Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14351) oszi666 válasza Earl_Muttley (#14348) üzenetére


oszi666
őstag

nagyon köszi a segítséget, szerintem az olcsóbbik is jó, nem kell a nagyobbik drágább felbontása meg a fax sem
:)

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#14352) sityuka89


sityuka89
tag

Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan nyomtatót, ami szépen nyomtat, wifi-s
És van utángyártott patron hozzá? :)
Előre is köszönöm a választ!

(#14353) PociAti válasza sityuka89 (#14352) üzenetére


PociAti
senior tag

Tipikus esete a rosszul feltett kérdésnek.
- Mégis melyik nem nyomtat szépen?
- Mármint mit kell szépen nyomtatni? Fényképet, vagy csak dokumentumot?
- Egy dolgot már tudunk: mindenképpen patronos nyomtató kell. Mert ez előre el lett döntve és az is, hogy utángyártottal lesz üzemeltetve.

Általánosságban írom, hogy kérdés feltevésekor inkább feladatot kellene értelmesen körülírni. Mire keres megoldást a felhasználó? Lehetőleg úgy, hogy ne legyenek benne erős szűkítések és azért minimálisan legyen tisztában az egyes funkciók extra költségével (vagy tudjon az igényekből leadni, vagy nyissa ki jobban a pénztárcát).

[ Szerkesztve ]

(#14354) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Sziasztok

Van nekem egy Epson Ecotank L3060-as nyomtatóm. Szeretnék hozzá tintát rendelni, hol tudok és milyet? Hiába írom be a Google-ba, mindig más nyomtatóhoz ad ki tintát..

Segítséget elfogadom.

Köszönöm :R

Gergő

(#14355) atala válasza zeus_2k14 (#14354) üzenetére


atala
Topikgazda

T6641, T6642, T6643, T6644

(#14356) zeus_2k14 válasza atala (#14355) üzenetére


zeus_2k14
senior tag

És ezek jók lesznek hozzá? Csak mert itt nem írja.
Csak mert ha innen megnézek bármilyen boltot, egyikben sem írja.. [link]

(#14357) atala válasza zeus_2k14 (#14356) üzenetére


atala
Topikgazda

Jó lesz.
[link]

(#14358) Neck


Neck
veterán

Sziasztok,

Elolvastam az összes összefoglalót, és tanácsot, viszont még mindig maradt pár kérdésem.
Elöljáróban, a felhasználás:

Itthonról kell dolgoznia a feleségemnek, és napi 30-100 oldalt nyomtatnak a cégének (amiről az a véleményem, hogy felesleges, de a főnökének mániája - ez most mindegy is)
Ez a nyomtatás fekete-fehér, azonban műszaki ábrákat is tartalmaz néha, ezért fontos lenne, hogy ne legyen "nagyon gagyi" a nyomat minősége.

Ezen felül én is nyomtatnék néha - viszont hobbi fotósként szeretnék kiváló minőségű fotónyomatot, fotópapírra, ajándéknak.

Továbbá: Scanner sem lenne rossz bele, de nagyon ritkán szkennelünk, a többi szempont fontosabb, szükség esetén megoldjuk mobilalkalmazással.

Opcióim (ahogy én értelmezem):

1: Tintasugaras fotónyomtató 6 féle színből (Epson-ból találtam ilyet) - Nagyon jó fotónyomtatás, óriási pazarlás vele ennyi FF oldalt nyomtatni, ha jól értem.

2: Epson EcoTank tintasugaras nyomtató - egyébként ebből is van sima, illetve piezo-s, nem tudom melyik lenne a jobb. Jó kompromisszum FF-re és színes nyomtatásra is, viszont a fotók nem lesznek az igaziak, ahogy értelmezem. Illetve, a FF nyomat minősége és ára is jobban jönne ki a 3. esetben.

3: FF lézernyomtató (pl: Ricoh SP400DN) a FF nyomatokra, azaz célszerszám dokumentumot nyomtatni, a fotóimat kidolgoztatom a CEWE-vel, scan mobillal.

Egyelőre a 3. felé hajlok, szerintem ár/érték arányban, beszáradásmentességben, tartósságban (pár ezer oldal) ezzel járnék a legjobban.

Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14359) inf3rno válasza Neck (#14358) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én vennék egy mono lézert a papírmunkához, a fotóidra meg vagy egy külön nyomtatót vagy elvinném fényképészhez, ha nem olyan hatalmas mennyiség. Ha mindkettőt akarod, akkor szerintem színes lézer 300 euro körül vagy drágábban, ami jó lenne, de én nem értek hozzá.

Buliban hasznos! =]

(#14360) Neck válasza inf3rno (#14359) üzenetére


Neck
veterán

A fotónyomtatás évente 1-2 alkalommal pár 10 darab kép lenne, ajándékba...

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14361) inf3rno válasza Neck (#14360) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha megnézed a cewét (google első találat) az néhány ezres évente, emiatt én biztosan nem vennék nyomtatót több tízezerért. Én még a saját mono-ra is sajnálom a pénzt, mert nem nyomtatok annyira sűrűn, viszont ha igen, akkor sajnos nem várhat, azonnal kell. Tintasugarassal eddig én csak szívtam, meg annyira lassú, hogy a hajamat tépem, úgyhogy inkább mélyebben a zsebbe nyúlok, aztán lesz itt is egy mono lézer. Van most szabvány hálózati nyomtatás IPP everywhere néven, de még annyira kevés nyomtató támogatja, hogy legalább egy százast el kéne költenem pl HP-ra. Helyette nálam az lesz, hogy veszek egy olcsóbb mono lézert, rákötöm az itthoni szerver gépre, amire felteszem a CUPS-ot, aztán máris megvan ugyanaz fél vagy harmad áron (ha nem számoljuk, hogy a szerverre azért sokat költöttem). [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#14362) PociAti válasza Neck (#14358) üzenetére


PociAti
senior tag

Ha jól értelmezem ezt a külföldi oldalt, akkor a nagyobb töltöttségű, az 5000 oldalas Ricoh toner drágább, mint maga a nyomtató.
Én úgy számoltam, hogy 4.000-5.000 oldalnál (a költségek tekintetében) egy tintatartályos Epson jobb választás lenne.
Richo kb. 30.000 Ft + 35.000 Ft az 5.000 oldalas toner,
míg egy WiFi-s Epson, pl. az L3150 az 54.800 Ft-tól kapható és 60 fillér körül van a nyomtatás. Az Epsonhoz mellékelnek 8.100 FF és 6.500 színes oldalra való tintát. Nagyon hasznos, ha egy nyomtató képes színeset is nyomtatni, és megfelelő fotópapír esetén teljesen vállalható még a fényképek minősége is. (Ettől függetlenül inkább preferálom a laborban való előhívást.)
A lézernyomtatóknak sok előnye van (legfőképp a gyorsaságuk), de én személy szerint nem szeretek lézernyomtató közelében ülni, tintásoknak sokkal barátságosabb a működésük.

(#14363) PociAti válasza inf3rno (#14361) üzenetére


PociAti
senior tag

"pl. HP-ra."
http://www.pwg.org/ipp/everywhere.html
A "Find Printers" listában csak HP nyomtató szerepel :(
A HP sokaknál kizáró ok, a rossz tapasztalatok miatt.

(#14364) Neck válasza PociAti (#14362) üzenetére


Neck
veterán

A lézereseknél végigszámoltam, és a RICOH 2 illetve 3 EUR centre jött ki a nyomtatás eredeti tonerrel. A RICOH azért maradt benne, mert 2500 nyomtatásos tonerrel jön alapból - ha innen nézed, tök olcsó, és nagyon sok nyomtatásra kitalált gép - havi 50ezer oldalt írnak, szóval biztos jól bírja.Tehát, már csak 1 2500-as toner kell bele, és megvan az 5000 oldal - és maga a 2500-as Toner is "csak" 72 EUR - és legalább eredeti. A kettőnek az össz ára az 150 EUR, 30-al olcsóbb mint az Epson.

A lézerből kiszálló büdös egészségtelen szaggal kapcsolatban pedig igazat adok neked - én sem szeretem :)

Viszont a tintasugaras gépet nem tudtam kiszámolni, illetve nem tudtam, mennyi tintát adnak hozzá alapból - köszönöm az infókat.

A Piezo-s és nem piezo-s Epson között mi a különbség?

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14365) PociAti válasza Neck (#14364) üzenetére


PociAti
senior tag

Jelen pillanatban 1 EUR kb. 356 HUF. Szerencsésebb lenne, ha német oldalon látható Euroban beszélnénk, de nem ismerem a német aggregátor oldalakat, ahol összegyűjtik az online webáruházak árait.

Az Epson középkategóriás otthoni tintatartályos nyomtatókhoz mellékelt tinta kapacitását egy kiadványból vettem. A korábbi modellekhez 664-es sorozatszámú tinta járt, és ahhoz 3 fekete palackot adtak (13.000 FF oldal), az újakhoz 103-as sorozatú palackot adnak, és már csak 2-t (8100 FF oldal).
(A szegmens drágább gépeinek pigmentes a tintája, 101-essorozat, 2 palack, 14.000 oldal. L4150, L4160)

Az összes tintatartályos nyomtató fenntartása gyártótól függetlenül filléres tétel.

Ha jól tudom az Epsonnak minden tintás nyomtatója piezzos, és azok élettartama is 50.000 oldal környékére van belőve. A lézernyomtatónál ha havi nyomtatásnál megadnak egy hatalmas számot, akkor az egy bullshit. Egyszer valamelyik hülye marketinges találta ki ezt, és páran átvették. Tulajdonképpen mi az a mennyiség, amit életében egyszer ki lehet belőle hozni, aztán utána lehet is kidobni a gépet. A javasolt maximális havi terhelés sokkal reálisabb adat, az pedig kb. 2.000 oldal lehet.

(#14366) Neck válasza PociAti (#14365) üzenetére


Neck
veterán

Igazából ez lenne az igazi: ET-2751, úgy látom ez az a verzió, amelyikben nagyobb a FF, és kisebb a színes tinta (nekünk ez a reálisabb), valamint tud automatikus duplex nyomtatást (amivel sok papírt lehetne spórolni). Mivel 200 EUR-tól nem nagyon találtam olcsóbban Ecotankot, ez meg 230 EUR, akkor már nincs nagy különbség, viszont a duplex előbb-utóbb behozza. Nem? :D

MOD: A 2712 az csak 180 EUR... 50 EUR difivel az már elgondolkodtató...

Amúgy az Idealo.de a megfelelő árkereső :B

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14367) inf3rno válasza PociAti (#14363) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom, nekem ismerősöm azt használ már évek óta, és elégedett vele. Mondjuk m426fwd-t, ami nem a legolcsóbb kategória. De tényleg, ha valakinek kell, hogy meglegyen a szabvány, és legalább hobbi szinten űzi a linuxot, akkor nem egy nagy szám betenni bármilyen nyomtató mellé egy raspberryt vagy talán akár egy arduino is ki tudja szolgálni, ha felmegy rájuk a nyomtató driver. Szóval bármelyikkel megoldható, ha fontos. Nekem az.

Buliban hasznos! =]

(#14368) PociAti válasza Neck (#14366) üzenetére


PociAti
senior tag

Ezek között a nyugat-európai számozások között nem mozgok otthonosan. Néha eltérnek, néha nem.
Epsonnál amelyik gépnek kicsit L alakja van, az már új szériás. A színes LCD kijelző a drágább készülékek sajátossága.

Duplex nyomtatásra eddig nem gondoltam, sajnos a tintás nyomtatóknál szintén csak a drágább, jellemzően LCD-s készülékek tudják (de persze semmi összefüggés nincs, hogy ami LCD-s az duplex is). Mennyire éri meg? Annak igen, aki rendszeresen és sokat nyomtat így, mert amíg 60 fillér egy FF oldal, addig 2 Ft a papír ára. Sok ezer oldal esetén már lényeges költséget lehet megspórolni. Viszont tintás 2 oldalas tintás nyomtató kicsit jobb papírt igényel, minta lézeres, mivel utóbbinál kevésbé üt át a nyomat.

A magyar L3150 / L3151 / L3156 (fehér) nyomtatónak úgy nézem nyugatra már megérkezett a még újabb szériája, az ET-2720 / ET-2721 / ET-2726, ami kicsivel 200 € alatt van, de nálunk még nem láttam.
(Ennek a Wi-Fi nélküli olcsóbb verziója a ET-L3110 / L3111, nálunk is ezen a néven futnak.)

Jobban bele se akarok menni, mert ez egy végeláthatatlan nyúl üreg.

Bármelyik irányba mozdulsz el, nem jársz rosszul, mert az általad kinézett lézer is egész jó áron van. Csak el kell fogadni annak hátrányait, és kihasználni az előnyeit. Akkor jársz legjobban, ha előre pontosan fel tudod mérni az igényeidet a következő 3-5 évre, és ahhoz leginkább illőt választod ki.

(#14369) hcol7


hcol7
senior tag

helló,

az Epson l3151-nek létezik olyan "párja", ami ugyanaz, csak nem multifunkciós, hanem sima nyomtató ?

a másik, amit kinéztem, mert illeszkedne a kívánt felhasználáshoz, az a Brother DCP-T510W, de valamiért az említett Epson szimpatikusabb, csak nem akarom feleslegesen kifizetni a szkennert bele.

vagy esetleg van valami jo alternativa? altalanos csaladi felhasznalasra kellene, random urlap/doksi/egyeb nyomtatashoz(ez valtozo gyakorisagu, de foleg FF), esetleg, sot erosen valosziusithetoen a 6eves gyerek laptopos rajzainak tulnyomoreszt szines nyomtatgatasara, mindezt olcso fenntartassal, igy inkabb egyszeri dragabb beszerzesi arral, ezert tartalyos tipus a cel. neztem a szines lezereket, ha az aruk nem is, de a fenntartasuk horror.

szoba johetett volna egy jobb fele mono lezer, es melle egy budget szines -akar patronos- tintas, de ugy erzem, hogy a gyerek folyamatosan nyomtatni akar majd, es nyilvan szinesben. annyit meg boven nem urlapozgatunk, hogy kulon eszkoz kelljen hozza.

fontos, hogy wifis legyen - mobil eszkozrol is tudjon nyomtatni.

[ Szerkesztve ]

(#14370) PociAti válasza hcol7 (#14369) üzenetére


PociAti
senior tag

Epson L1110 (C11CG89401)

A kettő között, az L1110 és L3151 között ott van az L3110/L3111 (van szkenner, nincs WiFi). Csak azért írom, mert a vásárlási őrület miatt átmeneti készlethiány fordulhat elő.

A Brother T510W leggyengébb pontja pont a szkennere. Fotó szkennelésére "nem ideális", és az üveg síkja fölött 2-3 mm távolságban sem ad éles képet. Viszont dokumentumok szkennelésére tökéletes, és pár dologban jobb, mint a vele azonos áru Epsonok.

(#14371) Neck válasza PociAti (#14368) üzenetére


Neck
veterán

Nagyon köszönöm az eddigi infókat. Sajnos nagyon nehéz kiigazodni az Epson termékpalettáján. Amire már rájöttem, hogy az utolsó számjegy eltérése semmit sem jelent, maximum a termék színét (fekete, vagy fehér háza van).

Viszont hogy a 2710, 2720, 2750 közül melyiket érdemes....

Illetve, ami még mindig nem derült ki számomra, hogy vannak régebbi EcoTankok, amik nem piezo-sak, viszont az újak közül szinte mind az.

Van valami hátránya, ha piezo-sat veszek, vagy csak előnye, így ne is nézzem a régieket?

Illetve, írtad, hogy az újabb szériásoknak már L alakja van - van valami előnye az új szériás EcoTankoknak a régiekhez képest?

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14372) atala válasza Neck (#14371) üzenetére


atala
Topikgazda

Illetve, ami még mindig nem derült ki számomra, hogy vannak régebbi EcoTankok, amik nem piezo-sak, viszont az újak közül szinte mind az.

Mindegyik piezo fejes, (piezo technológiát használ), csak a régiek Epson Micro Piezo™, némelyik újban PrecisionCore™ TFP nyomtatófej van. Ez egy továbbfejleszett több előnyös tulajdonsággal rendelkező fej.

[ Szerkesztve ]

(#14373) PociAti válasza Neck (#14371) üzenetére


PociAti
senior tag

Ahogy Atala is írta, az Epson a piezzos technológiát használ, annak a fejlesztésébe öltek brutális összeget.

Más gyártó esetén van közvetlen tapasztalatom azonos széria új és ráncfelvarrott változata között, és jellemzően apró hibákat szokás javítani. Például görgőkön, lapbehúzáson, tálcákon, fejen, stb.
Illetve erősebb processzort kapnak, több memóriát, biztonságosabb adatkapcsolatot, vagy ami szkenneléskor különösen fontos, nagyobb átviteli sebességet (pl. USB 2 helyett USB 3).
A fejlődés gyakran a szoftvereken is érződik. Ha csak nincs valami kirívó ismert hiba, akkor mindig az újat javasolnám.

Egy termékcsaládon belül a különbségeket mesterségesen növelik.
Pl. 2720-ban nincs scanner, de kevesebb induló mennyiségű tintát mellékelnek hozzá. Sok ilyen apróság van. Neked kellene kitalálni az igényeket, de ha megteheted, akkor inkább válaszd a nagyobb modellt, ha később igényed lehetne rá. Utólag hiába költenél rá még egy kicsit, nem kerül bele scanner.

(#14374) sirarcheer


sirarcheer
senior tag

Sziasztok!

Én csak köszönetet szeretnék mondani az összefoglalóért, átolvastam, és tegnap rendeltem egy Brother HL1222WE nyomtatót, ma meg is jött. Hibátlanul működik, nekünk tökéletes lesz. :R

PSN: sirarcheer

(#14376) SaGa59 válasza OkoskaAnna (#14375) üzenetére


SaGa59
őstag

Elfelejtetted kitenni a (X)-et…

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#14378) PociAti válasza atala (#14377) üzenetére


PociAti
senior tag

Hozzászólások száma: 2.

Kicsit sem burkoltan a reklámozás céljából létrehozott account.

Egy újabb feltörekvő abból a célból, hogy ellenőrizhetetlen minőségű utángyártott kellékkel nyírjuk ki a nyomtatónkat?

(#14379) Cyrin válasza PociAti (#14378) üzenetére


Cyrin
addikt

akkor mégsem lesz ingyen az a nyomtatás... :)

(#14380) atala válasza PociAti (#14378) üzenetére


atala
Topikgazda

Igazad van, nem néztem. Töröltem a hozzászólását.

(#14381) LeadR


LeadR
csendes tag

Sziasztok! Kellene egy nyomtató viszonylag sürgősen, ebben kérném a segítségeteket.
1. Tintás vagy lézer?
Mindegy.
2. Fekete vagy színes?
Jó lenne színeset is tudna, de ha sokkal jobbat, vagy sokkal gazdaságosabban üzemeltethetőt lehet venni feketéből akkor az is szóba jöhet. Azért mindkettőre szeretnék látni 1-2 példát.
3. Mire használnád?
Főleg szövegek, ábrák
4. Mennyit nyomtatsz?
Napi pár oldal.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
Változó, lehet 1 hét, lehet 2 hónap.
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Szkenner, wifi, fénymásolás, egyszerű beüzemelés és használat.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
Max 25.
8. Árérzékeny vagy?
A legjobb ár-érték arányt keresem, és jó lenne minél gazdaságosabban üzemeltetni.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Mindegy, ahogy ár/minőségben jól jön ki.

Előre is köszi :R

(#14382) SaGa59 válasza LeadR (#14381) üzenetére


SaGa59
őstag

25 alatt olcsó üzemeltetésű, wifi-s, scanneres nyomtatót nem kapsz. Nincs ilyen. Ha elég a fekete fehér, akkor keress egy olcsó, scanneres lézert. Ha színes is kell, egy olcsó, scanneres, nagy tartályos tintásat. Csak arra kell vigyáznod, hogy amikor hetekig nem nyomtatsz, hetente egyszer nyomtasd ki a fúvókaellenőrző mintát. Az általában nem fogyaszt sokat, de minden fúvókát megjárat, nem fog beszáradni. Az igényeidnek megfelelő nyomtató valahol 40 rugó körül kezdődik és onnan a csillagos égig.
Ha a tintapatronok árát hajlandó vagy benyelni, akkor van 25 körül is, de a tintára nagyságrenddel többet kell majd töltened akkor is, ha utángyártottat, utántöltőst használsz, ráadásul szívsz is vele folyamatosan, ha hamarabb nem, úgy két év múlva, mikor már a patronbeszerzés is macerás lesz. Ezek mostanára általában kifutó típusok.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#14383) Chereiose


Chereiose
addikt

Sziasztok!

Elolvasva az összefoglalót nekem a fekete fehér nyomtatás kellene "olcsó" üzemeltetéssel.
Ez a mono lézernyomtató erre van valamilyen link, hogy mire is kéne gondolni, meg úgy árilag főleg, hogy lássam mennyiért vannak ilyenek.

Köszi!

(#14384) ocscsaba válasza Chereiose (#14383) üzenetére


ocscsaba
tag

Árukereső oldalon lehet böngészni.

(#14385) Chereiose válasza ocscsaba (#14384) üzenetére


Chereiose
addikt

Igen de pont ezt kérdezem, mert nem találtam rá ezzel a címszóval.

(#14386) Varshi válasza Chereiose (#14383) üzenetére


Varshi
aktív tag

Brother lézert keress.

(#14387) ocscsaba válasza Chereiose (#14385) üzenetére


ocscsaba
tag

Árukereső oldalon beírtam: Brother nyomtató, kiadta találatként sorban a készülékeket.

[ Szerkesztve ]

(#14388) interstate76 válasza Chereiose (#14385) üzenetére


interstate76
addikt

Mit nem találtál? Lézernyomtatók, ár szerint növekvő sorrendben. Ha mégis kell a színes nyomtatás, bal oldalon kiválasztod a szűrési feltételek között, és kész.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#14389) Lacc


Lacc
aktív tag

1. Tintás vagy lézer?
Tintast preferalom. Home Office-ba kellene (karanten) es az eddig munkahelyemein a lezeresek a nyomtatas soran egesz jol betudtdak fulleszteni a kis helysegeket, azzal a tipikus "eget" szaggal. Ez a sajat tapasztalatom. Nekem ez az extra nem kell otthonra, a szobaban.
2. Fekete vagy színes?
Fekete 98%-ban. Szines 2%-ban hivatalos dokumentumokat abban preferraljak, vagy keri az ugyintezo a magyar burokracioban.
3. Mire használnád?
Nyomtatasra, bar egy-ket uveg palinka utan talan masra is.
Tananyagok nyomtatasa 80%-ban. Szoveg, abrak elofordulhatnak, flow-chartok, koordinata rendszerek, de nem foto, sem kep. Hivatalos dokumentumok a maradk 15%-ban. (5% barmi egyeb, esetleg repjegy nyomtatas)
Viszont a tanulmanyok miatt van egy sarkalatos pontja a dolognak, a szovegkiemelo hatasara elmosodik a szoveg, a tinta, meg egy napi szaradas eseten HP 56-ps tinta patron HP Office 5600, ami referencia pontom van.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Hetente 1-5 lap. Havonta 20-40 lap.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
Hat az a nyomtato fektetve lesz.
6. Milyen funkciókat vársz el?
- Nyomtasson, ugy hogy a szovegkiemelo "ne mossa el" a tinta (Lasd 3-as pont), tudom, hogy ebben a lezer jobb, ez a legfontosabb.
- Nyomtasson ujrafelhasznalt papirra is.
- Automatikus duplaoldalas nyomtatas. (Ahany nyomtato annyi felekepen van a manualis, megfordiva, atforditva, told vissza, rangasd meg...)
- Wifi
- Szkenneles, A4-es dokumentumokat
7. Mennyi a keret?
- 1. szint, az 30.000 Huf vagy 100 Euro (-/+ 5000 Huf, most esik a Huf)
- 2. szint, az 50.000 Huf (-/+ 5000 Huf, most esik a Huf)
A 2. szint eseten az Epson nem jatszik, ahogy olvastam ezeket a 44.000-48.000 Epsonokhoz piszok draga a gyari tinta es az utannyomtatott nem fogadja el.
8. Árérzékeny vagy?
Bizonyos termekek eseten igen. Nyomtatoknal igen, mert ritkan hasznaltam otthon, foleg elment xerox boltba, ahol 6-7 Ft-ert nyomtattak. (Laptop, hangfal, cipo - a kenyelem es az egeszseg fontos - ott nem.)
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Gyari patron (Kiveve ha nagyon draga) vagy Utangyartott patron. Utantoltes nem kell, kizart. Eddigi tapasztalatim alapjan, kibir egy evet egy patron. (Fel-evet attol fugg mennyit kell nyomtatni)

Nem kell egy nyomtato, ha mondtok parat, az is elegendo mar nekem.

[ Szerkesztve ]

(#14390) hcol7 válasza PociAti (#14370) üzenetére


hcol7
senior tag

hali,
koszi!

az L1110 jo lenne, de van rajta LAN port? nem is kell WIFI, mert egy switch melle kerulne a lakasban. fontos a mobileszkozrol nyomtatas mindenkeppen.

(#14391) PociAti válasza hcol7 (#14390) üzenetére


PociAti
senior tag

LAN-t jellemzően nem tesznek az otthoni gépekre, főleg a kategória belépő szintű tagjaira. A beépített hálózati nyomtatás funkció az irodai gépek "kiváltsága".

epso.hu Epson L1110
"Csatlakozók: USB". Ha olyan router mellé kerülne, amin van USB csatlakozó és van rajta nyomtatószerver (az USB-s routereken szokott lenni), akkor a routerra csatlakozó eszközök tudnának rá nyomtatni. Akár WiFin keresztül is.

Másik általános megoldás, hogy egy PC-re kötöd a nyomtatót, azt osztja meg a hálózaton.

A WiFi-s nyomtatók azért jók, mert azok vezeték nélkül tudnak a routerra csatlakozni, és azon keresztül éri el őket a többi eszköz.

(#14392) Varshi válasza Lacc (#14389) üzenetére


Varshi
aktív tag

Szia!

Havi 20-40 lap, az évente nincs egy csomag (500) lap se.
Egy színes lézert megnéznék a helyedben. De a duplex kapásból megdobja (direkt így csinálják) az árát, 100e alatt nem is találsz ilyen, 100-125e között találtam azt első 3 modellt, ami tudja.

De havi 20-40 lapra mi a fenének duplex??? Spórolni nem sokat spórolsz vele (500 lap kb. 1000 Ft --> felezve a lapköltséget 40 oldalnál az 80 Ft, egy évben 1000 Ft, cserébe 40e-rel drágább a cucc?). Ha meg mindenképp az kell, akkor a nyomatási módnál beállítod a manuális duplexet, akkor minden másodikat nyomtatja csak, majd kéri, hogy fordítva rakd vissza a bemeneti tálcára a nyomatokat, és jó is vagy.

Ha mindenképp a legolcsóbb kell, akkor viszont vedd a legolcsóbb tintás duplexes nyomtatót, ekkora (=ilyen kis) mennyiségnél mindegy a tintapatron ára is, csak nyomtass vele 1-2 hetente mindenképp, hogy ne száradjon be.
De ha végetér a krízis, és hónapokig nem fogsz nyomtatni, akkor tuti beszárad. Arra sokkal jobb a lézer.

(#14393) Varshi válasza Varshi (#14392) üzenetére


Varshi
aktív tag

javítok:
"felezve a lapköltséget 40 oldalnál az 80 Ft/2= 40 Ft, egy évben 500 Ft"

(#14394) Neck válasza Varshi (#14386) üzenetére


Neck
veterán

Miért ennyire ajánlott a brother? Én nézegettem mono lézereket, és pl az általam linkelt Ricoh-ba sokkal olcsóbb a gyári toner / lap áron. Németországi árak ugyan, de az általam fellelt Brotherrekkel 1 lap majdnem 50%-al többe került, ha tonervásárlásra kerül a sor.

Példa:
Ricoh:
[link] 2 cent per oldal
[link] 2,9 cent per oldal

Brother:
[link] 4 cent per oldal

Ráadásul a Ricoh nyomtatóba kezdésképp gondolom a 2500 oldalas tonert adják, a Brotherba meg gondolom az 1000-est.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14395) Varshi válasza Neck (#14394) üzenetére


Varshi
aktív tag

Szerintem egy oka van: elkezdtek többen is kipróbálni ilyet, és mind tintásban, mind lézerben pozitív volt a visszajelzés.

Meg tán a garija is jó.
A toner árak mellett az utángyártott tonerek és a dob egységek árát is nézd meg amúgy!

Nekem Ricohra kevés visszajelzés jött eddig, az se pozitív. Természetesen a "matek" nagyon gyorsan tud változni, ahol kijöhet olyan új termék is, ami tök szuper. Csak mire elterjed (=itt is ismert lesz), az - elég sok - idő.
Mi meg itt nem merünk ajánlani valamit, amíg nem jön róla több független poz. vélemény. Az, hogy valaki megrendelt egy cuccot a netről, és beüzemelés után 2 nappal még hibátlan, az nagyon kevés.

(#14396) Neck válasza Varshi (#14395) üzenetére


Neck
veterán

A Brotherbe az utángyártott tonerrel jön ki annyira a nyomtatási költség, mint a Ricoh-val a gyári, és azért sokkal biztonságosabb a gyári tonerrel üzemeltetni a nyomtatót, főleg ha ugyanannyiba kerül.

Feleségem cégénél a kisnyomtatókból vettek Brothert, a "nagy" nyomtató viszont Ricoh. Sose volt gond egyikkel se mondjuk.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#14397) atala válasza Neck (#14394) üzenetére


atala
Topikgazda

Azért ez az ajánlott típus, mert aránylag alacsony a nyomtató ára, és ehhez a legolcsóbb az eredeti toner.

Brother nyomtató: 29 ezer Ft.
Toner: 6000 Ft/1500 oldal 4Ft/lap TN1090-es toner megy bele, nem a 1050-es.

Ricoh: 62 ezer Ft
Toner: 20 ezer Ft 5000 oldal 4FT/lap

A brotherbe, a kezdő toner fullos, tehát 1500 oldalas.

(#14398) PociAti válasza Neck (#14396) üzenetére


PociAti
senior tag

A Brothernek vannak olyan nyomtatói, melynek mind a beszerzési ára, mind az üzemeltetése elég kedvező. Pl. Brother DCP-1622WE. Az eredeti, 1500 oldalra elegendő TN-1090-es toner 6000 Ft-tól kezdődik. A géphez alapból is ezt adják, nem egy félig üres indulókészletet.

Amelyik nyomtatóval te összehasonlítottad az egy régi verzió (azt még a Samsung fejlesztette). Azokban TN-1030-as toner kell, és lányegesen drágább az üzemeltetése.

És akkor itt jön a képbe az, hogy mit lehet kapni egyes országokba. Ricohnak nem túl erős a hazai jelenléte, főleg az otthoni szektorban nem. Attól még létezhetnek jó gépeik (külföldön), de nem nagyon tudjuk dicsérni őket, mert nem találkozunk velük. A vállalati szektorban könnyebb velük összefutni, de ott kevesebb a panasz, mert nem fillérekből kell megoldani mindent, illetve a tényleges költségekkel nem találkoznak a felhasználók.

(#14399) PociAti válasza PociAti (#14398) üzenetére


PociAti
senior tag

Egyszerre írtuk Atalával mindketten ugyanazt.

[ Szerkesztve ]

(#14400) pajav8


pajav8
tag

Sziasztok, nagynéném részére nyomtatót\szkennert keresek.

1. Tintás vagy lézer? (Ha nem tudod, az se baj. Ha betegesen vonzódsz valamelyikhez, írd le bátran! Titokban tartjuk.:) Ha "mert csak" vagy mert már eldöntötted korábbi tapasztalatok alapján, és rendíthetetlen vagy, írd le! Nem fogunk feleslegesen győzködni..)
Mindegy.
2. Fekete vagy színes? (Jól gondold át! A "jó lenne néha színes" elég sokba is kerülhet! Biztos nem tudsz meglenni nélküle? Nem tudod máshogy megoldani vagy épp kihagyni félévente 1-2 alkalommal azt a színes nyomtatást ?)
Fekete megfelel, nem szükséges színes.
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?)
Többnyire csak szöveg.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
Heti 20-30 lap
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
pár hét
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
szkenner mindenképp kellene, lehetőleg lapadagolós, hogy egyszerre több oldalt is be tudjon szkennelni.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
30-40 minél olcsóbban.
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Jó volna minnél olcsóbban.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Nem szempont.

Siemens A60->Sony Ericsson K300i->Nokia 6233->Nokia C5-00->HTC Wildfire S

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.