Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14851) Cyrin


Cyrin
addikt

Mi mindig nyomtatunk valamit, egy hét sose telik el nyomtatás nélkül, plusz sok szkennelés is, pedig átlag háztartás.
Ezért viccesek nekem azok a fórumozók, akik azt bizonygatták, hogy minek nyomtató, ami kell azt a tecoban ki lehet nyomtatni. Itt a Tesco tőlünk 200 m-re de bosszantó lenne állandóan leszaladgálni, plusz ha valami mégsem stimmel új kört futni...

(#14852) Varshi válasza Cyrin (#14851) üzenetére


Varshi
aktív tag

Pedig a világ afelé halad. És el tudom képzelni, hogy van, akinek NEM kell.
Nemrég azzal szembesültem, hogy valakinél nem volt otthon 5000 Ft kp. (Vettem volna tőle valamit 20e-ért, és nem tudott 5-öt visszaadni a 20-asból, mert mindent kártyáról fizetnek, a fizu oda érkezik.) Neki ilyen az élete.

Nemrég egyik ügyfél mesélte, hogy a vírusos home-office alatt nemhogy a tárgyalások mentek online, de már a szerződéseket is digitálisan írják alá. Érted? Nem kell a papír.

Egyre több olyan jogszabályváltozás jött ki az elmúlt időkben, ami lehetővé teszi, hogy NE kelljen kinyomtatni valamit. Nyilván ezek a rendszerek/IT-megoldások pénzbe kerülnek. Lehet, nemsokára ezek lesznek az olcsóbbak. (Ha beleszámolod a forintosítható idődet is, talán már most is az az olcsóbb.)

Ha meg még a Jóisten is úgy akarja, akkor a könyvelő se kéri majd el kinyomtatva a számlákat, hogy le lehessen fűzni 5+2 évre...

(#14853) PociAti válasza Varshi (#14852) üzenetére


PociAti
senior tag

Módosul a kötelező jótállás
"Nagy változás lesz januártól, hogy a jótállási jegy elektronikusan is átadható a vásárlónak. Ez történhet úgy, hogy az elektronikus számla egyúttal jótállási jegy is, illetve utólag is megküldhető a vevőnek. A harmadik lehetőség az, hogy a vevő egy letöltési címet kap és erről tölthető le a jótállás. Ilyenkor az eladó az elektronikus jótállási jegy letölthetőségét a jótállási idő végéig nem szüntetheti meg, a letöltési cím elérhetőségét biztosítania kell."

Egyrészről tényleg egyre kevesebbszer kell kinyomtatni a dolgokat, mert az élet minden területén egyre terjed az elektronikus ügyintézés.
Másrészről szélsőséges esetek új helyzetet teremtenek. Pl. egyre több embernek nincs számítógépe, érintőképernyős apró kütyük elviszik az erre szánt keretet, így például komolyabb dokumentációk (tananyagok) olvasásához szükség van valamilyen megoldásra. Bérnyomtatás mellett a nyomtató eladások is erősen megugrottak.

(#14854) l.kiss válasza l.kiss (#14835) üzenetére


l.kiss
tag

Szervusztok,
Otthoni felhasználásra keresek multifunkciós laser nyomtatót.
Elsősorban iskolai tananyag nyomtatására, scannelésére.
A beruházásra szánt összeg 40-50ezer Ft, de ésszerű keretek között mehet feljebb is az ár.
Ha létezik utángyártott toner hozzá, az további előny.
Előre is köszönöm a segítséget!

U.i: mivel a nappaliban lesz elhelyezve, ezért nem baj ha esztétikus is a berendezés! :)

"... és a jó győzött, mint mindig."

(#14855) Varshi válasza l.kiss (#14854) üzenetére


Varshi
aktív tag

Csak az összefoglalót kellett volna lenyitni.
Ott volt rögtön ajánlva.
Árak meg itt.

(#14856) l.kiss válasza Varshi (#14855) üzenetére


l.kiss
tag

Köszönöm a frappáns, gyors válaszod!
A consumer kategóriában ennyire egyeduralkodó lett a Brother?

"... és a jó győzött, mint mindig."

(#14857) Varshi válasza l.kiss (#14856) üzenetére


Varshi
aktív tag

Úgy tűnik. Valamit jól csinálnak... (Azért az Epsont se kell félteni, tintás tartályos téren árban még ők a legjobbak, és a 3 év garis promóciójuk elég erős fegyver. Lézerben most nagyon jó ajánlatokat tol egy ideje a Brother.)

Azt nem tudom, milyen a Brother aftersales supportja, de ha van olyan jó, mint az Epsonnak, akkor nem kérdés. Bár legközelebb amúgyis Brothert vennék (próbálnék ki), mert szinte semmi súlyosan negatívumot nem írnak a júzerek, míg az Epsonokra ez nem igaz. Szóval mit érdekel a garis support, ha nem kell garizni. :))

Persze mindig viszonyítani kell ahhoz, hogy mi mennyire elterjedt. (Mert hiába van 1/10-ed annyi rossz visszajelzés, ha az eladott példányszám is hasonlóan aránylik. Az %-osan ugyanannyi.) Ezért is szoktunk NAGYON óvatosan ajánlani, pláne egy tök új modell vagy technológia kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#14858) Earl_Muttley válasza Varshi (#14857) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Én lézerben még a HP Neverstop töltögetősökre lennék kiváncsi, mik a visszajelzések, ötletesnek tartottam őket, mikor először hallottam róluk.

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#14859) Varshi válasza Earl_Muttley (#14858) üzenetére


Varshi
aktív tag

Na, már megérte felkelni, erről is most tőled hallok először. :)

Bár nekem gyanús, ha egy mondatban együtt szerepel a HP és hogy a vevő jól jár. :D
Viszont a dobegység árát is belekalkulálva gyári toner(utántöltő) árat nézve 3 Ft-ért nyomtat egy oldalt. Már csak a színest kell megoldaniuk, és megvan a következő nyomtatóm.

Viszont:
I was impressed, but when I asked HP if there were plans to create color lasers with similar refill technology, the answer was, “Right now we’re concentrating on perfecting and marketing these machines, but you never know.”
https://www.pcmag.com/reviews/hp-neverstop-laser-mfp-1202w

Ebből azt veszem le, hogy még nekik is kiforratlan technológia, és mivel a kutya se ismeri (a bizalom meg csak azon túl jöhetne), ez odébb lesz még.

(#14860) Earl_Muttley válasza Varshi (#14859) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Igen, ezt direkt nem akartam így írni, mert annak ellenere, hogy pártatlan vagyok (Epson tartalyosbol a harmadikat nyuzom, azért szoktam leginkább azzal kapcsolatban írni, mert ahhoz már érték + javítottam párat :D ), a HP cuccokat az üzleti notijaikon, és az ezeréves agyonuthetetlen lezereiken kívül alapvetően nagyon ruhellem. Lap/ft-ra gyári kellekkel a 652-es patronos gépek jók voltak eddig de most már azon is emeltek.

Ez a Neverstop lenne a kivételt erősítő szabály, ha jó lenne. :D

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#14861) l.kiss válasza Varshi (#14857) üzenetére


l.kiss
tag

Megérte ide írnom, mert magamtól az életben nem vettem volna Brothert.
Akkor egyszerű a dolog, a 1622we-t megnézem közelről és ha nem ormótlan, akkor ő lesz az...
Még egyszer köszönöm!

"... és a jó győzött, mint mindig."

(#14862) d@minator válasza PociAti (#14850) üzenetére


d@minator
addikt

Köszi a tanácsot, gondolkodok rajta. De csak azért, mert az árukeresőn sok a negatívum. Te nem tapasztaltad? Na meg a tényleg kétoldalas nyomtatás ennyiért lehetne...

(#14857) Varshi : Pár éve én is a Brother lézer mellett kötöttem ki, mert külföldi oldalakon is 5 csillagos volt. Először Samsungot akartam de azt nagyon lehúzták.

(#14863) 8 válasza hakydakillah (#14845) üzenetére


8
senior tag

Majd érdekelnek a tapasztalataid!

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#14864) mdk01


mdk01
addikt

Sziasztok,

Szükségem lenne egy nyomtatóra. :))

Cél: Otthoni, félirodai felhasználás
Nyomtatás: Leginkább műszaki rajzok színesben
Nyomtató típus: színes tintasugaras(színes lézer drága lenne)
Lapméret: A4 és A3
Nyomtatási sűrűség: szinte minden nap
Festék utántöltés: Külső tartályos a költséghatékonyság érdekében
Ár: Persze minél olcsóbb, de nem ez az elsődleges

Epsonnak vannak külső tartályos megoldásai, azért nézegettem ezeket, de jöhet más gyártó is.
L1300-zal van tapasztalatom az egészen használható, de meghallgatok más típust is, hátha tudtok jobbat, vagy olcsóbbat, mert annak az ára(br.160.000,-), már eléggé az ingerküszöbön van.
Konkrét típus megköszönnék. :R
Üdv.

(#14865) PociAti válasza d@minator (#14862) üzenetére


PociAti
senior tag

Az árukeresőn akkora bődületes baromságokat írnak egyesek, amik kabaréba illenének.
Az egyik személyes kedvencemet a T310-re írták: "Legalább egy USB port lehetne benne, mint ahogyan egy 6-7 éves elődjénél.". Ezt egy olyan nyomtatóra írták, amin USB porton kívül más nincs is! Csak tudnám, akkor hogyan használja?
T510W: "sok tintát fogyaszt, csak eredetivel megy, ...". Egy tintatartályos nyomtatóra írják ezt, ami 50 filléres fekete lapköltséggel dolgozik (színes is legfeljebb 1-2 Ft). Ebből az olcsóbbik nyomtató árából 120.000 oldalnyi eredeti fekete tintát vehetne. Érdekes elképzelései vannak egyeseknek.

(#14866) d@minator válasza PociAti (#14865) üzenetére


d@minator
addikt

Van egy Brother lézerem és egy tizenezres HP tintás. Utóbbival szoktam szkennelni de lassú és gagyi a minősége. Inkább mobiltelefonnal csinálom ha jó minőség kell. Csak ugye ott fizetős a progi. Ezért gondoltam egy nem beszáradós tintásra.
nyilván írnak hülyeségeket is de sokan írják, hogy lassú és rossz minőségű a szken. A fotónyomtatás az nem érdekes, hogy lassú. De úgy érzem egy kis fogyasztású "alap" nyomtatón adnak el drágán. Ez a szokás mostanában. Kis fogyasztás drága nyomtató vagy olcsó nyomató drága patron.

(#14867) PociAti válasza d@minator (#14866) üzenetére


PociAti
senior tag

A szkenner USB 2.0 full speed sebessége teljesen vállalható, összehasonlítva mondjuk az Epsononnal. Magas dpi mellett azért komoly adatmennyiséget átküldését jelenti, ami lassú folyamat. Ami kifejezetten tetszett benne, hogy apró lépésekben be lehetett állítani az érzékenységet. Viszont a képek dinamikája, a színvisszaadás pontossága nem megfelelő. Így csak irodai célokra elfogadható. Másoláskor nekem nem tűnt fel a szkenner színérzékenységének hiánya.

A Brother T510W ára 40.000 Ft körül mozgott az árukeresőn a pandémia előtt, jelenleg 57k körül jár. Én a 40k-t egyáltalán nem nevezném magasnak, mert komolyan terhelhető, önmagát védő tartós gépről van szó, hosszú garanciával, rengeteg kezdő tintával. HP/Canon 15k áron olyan olcsó vackokat árul (nagyon jó szoftveres háttérrel), melyek alig pár ezer oldalra vannak tervezve. Többet úgy se nyomtat velük senki, mert azoknál meg a használat nagyon költséges és pazarló. (Pazarló = beszáradó fejek, fel nem használt tinták, 50-500 oldalanként kidobandó nyomtatófej.)

(#14868) Nagya21


Nagya21
addikt

Üdv Mindenkinek!
Eddig nagy elégedettséggel használtam-használok egy Epson L210-est, de egy ismerősöm keresett hasonló nyomtatót, elképedve láttam, hogy 52000huf alatt nincs combi gép.
Aztán a nemhülyéknél találtam Canon G2411-et 36K-ért, mondom tartaléknak jó lesz, enni nem kér....... :DD
Régen volt Canonom valami IP-1500-as azzal nagyon nagyon sok képet kinyomtattam, maximálisan kiszolgálta az árát.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#14869) catoka


catoka
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni nyomtatóvásárláshoz. Megnéztem az összefoglalót, de mégis kérdeznék.
1. Tintás vagy lézer? Lézer
2. Fekete vagy színes? Monokróm
3. Mire használnád? Dokumentum nyomtatás
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Havonta
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 1-2 hónap is lehet
6. Milyen funkciókat vársz el? USB+Wifi, esetleg 2 oldalas nyomtatás
7. Mennyi a keret? 30-70k
8. Árérzékeny vagy? Igen
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Mindegy

Leginkább egyszerű nyomtatót keresek, ritka használatra.
Ha jól látom leginkább a Brother márkát preferáljátok ebben a szegmensben.
Ajánlanátok több, lehetőleg újabb típusú nyomtatót?

Előre is köszönöm!

(#14870) Varshi válasza catoka (#14869) üzenetére


Varshi
aktív tag

Szia!
Nézz át ide: https://prohardver.hu/tema/milyen_lezer_nyomtatot_vegyek/friss.html
Most csináltunk Összefoglalót. Abban van ajánlott termék is.

[ Szerkesztve ]

(#14871) Varshi válasza Nagya21 (#14868) üzenetére


Varshi
aktív tag

> találtam Canon G2411-et 36K-ért, mondom tartaléknak jó lesz, enni nem kér.

Ööö... de.
Kér. Minimum egy teszt oldalt 1-2 hetente. Azaz odafigyelést.

Tartaléknak én csakis lézert raknék el. 1-2 hónapig nem csücsültetjük a tintásokat használaton kívül, pláne ennél hosszabb időre.

(#14872) mdk01 válasza mdk01 (#14864) üzenetére


mdk01
addikt

Akkor L1300? Más lehetőség nincs?
Köszi

(#14873) Nagya21 válasza Varshi (#14871) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Nincs beüzemelve....(csak bekapcsolva lett, hogy zörög-e)
Majd csak akkor lesz tintával feltöltve, ha az Epson bedöglik. :DDD:DDD:DDD

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#14874) Kelleret


Kelleret
lelkes újonc

Sziasztok!

Családi fotókat szeretnék képkeretbe rakni ,és fotóalbumba rakni,előtte persze kinyomtatni.
Tudnátok ajánlani illetve létezik "nagyon olcsó" de még jónak mondható lézer nyomtató?Amibe nem egy vagyon az utántöltés?

i5 4690K,12GB DDR4 3600,GTX 2060

(#14875) PociAti válasza Kelleret (#14874) üzenetére


PociAti
senior tag

Nem létezik.
Amúgy is a lézerrel kinyomtatott fényképeknek van a legrosszabb minőségük.
A tintás szebb. A laborban előhivatott képek is szebbek.
És mind közül a lézer a legdrágább.

(#14876) Nagya21 válasza Kelleret (#14874) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Tintásat vegyél.
Ha kicsi tintaköltségre vágysz, akkor tartályost, de ott drága a nyomtató.
52000-tól, vagy a nemhülyék most szórják ki a canon pixma 2411-et 36000-ért.
Nagyon sokat számít a papír, Lidl A4 fotópapírt most még sztem kapsz, nagyon jó minőség occón.
10*15-öst asszem az aldiban láttam 100-as kiszerelésben, jó áron. Itt sokat kell kísérletezni melyik ami bejön, és még viszonylag occó.
És persze vannak a kimondott fotónyomtatók 90-100k-tól 5-6 tintaszínnel, amik nagyon tetszenek, de most nincs rájuk ingerenciám....... :D
Epson L210-em van, Lidl fotópapírra olyat nyomtatok, mintha előhívatnám, de itt nincs szegélynélküli nyomtatás, nemtom a mostaniaknál melyik számozástól van.
Megvettem a Canon Pixma 2411-et tartaléknak, az már tud szegély nélkülit nyomtatni, ha olyan minőségben adja elő, mint a régi Canon IP1500, vagy a mostani Epson L210 akkor elégedett leszek.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#14877) balu150


balu150
csendes tag

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Az alábbi felhasználásra keresek nyomtatót:
Tintás vagy lézer? Tintás
2. Fekete vagy színes? Színes
3. Mire használnád?
Jó minőségben szeretnék fotókat nyomtatni, ami jó is marad, nem fakul ki egy fél év múlva. Ezen kívül, átlagos mennyiségben dokumentumok nyomtatása . És nem lenne baj, ha tudna másolni, szkennelni is.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Jelenleg hetente pár 10 oldal, de az lenne a terv, hogy ráállnék a fotónyomtatásra. Ez nyilván változó mennyiségű, de saccra, havi 50-100.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Max utazás miatt 1-2 hét
6. Milyen funkciókat vársz el?
Szkenner, keretnélküli nyomtatás!! , esetleg A3
Igazából mindegy a plusz funkciók, fel tudom őket áldozni a minőség javára.
7. Mennyi a keret? 100-200k között láttam készülékeket. Nagyon többen nem gondolkodnék.
8. Árérzékeny vagy? Abból a szempontból igen, hogy minél olcsóbban jöjjön ki az ár/kép. Tehát hajlandó vagyok most többet kiadni, ha utána lesz egy megbízható nyomtató, amivel jó minőségben, ha lehet a bolti nyomtatásnál olcsóbban tudok fotót nyomtatni, azaz a fenntartási költsége alacsony legyen.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Ebben nincs tapasztalatom, meggyőzhető vagyok, minden irányba.

Egyelőre tartályos Epsonokat nézegettem, de elakadtam , mert nem nagyon találok minőségre vonatkozó teszteket, hozzászólásokat. Vagy hogy melyik miben nyújt többet.
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv
Balu

(#14878) Nagya21 válasza balu150 (#14877) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!

Lehet hiperszuper fotónyomtatód, ha szar papírra nyomtatsz, az olyan is lesz.
Vegyél egy Epson tartályos fotónyomtatót (kurv@drágalesz), meg jó fotópapírt. (én a lidl homeoffice A4-et javaslom, nagyon jó minőségü occón)
Gyári téntánál jobb nincs.
Nagyon szépeket nyomtatok ki az Epson L210-Lidl papír combóval.
A fakulás szabad levegőn mindegyik tintásat eléri 1/2-2 éven belül, de ha üveg mögé rakod akkor a mostani gyári téntákkal 50-75 évet mondanak.
A fotónyomtatók, canonok szinte mind tudnak szegély nélkül nyomtatni, az occób Epsonok (mint ami nekem is van) az nem.
Minél kissebb cseppméret, annál szebb a nyomat.

Üdv Nagya

UI: szigorúan saját tapasztalás, annó a Pixma IP1500-as nyomtatómmal is nagyon jókat nyomtattam a 1.5pl cseppmérettel.

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#14879) 8th


8th
addikt

Üdv. Tisztességben megőszült tintás HP nyomtatóm utódját keresem. Semmi extrát (szkenner, wifi stb.) nem kell tudnia az újnak, olcsón nyomtasson és kb ennyi. A gyártó/márka mindegy de a hosszú garancia komoly előny!

Tintás vagy lézer? mindegy
Fekete vagy színes? fekete
Mire használnád? szöveges dokumentumok nyomtatása
Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? változó 0-30 lap között havonta
Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? ez is változó de nagyon maximum három négy hetet, jellemzően inkább kevesebbet
Milyen funkciókat vársz el? semmi extra funkció nem kell
Mennyi a keret? 35 000 Ft-ig vagyok hajlandó elmenni
Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? ez is csak ár kérdése ha nem sokkal drágább a gyári akkor inkább azt veszem

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#14880) mdk01 válasza mdk01 (#14872) üzenetére


mdk01
addikt

Köszi, akkor az L1300 jó lesz.
Üdv.

(#14881) Earl_Muttley válasza mdk01 (#14880) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

L7180?

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#14882) balu150


balu150
csendes tag

Köszi Nagya a választ, meg a papírajánlást!

Viszont továbbra is nagyon el vagyok veszve. Van bárkinek tapasztalata Epson fotónyomtatókkal? Mi a különbség a 6 vagy az 5 színű nyomtatók közt? Számít a fúvókák száma? Érdekes, hogy amelyik 6 színes azt gondolnám laikusként jobbnak, de abban fele annyi a fúvókák száma, ami szintén laikus szemmel az ellenkezőjét mutatja és az 5 színes felé billenti a mérleget... Tudtok esetleg összehasonlító teszteket, netalán saját tapasztalatokat írni, linkelni az alábbi típusokhoz?
L850, L1800, L7160/L7180

Vagy teljesen rossz nyomon járok? :U

Köszi a segítséget!
Üdv

(#14883) Nagya21 válasza balu150 (#14882) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!

A lidl fotópapir.
Fehérváron még van. 1700huf.
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#14884) PociAti válasza balu150 (#14882) üzenetére


PociAti
senior tag

Jó úton jársz, bár pár "fura" dolog is elhangzott a témával kapcsolatban.

(4 szín) Normál nyomtatási eljárás általában 4 színű: C, M, Y és K.

(5 szín) Van amikor a K, mint kulcs értéket 2 különböző feketéből állítják elő nyomtatáskor, mint pl. halványabb és sötétebb feketéből (vagy matt és fényes feketéből, illetve még egy tucatnyi elnevezés/módszer van erre). Most ez valójában csak 4 szín, vagy 5 szín, tekintsünk el ettől.

(6 szín) Az Epson is jó régóta használja azt, amikor a két sötétebb szín halványabb árnyalataival éri el a még pontosabb színvisszaadást: LC = Ligh Cyan, és LM = Light Magenta.

Azonos technológia mellett minél több színből állítja elő a gép a nyomatot, annál finomabb lesz a végeredmény. Léteznek ennél több színnel dolgozó nyomtatók is, de nem tartoznak a normál kategóriába.

Az Epson Fotónyomtató választéka ebből áll: EcoTank L805, L810, L850, L1800, L7160, L7180.

Ezek elődjét, a 6 tintás Epson L800-at nagyon sokat használtam. Gyönyörűen nyomtatnak ezek a gépek, minőségre nem lehet panasz. Ha tényleg igényes vagy, akkor ajánlatos a fentiek közül választani. Ha elegendő lenne kevesebb szín is, akkor kb. 5-ször, 10-szer ennyi gép közül választhatsz, de a tartósság és a kedvező költségek miatt javaslom az Epsont, esetleg a Brothert.

Fotópapírból pedig válassz normál neves gyártó termékét, ne Tesco, Lidl, Aldi, sarki zöldséges, vagy akárkinek a franc se tudja milyen fantázianevű, most éppen kapható típusát, amit jövő héten már lehet egy másik ország másik üzemében fognak gyártani. Természetesen ezeknek is lehet ugyanolyan jó a termékük, mint bármely neves gyártónak, de a normál gyártó terméke kiválasztható az illesztőprogramban, van hozzá ICC színprofil, és ha ma kinyomtatsz egy homogén szürke felületet, akkor annak nem lesz lilás, zöldes, sárgás tónusa, és ha ugyanazzal a beállítással kinyomtatod pár év múlva, akor is kapsz olyan papírt, és jó eséllyel ugyan úgy fog kinézni. Sok papírt teszteltem, mindegyikre ugyanazt a teszt fotót nyomtattam ki, de két hasonlót nem lehet találni közöttük. Önállóan nézve minden papír szép eredményt hozott, de egymáshoz hasonlítva előjöttek az olcsóbb papírok negatívumai.

A fúvókák száma elsősorban a sebességet határozza meg, a részletességre elvileg nincs hatása. A szép munkához idő kell, tintasugaras nyomtatás esetében pedig kimondottan sok idő.

(#14885) Nagya21 válasza PociAti (#14884) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!!
Nekem még van eredeti Tesco fotó papírom(alias fortepan), kítűnő minőség...... :D
Meg van Fortepan, meg Canon, meg Konica, meg Kodak, és az alant linkelt Lidlis, ezek nagyon jók.
(kísérleteztem eleget én is, hogy melyik hogy jön be)
Ja igen és találtam egy nagyon jót Color Way papir prémium silk glossy260g/m2(cseresznyék pottyannak a vízbe a papír borítóján)
Na ezt próbáljátok ki, olyan a textúrája mint a nagyon régi képeknek, mintha éles pici 3szögletü hegyekkel bepontozták volna a papírt, valami eszméletlen jó :C :C :C
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#14886) balu150 válasza PociAti (#14884) üzenetére


balu150
csendes tag

Nagyon köszönöm a részletes választ!

Akkor ha jól értem a négy színű (3 színes egy pigmentfekete, és egy fotófekete) tintával dolgozó L7160 és L7180 elvileg rosszabb minőséget állít elő, mint a 6 színnel (3+2 világosabb szín és egyféle fekete) dolgozó L805, 810, 850?
Ha így van, akkor a különbség vajon mennyire látványos? Miben mutatkozhat meg?

Akkor a fúvókaszám nekem nem releváns, mert nem zavar, ha lassabb, de jó minőségű.

(#14887) PociAti válasza Nagya21 (#14885) üzenetére


PociAti
senior tag

A ColorWay papírok régen nekem is a kedvenceim közé tartoztak, főleg ha az árát is ide vesszük. Régi cégnél 3 különbözőt tartottunk belőle, nekem is a selyemfényű tetszett leginkább, de 4 emberből 3 mindig mást választott kedvencnek.
A fő problémát a beszerzés jelentette. Volt amikor olcsón hozzá lehetett jutni, volt amikor meg egyáltalán nem volt kapható, vagy csak a fényes volt mindenhol, de nem az, amelyik nekünk kellett volna (csak 180g vastagságú volt, a 230-as nem).
És ha megnézed a gyártó honlapját, akkor a selyemfényűt már nincs a termékpalettán, kifuttatták. Ahogy a banános Premium semi-glossy is úgy tűnik erre a sorsra jutott.

Pozitívumok, hogy itt vannak hozzá a színprofilok: https://colorway.com/icc.
Bár az is igaz, hogy Epson esetén csak régi gépek vannak fenn, bár az új gépekhez is valószínűleg ez a jó.

(#14888) PociAti válasza balu150 (#14886) üzenetére


PociAti
senior tag

Például az emberi bőr színét sokkal szebb árnyalatokkal lehet megjeleníteni 6 tintás géppel, mint 5 tintás géppel (feltéve ha nem fekete emberről van szó).
A képeknél a fehér színt a papír adja, így halvány tónusoknál ha sötét bíbor színből kell kikeverni az árnyalatot, akkor adott felületre vetítve sokkal nagyobb kihagyások lesznek, mintha világos bíborral dolgozna a nyomtató.

Itt van pár kép, nagyjából hogyan néz ki mikroszkóp alatt a nyomtatás.
https://www.insights4print.ceo/2017/01/brand-colors-printing-cmyk-better-safe-sorry/.

(#14889) Kelleret válasza Nagya21 (#14876) üzenetére


Kelleret
lelkes újonc

Köszönöm.Nem gondoltam volna ,hogy a tintás szebb mint a lézeres,de mindig tanul valamit az ember

i5 4690K,12GB DDR4 3600,GTX 2060

(#14890) Nagya21 válasza PociAti (#14887) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Régen kiszokták irni a festékcsepp nagyságát :
Canon IP1500 : 1.5 pl (pikoliter)
Brother valami : 2pl
mostanában ez nem divat??? Pedig ez egy nagyon fontos szám, amiből következtetni lehet a nyomat minőségére.
A Color Wayt sajnálom :W :W :W
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#14891) atala válasza balu150 (#14882) üzenetére


atala
Topikgazda

A fúvókák száma amnnyiban nyílvánul meg, hogy minél több a fúvóka annál gyorsabb lesz a nyomtató.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy adott minőséghez nagyon kis sávot kell szórnia a papírra, és sűrűn kell léptetnie a nyomtatónak. Ha több a fúvóka egy húzásra több felületet tud lefedni.
Az 5 színesek többfélék lehetnek. Lehet benne plusz egy szürke, de lehet olyan is, hogy van négy szín (CMYK) Dye tintához, és egy a pigmentes feketéhez amit a szöveg nyomtatásra használ. Fotó szempontjából ez ugyan az mint a négyszínű.
Egyébként a négy színesek is tudnak nagyon szépen nyomtatni. Ugyan úgy hozzák a laborban előhívott képek minőségét. Legalábbis szemmel nem veszed észre a különbséget.
Nekem van egy Epson L805 már több mint három éve, és nagyon meg vagyopk vele elégedve. De van egy Brothet T910 is amivel szoktam fotókat is nyomtatni, és az is nagyon szép fotókat készít, pedig csak négy színes.

(#14892) Hercules7


Hercules7
újonc

Sziasztok,
(fotó)nyomtató vásárlás előtt állok. Viszont a problémám, hogy eléggé össze vissza lenne használva és simán előfordulna hogy hetekig nem használnám. Olvastam itt a fórumon, hogy a Brother nyomtatóknál már ez nem gond, mert elvégzik a fejtisztítás önállóan. Ez valóban így van?
Eredetileg Epson nyomtatót néztem (EcoTank L805, L810, L850, L1800, L7160, L7180) de ha itt nem megoldható, hogy automatikusan karbantartsa a fejeket, akár azzal is hogy egy szoftver mindig nyomtat ki heti egy-két lapot, akkor ezeket el kell engednem.

A másik fontos kritérium, hogy a fotók jó minőségűek legyenek.

1. Tintás vagy lézer?
2. Fekete vagy színes?
3. Mire használnád? Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni,
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? kb 100-200 oldal havonta
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? hetek
6. Milyen funkciókat vársz el? Fotó nyomtatás keret nélkül, wifi is jól esik meg scanner is, de ezekről már hajlandó vagyok lemondani,
7. Mennyi a keret? 100k és rugalmas
8. Árérzékeny vagy? nem
9. ha jó minőségű az utángyártott is akkor nekem jó.

Mit ajánlanátok?

Köszönöm a segítséget. :R

(#14893) Bajzath


Bajzath
csendes tag

Sziasztok. Váltani szeretnék nyomtatót az eddigi canon nyomtatók helyett Epson-ra
Elsőre L850 volt a kiszemelt , de az 1+2 év regisztrációnál 3000 oldal ír , az L4160 - nál meg 30000 oldal szerepel . Miért van ez a különbség? :F

(#14894) atala válasza Hercules7 (#14892) üzenetére


atala
Topikgazda

Az L805 biztosan nem, és gondolom a család többi tagja (L810, L850, L1800) sem végez automatikus fejtisztítást a beszáradás elkerülésére. Az L7160, L7180 nem ismerem.
A tartályos Brother nyomtatók valóban végeznek automatikus fejtisztítást.

(#14895) atala válasza Bajzath (#14893) üzenetére


atala
Topikgazda

Az L850 egy fotó nyomtató, ezért van csak 3000 oldalig a garancia. Ugyan ez van az L805-nél is, de én pl már három éve használok egyet, 14 ezer oldalnál járok, amiből kb 6-7 ezer volt a teljes A4-es lap.
Az L4160 irodai nyomtató, amivel elsősorban dokumentumokat nyomtatnak, ezért adnak 30 ezer oldal garanciát.

(#14896) Varshi válasza atala (#14895) üzenetére


Varshi
aktív tag

Hozzátenném, több fejcserém meg egyéb "garis bajom" volt már, és sehol nem nézték a 30000-et. A 3 év a lényeg.

(#14897) Bajzath válasza atala (#14895) üzenetére


Bajzath
csendes tag

Sajnos már a második Canon adta meg magát B200-as hibaüzenettel , pedig sosem hagytuk beszáradni a fejet.
Habár olvastam olyat is , hogy kb elérte a nyomtatási "ciklusa" végét a gyártó szerint , és tessék újat vásárolni ...
Köszönöm mindkettőtöknek a választ , így teszek egy próbát az Epsonnal :R

(#14898) Prien válasza Bajzath (#14897) üzenetére


Prien
addikt

Ugyanígy jártam a Canonnal. B200 hiba. Gyakorlatilag egy jó nagy büntetést megérdemelne a cég (bocsi Canon fanok) , amiért televágják a világot nem gazdaságosan javítható digitális szeméttel.

A kevés is több a semminél.

(#14899) Beelzee


Beelzee
tag

Sziasztok!
Nyomtatóra van szükségem,de fogalmam sincs,hogy milyet vegyek.Ebben kérek segítséget :R

1. Tintás vagy lézer?A hozzáértőkre bízom.
2. Fekete vagy színes?Fekete
3. Mire használnád?Nagyrészt számlákat nyomtatnék vele.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?Hetente 10-20 oldal kb.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?Napokra,1 hétnél többet biztos,hogy nem.
6. Milyen funkciókat vársz el? ---
7. Mennyi a keret? 20 ezer forint maximum.
8. Árérzékeny vagy? Csak legyen benne a 20 ezerben :C
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?Inkább gyári kellékanyagokat vásárolnék hozzá.

Előre is köszönöm.

(#14900) Nagya21 válasza Beelzee (#14899) üzenetére


Nagya21
addikt

Ezért csak patronos gépet kapsz, ahhoz meg drága a patron.......
Ha hosszú távra tervezel, vegyél tartályost.
Üdv Naga

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.