Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14101) rqb2


rqb2
újonc

nyomtatóválasztásban kérném a segítséget:

1. Tintás vagy lézer?
Tintás
2. Fekete vagy színes?
színes
3. Mire használnád?
vegyesen nagy méretű fotó / színes rajzok
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
200-300 fotó/színes vegyesen
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
1 hó
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
- Wifi
- szkenner, lehet a legegyszűbb
- automatikus kétoldalas nyomtatás. Erről az egyről talán le tudok mondani.

7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
60K HUF

8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Fotó nyomtatásnál nem kell tökéletes, nincs szakértő sas szemem, de azért alkalmas legyen fotót nyomtatni.

9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Minimális karbantartást szeretnék. Utántöltöm ha kell, de az ne egy fél órás művelet legyen fúróval és gumikesztyűvel.
CISS nyomtató szóbajöhet.

Egy webáruházban láttam egy Canon PIXMA MG3650S-t kiegészítve CISS rendszerrel 30K HUF-ért (1 év garanciát a bolt ad az egészre). Megfelelő választás lehet az nekem?

Köszönöm!

(#14102) Attipatti válasza rqb2 (#14101) üzenetére


Attipatti
tag

Én inkább a canon pixma g3411-et vettem az gyárilag nagy tartályos. A tinta betöltésnél nekem egy csepp sem ment mellé, pedig rákészültem egy guriga papírral. Fotopapírra nagyon jó minőségben nyomtat. Kicsit játszani kell a fényerő, kontraszt beállításokkal, hogy a szinek a helyükre kerüljenek, de tényleg közel fotó minőséget tud. A 3411 et 45 körül már meg lehet kapni, bár 30 ért ez sem rossz ajánlat, gondolom Ők tudják szervizelni, ha gond van a cissel.

Ami érdekes a canonnál, hogy ha sima papirra nyomtatsz fotót akkor a sima papir beállítást használva, elég közepes eredmény érhető el. ilyenkor használja a fekete szinre a fekete pigment tintát is. Ha fotopapirra nyomtatsz sima papir beállításokkal akkor a fekete pigment tinta igyis rákerül azonban kézzel letörölhető. Foto nyomtatás modban sima papirra nyomtatva értékelhetetlen szürke árnyalatu nyomat keletkezik azonban láthatóan finomabb felbontásban. Az igazi foto eredmény csak fotopapiron, foto üzemmódban lesz.

[ Szerkesztve ]

(#14103) szasza_1


szasza_1
senior tag

Kipróbáltam a Canon G3411-et. Sima papírra ennek tűnik a legjobbnak a nyomata. Az Epson L310 színes nyomata sima papírra nagyon pöttyös volt, és fotópapíron is rendesen lehetett látni a tintacseppeket. A Brother DCP-T510 pedig mind szöveg mind színes nyomatnál nagyon elmarad, az szinte vállalhatatlan.
Ennél a Canonnál a szöveg egész jó, még vázlat minőségben is. Sima papírra színes nyomatnál a pöttyök nem látszanak, szépek az átmenetek, de nagyon messze van egy színes lézertől. Sokkal fakóbb a nyomat, mint egy lézernél. És ráadásul szegély nélküli módban sima papírra csak normál minőségben lehet nyomtatni.
Lidl-ös fotópappírra (1800,-Ft 50db A4-es) kiválló a nyomat. Nem tudnám megmondani, hogy nyomtatva lett-e, vagy laborban előhívva, sőt, sokkal élesebb, mint a laboros előhívás. Sötét területeken is megmaradnak a részletek, világosabb területek sem látszanak a tintacseppek, teljesen homogén a felület. Nagyon tetszik. (A régebbi nyomtatókkal is erre fotópírra nyomtattam, a legrégebbi már 4 éves nyomat, és semmi fakulás nincs rajtuk, pedig nagy része a nappaliban van kirakva.)
Viszont ez a hétszegmenses kijelző a nyomtatón még 2017-ben is (amikor kijött ez a nyomtató) elég vicces lehetett, nem hogy most.

(#14104) Attipatti válasza szasza_1 (#14103) üzenetére


Attipatti
tag

Igen szerintem is frankó. Az elérhető legjobb minőségü fotonyomtatás el is van dugva kicsit. Csak akkor érhető el ha canon glossy photo paper II-t választasz ilyenkor a high minőség fölé lehet tolni a csuszkát "1" a nyomtatási beállításokban. Szemmel már nem nagyon látni a különbséget, de nagyítóval nézve bőven látszik. Én még keresem az optimális fotopapirt. A lidl-eset még nem probáltam, de ki fogom.

A fakóságon lehet tuningolni. Még sima papiron is.

Én a kontrasztot +15 a fényerőt -15 re állítva használom.

https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/PrinterDriver/W/MX450%20series/1.0/HU/PPG/Dg-c_color_balance02.html

Itt alul látod a mintanyomtat nyomtatása beállítást.

Ez nagyon hasznos ha igazán tökéletes beállításokat szeretnél ki lehet egy lapra nyomtatni 30 féle beállítást.

[ Szerkesztve ]

(#14105) Weareus válasza PociAti (#14098) üzenetére


Weareus
addikt

Értem, nem is vitatkozom az állításokkal, amit mondasz, mert tudom, hogy igaz. Azonban arra az esetre, ha a mástól való függetlenség fontos és a tulajdonképpeni haszon nem annyira, arra az esetre szabadna kapni némileg konkrét "ajánlást"?
Megköszönném.
:R

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#14106) Cyrin


Cyrin
addikt

Mi is beüzemeltük a G3411-et, működik minden linux alatt is, a letöltött driverekkel.

Viszont ez a scangearmp2 alkalmazás annyira nulla tudású, mintha 20 évvel ezelőtt készült volna (és majdnem így is van). Nincs előnézet, nincs többoldalas szkennelés, hogy olyan "finomságokról" ne is beszéljünk , mint a "rész-szkennelés".

Eddig legalább ment a canon nyomtatóm simplescan-nel, az mindenre ok volt, de mivel fejlődünk (vissza) így már nem megy, csak ezzel a sz@rsággal. Nem volt meglepetés mert öcsémnél már láttam ezt a nyamvadékot, de ott leglább volt előnézet asszem.

Win-en se sokkal jobb a helyzet, azt mondja a párom.

(#14107) Lacko87


Lacko87
tag

Sziasztok,
Van egy Canon MG5350 -es nyomtatóm, ami számomra tökéletesen megfelelt, viszont meghibásodott a fej benne és csak 20 ezer körül találok hozzá másikat. Viszont mivel ez egy 7 éves nyomtató ezért nem szeretnék már ennyit költeni rá, mivel anno nem sokkal drágábban vettem a teljes készüléket :)

Egy tudásban nagyon hasonló nyomtatót keresnék. Fontos, hogy a dokumentumok mellett, tudjak vele normálisabb fotókat is nyomtatni. (Az MG5350 -el több albumnyi fotót nyomtattam ki olcsón a tölthető patronoknak köszönhetően :) )
Nekem tetszik, hogy automatikusan tud két oldalas nyomtatást is csinálni, de erről le tudok mondani, ugyanígy az alsó laptálca is nagyon hasznos, de nem "must have". Ami viszont fontos, hogy lehessen hozzá kapni, olcsón utángyártott patronokat, vagy tölthetőt.

Árban 50 ezerig tudok elmenni.

Temészetesen, ha tud valaki olcsón jó fejet az MG5350-be, akkor az lenne a legjobb :D

Köszi.

(#14108) atala válasza Lacko87 (#14107) üzenetére


atala
Topikgazda

(#14109) PociAti válasza Weareus (#14105) üzenetére


PociAti
senior tag

Ha irodai célokra keresne valaki A3-as gépet évi 12-32.000 oldalas terheléssel, akkor pedig bérlést javasolnék neki. Sok szempontból előnyösebb megoldás, mint a saját gép vásárlása (kivétel ha valaki jó áron jut hozzá egy használt, de nem leharcolt géphez).

(#14110) Lacko87 válasza atala (#14108) üzenetére


Lacko87
tag

Köszi, Ilyeneket találtam én is, de egy 7 éves nyomtatóra kicsit félek kiadni, 20 ezer forintot. (Ez ugye 17700 ha nem fogják meg a vám eljárás során. Ha igen, akkor kb. +8000Ft )

Közben még nézegettem a piacot és eléggé elkeseredtem, hogy sem felbontásban, sem funkciókban nem lehet ilyen jellegű készüléket kapni most ebben az árkategóriában. A kétoldalas nyomtatás, és az alsó laptálca tényleg luxusnak tűnik. Valamint hihetetlen, hogy ez a 7 éves gép a 9600 x 2400 dpi felbontást tud :)

(#14111) Varshi


Varshi
aktív tag

Első komolyabb panaszok az Epson L6170-esemről:

Korábban említettem, hogy a papírtól függően nem 100%-os a papíradogatás. Ez az utóbbi időben sokat romlott, majd egyszer csak semmit nem szedett már fel. Kézzel megtakarítottam minden elérhető görgőt, de nem sikerült.
Mentem vele a jól ismert szervizbe Újpestre (még fél év van hátra a 3 év gariból), ahol mondták, hogy szorri, ők ezzel már nem foglalkoznak, menjek az Örs vezér tér közelében lévő Rikvest Kft.-hez. Be is vették szépan a nyomtatót (nem kell vinni garis cucokat a kiterjesztett 3 évről, ot helyben a netről lekérdezik), 1 héttel később vissza is kaptam: nem cseréltek rajta semmit, csak tisztították. Fura. Mindenesetre azóta jó.

DE: azóta nagyon koszolódik a fekete fej szinte minden fúvókája. (A munkalapon ott volt még a görgőtisztításon kívül, hogy fejtisztítás, amit nem értettem. Azóta se tudom, van-e köze a dologhoz.)
Gyakorlatilag minden nap így kezdődik:
Csinálok egy fejtisztítást, utána hibátlan. Lemegy pár 100 oldal, minden oké, és másnap reggel a fele csík hiányzik. Megint tisztítás, megint oké.
Azt vettem észre, hogy amikor ő valamiért tisztítani akarja (vagy amikor áll sokat), mintha akkor történne vele valami. :-/

Most egyelőre még figyelem, de kezd kurvára elegem lenni ebből. Az előbb lement egy ERŐS tisztítás, de szerintem nem ez lesz a baja... Megint mehet vissza a szervizbe, szerintem addig vennem kell egy olcsóbb kis lézernyomtatót, mert 1 hétig nem tudok nyomtatás nélkül dolgozni. És hát nem kizárt, hogy kelleni fog máskor is...
38 000 oldalnál tartunk. Az előző L-szériásomnál itt volt az első garis fejcsere.

(#14112) Attipatti válasza Lacko87 (#14110) üzenetére


Attipatti
tag

Azt a nyomtatót még érdemes "megmenteni" én vennék bele fejet... 50 ért nem fogsz ilyet találni az ziher.

Itt van 10e ért!
https://www.tintarendszer.hu/canon_ip4850_ip4950_mg5250_mg5350_ix6550_qy6_0080_nyomtatofej_167

[ Szerkesztve ]

(#14113) Fifi


Fifi
őstag

Sziasztok!

Hőn szeretett 5 éves Canon PIXMA MG7150 nyomtatónk tegnap nyomtatás közben elhalálozott. Konkrétan be sem lehet kapcsolni, nem kap áramot. Tápkábelt cseréltem, hátha azzal történt valami, bár nem mozgattuk, egy helyben volt mindig is, de semmi. Gondolom, hogy a táp adta meg magát, de lehet, hogy más baja van, mert hetekkel ezelőtt B200 hibaüzenetekkel bombázott, de egy hosszabb áramtalanítás és a patronok be/be rakása, akkor ezt orvosolta.
Gondolom javítása nem gazdaságos, így keresem az utódot.

Otthoni környezetben hálózatról több gép etette. Androidos telefonokat, Windows-os PC-ket, notebookokat és Linuxos szervert és notebookot szolgált ki. Telefonról csak a nyomtatásra használtuk, de a számítógépekkel szkenneltünk is.

A kiszemelt utód az itt ajánlott Brother MFC-T910DW lenne, így a tulajoktól az alábbiakról érdeklődnék:
- hálózaton keresztül használja itt valaki linuxos géppel (print & scan)? Ha igen, akkor megfelelően támogatott?
- láttam, hogy a gyártónak van saját applikációja telefonhoz, de egy tulaj kipróbálná, hogy a PrintHand Mobile Print-tel is működik-e? Sok nyomtató van ehhez beállítva a telefonomon és ha lehet inkább ezt használnám, mint egy gyártóspecifikus appot.

Ha ennél döntenék, tud valaki a zöld manós boltnál jobb ajánlatot valahol?

Válaszaitokat előre is köszönöm! :R

(#14114) Fifi válasza Fifi (#14113) üzenetére


Fifi
őstag

Kifutottam a szerkesztési időből és még egy kérdés felmerült bennem :B

A canon tudta, fogadni a nyomatásokat hálózaton keresztül kikapcsolt állapotban is. Azaz elküldtük rá a nyomtatást és magától bekapcsolt, nem kellett 2 szobával arrébb a nyomtatóhoz menni és előre bekapcsolni.
Ezt tudja a fenti brother is vagy a nyomtatás előtt ezt be kell kapcsolni?

(#14115) Attipatti válasza Fifi (#14113) üzenetére


Attipatti
tag

Nem tudom igény-e de a brother 910 nyomtatási minőségben azért visszalépés lesz. Bár ha nem akarsz fotókat nyomtatni, akkor ok.

(#14116) atala válasza Fifi (#14113) üzenetére


atala
Topikgazda

Kipróbáltam neked a PrintHand Mobile Print-et. Nincs hozzá T910-es driver, de telepítettem a T800-ast, és elfogadta. Kipróbálni csak a teszt oldallal tudtam, mert azt írta ki, hogy frissítsem a fizetős változatra.

(#14117) atala válasza Attipatti (#14115) üzenetére


atala
Topikgazda

Én nem tapasztalok rossz minőséget. Igaz, én leginkább dokumentumokat nyomtatok vele, de nyomtattam már többb fotót is, és szépeket nyomtat.

(#14118) Fifi válasza atala (#14116) üzenetére


Fifi
őstag

Nagyon szépen köszönöm! Ezek szerint működik. :R

(#14115) Attipatti: 99%-ban dokumentumok nyomtatására használtuk, fotók nyomtatása ritka esemény volt, de azért előfordult. Ha ezen nyomtató mellett döntök és megrendelem, akkor kipróbálom és ha annyira vállalhatatlan, akkor még elgondolkodhatok a 14 napos visszaküldésen on-line vásárlás esetén. :U
Még soha nem éltem ezzel, pedig nagyon sokat vásárolok on-line. Inkább előre tájékozódom, hogy tudjam mit veszek, de a lehetőség adott.

(#14119) PociAti válasza Varshi (#14111) üzenetére


PociAti
senior tag

A tintás nyomtatók lelki világát az utaztatás meg tudja viselni.
Olyan helyre lötykölődik a festék, ahová nem kellene, vagy a rendszerben keletkezik nyomáshiány, fellevegősödik, ami szintén nem jó. Bízz benne, hogy idővel rendbe jön.

(#14120) PociAti válasza Fifi (#14113) üzenetére


PociAti
senior tag

Nekem Brother T510-em van, azt használom Linux alól. A nyomtató WiFin csatlakozik a routerra, az arra csatlakozó gépekről simán tudok rá nyomtatni (Debian 9, Xubuntu 16.04, 18.04, Ubuntu 16.04 és 19.10, mx, OpenSUSE, Manjaro stb. tesztelve.) Szkenneléshez a XSane-t használom. Jól támogatott.

(#14121) kisGAS


kisGAS
csendes tag

Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok, tartályos nyomtatókkal biztos több tapasztalat van.
Szóval adott egy étterem, ami eddig az étlapjait, napi ajánlatait külsős céggel nyomtattatta, viszont szeretné megoldani házon belül. Nincsenek nagy igények, gyors, olcsó, kétoldalas színes nyomatok. Fényképek nem nagyon vannak maximum grafika, de azért néha egy-egy szórólappal is meg kell birkóznia. A másolás plusz pont.
Két típust választottam az ajánlott listából:

Brother MFC-T910DW
Canon PIXMA G5040

A Canon mellett szól a nagyobb kezdő tintakészlet, A Brother meg gyorsabb a leírás szerint.
Nyomat minőségben hogy áll a kettő egymással? (ff, színes grafika, fotó)
Köszi a válaszokat!

(#14122) Cyrin


Cyrin
addikt

Na megoldottam a scangearmp "lecserélését" Linux alatt:

Canon nyomtató driver telepítése sane (simple scan, xsane) kompatibilitásúra

cnijfilter lehetőség szerinti legutolsó (5.90 vagy akár előbbi) kiadás telepítése canon oldaláról. De nem muszáj a legutolsó

scangearmp2 legutolsó (3.90 vagy akár előbbi) telepítése canon oldaláról. itt se muszáj a legutolsó.

ppa-k felvétele:

https://launchpad.net/~rolfbensch/+archive/ubuntu/sane-git

https://launchpad.net/~thierry-f/+archive/ubuntu/fork-michael-gruz

frissítés.

[ Szerkesztve ]

(#14123) Lacko87 válasza Attipatti (#14112) üzenetére


Lacko87
tag

Ez a 10000 Ft-os fej nagyon ritkán elérhető és egyébként is felújított használt fej. Erre hónapokat kell várni mire talán lesz egyszer. :(

Beszéltem a szervizzel, azt mondták kb. 45 ezer lenne a fej csere :D

(#14124) atala válasza kisGAS (#14121) üzenetére


atala
Topikgazda

A kiszemelt Canon-ról nem tudok nyilatkozni. Sok nyomtatóm volt, köztük Canon is, de én nem vennék még egyszer. Egyik Canon sem volt hosszúéletű. A fej mindig megadta magát.
Már 3 éve használok egy Epson L805-ös nyomtatót, és több mint egy éve az általad is nézett Brother T910-est. Mindegyikben már 12 ezer oldal van.
A Brother jó választás lehet. Nekem egy gyenge pontja van, a kétoldalas nyomtatás. Elég lassú. Igaz más nyomtató is vár a két oldal között, de ez még többet szöszmötöl a lap fordítás során.
Egyébként az egy oldalas dokumantumot még színesben is nagyon gyorsan kinyomtatja.

[ Szerkesztve ]

(#14125) Cyrin válasza Cyrin (#14122) üzenetére


Cyrin
addikt

KIegészítés a tegnapihoz:

Sikerült megoldanom a Canon nyomtató scan problémát Linuxon, és láthatóvá tenni a nyomtatót a "sane" számára, így már kezelik a frontendek (xsane, simple scan), lecserélve a buta scangearmp gyári programot.
A lényeg, hogy a canon újfajta potokollt használ, amit a sane (még) nem támogat.
Először frissíteni kell a sane-t, innen. Sokaknál már ez megoldja a prblémát. (valószínűleg az újabb kiadású nem rolling disztrókban már eleve frissülni fog a mostani 27-es verzió 28-asra, én LTS-t használok)
Ha nem oldódik meg, ahogy nálam se, akkor jön ez, Itt szépen leírja a problámát és a megoldást is.
Ezután már látni fogja a simple scan is a nyomtatót.
Itt pedig megtalálhatók az updated canon driverek. Mert a canon oldaláról nem a legrissebb tölthető le, pontosabban csak néhány canon oldalon van feltöltve a legfrissebb (pl india, franciaország, stb.) Ez az első lépés ezt feltenni (multifunkciós tintasugaras esetén a cnijfilter2 és scangearmp2 csomagok vagy innen a ppa-ból, vagy levadászva a legújabb verziók a fent említett canon oldalakról)

[ Szerkesztve ]

(#14126) tpeter77


tpeter77
addikt

sziasztok,

Kis irodába keresünk színes A3 lézernyomtatót, ami tudja az automata kétoldalas nyomtatást, és az utángyártott tonerek ára sem lesz az egekben.
Havonta pár 100 oldalt, max 500 lapot vagy még annyit sem nyomtatnak, de fontos a színes A3 nyomtatás.
Mit ajánlanátok? OKI-t merjünk venni?

1. Lézer
2. Színes
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?) Marketing anyag, árajánlatok készítése. Nem fotó nyomtató kell.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban) összesen 500 alatt marad a nyomtatott lapok száma.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Előfordul, hogy havonta 1x fogják használni...
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Nincs extra igény (ha van benne beépített wifi az előny, ha nincs akkor USB-vel fogunk nyomtatni vele)
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) 250-300 ezer belefér a költségvetésbe, ha fontos 350-ig is elmehetünk.
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?) Ennyire jól még nem ismerem az illetőt :)
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Az utángyártott tonert preferálom.

(#14127) qpec


qpec
csendes tag

Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék vásárolni. Van egy kinézett típus, de mivel nem értek ezekhez, ezért kérdezek. Samsung Xpress SL-C1860FW
A lényeg amit elvárok a nyomtatótól, színes nyomtatási lehetőség, szkenner legyen benne, Wifi, bluetooth. Otthoni használatra kellene. Max keret 120.00. Kicsi eltérés az árban még okés. Köszönöm a segítséget.

(#14128) b1sti


b1sti
senior tag

Sziasztok!

Tudtok nekem ajánlani színes multifunkciós lézernyomtatót? Ami fontos, hogy a nyomtatási minősége szuper legyen. Nem ragaszkodom kifejezett márkához.
Előre is nagyon köszönöm!! :R

(#14129) rqb2


rqb2
újonc

Üdv,
Kicsit utánanéztem a dolgoknak. Ott tartok, hogy HP 415 és Canon G3411 között fog eldőlni a verseny (és kicsit morci vagyok, hogy ennyiért nem bírnak beletenni egyikbe se automatikus 2oldalas nyomtatást).

Volt már HP-m és Canonom is, mind elcsesződött egy idő után, szóval nem vagyok márkahű. A kérdésem, hogy a kettő közül melyik legyen? Melyik nyomtat szebben pl fotót? Esetleg vmi idegesítő valamelyikben?

Köszönöm,
R.

(#14130) Earl_Muttley válasza rqb2 (#14129) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Tartályosból inkább az Epson/Brother párost szoktuk itt ajánlani, többek közt a piezo fej, a hosszú garancia, és a könnyebb kellékanyagbeszerzés miatt. Egy L3060 vagy T510W párban van ezzel a két gépezettel, és tartósabbak. Azok nem jöhetnek szóba esetleg? :R

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#14131) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

Milyen multifunkciós HP nyomtatók kaphatók most a piacon, amelyek színesben tudnak nyomtatni, színenként cserélhető a patron (tehát nem gond, ha az egyik kifogy, továbbra is lehet nyomtatni) és max. 30 ezer Ft-ba kerül?

Köszönöm előre is.

(#14132) rqb2 válasza Earl_Muttley (#14130) üzenetére


rqb2
újonc

Brother T510W-ről nem olvastam olyan jókat, így kihagynám.
A keretet 50K-ra csökkentettem, így az Epson kilóg belőle. Persze 3 év gari nagyon csábító, viszont ha véletlenül mégis a fej csesződne el, akkor nagyon könnyen azt mondhatják rá szervízben, hogy "beszáradt", és akkor ennyi volt.
Funkciókat tekintve nekem mind a HP, Canon és Epson megfelel, nyomtatási minőség a kérdés itt már, hogy ott milyen lenne a sorrend?

(#14133) draco31


draco31
veterán

Hello!
Ma verődött az utolsó szög a Canom MP210-esem koporsójába, így 12 év után.
Az utódnak is tudnia kell másolni, scannelni, és persze nyomtatni. Színes nem kell. Van ugyan utántöltésre még vagy 3 évre elegendő fekete tintám, de hajlandó vagyok lézerest vásárolni.
A keret 40e.
A leírásban látok egy Brothert ami meg is felelne a célomnak, de olyan típus volna esetleg, aminek nem a tetején vannak a gombjai, hanem kissé előre felé van billentve? Ha nincs, akkor megoldom máshogyan a dolgot. A jelenlegi falra van felrakva egy kis polcra, így a scanner van fejmagasságban. Itt meg esetleg ha menüben kell járkálni, akkor nem látnám a kijelzőt. Esetleg a polcot kell lentebb szerelnem.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#14134) Earl_Muttley válasza rqb2 (#14132) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Én anno azt a tájékoztatást kaptam hogy a 3 év garancia a fejre is teljeskörűen vonatkozik, egy L3050em van, én nagyon elégedett vagyok vele. Kifutóban ha még valahol le tudsz rá csapni, remek gépezet az.

A saját pozitív tapasztalat miatt én Epsonnál maradnék, második tartályos Epsont nyúzom. :))))

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#14135) Attipatti válasza rqb2 (#14132) üzenetére


Attipatti
tag

Foto nyomtatási minőségben a canon

Lentebb Szasza írta. :

"Kipróbáltam a Canon G3411-et. Sima papírra ennek tűnik a legjobbnak a nyomata. Az Epson L310 színes nyomata sima papírra nagyon pöttyös volt, és fotópapíron is rendesen lehetett látni a tintacseppeket. A Brother DCP-T510 pedig mind szöveg mind színes nyomatnál nagyon elmarad, az szinte vállalhatatlan."

Nekem 3411-em van én a fej miatt annyira nem aggódok mert kézzel is könnyen cserélhető. Igaz 50$ körül van egy szett nem olcsó. De igyekszem nem beszárítani. Szerintem brutál jó képeket nyomtat, igaz el kell játszadozni a beállításokkal, és fotót csak fotopapirra foto üzemmódban nyomtat szépen. Meg kell találni a megfelelő ár érték arányu fotópapirt.

Az amazonon sokan panaszkodnak rá, hogy pár hónap után valami hibakódot dobva nem müködik tovább, de egy kis nyomozással meg lehet találni a kiütés módját.

[ Szerkesztve ]

(#14136) atala válasza rqb2 (#14132) üzenetére


atala
Topikgazda

Nekem van egy Brother T910W nyomtatóm A nyomtatási minőséggel semmi gondom. Szépen nyomtat fénymásolópapírra is szöveget, grafikákat, fotó papírra meg fotókat.
Nem hiszem, hogy ekkora különbség lenne a T510, és a T910 között.
Én biztosan nem vennék HP- t, vagy Canon-t. Hiába cserélhető a fej egy mozdulattal, ha 1-2 év után cserélned kell.

(#14137) PociAti válasza rqb2 (#14132) üzenetére


PociAti
senior tag

Az árukeresőn én is rosszat olvastam róla, de egyes kritikák szerintem köszönő viszonyban sincsenek a valósággal (lehet az illetőnek nincs is ilyen gépe), vagy csak simán emberi hiba.
Például a kétoldalas nyomtatást utólag hiányolni elég meredek.
A sokat fogyaszt se valós kritika, mondom ezt 20.000 oldal után (T510W egyik testvérével nyomtattunk ennyit), és a tartályokon szereplő kapacitás simán hozzák.

(#14138) atala válasza PociAti (#14137) üzenetére


atala
Topikgazda

Az a baj, hogy sokak nincsenek tisztába a mostani nyomtató helyzettel. Csak azt nézik, hogy ennyi pénzért keveset tud, mert régebben ennyi pénzért egy csúcs nyomtatót kaptak. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy abba mennyi is volt egy szett patron? Igaz, a tartályos nyomtatók drágák, de fillérekért kap hozzá eredeti tintát.

(#14139) Fifi válasza atala (#14136) üzenetére


Fifi
őstag

Ma én is megrendeltem a Brother T910W-t 79.900,-Ft-ért. Holnap jön meg.

Az alábbiakkal kapcsolatban is tudsz segíteni?

"A canon tudta, fogadni a nyomatásokat hálózaton keresztül kikapcsolt állapotban is. Azaz elküldtük rá a nyomtatást és magától bekapcsolt, nem kellett 2 szobával arrébb a nyomtatóhoz menni és előre bekapcsolni.
Ezt tudja a fenti brother is vagy a nyomtatás előtt ezt be kell kapcsolni?"

(#14140) atala válasza Fifi (#14139) üzenetére


atala
Topikgazda

Nekem úgy van beállítva, hogy 10 perc után elmegy alvó módba. Ilyenkor kikapcsolja az LCD kijelzőt is, olyan, mint ha ki lenne kapcsolva.
Teljesen soha nincs kikapcsolva.
Hálózatra van kötve. Amikor rá indítok egy nyomtatást, feléled, és nyomtat.
Huzamosabb használat után, majd kérlek írd meg a véleményed. Én nagyon meg vagyok elégedve vele így 16.000 oldal után.

(#14141) Earl_Muttley válasza atala (#14138) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Jelenleg két "irodai kaliberű" gép van ott, ahol dolgozom, az egyik egy Officejet 8023, a másik meg egy L6190, ezek közül tud választani a kedves vevő. Nagyon nehéz megértetni elég nagy részükkel, hogy egy intenzívebb nyúzással miért éri meg nekik negyed év után egy tartályos, "mert ennyit nem költök gépre".

A másik kedvenc végletem, akinek még wifi se kellene a nyomtatóba, de azért a fullextrás gép kell neki mert "egyszer kelleni fog''

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#14142) Fifi válasza atala (#14140) üzenetére


Fifi
őstag

Köszönöm a választ! :R

Természetesen majd megírom, hogy nálunk hogy muzsikál.

(#14143) b1sti


b1sti
senior tag

Sziasztok!

Erről van vkinek tapasztalata? Esetleg adatok alapján vélemény?

Előre is köszi

(#14144) Attipatti válasza b1sti (#14143) üzenetére


Attipatti
tag

Biztos nagyon szépen nyomtat, de ez a tipikus pénztemető. Az a baj vele hogy drága a tinta és kevés is van benne, tehát nem mersz nyomtatni vele mert sporolni akarsz egy kicsit, folyománya hogy beszárad, folyománya, hogy elmegy a kedved az egésztől. :-) akkor már inkább a 3060 as.

(#14145) Brandynew válasza Attipatti (#14144) üzenetére


Brandynew
őstag

Hát igen, a nyomtató az mindig aprópénz a tintához képest, amit az élettartama során ráköltesz.

(#14146) b1sti válasza Attipatti (#14144) üzenetére


b1sti
senior tag

Nem ugyanannyi a tinta hozzájuk? A két nyomtató között, ahogy nézem, a fúvókák száma biztosan különbözik. Az nem hátrány? Bocsi, ha hülye kérdés, de nem nagyon vagyok nyomtató szakértő! :U

(#14147) Attipatti válasza b1sti (#14146) üzenetére


Attipatti
tag

Olvasd el az összefoglalot.
Tintasugarasbol inkább a nagy tartályos nyomtatokat érdemes. pl epson l3060 ezekben több ezer oldalra valo tinta van nem kell sporolni vele. az egy oldalra juto nyomtatási költség a töredéke.

(#14148) b1sti válasza Attipatti (#14147) üzenetére


b1sti
senior tag

Olvastam.
A fúvóka mennyisége mit befolyásol?

(#14149) PociAti válasza b1sti (#14148) üzenetére


PociAti
senior tag

A látszat ellenére nem a felbontást (dpi), hanem a sebességet befolyásolja.
Azonos felbontású, de több fúvókával rendelkező gép gyorsabban nyomtat, mint egy kevés fúvókás, mert nagyobb felületen oszlanak el a fúvókák. (Vagy egyazon felületen sűrűbben elhelyezhető, de a lényeg ugyanaz.)

(#14150) Lacko87


Lacko87
tag

Az internet feltúrása után továbbra is teljesen bizonytalan vagyok, hogy milyen nyomtatót vegyek a canon mg5350-es után.
Ami fontos lenne, hogy fotókat szépen nyomtasson és olcsó legyen a fenntartás. Ezért egyértelműen csak a tartályos nyomtatót között keresgélek. A keret max: 80 ezer.

Előnyt jelentene az alsó lapadagoló és a 2 oldalas nyomtatás, de természetesen el tudom engedni ezeket a dolgokat is.

Epson nyomtatók esetén azt olvastam, hogy gyakori a fej levegősödése. Este még hibátlan reggel már csíkoz, amit nem mindig egyszerű gyorsan orvosolni sem.

Brother nyomtatók esetén a nyomtatás minőségével nincsenek sokat megelégedve főleg fényképeknél.

Canon nyomtatóknál pedig rendszeresen meghibásodik a fej, ami jelentős költség.

Ezek után nagyon örülnék, ha ajánlanátok egy típust, amit bátran megvehetek :)

Köszi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.