
válasz
Rick3D
üzenetére
Persze, tabletekbe ilyen lett beépítve, hogy a főnöknek ne kelljen megtanulnia gépelni, csak a kijelzőre írja a szöveget és elmenti. Egy kis tanulás persze kell a gépnek is, ami rossznyelvek szerint egy életen át tart, de egy hónod alá vágott tablet messze elegánsabb, mint egy laptop a tápjával meg táskájával.
Beszkennelt dolgoznál is biztosan működik, apróság lesz, hogy ő dönt arról, hogy mi van odaírva, de a gépelt szöveget korrigálhatod.
-
ALFA
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Feltételezem, feltöltési sávszélesség alacsony voltára és csomagok árképzésére, illetve fizetési képességre/készségre utalt az illető.
Hja, a régi szép idők, amikor a MOL Rt nattudású informatikai igazgatóját nem lehetett meggyőzni, hogy a leveleket nem dBaseIIIPlus memo mezőiben kellene tárolni - igazán szerencse volt a cég számára az y2k mizéria, ha már úgyis minden gépet cserélni kellett, végre egy céges Mail Server feltalálására is sor került.

PS:
ahogy hallom, az értelmi színvonal a mostani vezetésnél is a huszonéves állapotoknak megfelelő, úgyhogy a helyzet továbbra is reménytelen, de nem súlyos. -
ALFA
senior tag
Milyen programot ajánlotok, amivel képernyőről felvett videokat lehet különböző fokozatú lassítással lejátszani lehetőleg úgy, hogy ne vibráljon a kép?
Hang nincs, így az a probléma kikerülve.
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
--> Irodakukacként... nap, mint nap ezt csinálom 20 éve. Exchange szerverrel a háttérben... az MS Outlook-al. .. és úgy a világ elég nagy része szintén.
A vállalati csoportmunka egyik első és alap lépcsőját adja. Levelek, üzenetek, megbeszélések, feladatok, határidők stb... mindezek megosztása, követése, rendezése stb... stb...Akkor ezt képzeld el úgy, hogy nincs semmilyen levelezés, hanem csak téma megnevezés van, hozzá szöveges leírás, hogy miről van szó, és hozzá lehet csatolni, hogy kivel és mikor történt, majd újabb időponttal lehet folytatni. Úgy képzelem el, van egy "témekövetés" a képernyőn, hogy adott témában mikor mi történt és kik voltak az érintettek.
Nem kell hozzá se bejövő, se kimenő levél, se egyeztetés, csak az szerepel, ami megtörtént.
Gondolom, ez az igazi irodakukaci munka, csak az a fontos, ami megtörtént és nem fontos, hogy mi lesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ALFA
senior tag
Ja, vagy úgy.
Az öregúr az a 85 éves nyugdíjas, akinek próbáltam segíteni.
Közben kiderült a "megoldás":
A Lotus cég 1998-ban íratott egy magyar nyelvű könyvet a LN 4.6-os verziójához és volt benne egy jegy, amire az első száz érdeklődőnek adtak egy külön demo cd-t, amin csak a kliens verzió volt példákkal, azt lehetett próbálgatni.
A levelező program a server része volt, de mivel azt nem lehetett telepíteni, így kimaradt, viszont nem hiányzott neki, mert nem akart levelezni senkivel. A kliens off-line módon működött nála még xp alatt is.Tehát nem ingyenes program, hanem csak a klienst tartalmazó próba cd volt, viszont leevlező program nélkül tudott kapcsolatot létesiteni feladatok és személyek között, és még egyebeket csinálni.
Talán majd egyszer megnézhetem, miről is van szó, mert érdekes megoldás lehet, hogy a szöveg van a középontban, ahhoz lehet embereket és határidőket és egyebeket kapcsolni.
Az biztos, hogy nem akar levelező program alapút használni.
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Sajnos következetesen be akarod bizonyítani, hogy csakis neked lehet igazad. Maradj meg ebben a tudatban.

Amúgy gondosan lehagytad az idézetből a lényeget, és következetesen a 2010-es IBM-es verziót ajánlgatod, ami nyílván nem volt ingyenes, és gyanítom, az már nem win98-on futott.
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Nem értem a stílusod és úgy tűnik, másról beszélsz.
1. téma
Az öregúr szerint a program lényege az volt, hogy szövegeket tudott bevinni és hozzájuk megjegyzéseket tenni, hogy melyik ismerősével van kapcsolatban, majd az ismerős nevére kattintva látta az összes megjegyzést, ami vele volt kapcsolatban.Amit javasoltál, az egy levelező program, a pár képernyő kép alapján nekem úgy tűnik, a régi Outlook-ra hasonlit, ami arra volt jó, hogy adott időpontra lehetett bejegyzéseket tenni a naptárba és erről kiválasztott személyeknek emilt lehetett küldeni.
Ennyi. A személyek és az események nem voltak összekapcsolva, igy nem lehetett semmi listát lekérni.Azért köszönöm, továbbitom a fiataloknak, hogy próbáljk ki és majd jelezzenek nekem vissza, hogy ténylegesen mit tud a program.
2. téma
Az öregúr egy közel 85 éves nyugdíjas 80 éves feleségével és nemrég sajnos volt szerencsém közelről látni, hogyan élnek, és bizony pár napig a jóvoltomból volt mit enniük, mert sokadika volt.
Egészen tavaly őszig boldogan használta a magyar XP-t és nem webezett, de tönkrement a gépe. Büszkén újságolta, hogy alig 30 ezerért kapott egy Dell PC-t win8-al és mindennel és novemberben gyorsan rácsapott a telekomos legolcsóbb ajánlatra 10 Mbps internettel és telefonnal két éves hűségnyilatkozattal. Majd segítséget kért, mert a webje lassú volt.Most megnéztem, törném el mindkét kezét azoknak, akik ilyeneket csinálnak. Az internetre adott modem eleve maximum elvileg 8Mbps-re képes, gyakorlatban talán 7 lehet, de sajnos a PC csak 2,5Mbps-t tud, mert egy ócska Core2-es gép talán 400 GB-os hdd-vel, és talán azon is vannak bad sectorok, vagy valamiért időnként lassú. A win8 nagyon gányolt lehet rajta, Office2013 Wordje RTF fájlt képtelen megnyitni és egyéb programok is vannak rajta, amik szerintem elvileg fizetősek lennének.
Sajnos életemben most láttam először win8-at és nem tudtam vele mit kezdeni, ráadásul a 8 GB-os pendrájvomat nem volt hajlandó felismerni, az 1 GB-os pedig kicsi volt és még pc360 gyors és szokás szerint szakszerű segítségével se tudtam megoldani a helyzetet.
Úgyhogy most keresgélek valami megoldást, hogyan és hol kaphatna Bp-en egy normális PC-t, vagy akár egy laptopot, amivel legalább 6-7Mbps-es letöltési sebességet el tudnak érni és egy normális és legális sw arzenál legyen rajta, csak olyan, amire valóban szüksége van.
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Persze, ami win3 alatt ment, az win9x alatt is ment, de még mindig nem tudom a lényeget, hogy mi ennek a programnak a mai ingyenes alternatívája.

-
ALFA
senior tag
Valaki emlékszik Lotus Notes ingyenes alkalmazásra?
Öregúr szeretne hasonlót az unokáinak, de nem tudom, miről van szó, állítólag még windos3-ra volt fejlesztve, a későbbi verzió már az IBM-hez tartozott.Szerinte az volt benne a jó, hogy szöveges adatbázis volt, és osztott képenyővel dolgozott.
Azt mondta, hogy minden ötletet, eseményt dátummal és helyszinnel és érintett személlyel lehetett megadni, és másik ablakra átváltva lehetett látni, hogy kinek mikor mit ígért és mikorra, és ami teljesült, az összes kapcsolataival lehetett archiválni.
-
ALFA
senior tag
Nagyon köszönöm,
az Alt-F az jó trükk volt.
King Unique-nak is köszönöm,
sajnos mindkét esetben partícionálni kellett volna a hdd-t, amire nem volt lehetőségem.
Most esz a méreg, mert a 4 GB-os pendrive most szépen működik, csak ott nem akart.

Ha találok egy pesti helyet, ahol olcsón le tudnák cserélni a Core2 pc-jüket egy gyorsabbra, már javulni fog az esélyük a PC használatra, valami nagyon nem stimmel a gépükkel.
-
ALFA
senior tag
Most vagyok bajban, csak egy működő 1 GB-os pendrájvom van és egy 1,6 GB-os iso-ból kell rendszert telepíteni egy PC 2. hdd-jére. Az első hdd-n van 100 GB szabad hely, onnan elvileg meg tudnám oldani, ha ki tudnék hasítani belőle egy pár GB-os részt virtuális pendrájvnak van dvd-nek. (cd/dvd sincs.)
CD emuláló programot találtam win-re, de az csak meglévő image fájlokat nyit meg, ide viszont üres 2 GB-os virtuális pendrájv kellene, amiből telepítőt lehet csinálni pl. rufus-sal.
A helyes megoldásokat "Minden megoldás érdekel" jeligére SOS-ként a fórumba kérem, melyre egy hideg gyümölcslé bp-i személyes átvétele a díj. (A gyümölcslé nem lesz virtuális.

-
ALFA
senior tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
hülyék által is kezelhető
volt az alapfeltétel.
Amúgy nekem elsőre a Teknőcgrafika ugrott be, ha jól emlékszem, Angster Erzsébet az LSI-től népszerűsítette és oktatta és próbálta elterjeszteni iskolákban jó pár éve.
-
ALFA
senior tag
Régi, így lassú PC-n futó win7-re keresek olyan képernyő felvevő programot, ami képes a teljes képernyőt felvenni. Hang nem kell, de a kép ne szaggasson.
Fiataloknak valamilyen programozási problémája van, és szerintük olyan gyorsan jönnek a hibaüzenetek, hogy nem tudják elolvasni, és logban nincs nyoma.
Én a camstúdiót ismerem, de arról ugye kiderült, hogy nem megfelelő, ide viszont precíz program kell.
Előre is köszönöm a gyerekek nevében. -
ALFA
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, linux alatt szépen működik a html-es összefűzés minden képpel és formázással együtt, egy kis trükkel, aminek ez a lényege:
grep -iv "</body>" downloads/a1.html | grep -iv "</html>" | grep -iv "</HTML>" | grep -iv "</BODY>" > /downloads/all.html
echo "</body></html>" >> downloads/all.html
-
ALFA
senior tag
Tíz éves gyerekek fél éves munkájáról van szó, amit az évzáróra kellene bemutatniuk.
Én is mondhatnám, milyen érdekes, hogy hiába írtam le, hogy
1. gyerekek csinálnak
2, könyvet
3. egymástól függetlenül,állandóan azon lovagoltok, hogy az a probléma, hogy
1. én hogyan tudok
2. EXE programot írni
3. saját fájljaimból.Mindegy, látom, a hőség az lassítja a gondolkodást és korlátozza a megértést.

-
ALFA
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Képzelj el egy olyan weboldalt, ahol linkek révén tudod elolvasni a teljes történetet.
Csak nem weben van, hanem egy könyvtárban a pc-n.
Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni.De mégis, legyen egy kis nehezítés. Tölts le véletlenszerűen akármilyen html fájlokat a webről a pc-dre, ugyan abba a könyvtárba. Majd keress egy programot, ami megoldja, hogy az összes html fájlt egyetlen fájlban lásd. Lehet szövegszerkesztő, vagy pdf, vagy egyetlen html fájl, amit akarsz, a lényeg, hogy egyben legyen.
Ennél az a nehezítés, hogy ezek a html fájlok nem kapcsolódnak linkekkel egymáshoz, csak egy könyvtárban vannak a pc-den. -
ALFA
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
1 másodperc múlva kiírja hogy kész, letöltve, és ennyi.
Akkor azzal a formátummal nem tud mit kezdeni, vagy valami akadály van.
Szerencsés esetben csak webes sávszélességgel van gond, és később szépen lejön.Privátban küldj egy linket nekem, megnézem a linuxos letöltővel, az mit mond rá.
-
ALFA
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
És még sorolhatnám, hogy mit nem írt.

Nekem úgy tűnik, nagyon behavazódtál valamiért.

Ne azzal foglalkozz, hány millió dolgot nem írtam le, hanem próbáld meg a lényeget észrevenni, amit leírtam:
könyvet írnak, ami sima szöveges fájlokat jelent, melyekhez képeket tesznek illusztrációnak, de amíg a nyers változatot írják, nem szövegszerkesztőben írják, hanem html fájlokban, amihez képeket csatolnak.
Vagy linkek, vagy számozás révén mennek a következő fájlra, mert minden fejezet és alfejezet külön fájlban van,
Ezt a halmazt kell egyetlen fájlban megjeleníteni valahogy, mert rájöttek, hogy nagyon macerás egyesével megnyitni és szövegszerkesztőbe másolni.
Ha még mindig nem világoss, kérdezz, a topik gazdája úgyis örül, hogy jelentősen növekszik a fórum letöltéseinek a száma.

-
ALFA
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Könyvet írnak többen, minden fejezet külön html fájlban van, hogy ne kelljen bajlódniuk a méretekkel, mindenki a saját témáján dolgozik.
Időnként meg kell mutatniuk, hogy néz ki az egész.
Amíg kicsi volt, bemásolták word-be és kimentették pdf-be, de most már szenvednek vele.
-
ALFA
senior tag
Olyan programot keresek, ami fa struktúrába rendezett html fájlokból képes egyetlen fájlt csinálni, vagy egyben megjeleníteni, esetleg csak kinyomtatni az egészet.
-
ALFA
senior tag
válasz
Creepy
üzenetére
A srácoknak (már) van már eszük, tudják jól, hogyha minden programot, amit ki akarnak próbálni, azonnal telepítenének, majd törölnék, hetente kellene újratelepíteniük a win7-et. Ezért portable-ket próbálnak ki, azoknál nincs gond az eltávolítással.
Köszönöm, továbbítom nekik a hétvégén, hogy ebből a teljes verziót kell kipróbálniuk, ha magyarul akarnak látni valamit.

-
ALFA
senior tag
válasz
Creepy
üzenetére
Pontosítottak, a 32 bites portable-t próbálták.
Kipróbálnátok a hétvégén, ha van rá kapacitásotok, hogy annak van-e nálatok magyarítása?
(Úgy értem, ráértek vele, mert ha szerencsém van, ezen a hétvégén nem találkozok a fiatalokkal, talán lesz egy nyugodtabb hétvégém.)
Addig nem akarnak a telepítéses verzióval foglalkozni, amíg erről ki nem derül, hogy nem magyar. -
ALFA
senior tag
válasz
Creepy
üzenetére
A srácok szerint a weboldalon az szerepel, hogy a 64 bites verzió hibás, nem ajánlják, és máretcsökkentés miatt csak US-EN van benne, minden más nyelvet külön kell letölteni és az exe programjával telepíteni.
Szerintük az exe egészen más könyvtárat hoz létre a magyar nyelvnek, a program nem találja meg még akkor se, ha kézzel bemásolják a nyelvi fájlokat az angol nyelvi fájlok mellé.
Képre:
Ezek szerint nálad működik, náluk nem. Érdekes.
Köszönöm, továbbítom nekük, akkor talán a win-es beállításukban lehet valami...
-
ALFA
senior tag
Igazából kérdezni jöttem, mp4, webm és más, újabb típusú videofájlokhoz milyen feliratozó programot javasoltok - akármilyen operációs rendszer lehet.
Fiatalok panaszkodnak, hogy a régi, jól bevált feliratozó programok nem fogadják el az új videokat. -
ALFA
senior tag
Tudna valaki segíteni, hogy VLC-ben hogyan lehet beállítani, hogy a videót csak töltse be, de csak kézi lejátszással indítsa el?
Csak azt engedi beállítani, ha a video véget ér, akkor vagy kilépjen, vagy kimerevítse az utolsó képkockát, de a kezdésre nem látok ilyen opcoót. -
ALFA
senior tag
Többek között azért álltam át linuxra, mert a sok seggfej a flasht erőltette, így attól megszabadultam. Kellett jó pár év, mire a seggfejek belátták, hogy nincs értelme, de utólag se fogják belátni, hogy feleslegesen kárt okoztak.
Amúgy, ha csak az utóbbi egy évet megnézi az ember, rendszeresen talál híreket, hogy a frissítésekből milyen károk voltak, az óvatosabbak ezért mindig várnak pár napot, van-e anyázás.
Persze, tudom, ízlések és pofonok, de én szeretem eldönteni, hogy egy változtatás jó-e nekem és akarom-e, vagy inkább nem, és nehezebb visszaállni egy korábbi verzióra, mint megtartani, amíg lehet.
-
ALFA
senior tag
Ráadásul a gmail valamiért blokkolja a belépésüket IMAP-on keresztül,
Na, ma volt egy kis szabadidőm, csináltam egy gmail fiókot és a beállításokat végignéztem, megállapítottam, hogy jó pár dolgot (elvileg) ki lehet kapcsolni, ami nem tetszik olyanoknak, akik nyugodt levelezést akarnak.
Beállítottam az imap hozzáférést és kiderült, hogy ott lehet kikapcsolni a teljes életvitelre való figyelést, mert a gmail semmit se töröl, te törölheted, de ő archiválja magának, így valóban minden levelet eltesz rólad az első perctől kezdve, hogy regisztráltál. Az imap-os beállításoknál ezt ki lehet kapcsolni (azért kétlem, hogy valóban kikapcsolná, valószínűleg a fiókodban lévőt és amúgy is van egy teljes másolata.
Elolvastam a beállításokat is, kiderült, hogy az imap feltételek között van, hogy az általa elfogadott böngészőknek mindig a legújabb verziójúaknak kell lenniük, ez is érdekes kényszer, én nem szeretek verziókat frissíteni csak azért, mert kijött egy újabb.
Nos, kiléptem és linux alá frissen telepítettem a thunderes mailt és megnyugodtam, hogy megtalálta a fiókomat, viszont az állítólag pár napja megújult webes felületet hozta fel. Próbáltam az alternatívákat megtalálni, de mindig rossz vágányra terelt, így feltettem a kezem, hogy rendben van, akkor legyen, és ettől kezdve majd leestem a székről a röhögéstől, mert amint beléptem weben, megjelent egy üzenet, hogy imap-ról épp most akart valaki belépni, engedélyezem-e. Rábólintottam, ettől kezdve ment az imap, igaz, nagyon lassan, majd egy fél perc után jött egy üzenet, hogy valami script dolgozik a weboldalon, arra vár, mondtam, hogy inkább lője le, így jó két percbe tellett, amig a thu-s mailban szépen megjelentek a könyvtárak, majd kiléptem.
Na, a fiataloknak este elmeséltem a történetet, kár, hogy nem volt fényképezőgépem, olyan szépen megnyúlt az arcuk, albumba való esemény lett volna. Mindegy, megnyugodtam, hogy jó az öreg a háznál, csak reggelig kell valahogy kibírnom, mert még mindig fáj az oldalam a röhögéstől.
Ezek szerint a gmail-nek ez az egyik újítása, hogy imap-os kapcsolatot webes belépéssel lehet engedéklyezni, de csak akkor, amikor megtörténik, utána már csak hibaüzenet van, hogy "ismertlen eszközről való behatolási kísérletet meghiúsított", és nincs lehetőség a visszajelzésre, hogy engedélyeztessék. Business processes rulez - ahogy valaki mondta volt.

creepy

-
ALFA
senior tag
Korábban voltak kérdések audio szerkesztésre, többnyire audacity volt a javaslat, de az csak mp3-at tud.
A waveshop wav-ra nekem jó volt, több más formátumot is tud, de azokat nem próbáltam.PC360 biztosan tud részletekkel szolgálni, mennyi mindent tud az ingyenes program.
Egy hátránya lehet, - azon túl, hogy csak win alatt működik, - hogy pár éve már nem fejlesztik, így win7-re van garantáltan működő példány belőle. -
ALFA
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem igazán, állítólag nagyon lassú a levelek megjelenítése, gyanús nekik, hogy más is mehet a háttérben, a tűzfaluk szerint nincs más forgalom, de jobb lenne nekik egy megbízhatóbb megoldás. 3-4 helyről kérdezik le a leveleket, örülnének, ha ezt a gmail tudomásul venné és akkor maradnának ott.
Ráadásul a gmail valamiért blokkolja a belépésüket IMAP-on keresztül, "rossz jelzó" a hibaüzenet a Thunderbird levelezőben, ami szerintük nem igaz, mert weben már be tudnak lépni.
Lehet, hogy más levelezőprogramot kellene használniuk?
-
ALFA
senior tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Köszönöm.
Kipróbálnád valamelyiket másik eszközről, másik ip címről is a belépést az egyik címedre?
Az egyik srác szerint belépési eszköz, ip cím, operációs rendszer, böngésző típusa és verziószáma szerepel a kugli ellenőrzési listáján, az első három bármelyikének változására blokkolja a belépést, utolsó kettőre csak figyelmeztetést küld évek óta. -
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Úgy tűnik, megváltozott a beléptetési oldal, alternatíva a telefon vagy email cím, de ha valami nem tetszik neki, követeli a telefont.
Az egyik srácnak azóta sikerült bejelentkeznie a saját gépéről, volt pár üzenete, hogy másik ip címről ment a bejelentkezés, ezért a kugli blokkolta a belépést.
A poén a volt, hogy a saját gépéről való bejelentkezés után is kapott egy üzenetet, hogy új ip címről lépett be valaki a fiókjába.
Sőt szerinte az IMAP-os belépést is azért blokkolta, mert másik gépen másik operációs rendszer és böngésző volt.
Agyrém.Ráadásul a hibaüzenet végén van egy előzékeny ajánlat, hogy küldhet visszajelzést a gogle-nak, csak egy apróság van, hogy az email cim az noreply.
Nagy testvér esete foroghat fent, megértem, hogy más megoldást keresnek.
-
ALFA
senior tag
Bocs az off-ért, de sürgős lenne, mert a fiatalok dühösek, hogy a gmail com nem mostantól enged be senkit mobiltelefonos azonosítás nélkül.
Milyen com vagy org domaines ingyenes mail cimet ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)