Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Ákinard #11240 üzenetére
aha, kihámoztam, köszi
hasznos infok ezek, úgy tűnik, nem igazán hatékonyak a rezonanciaellenes intézkedések. a vum-vum típusú zajra számítottam, ezért is gondolkodom opcionálisan a ventillátorcserében, de akkor úgy tűnik, marad a 15mm-es.
van esetleg NSA320S tulaj itt? gyanús, hogy abban is 80mm-es venti van - akkor viszont a fő különbség a 325v2 javára a gyorsabb CPU és a több RAM. az meg nem feltétlen ér 7e FT-ot ...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
albinolynx
őstag
[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz albinolynx #11252 üzenetére
engem a D-Link-ről lebeszéltek, holnap jön a ZyXEL
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
albinolynx
őstag
válasz -=RelakS=- #11253 üzenetére
Milyen érvelést kaptál a "nem" mellett?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz albinolynx #11254 üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz albinolynx #11254 üzenetére
Mint már oly sokszor kiderült, érdemes visszaolvasni! A D-Link mellett kizárólag az ár szól.
-
-
nagyúr
igen, ez itt a dilemma tárgya. első körben fileszerver, médiaszerver és torrent feladatokat fog betölteni, az első kettőt relatíve ritkán (napi néhány alkalommal), torrentből pedig túl sok nem lesz egyszerre. ez várhatóan bele fog férni a 256M-ba - kérdés, hogy milyen extra alkalmazásokra támad kedvem. Neked mi a tapasztalatod, mihez szoktak az emberek még kedvet kapni, ha már ott figyel a NAS?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Tonyk
veterán
Nagyon!
Egy kis weblap (php+mysql), egy kis ez, egy kis az.Van egy jópár saját csomagja is, amikhez kedvet kaphat az ember. + ott az FFP és több száz program. Van aki iptv-t is hajt rajta (próbáltam én is, de nekem annyira nem jött be, de működőképes megoldás van rá).
Szerintem ne spórolj rajta. Nem két hétre veszed. Ráadsául most 30 alatt van az ára nsa325v2-nek, (múlt héten edigitalban -8000-es kupon). Szóval, hajrá!
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Thecus NAS benne 2x3 TB HDD (Raid1). Ha a NAS tönkremegy bukom az adataimat vagy egyszerűen áttudom tenni az egyik vagy akar mindkét lemezt egy asztali gépbe vagy másik NAS-ba?
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Ákinard
aktív tag
Tegnap megint reseteltem a gépet formáztam, és az alapjaitól beállítottam, új felhasználónevek, új jelszó. Most annyit tettem, hogy nem hagytam meg a gyári nevét, hanem a kötőjelet kivettem a v2 elől. Rögtön flottul ment minden, elsőre csatlakoztattam a gyökérkönyvtárát is (Lemez1) ahol látom az általa létrehozott mappákat (music, photo, video, public, admin stb) és az általam létrehozott "gyökér"könyvtárat is. Másik meghajtónak felcsatoltam az említett gyökér mappát.
Valószínűleg a gépemmel siklott félre valami, mivel a korábbi beállításoknál bepipáltam, hogy auto csatlakozás, és mivel azonos volt a NAS neve, próbálta beállítani de közben már más volt a jelszó, vagy már nem adminnal volt írva, stb stb... Most hogy más volt a neve, 2 kattintással ment minden.
Elkezdtem átmásolni a torrenteket, lassan nagyjából 280-300 gigabájt költözik át rá, és tökéletesen rendben van Ami érdekes, hogy a teszteléskor a torrent letöltésekor keletkező "ropogó" hangot szinte alig adja. Amikor a torrentet szedte le, akkor meg folyamatosan ropogott, 2 mp-enként. Most teljesen csendes, pedig közben másolja át a fájlokat.
Majd jön a torrent és egyebek beállítása is, de egyre pozitívabb vele az élmény Köszi mindenkinek!!
Jah, egy öreg Dlink DI-524 routeren át másolok, így a Total commander 10 500-11 200 kbyte/s-t ír ami nagyjából 10 MB/s. Az egy 10/100 hálón jó?
Ventije 1100-on megy 39 fokos a HDD a félnapi folyamatos munka után is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #11263 üzenetére
oh joy köszi
(#11264) Ákinard:
10 500-11 200 kbyte/s-t ír ami nagyjából 10 MB/s. Az egy 10/100 hálón jó?persze, az az elméleti maximum közelében van.
-
Tonyk
veterán
válasz Ákinard #11264 üzenetére
"Amikor a torrentet szedte le, akkor meg folyamatosan ropogott, 2 mp-enként. Most teljesen csendes, pedig közben másolja át a fájlokat."
Persze, hogy ropogott, az a fejmozgás hangja. Nem jött olyan tempóban a cucc, hogy folyamatosan írni tudja, ezért ide-oda vitte fejet.
Nagymennyiségű adat másolása közben meg olyan tempóban, folyamatosan jön az adat, hogy nem viszi el a fejet máshová, hanem a következő blokk kiírásáig a terület felett tartja az elektronika.Egyébként milyen HDD, csak nem WD GREEN ? Mert akkor jó lenne iszonytató sebességgel kikapcsolni benne a fejparkoltatást. (WD RED-ek esetében is előfordul, hogy bekapcsolva marad ez a funkció, csak míg a green 2 másodpercenként, addig a rednél ez 8 másodperc)
-
Ákinard
aktív tag
Nem jött olyan tempóban a cucc, hogy folyamatosan írni tudja, ezért ide-oda vitte fejet.
Akkor majd ezen is segít a gigabites router, ha lesz. Úgy 10-12 MB/s-el jön a net ha töltik felfelé rendesen...
Egyébként milyen HDD, csak nem WD GREEN ? Mert akkor jó lenne iszonytató sebességgel kikapcsolni benne a fejparkoltatást.
Nem, nem olvastam erről a történetről, ezért WD RED ment bele, 3Tb-os. (WD30EFRX) Majd pár hónappal később, amikor lesz rá mozgatható keret, és belaktam rendesen lehet megy bele mégegy, megtükrözve. (Gondolom azt tudja, hogy az egyik tele van adattal, és megtükrözi a másikra?)
Apropó, ennek a fejparkolásnak hol lehet utánanézni, kiolvasni, hogy milyen értékeket produkál?
Más:
Transmission GUI-ban hogyan lehet megadni a letöltési útvonalat? Nem az alap mappába szeretnék letölteni, hanem a Kötet1-en általam létrehozott Hálózati_lemez mappán belüli Torrentekbe. Nem jövök rá, hogyan kellene hivatkozni, hogy ne azt írja, hogy az út nem található...Ha lesz rá keret lecserélem a routereket, hogy menjen a gigabites hálózat, meg a 100 megás net, akkor elmerülök a port forwardingban, meg pár okosságban Ahogy néztem a dlinkben nem tudok már IP tartományt megadni, mert a 192.168.0 az fix, csak a 4. szám változtatható... Így az egymásba dugott 2 ugyanolyan dlinknek nem lesz eltérő IP halmaza... (192.168.0.x és 192.168.1.x)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Ákinard #11267 üzenetére
"Apropó, ennek a fejparkolásnak hol lehet utánanézni, kiolvasni, hogy milyen értékeket produkál?"
Ha nem akarod kivenni a nasból , akkor FFP alól telepíthető idle3-tools nevű csomag. Abban pedig az idle3ctl nevű alkalmazással. Ezzel le is tudod kérdezni ill. le/be is tudod állítani a fejparkoltatást.
"Transmission GUI-ban hogyan lehet megadni a letöltési útvonalat?"
Web-es felületen: Beállítások - Torrents fül - Download to : Itt fizikai útvonalat kell megadni (első lemez esetében) : /i-data/md0/megosztas_neve
Transgui alatt: Eszközök - Transmission beállítások - Letöltési könyvtár a távoli gépen : szintén fizikai útvonal!!!"Ahogy néztem a dlinkben nem tudok már IP tartományt megadni, mert a 192.168.0 az fix, csak a 4. szám változtatható... Így az egymásba dugott 2 ugyanolyan dlinknek nem lesz eltérő IP halmaza... (192.168.0.x és 192.168.1.x)"
Az hogy lehet, hogy két ugyanolyan dlink esetében az egyik 192.168.1. a másik meg 192.168.0. tartományban működik???? Lehet azt állítani szerintem. Bár dlinket meg tplinket még az ellenségemnek se...
[ Szerkesztve ]
-
Ákinard
aktív tag
"Ha nem akarod kivenni a nasból , akkor FFP alól telepíthető idle3-tools nevű csomag. Abban pedig az idle3ctl nevű alkalmazással. Ezzel le is tudod kérdezni ill. le/be is tudod állítani a fejparkoltatást."
Hát az igazat megvallva nem akarom kiszedni, meg nincs is mire kötni. laptopom van, ugyan van eSATA csatlakozó rajta de soha nem használtam meg kábelem sincs hozzá...
Ezt az FFP-t már sok helyen olvastam régebben amikor még csak nyomoztam a NAS után, de nem igazán tudom mi az, majd utánaolvasok. Több telepítési leírást láttam de egyik sem a 325v2-ről szólt, hanem 320s vagy 310 pl. Vagy az mindegy lenne?
Web-es felületen: Beállítások - Torrents fül - Download to : Itt fizikai útvonalat kell megadni (első lemez esetében) : /i-data/md0/megosztas_neve
Transgui alatt: Eszközök - Transmission beállítások - Letöltési könyvtár a távoli gépen : szintén fizikai útvonal!!!Eddig is ezekkel próbálkoztam, de csak nem ment. Most jöttem rá, hogy a kisbetű-nagybetű lehetett a baja.
Igaz ha a Böngész gombot megnyomom, akkor ezt adja ki:
Viszont letölti amit kell és ahova kell Fene érti ezt."Az hogy lehet, hogy két ugyanolyan dlink esetében az egyik 192.168.1. a másik meg 192.168.0. tartományban működik???? Lehet azt állítani szerintem."
Pont azaz, hogy mindkettő 192.168.0.x. Csak az x-nél van mező amibe tudok írni. De azt írtad, hogy különböző dhcp IP pool legyen az meg az ha 192.168.0.x és mondjuk 192.168.1.x nem?Most úgy van, hogy a netre csatlakozó eszköz 192.168.0.1, a másik 0.2, a második 3-98-ig adja az IP-t az első meg 100-199-ig. És Pl a 0.2-ről nem tudom meghívni a 0.1-et sem, hogy az adminfelületet lássam. Igaz eddig nem volt olyan eszköz aminél kellett volna, ezért nem foglalkoztam a hiba megoldásával, de most a NAS miatt nem lenne rossz.
Bár dlinket meg tplinket még az ellenségemnek se...
Én azt mondom, hogy eddig tökéletesen kiszolgált, és úgy 2 hónappal ezelőttig semmilyen extra igényem nem volt amit nem elégített ki. Most, hogy net sebességet emeltek 100 MB/s-re, meg most itt a NAS aminek kellene a gigabites háló, nos... Most már gondolkodom egy cserén. Kérdés mire érdemes cserélni, ami azért megállja a helyét. Ez 8 évig szolgált -
-=RelakS=-
veterán
Létrehoztam egy felhasználót.
Létrehoztam egy megosztást, amihez csak a felhasználónak van joga.
Csatlakoznék, kéri a felhasználó nevét, jelszavát. Megadom. Azt mondja, nincs jogom csatlakozni.Ez miért van? Léteznie kell az adott felhasználónak a számítógépen, hogy engedjen csatlakozni a privát mappájához?
-
Ákinard
aktív tag
válasz Multibit #11270 üzenetére
Ez például jó választás. Erős vas!
Az 5 GHz sáv kellene bele... Egyelőre talán 1 eszköz tudná, de 5-6 év múlva...? Ja, és kettő kell
Más:
Ezt most írta ki a Transmission GUI az egyik torrnál: Még hogy nem tud a jó Dlink. Öreg vas nem vén vas (Azóta felkúszott 340MB/s-re kiváncsi vagyok mi okozza a mérési hibáját...) -
Tonyk
veterán
válasz Ákinard #11269 üzenetére
" de egyik sem a 325v2-ről szólt, hanem 320s vagy 310 "
Mindegy.
"Eddig is ezekkel próbálkoztam, de csak nem ment"
A megosztásod neve "Halozai_lemez" ? Vagy ez a kötet neve? Mert ha kötet, akkor nem kell. /i-data/md0/Torrentek a helyes útvonal.
A HDD az 1-es slotba van bedugva vagy a 2-esbe?
A linux kisbetű-nagybetű érzékeny."De azt írtad, hogy különböző dhcp IP pool legyen az meg az ha 192.168.0.x és mondjuk 192.168.1.x nem"
Ezt írtam, de nem így.
Az egyik mondjuk osszon 192.168.0.1-100-ig, a másik 192.168.0.101-200-ig.
A legtisztább azonban az lenne, ha a másodikban kikapcsolnád a DHCP-t, és ezt a routert a első LAN portjára kötnéd :
Tegyük fel: Az első routered ip-címe: 192.168.0.1. A másodiké legyen 192.168.0.2, és ebben kapcsold ki a dhcp-t, és lan porton kösd össze az első routerrel. Az első routerben a dhcp 192.168.0.3-192.168.0.254-ig oszthat ip-t.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Nah, megjött a DS213j
Eddig öröm és bódottág
userek létrehozva, megosztások létrehozva, backup limitált mérettel létrehozva
és miközben megy a TM backup egy gépről wifin (150mbit/sec) és egy másik desktop gépen gigabiten másolok épp rá a másik NAS-ról közben full jó a könyvtárlistázás, file műveletek, a proci 40-60%-on, eddig tetszik...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Intelligencs #11275 üzenetére
Most már értem miért award winning user interface
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
bigrock
addikt
Üdv, mindenkinek!
Mi a lényeges különbség egy Zyxel NSA 320s és egy NSA 325v2 között?
Szinte kizárólag file szervernek lenne használva, de fontos a távoli elérés és esetleg Androidos kliens használata. Nincs esetleg valami live demo oldal a Zyxel-nek, ahol a menüket ki lehetne próbálni?
Köszi! -
nagyúr
Sziasztok!
Zyxel 325v2-vel milyen sebesség érhető el Transmissionben? Jelenleg egy 310-est használok, de az 5-6 MB/s-t tud ”csak”.
-
Tonyk
veterán
Ha jól emlékszem olyan 10MB körül.
szerk: jól emlékeztem
[ Szerkesztve ]
-
Ekkosh
tag
Meg tudnátok nekem mondani hogy hogyan álltsak be egy Zyxel NSA320S-t hogy a zene és video mappa minden a hálózaton lévő gép számára bejelenkezés nélkül elérhető legyen? HTPC-ről szeretném hogy minden bekapcsolásnál autómatikusan elérje és ne kelljen bejelentkezni előtte. Köszi
-
Tonyk
veterán
válasz -=RelakS=- #11285 üzenetére
Én már elállítgattam mindent az enyémen a saját szájízemnek megfelelően, de megnéztem most egy frissen beüzemelt 325v2-esen. Valóban nyilvánosak alapértelmezettként. Ezek szerint a kolléga is elállította már a def. beállítást.
Tehát marad a név és jelszó megjegyeztetése a rendszerrel, vagy visszatenni nyilvánossá.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Ekkosh
tag
Publikus volt alapból, de attól még ha a htpc-n bekapcs utána az XBMC-ben file szinten rákattintok az NSA-ra aztmondja nem található. Ha total commanderben rákattintok kér jelszót és sikeres belépés után az xbmc is látja. Nem tudtam hogy ezt a jelszót meg lehet jegyeztetni, akkor este megnézem. Vagy ahoz fel kell mappelnem drive-nak?
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz -=RelakS=- #11288 üzenetére
"DLNA-ságot" alapból gyári Twonky Media Server adja (Média kiszolgáló menüpont alatt kapcsolható be a menüben, majd a 9001-es porton konfigurálható ) vagy ffp alól a minidlna, plex, serviio kiszolgálók tudnak még dlna-ként viselkedni. Én ebből a négyből a minidlna-t javaslom.
-
Tonyk
veterán
válasz bluobluo75 #11290 üzenetére
???? De most nas-os topicban vagyunk. És ha fut egy 15W-os cuccon , minek menjen a 50-80-150W fogyasztású gépen
-
félisten
Van némi problémám WD-téren.
Adott egy kissé ősi MyBookWorld NAS, még az első, kék-gyűrűs változatból.
Van néki egy IP-címe.
Vannak a hálózaton PC-k, Windows 7 és 8.1-es rendszerrel.Ha a fájlkezelőbe beírom a NAS IP-címét, azaz \\192.168.xxx.xxx, akkor a 8.1-es gépeken az jön be, hogy a Windows nem tudott kapcsolatot létesíteni a \\192.168.xxx.xxx összetevővel. 0x80004005 Meghatározhatatlan hiba.
Ergo ne tudok kapcsolódni a NAS-hoz.
Windows 7-ről és XP-ről semmi gond, azonnal látom a fájlokat, de még a 8.1-en futó VMWare Windows 7-es gépről is!
Ráadásul mintha 8.1 alatt korbban működött volna a kapcsolat.Mi lehet ennek az oka?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Multibit
nagyúr
válasz bluobluo75 #11292 üzenetére
Nekem is sokat ment a gép. Aztán elegem lett belőle. Most NAS van, kevesebb energiával beéri, a család egy helyről elér mindent, itthonról és bárhonnan. Nem is értem, hogy voltunk meg nélküle korábban Ja, DLNA. Rejtővel szólva: "Az ajándék szép, de ilyet már ettem". Szóval, inkább nem kérek belőle!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bluobluo75 #11292 üzenetére
Még mindig ott tartunk, hogy ez nas-ról szóló topic. Jó hogy nem autómárkákról írogatunk, hisz már azokban is van médialejtászó. Remélem azért érted amiről beszélek. Serviio. Fut nason. Fut. Ennyi.
(#11294) Multibit
"Szóval, inkább nem kérek belőle"Meg szabad kérdezni mi bajod van vele? Az most nem ér hogy : Médialejátszó!
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Mivel már évek óta van médiajátszóm, megszoktam az előnyeit: teljes körű hangsáv és felirat támogatás; automatikus kadenciahelyes lejátszás; maximális formátumtámogatás.; magas "bitráta-tűrés"; menükezelés. Mindezt transzkódolás nélkül! Telefonon, tableten, számítógépen nem mozizok. Ha filmet akarok nézni, arra ott a Dune és a Pana plazma./OFF]
-
Tonyk
veterán
válasz Multibit #11299 üzenetére
Nincs ezzel gondom, ne értsd félre. Kinek ez, kinek az. Az én igényeimnek pl. teljesen megfelel a DLNA. Formátummal, felirattal, hangsávokkal nincs gondom (ja, igen nem lg tv-ket vettem...) Ennyi nekem elég is egy filmhez. Megnézem, törlöm. Nincs transzkódolás, mert én sem nézek mobilon, tableten filmet. Az egérmozi.
Csak azt nem kedvelem mikor a DLNA úgy van beállítva, hogy semmire nem jó. Ideesik egy kezdő és azt látja, hogy nem jó. Mehet venni 30-40 ezrekért venni médialejátszót, mert azt mondták a dlna nem jó. Közben simán lehet, hogy az ő 1x nézős igényeinek tökéletesen megfelelne. Amennyiben a "kezdő" videofil, akkor meg már tisztában vele, hogy mi kell neki.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest